-
[QUOTE=indregandi;512165]başgan bu günü saymaz isek 6 gün var daha,
bu gün ise içerde MB,...dışarda yellen var,...yarın ise baydıran gelecek,...
MB yi geçelim, baydıran kv değil geçelim,...
geriye yellen kalıyor,..
yani bu adamlar yeni vadeye yukarıdamı geçecekler aşağıdamı geçecekler, karar bekliyorlar sanırım, karar da çıkmadan fiyat yapmıyorlar,
karar çıkmadan en kötü burası diyorlar ve buralara razılar,..[/QUOTE]
bunların hepsine ok başgan..lakin fonlar, spottaki pozlarını hedge amaçlı olarak taşıdıkları viop pozisyonlarını 1 hafta önceden taşımaya başlarlardı yeni vadeye... fonların spottaki pozsiyonlarını hedge etmemek gibi bir tercihleri olmayacağına göre, spotta da fonların pozisynları çok mu azaldı ya mı yormalıyım gibi şüpheler kemiriyor..kımıl kımıl..neyse perşembe filan da durum böyleyse bi derece daha gıllanacağım
-
[QUOTE=Astatin;512166]bunların hepsine ok başgan..lakin fonlar, spottaki pozlarını hedge amaçlı olarak taşıdıkları viop pozisyonlarını 1 hafta önceden taşımaya başlarlardı yeni vadeye... fonların spottaki pozsiyonlarını hedge etmemek gibi bir tercihleri olmayacağına göre, spotta da fonların pozisynları çok mu azaldı ya mı yormalıyım gibi şüpheler kemiriyor..kımıl kımıl..neyse perşembe filan da durum böyleyse bi derece daha gıllanacağım[/QUOTE]
başgan sabırlı olmak gerekir 6 iş günü az değil,..
-
benim düşüncem,..
sezinleyişim, burada ilerde oluşacak ayı piyasasını sp ye zamanlayacakları yönünde,..
-
[QUOTE=indregandi;512168]benim düşüncem,..
sezinleyişim, burada ilerde oluşacak ayı piyasasını sp ye zamanlayacakları yönünde,..[/QUOTE]
aksi TR için özgürlük olur :..:
-
usd try de tekra kaldığımız yerden başladıkmı ne,..
şunda da karlı bir şekilde flata geçiim başka bir şey istemiyorum,
-
sayın indregandi yellen nerde konuşacak?
-
[QUOTE=rüzgar;512171]sayın indregandi yellen nerde konuşacak?[/QUOTE]
işte onu bilmiyorum, FED dışı bir yerde konuşmacı sadece,..
bu fed başkanları geçen hafta konuştular ya sıralı,...2016 için bunlar faizden bahsedince yaşlı cadı önemli hale geldi tekrar,..
vurgu, burgu arayacak piyasalar
-
ben yellen konuşmasına trade olarak önem veriyorum,...elimde usd longum var ya o nedenle,
bir şekilde konuşması trade ettirir,...
yoksa kendi zamn anlayışım var çok şükür,..yaşlı cadı da gelir içine girer bu zamanların, hokus pokus nereye kadar
-
hocam suriye ile ilişkilerde değişim var gibim, yorum alabilir miyiz acaba? gerçi daha önce de açıklamıştınız ama olsun..
-
[url=http://resimyukle.xyz/resim/K2MB][img]http://i.resimyukle.xyz/K2MB.png[/img][/url]
[QUOTE=indregandi;512143]10 hafta bitiminde
tahminen düşüş beklediğim 7 haftalık süreç,
[B]17 ekimde başlıyor, 8 kasım abede başkanlık seçimleri bu 7 hafta içine denk geliyor,
4.haftasına,....[/B]
şimdi önlerinde bu 7 hafta öncesinde,
4+6 formatında, daha incede 4+2,3+4,3 formatında bir zaman var,
bunun ilk dört haftasını desteklere geri çekilme olarak zaten incede bahsetmiştik,..şimdilik bu geri çekilme devam ediyor, ama destek anlayışlarımız şüphesiz farklı, baskıyı hissetsekte, destekleri henüz hissedemedik,...
4 düşüş idi(3,haftasındayız, bu haftaya yellen ve MB var, son haftasına ise vade sonu oturacak), 2,3 yatay(cfd piyasası yeni vadeye başlayacak, 9 eylülde),..4,3 yükselişti,..burada sp den nihai zirveyi bekliyorum,..
[B]ve sonra 7 hafta gelip çatıyor,..[/B]trumplara, cilntonlara, obamalara, yellenlere , fellenlere,...
bu 7 haftayı [U]çalıştırmamak[/U] için pasajı 10 haftanın geriye kalan zamnlarında ara zamanlarda ters çizmesi gerekli,...
USA sana kayacam olum,....az veya çok olacak bu,...
herkez ayı zannedecek fakat değil,...
yeni tepelere giderek 14 ay çaldığını hepimiz biliyoruz,...o nedenle herkes ayı zannedecek fakat değil,..
o fırsatta yani sahte ayıda biz senin buradaki adamına cümlemiz şöle [B]hayırlısı ile[/B] bir kayalım bu yeter bize,...[/QUOTE]
cadı karı seyir halinde, zaman öyle söylüyor, seyirde diyor
-
[QUOTE=TIFIL;512174]hocam suriye ile ilişkilerde değişim var gibim, yorum alabilir miyiz acaba? gerçi daha önce de açıklamıştınız ama olsun..[/QUOTE]
...çok kısa olarak,...
suriyenin rusyadan ve abede/abe den kurtulması, Tr nin abede/abe den kurtulması gerekiyor,...
öyleyse Tr Suriyeyi, Suriye Tr yi desteklemek zorundaki,..
her ikiside ülkelerindeki yabancı güçleri def edip kovabilsinler,...bölgelerine ve ülkelerine hakim olabilsinler, aynı denklem keza ırak için,...
Tr abede destekli ypg ve pyd güçlerinin en az durdurulması için esada dayanmak zorunda,...esad geçen bunun provasını abd [B]özel canileri[/B]nin postallarının burnuna kadar uçakları ile çizdi,..peşinden çin katılım yaptı, rusya özel 2000 kişilk gönüllü birlik kurdu,
esad cihadçı, radikal dinci terör ve çetelerden ülkesini kurtarabilmek için akape ye dayanmak zorunda,..akape sınır güvenliğini yeniden tesis ederse, ikmal ve lojistik yol ve kanalları tıkarsa,...bundan hem suriye, hem rusya, hem iran memnun olur,
o halde denklemde
sıkışan Suriyeye, sıkışan Tr eklendiğine göre,
sıkışanların birliği, bir araya gelişi, bir mecburiyete dönmüş intikale geçmiş durumda,..
her ikisininde karşılarına alacakları güç odakları belli, abede/abe, kovacaklarıda bunlar,..
sonuç,
yaşamak için yaşatacaksın,
not (iki ülkeden biri düştüğünde, iş bitmiş demektir, yani suriyenin düşüşü ile bu iş bitmemiştir, suriye düşerse tr düşer,..)
-
Gandi usta. Suriye konusunda merak ettiğim birşey var. AKP Rusya ile ilişkileri normalleştirme yoluna girmiş.Haliylen suriye politikasındanda geri adım atmak zorunda.Bunun sonucu olarakta suriyede sizin bahsettiğiniz gelişmeler olacak gibi. Buraya kadar bir sorun yok.Peki Nato yani ABD ve AB türkiyeyi bırakırlarmı.Daha da önemlisi Türkiye bunları bırakırmı? Ben türkiyenin natodan ayrı gayrı iş yapacağını düşünmüyorum. Peki bunlara rağmen iş yapamıyorsa suriye konusunda rusya ile ters düşme ihtimali ortaya çıkar. Böylesi bir durumda Putin efendi bizi hayatta affetmez ve çok büyük sorunlar başgösterir. Siz ne dersiniz.