70350 tutmassa 5 dk bandın alt tarafı 70.100 orada tutmassa destek bölgesi 69.800--69.900 cekılebılırız
Printable View
70350 tutmassa 5 dk bandın alt tarafı 70.100 orada tutmassa destek bölgesi 69.800--69.900 cekılebılırız
[COLOR=#ff0000][COLOR=black][B]Ah global çete ben senden çook çektim[/B][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][COLOR=black][B]
Söyle nedir bu halin vallahi sen delisin[/B][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][COLOR=black][B]
Olmaz ki böylee çarpılmaz ki
Çıldırmışsın sanki vallah sen delisinn
[URL]http://www.vidivodo.com/221436/cici-kizlar-delisin[/URL]
[/B][/COLOR][/COLOR]
Eski VOBjektif seans odasını geri istiyorum...
Nerde o eski remazanlar....üüü
[QUOTE=EMEKDAR;256470]Eski VOBjektif seans odasını geri istiyorum...
Nerde o eski remazanlar....üüü[/QUOTE]
abi herkeşler daytrader topiinde .lelele
[quote=fXci;256475]abi herkeşler daytrading topiinde .lelele[/quote]
Ben tek eşlilikten yanayım...burayı bırakıp heç bi yere getmiyom...
Bide ördeklikte var galiba eski meslekten dolayı...oturduğum taşın üstünden kalkmak istemiyorum..
Gitmek istesemde yolunu bilmemkine,nerden gidiliyor oraya....:)
70.900 yaklaştıça dün buradan açılan longlar panıkle poz kapayabilir buda satışları sertleştırebili dıkkat
Dünkü düşüş 7 dalga saydım sonuçta.
Ne yapar?
İlk düşüşün dibini gördük. 1073.
İlk tepki geldi. 1085.
İkinci düşüş 1085'den başladı.
Ola ki bugün tepme olmadı ve 61.8 kırıldı spy'dede.
Bu ihtimal üzerinde dururum.
Eee indikatörde sat, trend tersine pozisyon yok artık.
Tepkilerin tepelemesi beklenip hep shortlamalı.
Jelibon.
Bugunde tutunuyor gıbı görunse sert kırılma beklıyorum 69900 tutmayacak bu sefer bnce y.a.d
[QUOTE=EMEKDAR;256519]Ahanda yandınız yuvarlak çöteler....
Jelibon hoca,"zurnanın son deliğinden" azılı ayuluğa terfi etmiş...
Savulun şimdi.....lelele.lelele.lelele
NOT:Zurnanın son deliği:ayu ile boğa arası bişey...hocanın tanımıyla...yanlış anlaşılmasın...:)[/QUOTE]
1220'den beri öyleyizde tepkileri yazıyoz işte.
Dax destekde sarktı aşağıya çıktı. Sınırda.
Tepeler dipler alçalıyor.
İğrenç vob vade değişiminden dünün altına bile sarkmadı henüz.
Bakıyoz.
Jelibon.
Kaçamazsın Patron.:)
Jelibon.
[quote=jelibon;256538]1220'den beri öyleyizde tepkileri yazıyoz işte.
Dax destekde sarktı aşağıya çıktı. Sınırda.
Tepeler dipler alçalıyor.
İğrenç vob vade değişiminden dünün altına bile sarkmadı henüz.
Bakıyoz.
Jelibon.[/quote]
Hoca,
Zordayım anlayın işte diyor....çokmu meraklı elinde tutmaya...veren vermiş bi kere eline....:::
Bütün avrupa endeksleri kırmızıya boyandı nerdeyse. Hayırdır inşallah ?
[QUOTE=Kapcuruk;256553]Bütün avrupa endeksleri kırmızıya boyandı nerdeyse. Hayırdır inşallah ?[/QUOTE]
Bunda her zaman bir silsile var.
Önce Amerika hareket ediyor, sonra Avrupa, Bric ve TR.
Ama açık görülüyorki Amerikanın problemi Avrupadan daha fazla. Belki aynı.
Bunun için hep kurgu yalan dedik.
Avrupayı hep öne sürüp Amerikayı sakladılar.
Zamanı gelince Ayıyı kimse yenemez.
Yanlız short açarken hep dikkatli olacan dipden açmayacan.
Otorite çıkarken mal almaz ama düşerken belli noktalarda mal alır. Olay budur. Yani kırılımları engellemeyi dener.
İki gündür gelen 90 lık satış günleri arak arkaya olumsuzdur. Ve uzun zamandır olmayan bir durumdur. Yani arka arkaya olmamıştır. 1 ayda 6-7 kere oldu zatende ilk defa arka arkaya iki gün.
Şimdi tek hamleye bakıyoruz. 50 nin 200 ü kesmesi. Yani death cross. Bu 1040 ların altında olacak ve sonrasında 50 hep direnç olacak orta vadede.
Euro Dolar 1=1 asla olmaz dedik.
En kötüsünde olmadı sonra neden olsun.
Jelibon.
[quote=jelibon;256568]Bunda her zaman bir silsile var.
Önce Amerika hareket ediyor, sonra Avrupa, Bric ve TR.
Ama açık görülüyorki Amerikanın problemi Avrupadan daha fazla. Belki aynı.
Bunun için hep kurgu yalan dedik.
Avrupayı hep öne sürüp Amerikayı sakladılar.
Zamanı gelince Ayıyı kimse yenemez.
Yanlız short açarken hep dikkatli olacan dipden açmayacan.
Otorite çıkarken mal almaz ama düşerken belli noktalarda mal alır. Olay budur. Yani kırılımları engellemeyi dener.
İki gündür gelen 90 lık satış günleri arak arkaya olumsuzdur. Ve uzun zamandır olmayan bir durumdur. Yani arka arkaya olmamıştır. 1 ayda 6-7 kere oldu zatende ilk defa arka arkaya iki gün.
Şimdi tek hamleye bakıyoruz. 50 nin 200 ü kesmesi. Yani death cross. Bu 1040 ların altında olacak ve sonrasında 50 hep direnç olacak orta vadede.
Euro Dolar 1=1 asla olmaz dedik.
En kötüsünde olmadı sonra neden olsun.
Jelibon.[/quote]
Aslında her ikisinede sormak lazım...bu para dediğiniz şeyin değerini neye göre belirliyorsunuz...
Basıp dağıtıyorlar ortalığa saçıyorlar...iyi valla ...
Kağıtla dünyanın sorununu çözecekler...soymuşlar...
İnsanlar işlerini,gelirlerini kaybetmiş...kağıt basıp çözecekler ama bu parayı sadece finans kesimindekiler kullancak...
Gidip bu parayla dünyadan istedikleri yerleri satın alacaklar....
Satanlarda sevinecekler bak biz ne güzel babalar gibi satıyoruz diye.....
OOOOOOOF OF.....Ciğerim sızlıyor....
Altın için iki adet tarih verdim biri 26 Haziran, diğeri 4 Temmuz.
İkiside tatil.
Ve hafta sonu G-20 var.
Cycle g-20 tarihini biliyor.
O yüzden bu hafta sonu piyasası kapalı olan veya hafta sonu trade kapalıçarşıda olamayacağından yani altın pozunu kapalıçarşıya gidip cumartesi alıp veya satamayacağından bu haftsonunun pozisyonu yukarıdan pozisyon aşırı karda değilse flat olmak hayırlıdır derim.
Öyle birşey olsa adam bana tip tip bakardı herhalde, ne diyom ben diye. Üstad 20 kontrat altın alırmısın.
Ha?
Boşver.
Ha risk sevene herşey serbest.
Jelibon.
[quote=jelibon;256505]Ola ki bugün tepme olmadı ve[B] 61.8[/B] kırıldı spy'dede.
Bu ihtimal üzerinde dururum.
Jelibon.[/quote]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]61.8
107.61 idi[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sn.Jelibon bu rakam geçerliliğini koruyormu.[/FONT][/COLOR]
[QUOTE=EMEKDAR;256580]Aslında her ikisinede sormak lazım...bu para dediğiniz şeyin değerini neye göre belirliyorsunuz...
Basıp dağıtıyorlar ortalığa saçıyorlar...iyi valla ...
Kağıtla dünyanın sorunu çözecekler...soymuşlar...
İnsanlar işlerini,gelirlerini kaybetmiş...kağıt basıp çözecekler ama bu parayı sadece finans kesimindekiler kullancak...
Gidip bu parayla dünyadan istedikleri yerleri satın alacaklar....
Satanlarda sevinecekler bak biz ne güzel babalar gibi satıyoruz diye.....
OOOOOOOF OF.....Ciğerim sızlıyor....[/QUOTE]
Bu gidişin sonu niye savaş çıkacak diyorum sebebi bu işte.
Bu sistemin gidişati ve sonu kötü.
Aynı 30 krizi.
Bitince 6 yıl sonra savaş çıkmış.
Altını bu yüzden aldılar ve alıyorlar işte.
Jelibon.
[QUOTE=ordi;256588][COLOR=#333333][FONT=Verdana]61.8
107.61 idi[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sn.Jelibon bu rakam geçerliliğini koruyormu.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Çok az bi aşağıda kapadı ordan.
Ama Sp 61.8 i baya kırdı.
Peki Sp niye göreceli Dowa göre çok düştü?
O da banka kanunu.
O kanunun her an çıkma ihtimali var.
Her zaman diyorum boşverin Dowu bakacaksanız Sp'ye bakın.
Dow konservatif endeks yatay tutuyor gibi gösterip diğerlerini çakıyorlar.
Bizde sanıyoruz Dow az düşüyor.
Sp daha eyidir, dünya buna bakıyor.
Jelibon.
[quote=jelibon;256590]Bu gidişin sonu niye savaş çıkacak diyorum sebebi bu işte.
Bu sistemin gidişati ve sonu kötü.
Aynı 30 krizi.
Bitince 6 yıl sonra savaş çıkmış.
Altını bu yüzden aldılar ve alıyorlar işte.
Jelibon.[/quote]
29 krizini 1946 da bretten voodla bağladılar...ama bretten wood 1971 de bitti....yani o tarihe kadar anlaşmaya uydular sonrası veryansın....
Fakat bu seferki öncekiler kadar kolay olmayacak...
Şimdi konuştuklarımız insanlara ağır gelebilir,ama gidişat öyle...
Ekonomik çıkışı yok bu işin..uzatmaları oynuyorlar....
Bugün neye bakacağız seansta dünün düşüğüne yani 1071'e destekde zaten 1070. Kırılırsa destekler 1058 ve 1040-1044.
Dirençler 1080, 1090-1095, 1100, 1107-1110. Üstü yok zaten artık kısa vadede.
Jelibon.
Akadaşlar spotta hacım yok yanı bu şu demek malı satacak müşteri yok ....buna ragmn bn 69.900 estgın altına kayacaz dıyorum oraya hr yaklaştıgımızda bant aşagı alçalıyor.5 k 15dk ve 30 dk açın bakın herşey tıkırında benım beklentım üşecegi yönunde buna ragmen gunde 10 defa alt bantta yaklaşınca alım yapıyorum yukarıdan satış...geceleri flat
Sn.Jelibon emeğinize, bilginize sağlık yaptığınız analizler ve yorumlar yurtdışını tahmin etmenin ötesinde hem de çok ötesinde
ne yalan söyleyeyim bilginize imreniyorum.
[QUOTE=EMEKDAR;256599]29 krizini 1946 da bretten voodla bağladılar...ama bretten wood 1971 de bitti....yani o tarihe kadar anlaşmaya uydular sonrası veryansın....
Fakat bu seferki öncekiler kadar kolay olmayacak...
Şimdi konuştuklarımız insanlara ağır gelebilir,ama gidişat öyle...
Ekonomik çıkışı yok bu işin..uzatmaları oynuyorlar....[/QUOTE]
Aynen öyle.
İşte teknik açıklaması zaten bunu hep gösteriyordu.
3 dalga.
A düşüş.
B yükseliş.
C düşüş.
2.5 yıl oldu bunu yazdım. Elliotçular bunu bu sene anladı.
17 ay A düşüş sürdü.
13 ay B yükseliş veya B A yükseliş sürdü.
13/17=
76.4
Bu bir mucize.
Jelibon.
[QUOTE=ordi;256606]Sn.Jelibon emeğinize, bilginize sağlık yaptığınız analizler ve yorumlar yurtdışını tahmin etmenin ötesinde hem de çok ötesinde
ne yalan söyleyeyim bilginize imreniyorum.[/QUOTE]
Sayın Ordi,
İmkb'de iki sene para kaybettim.
İki haftada bir kağıt buldum bütün kaybettiğimi aldım.
Acemilik gitmemişki orda malın 4 te birini serbest emir vermedim, kağıt yarı fiyata çakıldı mal elimde kaldı. Kardan zarar oldu hafif.
Geçeyim dedim voba hop iflas.
Sonra öğrendik yavaş yavaş.
Ama hep 18 saat çalıştım bu işe.
Piyasası kapalı diye vobu terk ettim.
Niye hep uyarıyorum bu iş sanıldığından çok daha zordur ve %90 ın üstü kaybeder.
En iyi taktik vobda günde 300-400 puanı sistemin dışına çıkarmak ve gece poz almamaktır.
Hele bu işe yeni heveslenenlerin hiçmi hiç şansı yok. Eskiler bile ben dahil beceremiyor bu işi. Bu işin eski borsacı kurt olmakla falanda ilgisi yok. Bu yepyeni bir düzen.
Vob 2 yıl öncekinden bile çok farklı çünkü hacim arttı hafif.
Zaten bunları herkes biliyorda, yeniler duysun.
Dikkatli olsun. Don gömlek gider bu işte, mal mülk kalmaz. Artı sağlık zaten kazansanda gider.
Bak mesela dün bütün dünya analiz ediyor birinci dalga nerde biter diye. Tepki nerde gelir. Gelen tepki seans içi kalıyor. Herkes yanılıyor. Piyasa dersi veriyor.
Bunun için ya demin dediğim gün içini alacaksın ya da orta vade trade edip karda oturacaksın.
Ha herkes girip çıkıyor, ben bunu yapamıyorum, yapmakda zor bence. Becerende vardır elbet.
Jelibon.
[quote=jelibon;256600]bugün neye bakacağız seansta dünün düşüğüne yani 1071'e destekde zaten 1070. Kırılırsa destekler 1058 ve 1040-1044.
Dirençler 1080, 1090-1095, 1100, 1107-1110. üstü yok zaten artık kısa vadede.
Jelibon.[/quote]
sn.jelibon bugunku beklentın neır sp 500 için ögrenebilirmiyim sp500 vaelı 1070 seviyesıne suan itibarıyle kıracak gıbı duruyor tepkıde glebılır.ne dersin?
[QUOTE=EKONOMİST;256617]sn.jelibon bugunku beklentın neır sp 500 için ögrenebilirmiyim sp500 vaelı 1070 seviyesıne suan itibarıyle kıracak gıbı duruyor tepkıde glebılır.ne dersin?[/QUOTE]
Şöyle düşünün,
çok önemli bir destek değil.
Daha önce kırılmış bir yer.
Geçiş yeri gibi.
Ama bazı denemelerde sarkma olup üzerinde kapanışlar oldu.
Esas önemli bölge 1040-1060 arası.
Bunu bugün yapar yarın yapar kimse bilemez tabii.
Jelibon.
[quote=jelibon;256614]
İmkb'de iki sene para kaybettim.
İki haftada bir kağıt buldum bütün kaybettiğimi aldım.
Acemilik gitmemişki orda malın 4 te birini serbest emir vermedim, kağıt yarı fiyata çakıldı mal elimde kaldı. Kardan zarar oldu hafif.
Geçeyim dedim voba hop iflas.
Sonra öğrendik yavaş yavaş.
Ama hep 18 saat çalıştım bu işe.
Jelibon.[/quote]
alınız benden de o kadar şu an için tek eksiyim bilgilenme sürecimin devam ediyor olması
yazdıklarınız tam beni anlatıyor şuna inanıyorum ki sizin gibi benim gibi nice kişiler bu yoldan geçecek ama ben bu yolda örnek alabileceğim bilgili, erdemli, kişilikli kişileri kendime örnek almaya çalışıyorum
abartma değil çoğunlukla 20 saatten fazla ekran karşısındayım ki normal şartlarda benim kişiliğimle zıt birşeydir ama hatalarımı ve zararımı karşılamam için bu boynumun borcu
Herşey için canı yürekten TEŞEKKÜR EDERİM.
[QUOTE=ordi;256629]alınız benden de o kadar şu an için tek eksiyim bilgilenme sürecimin devam ediyor olması
yazdıklarınız tam beni anlatıyor şuna inanıyorum ki sizin gibi benim gibi nice kişiler bu yoldan geçecek ama ben bu yolda örnek alabileceğim bilgili, erdemli, kişilikli kişileri kendime örnek almaya çalışıyorum
abartma değil çoğunlukla 20 saatten fazla ekran karşısındayım ki normal şartlarda benim kişiliğimle zıt birşeydir ama hatalarımı ve zararımı karşılamam için bu boynumun borcu
Herşey için canı yürekten TEŞEKKÜR EDERİM.[/QUOTE]
Aman dikkat et dostum.
İnen ve bilki çoğunluk bu işte bu durumda.
Bunun vobda tek yolu vardır.
200-300-400 puanı alıp çıkacan. Ve ekrana bile bakmayacan arda kalan zamanda.
O zaman ne saat harcarsın, ne yorulursun.
Aksinde sağlığın gider.
Ve bu meret git gide hırs yaptırır adama.
Jelibon.
[quote=jelibon;256633]
bunun vobda tek yolu vardır.
200-300-400 puanı alıp çıkacan. Ve ekrana bile bakmayacan arda kalan zamanda.
Jelibon.[/quote]
Saraylı abinin öncülüğünde daytradeciyim
bu piyasada sn halojen gibi sabırlı insanlar para kazanabilir hergün trade yapmak bişi vermez.. kazanma olasılığın1 günde tek trade varsaysak 1/2 eder 5 günde 1/2*1/2*1/2*1/2*1/2= 32 de 1 hesap ortada kolay mı... zor kimse kendini kandırmasın... kazanan vardır anomali her zaman olur..
Çok yoğun kontrol var...
Olaylar gelişmeler,teknik vs boş...
Eses teknik,pozisyonlara göre yön ver...
Bu kadar insan binmiş shorta inmiyorum diyor py...
İnme tabi...sende yorulursun birgün....
Saatlik graf.
Kanal yukarı kırılmadıkça bastılar, basıyorlar.
Buna bakıyorum.
Jelibon.
Fıçır azbi V yapmasın,kafayı yukarı kaldırmasın,çek 300 pivan....
Alooo inerken niye gözlerinizi yumuyorsunuz....
Yok tabi estağfirullah,niye bana soracaksınız...
Meraktan soruyoruz...ha ha ha....
[QUOTE=EMEKDAR;256650]Fıçır azbi V yapmasın,kafayı yukarı kaldırmasın,çek 300 pivan....
Alooo inerken niye gözlerinizi yumuyorsunuz....[/QUOTE]
Yani hakkaten dünün altına gelmemesinin açıklaması yok.
Bu yüzden sevmiiiiyom bunu. Artık belki sonramı bilmemki.
Jelibon.
vobta para kazanmak bilgi bceri ve tecrübe istiyor,ben işimdn dolayı vakıt ayırabılıyorum beyaz eşya işi yapıyorum.yaşım 30 yaklaşık olarak 2001 yılından beri aktif olaak bu piyasadayım vob la 3 ay önce tanıstım daha cok yenıyım 1 kontratla ogrenme amaçlı başladım.700 tl yı 1 ayda teknık analız sayesınde ve daha fazla hırs yapmadan 1700 tl yaptım.oncelerı bır bankadan hesap actırmıstım komısyonarın fazla olması canımı sıkmaya basladı.şimdi onbınde 2 komısyon verıyorum ynı bır aracı kurumla anaştım.güzel bır teknık analız pogramım var .bu sayede ek gelır olusturdum kendıme.şimdi daha fazla sermaye ıle daha az rısk alarak kaldırac kullanmadan bu işi yapıyorum artık.burada püf nokta su.....eger sermayen az ise benım yaptıgım gıbı temınat olarak 700 tl yatırıp 7000 lıralık ıslem yaparsan rıskı 10 katına cıkarmıs olursun.yenı baslayanlar daha fazla kazanmak ıcın kalırac oranını artırırlarsa sn.jelıbonun dedıgı gıb don gomlek kalırlar...kaldırac oranı az kullanır yada hıc kullanmazlarsa hısse senedınde olan spekulasyonlardan korunmus olurlar.kendınıze bır lımıt belırleyın yada sanal yarışmalarda once kendınızı deneyın sonra burada para kazanmaya calısın derım bol kazançlar
Bugün Altın
1251-1255 ve 1269-1279.
Destek 1231 -1239.
Jelibon.
Arkadaşlar foruma canlılık geldı....:)
[quote=EKONOMİST;256676]Arkadaşlar foruma canlılık geldı....:)[/quote]
forum canlı da, yedi canlı olsun istiyorsunuz değil mi:..:
Malı kural pıyasanın sıkışmasına neden oldu not arttırımı beklntısı düşüşün önüne takoz koyuyor..
Piyasanın tadı yok bugun ınsanın uykusunu getırıyor valla