-
[url]http://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/hamaney-darbe-girisiminin-abd-tarafindan-yapildigina-dair-guclu-supheler-var-1336242/[/url]
Herkes devrede. Bölgedekiler mi kazanacak yoksa pasifik mi. Ne diyor atasözümüz ''Yakın komşu uzak akrabadan evladır.'' Zaman komşu olma zamanı ve küllerimizi paylaşma zamanı.
-
-
S&P, TÜRKİYE'NİN ÜLKE RİSK DEĞERLENDİRME NOTUNU 4'TEN 5'E REVİZE ETTİ
o zaman diğer kardeşler neler yapmaz Bence..
4= orta risk 5= Yüksek risk.. mişş
-
[QUOTE=indregandi;505263]eğer ters oldu,
yani 11:00-15:00 arasında alım gelmedi de satımda kaldı,...
16:00, 17:00 a yataya girer,...yani satımı geri alır,..
çünkü sp anladınız mı,
sp nin bende rakamları8 var ama bu lavıuklarda yok,
geçen yazdım,
dedimki 1951.x geçer ve kalırsa kaça gider ben şimdiden hazırım dedim,
ama bu lavuklar bunu bilemezler,
bunların bildiği,
portföylerini ikiye ayırıp, konjonktür ne ise o yarısını çalıştırmak,..
bilgileri bu kadar, pala dediğiniz adam bu,...
bir elmanın iki yarısı ama ikisi de elma,..
if(sp>1951.x, x, y)[/QUOTE]
şimdide aynısı,...
bunların bildiği,
portföylerini ikiye ayırıp, konjonktür ne ise o yarısını çalıştırmak,..
bilgileri bu kadar, pala dediğiniz adam bu,...
bir elmanın iki yarısı ama ikisi de elma,..
-
dolar sabaha göre iyi yükseldi ama viop ölü numarasımı yapıyor acaba kurbağlar kaçmasın diyee bence..
-
[QUOTE=indregandi;505609]para iki türlü kaybeder,
gereğinden az ise;
gereğinden çok ise;...
paradan ziyade yerinde ve zamanında düzenli iskanto lar şart,....
hani iskanto yok, olmas,..
para basarım daha ii,
e bas bakalım,..
basmak sıra ile,
para ile deil,...[/QUOTE]
:p:rolleyes:
-
[QUOTE=indregandi;505676]ama borsa işi böyle,...yoksa para kazanılmaz,...algıyı tersten yakaladımı soygun başlamış demektir,...[/QUOTE]
;):rolleyes:
-
[QUOTE=indregandi;505728]bu şartlarda bu piyasanın 7/24 açık tutulması gerekiyor,...
ki gergedanlara şansımız olsun,...
[url=http://hizliresim.com/v5X5Vp][img]http://i.hizliresim.com/v5X5Vp.png[/img][/url][/QUOTE]
:):):)
-
[QUOTE=indregandi;505735]şu anda sp nin elindeki tek silah usd,
dikkat edin sp düşüşlerinde usd canlanıyor,...
aslen spnin çıkışlarında usd nin canlanması gerekir,
bu bizim aklımıza ilk evvela draghi kalpazanının icraatlarına gtiriyor,..
(özellikle biz uçağı vurduktan sonra ki ecebe toplantılaı)
şimdi draghi kalpazanına parite olumlu cevap verirde düşerse ki bu sağlanamıyor bir türlü,
sp de usd yi aşağı basmaya istekli,...zira parite ile birlikte düşme marjı yakalayacak ve bu durum emerginglere hayat suyu serpecek,
hani, pazarcılar marulu balığa arada su serperler ya canlı gözüksünler diye o hesap,...
öte yandan draghini bu işine avronun düşmeide işlerine gelmiyor,
hani yaşlılık aylığı işleri vardı ya paradaki subcektif değer artışına mal ve hizmet alımının kolaylaşması,
sp bunu zaten sağlıyor uzncadır,...fakat paritenin aşağı gelmesi ile ab tarafı bu özelliğini yirirtmek üzere,
şimdi bunlar istiyorlarki
hem ab de para arzını artırılam, batıkları sorun olmaktan çıkaralım,..hemde bizim vatandaş baklayı bakliyatı görece yüksek paramızla satın alıversin,....
bu şu demk ve şuna bağlanacak,
abd bastı,
ab basacak, basıyor,
emergingler basacak,
yani dönüp dolaşıp emerginglere bağlanacak iş,..
ama ab düzelmeden emerginglere sıra gelmiyor, emergingler sırasını bekliyor,...
çünkü düzelen ab abd ile birlikte para da değer artışını yani emergingler için önlenemeyecek enflasyonu getirecek,...[B][I]bu olmadan sen 75000 ne daha altına nasıl düşeceksin,...[/I][/B]
o nedenle benim sıralama, abd bastı, ab basacak, emergingler basacak şeklinde,...
ki arada daha faiz süreci de yaşanacak,...convertler arttığında,...
işte bu nedenle,
ayı py veya boğa py yerine gergedan py var,
ya belli bir dönem sürekli satıyor, yada belli bir dönem sürekli alıyor,
çünkü yönettikleri piysalar için bu süreyi [B][B]içerden[/B][/B] sp den veya ab den [B][I]insider[/I][/B] ediyorlar,
yani kendilerine bilinebilir kılıyorlar[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;505737]işte bu düz yazı çok önemli,
kalpazan başarılı olursa,
[B][I]yani batıklarını pariteyi düşürmeden yamayabilirse,...sp 2300 istekli,...
[/I][/B]
oradakine (AB) parayı basıp veriyor ama bu arada bir yandan da artmasını canlanması nı istediği iç talebin mal ve hizmetide kolayca almasını sağlamalı, çünkü mal ve hizmeti bütün dünyadan geliyor,...ve oralarda kurlar yükseldikçe bu dahada ucuza gelecek, bu ABD için de böyle ve uzuncadır yaşıyor, bizim 1,2 sene önceki yazılarımızda hep var,...
işte bu başarı 12 ay up piysanın ana konusu,...[/QUOTE]
:p:p:p
-
[QUOTE=indregandi;505768]gloabal bir stres aniden meydan gelse,...ve tüm ekonomileri geçicide olsa birden paniğe itse,...
usd try nin üstüne çıkacağı ilk rakam nedir,
aşağıdakilerden hangisi olabilir,..???
2.8899,
2.9192,
[B]2.9757[/B][/QUOTE]
:):):)
-
[QUOTE=indregandi;511096]usd vadelide 1000 puvan başabaş oluyorum,
maliyetim şu anda 3.0218 de,...
ama 300-500 kar almadan bırakmam,....
zarara stop asla yok bende,....[/QUOTE]
2,9991 den 7 kontrat, 3,01 den 4 kontrat long ile doları bekliyorum.
-
[QUOTE=indregandi;507063][url=http://hizliresim.com/lj6Job][img]http://i.hizliresim.com/lj6Job.png[/img][/url]
şimdi mesaj [U][I][B]46814 [/B][/I][/U]ü okuyalım tekrar, orada 105000 graf üzerinde işaretli,...ayrıca ok larla da işaretledim,....
mayıs ayında 105000 ne oturacak simule,...
prensipte simule aşağı düştükçe endex tersine yukarı çıkacak, prensip o eşkilde,....bu iş 12-14 ay zaman alacak,..
[U][B]2016 öteleme[/B][/U] demiştik,
merkezine fed oturuyor oturmaya devam edecek, özeline ecb oturuyor oturmaya devam edecek, içerde ise bir illüzyon gören halka illüzyon sahneleniyor ve sahnelenmeye devam edeck, başkanlık ve anayasa işi bu illuzyonla nihayetinde menfi müsbet buluşacak, bunun da merkezindede kürt işi var,...zira hali hazırda onca olana rağmen siyasi irade silah bırkma yı hali hazır telafuz edebiliyor,...pes doğrusu,...
şimdi simulasyonu takipte a mavi hareket k mavi hareketçe simule ediliyor, bu simulasyon şimdilerde 105000 ne mayıs ayında oturacak,
haziran ve temmuz aylarında sıra ile 106200 ve 109025 e yükselecek,...
önce 105000, sonra 106200 ve 109025,...
105000 sonrası takip eden aylardaki yükselme normalde endex taraf için bir düşüş, bir zorlanma demek,
düşüş olursa diğer zamndaki 6 haftalık kodlamayı takip edecez, ....104800 ve 101525 işini,...yazıldığı gibi,...zorlanma olursa,...bu defa mayıs 105000 merkezli 109025 e vurabilir, haziran ve temmuz düşüşün konusu olabilir,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;507308]şimdi benim analizlerde,
shortsak,
mesela sp 2067.x se 102675 demişim en azından burayı beklerim,
mesala 104800 referansa 101525 en azından burayı beklerim,
mesala klasik yelpazede iki maliyet yerinden bir demişim,..shortuz alt maliyetimi beklerim, üste giderse extrem pozumu oraya saklar, daha önce pozlanmam,..sıkıntıya düşerim çünkü,..
simulasyonda hatırlayın, 105000 referans dan 3 aylık analiz yaptım,
105000 mayısa basacak dedim, 106200 ve 109025 haziran ve temmuzdu, genelde hareket ters olur dedim, yani simule yükseliyorsa fiyat düşer yada en azı fiyatlar yükselse dahi baskılar,..ilgili analizde detay var,...
niye yazdım bunları,
kafanız hangisine basıyorsa en azından oraya kadar oynayın bekleyin sabredin,...kolay değil sabretmek, hele ekran seyredenlere,..bana da kolay değil,..[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;511110]o nedenle sistem takip edecek zaman var,
etmeyecek zaman var,..
zaman bütün zamanı,...
blok zamanı,....
ben olayın bütününü görüyorum ama bu bütünde nereye gideceğini göremeyebilirim,...
o nedenle dışarda kalırım,
ya 120000 nime doğru yaklaşır, ya 75000 nime,
haaa aylık simule gereği kasıma kadar ben yükseleceğini düşünüyorum,...
çünkü zig zag simule de düşerse fiyatlar yükselir,...
aynen temmuza kadar baskı var dediğim gibi, tammuza kadar ne oldu,...zig zag simule yükseldi,..3 ay,...
bu analizler sayın rüzgar en ii hatırlar
3 aydan fazla geride olmalı,..mart nisan gibi yazmış olabilirim tahminen
bu 3 aylık baskıda,
bir brexit ve bir darbe teşebbüsü oldu,...
hani ben diyecem,
her şey zamnsal yapılıyor,
aıp olacak[/QUOTE]
16.03.16, 12:58 #45895
sayfa 3809
3902
3922
mart ve nisan aylarına dağılmış şekilde buldum analizleri,...
özetle bu simule 1 ağustos itibarı ile bitti ve baskı ortadan kalktı,...
buna rağmen eğer buradan yeni bir düşüş dalgası olacaksa
aşağıdaki bu gün yaptığım analiz geçerli