[img]http://666kb.com/i/c0x7594bhgeojl912.png[/img]
günlük grafta bant ve prt son durumu,.....
Printable View
[img]http://666kb.com/i/c0x7594bhgeojl912.png[/img]
günlük grafta bant ve prt son durumu,.....
[img]http://666kb.com/i/c0x780s70thh2xiwm.gif[/img]
mavi ve sarı oklar,...şu anki 1.3146 dengesindeki tutunmayı sağalayan durum,.....her iki üçgen bir müddet crash yarattılar şimdi ise yaklaşarak geri alışı sağlıyorlar,....
banta girişle birlikte, muhtemelen realizeler esnasında yeşil düşerek direnç tavanını yumuşatacak,....
bant a girişi hazırlayan kaynak kuvvetli olursa ilk gidiş banta tavanına doğru zayıf ve giydirik ise bant içinde ticarete doğru ve esas işi saklanmak olan bir harekt yaşanacak,...
tahminen bu hareketi daha önce hesabını yapmış ve totalni 25.5 gün bulmuıştuk,..7 gün geçmiştir herhalde, topikte bulmak lazım yazdığım günü,....
[img]http://666kb.com/i/c0x7enb7riid9ovsm.png[/img]
buda yine usd bazlı değişik bir bakış,....trend çizgileri indikatör destekli ve hassas,.....
mavi indikatör hareketleri, boğa ve ayı olarak anlamlı,....şuanda boğada devam ediyor,....
aynı indik hiç bozulmadan tl dediğinizde,....tl hedef ve desteği veriyor,....
[img]http://666kb.com/i/c0x7i2dd2cv1ninsm.gif[/img]
bir gün önce verdiğim u 030 hedef ve desteği buradandı,....
buna göre,....
hedefler,...
78050,
74850,
destek,
69121 olmakta,....
özetle yarın tl papyon seviyesi geçilecekmi buna bakalım, çünkü onun çıkışlarada muazzam bir direnç, düşülerde ise destek özelliğ vardır,...yeşilnden görmektesiniz zaten,...
ve bu hareket te prt ittirmeden olamaz,....oyalanır ama olmaz,....
annadınız nı,.......
iyi akşamlar cümleten,.....
üstad 73250 seviyesi düzeltmenin .78 ine denk geliyor
birde .78 fibo geçilirse 100 olur görüşü var
dün 1.gün dü.yani 73250 üstünde 2 kapanış sizin dediğinz yerleri gündeme getirir
ne diyorsunuz
59-60 lardan beri doğru dürüst düzeltme görmedik düzelttikten sonra 78 olabilir...bence..
Yunanıstan malıye bakanı: ıkıncı kurtarma gorusmelerı cok zor gecıyor
-matrıks-
ben gördüğü yazayım
.618 60314
. 78 63049
haftalık 100 ho 60400
yani burdan yukarısı kısacıları fena yakar gibi
[quote=PASSAT;389858]üstad 73250 seviyesi düzeltmenin .78 ine denk geliyor
birde .78 fibo geçilirse 100 olur görüşü var
dün 1.gün dü.yani 73250 üstünde 2 kapanış sizin dediğinz yerleri gündeme getirir
ne diyorsunuz[/quote]
[quote=indregandi;389800]yarın uzun zamandır ertelediğim bir işim var,....
o nedenle burada olamıyacam,.....
akşama extradan bir şeyler görürsem yazarım,.....[/quote]
Paasat..
Hocam bugün yok ..
bilgine..
Arkadaşlar GANDİ yok ama
verdiği rakkamları biliyoruz hissi ve duygusallık yok sadece rakkamlara dikkat
60300-61800 de gücü topla..sür yukarı...66000-67500 arası roll et...uzunları..sonrasında 68500 maliyetli parite ve tahville beraber yüklü tekrar gir fed haberi sonrası...piyasa 2009 karakterine geri dönmüştür...2010-2011 de kesildiği için trendçiler,yeni zenginler doğacaktır bu trendde....
ama sebep piyasadır,onlar değil...tıpkı daha önceki gibi..:)))
o zamanları iyi hatırlarım...8000 puan yiyerek kısa bekleyenler vardı forumlarda...geceleri millet içip içip buralara yazardı kederinden...biz kapanınca dow saniye saniye takip edilirdi belki düşer diye....hele fed faiz kararı geceleri...aman yarabbi.."bu sefer kesin gömecekler kararla" diye eksi bilmem kaç bin bekleyenler olurdu...))
[QUOTE=indregandi;389835]
öne alalım :D
hedefler,...
78050,
74850,
destek,
69121 olmakta,....
[quote=egim;389872][quote=indregandi;389835]
öne alalım :D
hedefler,...
78050,
74850,
destek,
69121 olmakta,....[/quote]
spot için o hedefler...aman karışmasın:)
bu ayki non-farm çok can yakacak gibi...çok ii kaldıraç ayarlaması yapılması lazım....unutulmasın,elinde kontrat bol..istediği gibi keser,feyk atar...
haberle birlikte ,trendde zarar edip Allah ne verdiyse vurdum ya da aldım işlemleri çookkkk kötü kayıplar oluşturabilir..hatta ben olsam,haber sırasında tahtaya değil ,15 lik grafa bakarım...
yani tahtayı kapatırım, ve en düşük 15 lik graf açarım,etkilenmemek için...sonuçta piyasa alım ya da satım yönünde haberi zaten fiyatlamış durumda...gitmek istediği yere gidecektir...ama önce uygulama yapacak trader a...
buna düşmemek lazım...
ed seykota demiş ki...
"kademelerimi 100 kişiye versem ,eminim en az 70 i gene para kaybedecektir"
önemli olan o kademedeki psikolojiniz,para yönetiminiz ve risk algınızdır...bu unutulmamalı...
acaba satıo mu gerçekten ,yoksa kandırıo mu gene..?
yok yok çok kandırdı,bu sefer kandırmıodur...ama ya kandırıosa?
tam anlamıyla kemal sunalın bul karayı al parayı filmindeki sahne..:)
nur içinde yatsınlar Selim Naşit ve Kemal Sunal...
15:30 – (ABD) Ocak ayı istihdam verileri açıklanacak (Beklenti: Tarım Dışı İstihdam 135.000, İşsizlik oranı 8,5%)
17:00 – (ABD) Ocak ayı ISM imalat dışı endeks açıklanacak (Beklenti: 53,3)
17:00 – (ABD) Aralık ayı fabrika siparişleri verisi açıklanacak (Beklenti: 1,5%)
3D piyasa ekranı olsa nasıl olurdu acaba...ekranda seansı 3D yapmak..hmm ilginç olabilir...:)
Abd'de tarım dısı ıstıhdam verılerı acıklanacak
abd'de tsı 15:30'da ocak ayı tarım dısı ıstıhdam verılerı acıklanacak.
Buna gore bır oncekı ay [B]200[/B] bın kısı artan tarım dısı ıstıhdamın ocak
ayında [B]130 bın[/B] kısı artması beklenıyor.
Ote yandan bır oncekı ay yuzde[B] 8.5[/B] olan ıssızlık oranının temmuz ayında
da yuzde [B]8.5[/B] sevıyesınde olacagı ongoruluyor
-matrıks-
datadan sonra terste kalınırsa,inat edilmesin...stoplar hazır olsun..üzünülmesin..bırakın giden gitsin kaçan kaçsın..borsa her zaman var...
having losses is the part of the game..
having great losses can take you out of the game...:)
[quote=ATHLON;389910]datadan sonra terste kalınırsa,inat edilmesin...stoplar hazır olsun..üzünülmesin..bırakın giden gitsin kaçan kaçsın..borsa her zaman var...
having great losses can take you out of the game...:)[/quote]
bu yazınızı özellikle beğendim.. çok uyarıcı bir yazı olmuş..
[QUOTE=ATHLON;389910]datadan sonra terste kalınırsa,inat edilmesin...stoplar hazır olsun..üzünülmesin..bırakın giden gitsin kaçan kaçsın..borsa her zaman var...
having great losses can take you out of the game...:)[/QUOTE]
Sn ATHLON; garanti menkul kıymetler müdürü cnbc- e de sizin dediğiniz gibi bu çıkış 2009 un aynısı diyo... biz o zaman 3 ay sonra farkına vardık diyo...
paylaşım için teşekkürler
[quote=gatsby;389927]Sn ATHLON; garanti menkul kıymetler müdürü cnbc- e de sizin dediğiniz gibi bu çıkış 2009 un aynısı diyo... biz o zaman 3 ay sonra farkına vardık diyo...
paylaşım için teşekkürler[/quote]
Gizem Hanım mı?..:)
yanında Ali Bey varken sööledim ben bunu onlara...aralık ayında..o zaman Ali bey cık demişti ,parite için 1,26 ilk hedef demişti yanlış hatırlamıosam..
[QUOTE=ATHLON;389932]Gizem Hanım mı?..:)
yanında Ali Bey varken sööledim ben bunu onlara...aralık ayında..o zaman Ali bey cık demişti ,parite için 1,26 ilk hedef demişti yanlış hatırlamıosam..[/QUOTE]
ismini hatırlamıyorum ama erkek di... belki md yardımcısıdır.
pardon,
Gizem Hanım başekonomist..düzeltiyorum
terste olan traderlar,her zaman gün sonu ani bir haber beklerler kendilerini artıya geçirecek,uyuşurlar...zararda olan yatırımcı psikolojisi için bu gayet doğaldır..çünkü beyin kendisini ve vücudu koruma adına bu tarz sinyaller üretir,hormonlar salgılar..fakat istatistiksel olarak bu beklentinin gerçekleşme oranı çok azdır..
şimdi yükselirse,apsd azalmalı...en azından artmamalı ...ki devamı gelsin..
Dolar APSD hergun yukseliyor,
dun 13 bin di galiba,
bugun 4 bin kusurr..
??
bugün mal alıp satan,tuşa basan çok kahır çekti,çok yıprandı...istemio yanında kimseyi saygıdeğer pala..
sakın hiçbir trader,şayet bugün kaybettiyse ,kaybettim diye üzülmesin...kendisine haksızlık etmiş olur...dalgalar çok feci...
Cümleten iyi tatiller dostlar...
hayırlı haftasonları...
Herkeze hayırlı kandiller iyi akşamlar iyi tatiller...
[QUOTE=indregandi;361205]Yarın için referans,.....
Garan 6.82 altında kalırsa, 6.50 görecek, 6.50 kırıldığında garan büyük satış yiyecek, garanın 6.50 si vob bir önceki dibi olan 70325 e denk,...ve 70325 artık tutmaz,....garanda da 6.50 tutmaz,......
Bu nedenle yarın çok önemli, bildiğiniz gibi bu gün karargah ele geçti, ancak tepki sonrasında tekrar karargah ortada kaldı,....bu 74250, garanda 6.86 gibi,....döndüğümüz yer ise asi (**aşırı satış indikatörü)
bu anlamda yarın süngü tak emri gelebilir, çok yaklaşıldı artık,..ancak dediğim gibi savaş meydanda kazanılır, o meydan 74250 den başlar 70325, 64xxx devam eder, yarın meydan savaşı başlayabilir,.....
Bu anlam da garan 6.82 altına düşerek kalmamalı,....amiral 4.82 altında kalmamalı,...akkız 7.00 kırmamalı,....bu iş spotla alakalı, daha önce dedik,...
Ya para bulacak koyacaklar, ya yabancı buraya proceksiyonları doğrultusunda para koyacak, yada para gelmesse mal iskanto yiyecek,.....
Bugün 120 lik ihlal yaşandı, rakam 74250 idi, bu saatlikte kırılası yer , dedimki tepki olacak ve 74250 sınanacak, nitekim 73500 den tepki 74450 oldu,..sınandı, kelimelere hep dikkat sınanacak, sınandı, karar yok, pis yer kapadı, niye mooda göre o not görünümü pozitif olan banklar yuakarıdaki gibi kritik yerdeler ve savunuldular,...biz bunu 120 ve saatlik analizden yakaldık,.....dediğimiz oldu,....yani burada 60 lığın 74250 yi kırmasına 120 lik fren kodu,....çünkü onun ilk ihlali idi,...ihlal yaptı döndü ortak noktaya işte ortak nokta 74250 idi,....sınadı, karar yok , pis yer var, karar yarın, hem garana hem asi ye, hem 74250ye, hem 120 liğe , hem 60 lığa,........
Bunu bu bank hisselerindende asiste edin, rakamlarını yazdım, rabbim yolunuzu açık etsin,.....
5 lik referans dengeler şu şekilde 74400-74800-75000,....
Karargah 74250, cephe 75675,...
Meydan savaşı 74250 altından başlar,....
Son söz 81250 longa, 74250 shorta para yapr ancak birinin üstünde birinin altında kalınması ile,.....tahkkkkkkkuuuk eder dedik,.....yarın çift cep günüde olabilir, tepkide gelebilir, haclılar bankları savunabilir, bu gün pis yerde bıraktılar,.....74225 uzlaşmada,......
75 üstüne çıkış olursa bir stop öneririm, ancak şarjöre tekrar mermi basın doldurun şarşörü,...yani yeniden shortlayın uygun yerden yükseklikten bu olursa,.....
75675 ve 76300 bu anlamda referans teşkil eder,.....
Cümleten iyi geceler,......[/QUOTE]
Sayfa 953 ten alıntı. Hayırlı kandiller.
maşallah sanki dünü yazmış gibi üstad
helal olsun vallahi
tebrikler indi üstad
sayfa 953, yazmışız,.....64000 den bahsetmişizi,...58 000 leri gördü o piyasa fakat nasıl gördüğünü hepimiz iyi biliyoruz,.....
953 sayfa üstüne devam edersek okumaya,...orada 6.96 yı göreceğiz,....py cuma günü garanda 6.96 yapmış,.....
o dönemde bir boğa çizgim vardı benim, kılı kırk yarıp bulduğum,...74900 de idi o çizgi,....kırlan çizgi o idi,....
esas neden ise, bankacılık kesminin merkez bankasından o/n faizleri 1*5 e çıkarıp cukkalamasıydı,...py bunu alır almaz artık endex tutmayı bıraktı,....
ancak o zamana kadar bunu alana kadar direndiler,......3 dip 3 tepe yaptılar 3 ay sürdü,.....
hep yazdık yine rakamları verdik,...ama 3 ay uğraştırdılar,....cukkayı kapar kapmaz daldılar aşağı,.......
şuraya gelecem,.....
rakamalar sonuçta py sayı yakalıyor,...zira bir mantık yürütüyoruz,...örnek 623xx üstü long 618xx altı short gibi,....
bakın o dönemde,..
63800
63050
62625
62125
61050
60100,
bunlarla uğraştık,..sayısız kez,.....sonunda elini belli etti, 623xx-618xx den yoğun poz açınca,...tamam dedik bunun üstü long altı short,...ne yaptı tırmandı geri verdi, 61900 indi 62300 kapadı, ertesi seans + gap açtı gitti yukarı ve o gidişi 74150 zirve yaptı cuma günü,.....