-
[quote=Astatin;223666]- Ben gördüm...
- Emin misin?[/quote]
geçmiş yazıları okursan çok seyrek olduğunu görürsün.
ama çoğu kişi zararları yazmaktan kaçıyor.
millette sistemlerin harikalar yarattığını zannediyor işin içine girdiklerinde ters banttan görüyorlar.
"her sistem BAZEN çalışır." ben değil sistemcilerin piri söylüyor
-
[quote=kitaro;223669]geçmiş yazıları okursan çok seyrek olduğunu görürsün.
ama çoğu kişi zararları yazmaktan kaçıyor.
millette sistemlerin harikalar yarattığını zannediyor işin içine girdiklerinde ters banttan görüyorlar.
"her sistem BAZEN çalışır." ben değil sistemcilerin piri söylüyor[/quote]
valla çoğu kişiyi bilmem..ben histemiminde sistemiminde zararlarını yazıyorum:D:D
Ama zararını yazmama konusu sistem kullananlardan ziyade, sistem kullanan yada kullanmayan ama nam şan şöhret peşinde olanlarda be Kıtarom...Bu yorumun genel bir yorum olarak doğru:o
Valla mucizevi formül mucizevi sistem diye bir şey elbetet yok..Zaten sisteme sahip olmak tek başına bir şey değil, onu disiplinle uygulamak ve risk yönetimi de önemli.... Yani 50000 puan kazandın sistemle diyelim...Full girdin mala, yatayda 7000 puan çarpıldın, 50000 puan oldu sana badem.....overall tarih oldu v.s.:D:D Ama risk yönetimi ve disiplin de genel olarak sahip olunması gerekenler zaten..Sistem dediğin, disiplin bacağını sağlıyor sadece, yoksa zengin olmanın siihirli formülü elbet değil...:rolleyes:
-
abi sistem dediğin nedirki bak rasgele bir yön belirle 4000 puan hedef koy 1000 puan stop loss koy yüzyılın en iyi sistemi budur işte. bu sayılar kişisel tercihe göre değişir.
bende mekanik sistemleri zamanında kullandım ama bu söylediğim gibi bir sistemi görmedim daha.
yine bana sistemciler kızacak ama sistem falan hikaye önemli olan disiplin ve sabır bence
-
[quote=kitaro;223678]abi sistem dediğin nedirki bak rasgele bir yön belirle [COLOR=red]4000 puan hedef koy 1000[/COLOR] [COLOR=red]puan stop loss[/COLOR] koy yüzyılın en iyi sistemi budur işte. bu sayılar kişisel tercihe göre değişir.
bende bu mekanik sistemleri zamanında kullandım ama bu söylediğim gibi bir sistemi görmedim daha.
zaten sistem falan bence hikaye önemli olan disiplin ve sabır bence[/quote]
iyi mi kötü mü bilmem ama bu da bir sistem sonuçta..:) oksuz ve grafiksiz hali...lem tamam topiğin içine etmeyelim...hadi millet sistem performanslarınızı görelim
-
[quote=kitaro;223678]abi sistem dediğin nedirki bak rasgele bir yön belirle 4000 puan hedef koy 1000 puan stop loss koy yüzyılın en iyi sistemi budur işte. Bu sayılar kişisel tercihe göre değişir.
Bende mekanik sistemleri zamanında kullandım ama bu söylediğim gibi bir sistemi görmedim daha.
Yine bana sistemciler kızacak ama sistem falan hikaye önemli olan disiplin ve sabır bence[/quote]
kitaro bugün tarım dışı günü dönüş günümü yoksa??????
-
[quote=borsa8447;223682]kitaro bugün tarım dışı günü dönüş günümü yoksa??????[/quote]
o konu beni ilgilendirmiyor borsaya 3 ay ara verdim 10 günü bitti
bak sistemciler disiplin budur işte zarar edince uzak kalabiliyormusunuz.dng
-
[quote=kitaro;223683]beni ilgilendirmiyor borsaya 3 ay ara verdim 10 günü bitti
bak sistemciler disiplin budur işte zarar edince uzak kalabiliyormusunuz.dng[/quote]
disiplin kaybedince kaçmak diildir...disiplin kaybın da karın bi parçası olduunu kabullenmektir...ve aynı psikolojiyle işleme dewam etmektir...e tabi bunun için hayalci olmayıp çok fazla zarar etmemek gerekmektedir...
-
[quote=ATHLON;223685]disiplin kaybedince kaçmak diildir...disiplin kaybın da karın bi parçası olduunu kabullenmektir...ve aynı psikolojiyle işleme dewam etmektir...e tabi bunun için hayalci olmayıp çok fazla zarar etmemek gerekmektedir...[/quote]
yahu kardeş kusura bakma ama her yazdığıma muhalefet edeceğine bişeyler biliyor belki diye şu deliyi biraz dinlesen diyorum. bak ben bu işe 20 kontratla başladım 240 a çıktım son zararla 170 e indim yani belki bu deli bişeyler biliyor deyip bazı şeyleri örnek alsan diyorum
-
[quote=kitaro;223686]yahu kardeş kusura bakma ama her yazdığıma muhalefet edeceğine bişeyler kapsan şu deliden. bak ben bu işe 20 kontratla başladım 240 a çıktım son zararla 170 e indim yani belki bu deli bişeyler biliyor deyip bazı şeyleri örnek alsan diyorum[/quote]
estafurullah deli abey:)
benimki kendi halinde amatörce disiplinle alakalı bişiiler çiziktirmek...üstüne alınma gayri...:)
-
?????peki..anlaşıldı sistem performanslarını göremeyeceyik
-
[QUOTE=Astatin;224402]?????peki..anlaşıldı sistem performanslarını göremeyeceyik[/QUOTE]
ben moral bozmamak üçün göndermeyorum :p arhadaşlar göndersin bi ... şinci nispet yapar gıbın gondermek olmaz gayri.
-
Mart ayı benim için nisanda gelen ilk sinyalle bitiyor (o da bugün geldi)
-275
-1250
+125
-75
+925
-775
-450
+175
+1675
-300
+4400
-1275
-925
-400
0
-1125
+775
Özet: Toplam net puan: +1225 (komisyonlar hariç, gerçek alım satım yereleri)
Toplam işlem sayısı: 17 (6/11)
Ben açıkçası çok güzel geçen şubat ayından sonra daha kötü bir performans bekliyordum, o yüzden yine de müsterihim. En azından şubat sonunda ulaştığım kontrat sayısını azaltmamış oldum. :o
Nisan ayı hepimiz için daha iyi olur inşallah :)