-
[QUOTE=nyse-dj;27556][B]sn .teo bu raff hakkinda eminimki yararli makaleleriniz vardir nasil cizilir nasil bakilir nedir ne degildir.[/B][/QUOTE]
gonderdım makaleyı daha oncekı sayfalarda var...
[url]http://www.vobmatik.com/forum/showthread.php?t=2441&page=36[/url]
-
Makale sahibinin blogu.
[url]http://channelchallenges.blogspot.com/[/url]
-
[QUOTE=shibumi;27568]Makale sahibinin blogu.
[url]http://channelchallenges.blogspot.com/[/url][/QUOTE]
teşekürler daha önce bu siteyi okumuştum ama hiç farketmemiştim bunun yaptığını, bakıyoruz da görmüyoruz demekki,
Eline sağlık
-
sn teo raffta ust banta glemeden donus oldugunu nasil anlayacagiz donusu gordugumuzde ise cok gec oluyor cunku barlar esit olmuyor. yardimci birsey kullanmak mi gerekir mesela dmi simdiki dusus yada donus yukselis trendi sonrasinda oldu yani dmi kullanmak mi gerekir.( yine bu dususte ki 700 puandi ona bak suna bak soyle oldu boyle oldu derken 125 puan kazanabildim.)
-
hakikaten fiat uslu cocuk gibi butun gun bu kanalin icinde dondu durdu disari cikmadi ama donusler iste en onemli mesela bu.
-
[QUOTE=nyse-dj;27582]sn teo raffta ust banta glemeden donus oldugunu nasil anlayacagiz donusu gordugumuzde ise cok gec oluyor cunku barlar esit olmuyor. yardimci birsey kullanmak mi gerekir mesela dmi simdiki dusus yada donus yukselis trendi sonrasinda oldu yani dmi kullanmak mi gerekir.( yine bu dususte ki 700 puandi ona bak suna bak soyle oldu boyle oldu derken 125 puan kazanabildim.)[/QUOTE]
dönüşü anlayamayız, onun için daha önce yazdım,
yükselen band ise alt banddan long, short yasak ,
düşen bandda ise üst banddan short, long yasak
Yani tepki mepki beklemiyoruz,
Şimdi diyelimki, düşen banddan üst banda short yaptık, ve ilerleyen saatlerde veya günlerde, band yükselene dönüştü,
Ne olur o zaman , hiç bir şey olmaz, çünkü biz zaten 45 derecelik açının tepesinden short yapmıştık, band eğer yine 45 yapacaksa,en kötü pozisyonu pat kapatırsın.
Yönü tam bilebilmenin imkanı yok,sadece ilerleyen barlarla yön aşağı olacak dersin,ama onu da yatay da geçirirlerse, band yatay döner.
Bandlar yatay olunca ise, kırılana kadar beklemen lazım.
Şu an bizde halen band aşagı doğru, onun için yön aşağı kabul edip shortları tutacağız.
Ne zamana kadar, yükselen band oluşması için,bandların yataya dönene kadar.
Çok karışık değil, olayı kavrarsan alışırsın.
-
Trend Continuation Factor
Name: +TCF
Formula:
pc:=If(ROC(C,1,$)>0,ROC(C,1,$),0);
nc:=If(ROC(C,1,$)<0,Neg(ROC(C,1,$)),0);
ncf:=If(nc=0,0,PREV+nc);
Sum(pc,35)-Sum(ncf,35)
Name: -TCF
Formula:
pcf:=If(pc=0,0,PREV+pc);
Sum(nc,35)-Sum(pcf,35)
Name: Position
Formula:
pcf:=If(pc=0,0,PREV+pc);
ncf:=If(nc=0,0,PREV+nc);
ptcf:=Sum(pc,35)-Sum(ncf,35);
ntcf:=Sum(nc,35)-Sum(pcf,35);
If(ptcf>0,1, If(ntcf>0,-1, PREV));
-
Trend Quality Indicator
Name: Q-indicator
Formula: m:=Input("% Scalar trend period",1,25,4);
n:=Input("% Scalar noise period",1,500,250);
cf:=Input("% Scalar correction factor",1,250,2); p1:=Input("First moving average periods",1,200,7); p2:=Input("Second moving average periods",1,200,15); rev:=Mov(C,p1,E)-Mov(C,p2,E); pds:=If(rev>0,1,-1); dc:=ROC(C,1,$); cpc:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(dc*pds)+PREV);
trend:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(cpc*(1/m))+(PREV*(1-(1/m))));
dt:=cpc-trend;
noise:=cf*Sqrt(Mov(dt*dt,n,S));
trend/noise
--------------------
Name: B-indicator
Formula: m:=Input("% Scalar trend period",1,25,4);
n:=Input("% Scalar noise period",1,500,250);
cf:=Input("% Scalar correction factor",1,250,2); p1:=Input("First moving average periods",1,200,7); p2:=Input("Second moving average periods",1,200,15); rev:=Mov(C,p1,E)-Mov(C,p2,E); pds:=If(rev>0,1,-1); dc:=ROC(C,1,$); cpc:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(dc*pds)+PREV);
trend:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(cpc*(1/m))+(PREV*(1-(1/m))));
dt:=cpc-trend;
noise:=cf*Sqrt(Mov(dt*dt,n,S)); temp:=If(Abs(trend)+Abs(noise)=0,1,Abs(trend)+Abs(noise));
(Abs(trend)/temp)*100;
-
Finding Key Reversals
Below are the MetaStock formulas introduced in the article "Finding Key Reversals", by Massimiliano Scorpio.
To identify the pattern, use the following formula in either the Expert Advisor as a symbol/alert, in the Explorer as an exploration filter, or in the Indicator Builder as a new indicator:
L < Ref(L,-1) AND C>Ref(C,-1) AND C < H
For the system create a new system in the System Tester using the following formulas:
Enter Long:
L < Ref(L,-1) AND C>Ref(C,-1) AND C < H
Close Long:
H >=Ref(H,-1)
STOPS
Maximum Loss: LONG ONLY
2.0 Percent
To search a group of securities/markets for how often the pattern occurs and how profitable it is use the Explorer to create a new exploration using the following formulas:
COLUMN FORMULAS
ColumnA: # pat
pat:=L < Ref(L,-1) AND C>Ref(C,-1) AND C < H;
Cum(pat)
ColumnB: # bars
Cum(1)
ColumnC: % pat
PREC((Cum(pat)/Cum(1))*100,2)
ColumnD: # wins
Cum(Ref(pat,-1) AND H >= Ref(H,-1))
ColumnE: % wins
PREC((Cum(Ref(pat,-1) AND H >= Ref(H,-1))/Cum(pat))*100,2)
-
Raff kullanırken, peki dönüşü nasıl anlayacağız, yukarıdaki mesajda sayın Nyse arkadaşımız dikkatimi çekti, ben bunu hiç düşünmemiştim.....kendisine ,düşünmemi sağladığı için teşekür ederim..
yani, sonuçta fiyat düştükçe raff hep düşen kanal, fiyat çıktıktan sonra da raff hep yükselen kanal olacaktır.
Peki bu fiyat sonsuza kadar düşemez ya, kanalın düşüş kanalından , yükselen kanal olup olmadığını nasıl anlayacağız..
Eğer yataya geçerse, pozisyonu kapatıp, kırılmayı bekleriz,Ama ya yatay geçmezde V dönüşü yaparsa,acıtır biraz, sizce bunun bir yöntemi var mı?
Mesela canlı örnek bügün Usd/jpy de, düşen kanal sert bir şekilde en üst banddan 100 pips yükselerek,3 saat içinde yükselen kanala döndü,Düşen kanal olduğu için yukarıdan shortladık,Ama 100 pips daha çıktı, şimdi ne yapmalı.
Muhtemel cevaplar..
1-Stop kullanılabilirdi.
2-Önemli değil 100 pips, (call margin yenilir),Kazandığıma sayarım denilir.Sermayenin yarısı biter..
3-Uyumsuzluktan ben anlardım zaten,Bendeniz Mbm .....:) hehehe
Peki bunu farketseydikte 100 pips ekstradan kazansaydık fena olurmuydu?
Olmazdı, peki yöntemi var mı? Var tabiki, her şeyin çözümü var, bir şeyin şimdilik çözümü yok...Onu da bulurlar da biz görmeyiz.
[IMG]http://img186.imageshack.us/img186/6149/goldrwq8.jpg[/IMG]
-
Bu piyasayi bilmiyorum affedin ama onerim boyle dramatik artislarda acc/dis feci artiyor buna bakilabilirmi.
-
sn teo yine kulliyat yapmissiniz indicator konusunda hep istedigim birsey su trendin gucu deyip dururdum bu trend kalitesi benim dusundugume benzer birsey gibi gorunuyor adx benziyor ama farkli yonleri oldugunu gordum trendin gucunu gosteriyor gercekten tek kusru guclu bir makinem olsada hesaplamasi uzun suruyor garfigi 10-15 saniye donduruyor.(sizdede boylemi) bunlari nasil kullanmaliyiz fikriniz onemli digerlerini henuz deneyemedim.