-
Sn saraylı öncelikle çalışmalarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim..devirdaim makinası sayfa sayfa okumuş birisi olarak çalışmalarınıza çok önem verdiğimi belirtmek isterim.
Sn saraylı teknik analizde malumunuz fiyat ve hacim verilerini kullanmaktayız ancak özellikle vobda açık poziysyon hacmi,aktif işlem göstergesi gibi bazı verilerde mevcut.
Bunlardan açık pozisyon hacmi ve işlem hacmi bir şekilde birlikte kullanılıp yatay piyasa veya trend piyasası tanımlamalarında bize yardımcı olabilirmi acaba?
Yine malumunuz metastocta her tür smartchartı FML tanımlaması ile indicator haline getirebiliriz..Açık pozisyon hacmini ve işlem hacmini birlikte içeren trendi göstermese bile ikisinin azalaması ile yatay piyasayı işaret eden yardımcı bir indicator olabilirmi sizce?Yada engin bilginiz dahilinde önceden yazılmış formül varmı üzerinde oynayabileceğimiz?
Fikir cimnastiğinde kitabi bilgi yetersiz ise sorulardan öteye geçemiyorum artık kusuruma bakmayın ..
-
[QUOTE=saraylı;217754]Galiba gördüğünüz gibi yine zor bir işe giriştik,Allah sonumuzu iyi etsin....kom:)[/QUOTE]
siz zaten zor işlerin adamısınız sn.saraylı..:))) emeğinize sağlık..
-
[quote=EFE_09;217770]Sn saraylı öncelikle çalışmalarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim..devirdaim makinası sayfa sayfa okumuş birisi olarak çalışmalarınıza çok önem verdiğimi belirtmek isterim.
Sn saraylı teknik analizde malumunuz fiyat ve hacim verilerini kullanmaktayız ancak özellikle vobda açık poziysyon hacmi,aktif işlem göstergesi gibi bazı verilerde mevcut.
Bunlardan açık pozisyon hacmi ve işlem hacmi bir şekilde birlikte kullanılıp yatay piyasa veya trend piyasası tanımlamalarında bize yardımcı olabilirmi acaba?
Yine malumunuz metastocta her tür smartchartı FML tanımlaması ile indicator haline getirebiliriz..Açık pozisyon hacmini ve işlem hacmini birlikte içeren trendi göstermese bile ikisinin azalaması ile yatay piyasayı işaret eden yardımcı bir indicator olabilirmi sizce?Yada engin bilginiz dahilinde önceden yazılmış formül varmı üzerinde oynayabileceğimiz?
Fikir cimnastiğinde kitabi bilgi yetersiz ise sorulardan öteye geçemiyorum artık kusuruma bakmayın ..[/quote]
Tşk.ler sn.EFE_09,
Açık poz hacmi ve işlem hacmi gibi büyüklükler trend/yatay hareket ayrımı için kullanılbilir belki ama inanın ben şimdiye kadar kullanmadım..
Dolayısıyla bunlarla ilgili önceden yazdığım bir formülüm yok..
Bu çalışmada tek veri olarak vadeli piyasa kapanış değerini almaya devam edeceğim,gözüküyor...
Mesela spot piyasa ya da makası bile almıyorum..çünkü göreceksiniz ki zaten yatay piyasayı işaret eden bir hayli elimizde malzeme var ve bunların sayısını arttırmak enteresan değil..
Formüller zaten karmaşık ,bir de giriş verisini değiştirirsek işin içinden çıkamam..
Est. ve tşk.ler...:)))
-
[quote=Cerphin;217781]siz zaten zor işlerin adamısınız sn.saraylı..:))) emeğinize sağlık..[/quote]
Merhaba sn.Cerphin,
Tşk.ler ..
Bakalım,ne çıkacak ,şu anda ben de bilmiyorum,ama her zaman olduğu gibi türk gibi başlayıp alman gibi bitirmek istiyorum...:)
-
Mac
[IMG]http://i41.tinypic.com/2je1r1k.jpg[/IMG]
-
Yukarda 1 yıllık çıkış trendi için; ho lar ve MAC var..
MAC;çoğu tg gibi dip ve tepelerde u vermekte..
Ayrıca aşırı sıkışma ve açılma seviyeleri tespiti açısından MAC için "horizontal lines" bölümüne :
0.001
0.003
0.005
0.010
0.020
0.040
değerlerini girebilirsiniz..
-
Şimdiden sonucu merak eden arkadaşlar için şunu söylemek isterim ki; VTRZL sistemini kurduktan sonra ,
-trendlerin önemli kısmını yakalayan
-yatayda çarpılmayan
-toplam aylık zararı minimize eden
-gapli açılışlarda terse düşürmeyen
-güven veren
-dip ve tepeyi bulamamasına rağmen belli bir minimal aylık net karı garantileyen
değişik bir sistem ,inş çıkacaktır.:)
-
[quote=saraylı;217785]Yukarda 1 yıllık çıkış trendi için; ho lar ve MAC var..
MAC;çoğu tg gibi dip ve tepelerde u vermekte..
Ayrıca aşırı sıkışma ve açılma seviyeleri tespiti açısından MAC için [COLOR=navy]"horizontal lines"[/COLOR] bölümüne :
0.001
0.003
0.005
0.010
0.020
0.040
değerlerini girebilirsiniz..[/quote]
Matriks kullanıcısıyım ve [COLOR=#000080]"horizontal lines"[/COLOR] bölümünü aradım ama ya bilgisizlikten ya da Matriks'te bu bölümü bulamadım. Yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim. Şimdiden TEŞEKKÜRLER.
Ayrıca, bu sistem için emeği geçen herkese de GANİ GANİ TEŞEKKÜRLER.
-
[quote=ordi;217787]Matriks kullanıcısıyım ve [COLOR=#000080]"horizontal lines"[/COLOR] bölümünü aradım ama ya bilgisizlikten ya da Matriks'te bu bölümü bulamadım. Yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim. Şimdiden TEŞEKKÜRLER.
Ayrıca, bu sistem için emeği geçen herkese de GANİ GANİ TEŞEKKÜRLER.[/quote]
sn.ordi,
bende matriks olmadığı için yardım edemiyorum,bir arkadaş size yardım ederse, ben de ,sevinirim...:)))
-
[quote=saraylı;217788]sn.ordi,
bende matriks olmadığı için yardım edemiyorum,bir arkadaş size yardım ederse, ben de ,sevinirim...:)))[/quote]
ORB-S sisteminden sizin Matriks kullanmadığınızı biliyorum. İlgi ve alakanız için ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
-
[quote=ordi;217787]Matriks kullanıcısıyım ve [COLOR=#000080]"horizontal lines"[/COLOR] bölümünü aradım ama ya bilgisizlikten ya da Matriks'te bu bölümü bulamadım. Yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim. Şimdiden TEŞEKKÜRLER.
Ayrıca, bu sistem için emeği geçen herkese de GANİ GANİ TEŞEKKÜRLER.[/quote]
Matriks'de indikatörünün sonuna ayrı bir satıra mesela:
:0.1:0.2
yazarsan 0,1 ve 0,2'den geçen sabit yatay çizgiler çizdirirsin.
-
Yatay piyasanın tespiti ile ilgili bir çalışma yaptım.Tabi ki bu formül çok daha işlevsel hale getirilebilir ama bu haliyle de işe yarayacağını düşünüyorum.
Sn.Saraylı'nın verdiği formüle ufak bir ekleme yaptım.Bunu [B]filtre[/B] adı ile kayıt edelim ;
Q1:=Abs((Mov(C,5,VAR)-Mov(C,8,VAR))/Mov(C,5,VAR));
Q2:=Abs((Mov(C,5,VAR)-Mov(C,13,VAR))/Mov(C,5,VAR));
Q3:=Abs((Mov(C,5,VAR)-Mov(C,21,VAR))/Mov(C,5,VAR));
Q4:=Abs((Mov(C,5,VAR)-Mov(C,34,VAR))/Mov(C,5,VAR));
Q5:=Abs((Mov(C,5,VAR)-Mov(C,55,VAR))/Mov(C,5,VAR));
Q6:=Abs((Mov(C,8,VAR)-Mov(C,13,VAR))/Mov(C,8,VAR));
Q7:=Abs((Mov(C,8,VAR)-Mov(C,21,VAR))/Mov(C,8,VAR));
Q8:=Abs((Mov(C,8,VAR)-Mov(C,34,VAR))/Mov(C,8,VAR));
Q9:=Abs((Mov(C,8,VAR)-Mov(C,55,VAR))/Mov(C,8,VAR));
Q10:=Abs((Mov(C,13,VAR)-Mov(C,21,VAR))/Mov(C,13,VAR));
Q11:=Abs((Mov(C,13,VAR)-Mov(C,34,VAR))/Mov(C,13,VAR));
Q12:=Abs((Mov(C,13,VAR)-Mov(C,55,VAR))/Mov(C,13,VAR));
Q13:=Abs((Mov(C,21,VAR)-Mov(C,34,VAR))/Mov(C,21,VAR));
Q14:=Abs((Mov(C,21,VAR)-Mov(C,55,VAR))/Mov(C,21,VAR));
Q15:=Abs((Mov(C,34,VAR)-Mov(C,55,VAR))/Mov(C,34,VAR));
Q16:=(Q1+Q2+Q3+Q4+Q5+Q6+Q7+Q8+Q9+Q10+Q11+Q12+Q13+Q14+Q15)/15;
Q17:=Mov(Q16,5,E);
Q16 > 0.001 AND Q17 > 0.001
Daha sonra sistem formülünüzün alım, satım koşulunun sonuna [B]and Fml("filtre") = 1 [/B]ekliyoruz.Yatay piyasada oluşan hatalı sinyaller bi nebzede olsa eleniyor.
Umarım yardımcı olur.