Görüldüğü gibi bu işin en önemli parçası Tarihler.
24-7 Haz.ı kolladık, streslendik, her tarafımız oynadı, aşağımı yukarımı diyerekden esasında sonradan göreceğimiz bir olaya yorum biçmeye çalıştık.
Yorumun son aşamaları dip oluşumuna kaydı bu tarihlerde ve sonrasıda hakikaten bu doğrultuda oldu.
24-7 Haz. euro-dolar, vob, imkb, sp, dow, çin min derken herşeyin dibi oldu.
Specifik tarih olarakda çoğunda 25'i bazısında çift diplerle 6 Haz. galiba.
Eee bir sonraki tarih neydi?
1 Temmuz.
Sp 1040-1119, 79 puan oldu.
Vob çok bakmıyom dibine ama galiba 65000 mi? öyleyse 7000 küsur puan oldu.
Ve hareket belli fibo oranlarına devam edecek Sp için %50-%62 arasına.
%50 sanırım 1130 yapıyor.
Durum bu.
Şimdi hareket burada buraya hiç geri çekilmeden geldi ve orta vadede al verdi.
1090-1107 (bugünün dibi) tuttuğu sürece yukarı devam edecektir.
Sonucunda Dowda 10650 en azından görülecektir.
10460 üzeri short kalınmamalıdır.
10450-10500, sp 1120-1125 arasında biraz direnç görebilir ve ilk esaslı geri çekilme görülebilir.
Jelibon.
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
[QUOTE=jelibon;250025]Peki, atalım grafı, graf anlatsın herşeyi.
Neyin şaka olmadığı orta vadede çıksın ortaya.
Niye tepmeye çalışıyor, niye hacim bu kadar yüksek.
Bu hacim 2008 diplerindeki hacimle aynı.
Dow 10700-10800, Sp 1040-1060 arası orta vadede kırılırsa arkaya yaslanılacak bir yer.
Durum budur. Gerçek budur.
Jelibon.[/QUOTE]
Bu graf biraz önemliydi tuttu.
Jelibon.
Şimdi bu grafın yeni hali bu.
111-112.50 direnç. Bu dünden. Bugünün kapanışı 112.34.
Görüldüğü gibi düşüş kanalına geldi dayandı.
Geri çekildi 34 lük ortalama 111 ile destekledi.
Hareket ya burada bitecek ya bir üst dirence gidecek.
Jelibon.
Üvvvvvv.... İşler çok yoğun.... Züstem short devam.... üvvvv.... Ama buralardan long vermesi de ekstra kolay... Bakalım.... üvvvv...
üvvv.. Bu bol fake'li yatay piyasa koşulları ile Pala başına iş açtı... Matriks'in test etmeye izin verdiği son 4 aylık peryodda hem kolay trendler, hem de zorlu yatay koşullar oluştu... Bu dönemde iyi performans veren bir sistemin genel olarak gelecekte de çalışması beklenebilir gibime geliyor...
Ben de fırsattan istifade 15dk'lıkta kullandığım mevcut tüm sistemlerimi buruşturup attım ve dün akşam sıfırdan başladım... Yeni sistemim Zenith'i geliştirmeye başladım... Şimdilik umut veriyor... Beta versiyonu short'da devam ediyor... üvvvv...
Tarihlerde ne oldu? ve yenileri
(tarihler esasında Amerika için fakat globalce bir uyum sözkonusu, ben napayım benim suçum yok) (+,- dir gerekirse 1 haftaya kadar)
24-7 dipleme süreci oldu 1220'den gelen düşüşden, hak edilen fibolara değmeden. (1007 veya 945) Onun için bunun 3.üncü dalga olmadığını düşünüyorum, ilk dalga düşüşdü bu.
ve 2 yükselişteyiz. Bu da belli fiboyu geri almalı 50 veya 62. (1130 veya 1150)
Neyse sayımın önemi yok tarihler daha önemli.
Diplemeden sonra ana tarih 1 Temmuza doğru yükseliyoruz, ve orda bağımsızlık günü var 4 Temmuz (hafta sonuna geliyor). (aslında bu tatil aralıkları çok önemli, çok basit, easterndan beri düşüyorduk, fibo pencerde dipledik, büyük ihtimalle 1 temmuz-4 temmuz arası tepeleyeceğiz yani bağımsızlık günü civarı)
Yorum kişisel konu önemli olan ve çalışan ise tarihler, ya dipdir ya tepedir yani dönüşdür.
Ana tarihler 1 Temmuz, 2 Eylül. (dikkat 2 ay)
Fibo pencere 17 Temmuz-29 Temmuz aralığı.
Bakalım süreç nasıl çalışacak.
Jelibon.