-
[quote=Astatin;296980]DÜn bi arkadaş yazıdydı galiba unlipat...KY yi korumak için almış SPK kararı..:rolleyes::rolleyes: Ki bence de natıklı... Bu veriler kullanılarak illüzyon yapılıyordu KY üzerinde...Misal ABC sattı 5000..hoppa hadi KY şortla...Oysa ABC, kendi ayağı olan aracı kurumlardan 6000 aldı gibi.....budur demiyorum geekçe..bu ve benzeri şeyler olabilir... ha bilgi sansürümüdür? öyle düşünenlere ewyallah derim ama bence değildir...bilgi regülasyonudur...:) SPK ne karışıyo, bilgiyi biz görelimde kaale alıp almamaya biz karar verelim diyenler olabilir..bende o zaman derim ki, regülasyon demek bu demek..fiili durumu görüp onun çoğunluğa zarar verdiği görünüyorsa orda kamunun müdahil olması gerekir bilgiyide kısıtlayabilir...ama tabi bence...herkes farklı düşünebilir... temel felsefe olarak uyuşturucuyu yasaklamaktan farklı değil.. ordada, aman canım biz bilmiyormuyuz zararlı olduğunu, devlet ne karışıyo varsın satılsın biz almayız denebilir mi? denemez..çünkü bilinirki birileri zarar görmektedir...bu da aynı..biliniyor ki KY bu verilerle manipüle edilmektedir..
bence[/quote]
kucuk yatırımıcıyı korumak ıcın alındıysa , nıye gecen sene vob baskanı roportajında: 'yabancı fonlar ve yatırımcılar, derinlik verilerinin kaldırılması için bize baskı yapıyor ama biz kucuk yatırımcıyı korumak ıcın bu baskıya dayanıyoruz, karsı koyuyoruz ' gibilerinden bişeyler soylemıstı.
yanlıs anlasılmasın ben memnunum kaldırılmasından cunku kucuk yatırımcının ıslem yaptıgı bılınen bazı kurumların bıraz buyuk lotlu ıslemlerınde bır sure o yone dogru gıtmemesı ıcın baskılandıgını dusunuyordum.
-
[quote=Astatin;296980]DÜn bi arkadaş yazıdydı galiba unlipat...KY yi korumak için almış SPK kararı..:rolleyes::rolleyes: Ki bence de natıklı... Bu veriler kullanılarak illüzyon yapılıyordu KY üzerinde...Misal ABC sattı 5000..hoppa hadi KY şortla...Oysa ABC, kendi ayağı olan aracı kurumlardan 6000 aldı gibi.....budur demiyorum geekçe..bu ve benzeri şeyler olabilir... ha bilgi sansürümüdür? öyle düşünenlere ewyallah derim ama bence değildir...bilgi regülasyonudur...:) SPK ne karışıyo, bilgiyi biz görelimde kaale alıp almamaya biz karar verelim diyenler olabilir..bende o zaman derim ki, regülasyon demek bu demek..fiili durumu görüp onun çoğunluğa zarar verdiği görünüyorsa orda kamunun müdahil olması gerekir bilgiyide kısıtlayabilir...ama tabi bence...herkes farklı düşünebilir... temel felsefe olarak uyuşturucuyu yasaklamaktan farklı değil.. ordada, aman canım biz bilmiyormuyuz zararlı olduğunu, devlet ne karışıyo varsın satılsın biz almayız denebilir mi? denemez..çünkü bilinirki birileri zarar görmektedir...bu da aynı..biliniyor ki KY bu verilerle manipüle edilmektedir..
bence[/quote]
uyuşturucu örneği yanlış. çünkü bilinci kapatan bir şey yapmanın yasaklanması çok normaldir. adı üzerinde, bilinç kapanıyor. bir haltı yediğinde o haltı yediğinin yanlış olup olmadığını anlamak için bilinç gerekir.
ama yediğin halt bilinci kapatıyorsa?
eğer sen o örneği verirsen ben de "madem öyle, herkesin sağlığa komple zararlı olduğunu bildiği [B]sigara[/B] kanunlara göre neden yasak değil?" derim.
regülasyonu yaparken elinde doğru doneler olmalıdır. "çoğunluğa zarar verdiğini düşündüğü..." derken, kimin pastaya takasa makasa baktığını bilemeyeceğine göre, (yani eğer bundan yapılmışsa bile) mantık bana göre yanlış...
takasa bakarak para kazanan kesim olabileceğini hiç söylemiyorum bile...
-
manipüle değil speküle diyebiliriz..
-
[quote=eloy;296988]kucuk yatırımıcıyı korumak ıcın alındıysa , nıye gecen sene vob baskanı roportajında: [COLOR=red]'yabancı fonlar ve yatırımcılar, derinlik verilerinin kaldırılması için bize baskı yapıyor ama biz kucuk yatırımcıyı korumak ıcın bu baskıya dayanıyoruz, karsı koyuyoruz[/COLOR] ' gibilerinden bişeyler soylemıstı.
yanlıs anlasılmasın ben memnunum kaldırılmasından cunku kucuk yatırımcının ıslem yaptıgı bılınen bazı kurumların bıraz buyuk lotlu ıslemlerınde bır sure o yone dogru gıtmemesı ıcın baskılandıgını dusunuyordum.[/quote]
Bunu gerçekten dediyse ve bugünlerde bu karar alındıysa bu vatandaşın tez elden istifa etmesi gerekir.
-
düşmiyi bu dışarısı kızardı üwww eğitim derki spotu boşver düşebilir ..vadeli düşmiyorsa yurt dişi düşerken çıkacak dimek üwww :D:D spot neymiş üwww
-
ahanda buda elmas .. vobda hiç çalışan elmas görmedim belki burda çalışır vay anasını ......
[IMG]http://i1010.hizliresim.com/2010/10/8/813.png[/IMG]
-
[quote=Astatin;296992]Bunu gerçekten dediyse ve bugünlerde bu karar alındıysa bu vatandaşın tez elden istifa etmesi gerekir.[/quote]
Yiğit Bulut'un temmuz ayındaki bir yazısında vardı....
[url]http://www.haberturk.com/yazarlar/535243-imkbyi-uyariyorum-sakin-ama-sakin-bunu-yapmayin[/url]
-
Flatlaycam anasını satayım bi terslikler var ELİM TETİKTE BEKLİYORUM
-
[quote=Astatin;296992]Bunu gerçekten dediyse ve bugünlerde bu karar alındıysa bu vatandaşın tez elden istifa etmesi gerekir.[/quote]
ben buna benzer bi acıklama hatırlıyorum , hatta enortonla bir konusmamızda kendısının de dıle getırdıgınden emınım.
-
[quote=Astatin;296984]sonraki mesajda yanıtlarım var.....MACD örneği tamamen kel alaka :) biri çarpma bölme ile elde edilen ham matematiksel bir veri, üstelik açtığın an geçmişteki sonuçlarını da görebiliyorsun.... öbürü tamemen manipüle edilmiş veri ve matematiksel olarak da bir anlamı yok...
bence cevap vermek için enerji harcama...SPK ya bir mail at merakını gidersinler:D[/quote]
örneğin özünü anlayamamışsın sen astetopatro.
matematiksel bir veriyi kaldıramazlar diye bir kanun mu var?
KY'ye zarar verdiğini düşündük, kapattık dediklerinde "aa o matematiksel bişeydi ama" diyebileceğini mi sanıyorsun?
ya da diyelim ki sanıyorsun. bişeyin değişeceğini mi sanıyorsun? :D
[B]>öbürü tamemen manipüle edilmiş veri ve matematiksel olarak da bir anlamı yok[/B]
bu cümleyi ise hiç anlayamadım? neresi manipüle edilmiş ? alanlar satanlar aslında başka da, bize mi öyle gösteriliyordu diyorsun?
matematiksel olarak bir anlamı olmadığına sen karar veremezsin ki. adam "iş yaptırım kontrat miktarı x 0,3 - sanko kontrat miktarı / 5.000 > 2863 ise al" diye bir formül yarattıysa ve bu kazanıyorsa bu gayet de matematiksel bir anlam ifade eder. kaldı ki, matematiksel bir anlamı olup olmadığının bir önemi veya sansürle bir alakası var mıdır?
-
[quote=Astatin;296980]DÜn bi arkadaş yazıdydı galiba unlipat...KY yi korumak için almış SPK kararı..:rolleyes::rolleyes: Ki bence de mantıklı... Bu veriler kullanılarak illüzyon yapılıyordu KY üzerinde...Misal ABC sattı 5000..hoppa hadi KY şortla...Oysa ABC, kendi ayağı olan aracı kurumlardan 6000 aldı gibi.....budur demiyorum geekçe..bu ve benzeri şeyler olabilir... ha bilgi sansürümüdür? öyle düşünenlere ewyallah derim ama bence değildir...bilgi regülasyonudur...:) SPK ne karışıyo, bilgiyi biz görelimde kaale alıp almamaya biz karar verelim diyenler olabilir..bende o zaman derim ki, regülasyon demek bu demek..fiili durumu görüp onun çoğunluğa zarar verdiği görünüyorsa orda kamunun müdahil olması gerekir bilgiyide kısıtlayabilir...ama tabi bence...herkes farklı düşünebilir... temel felsefe olarak uyuşturucuyu yasaklamaktan farklı değil.. ordada, aman canım biz bilmiyormuyuz zararlı olduğunu, devlet ne karışıyo varsın satılsın biz almayız denebilir mi? denemez..çünkü bilinirki birileri zarar görmektedir...bu da aynı..biliniyor ki KY bu verilerle manipüle edilmektedir..
bence[/quote]
Astatin, bu yazıyı senin yazmış olmana inanamıyorum. Ben seni alınan kararların arkasındaki gerçek nedenleri doğru yorumlayan biri olarak tanımıştım....
Şimdi sen bu kararların küçük yatırımcıyı korumak amacıyla alındığını mı savunuyorsun? Takasa, derinliğe bakmak doğru veya değil ben onu tartışmıyorum. Bunu doğru veya yanlış kullanan olabilir, kendi sorunudur.
Ben son yıllarda küçük yatırımcı lehine alınmış hiçbir karar görmedim. Bütün kararlar küçük yatırımcının daha kolay sövüşlenmesini sağlamaya yönelik kararlardır.
-
evet takas günlük hareketlerde bencede pek önemi yok ama hisselerde aylık 3 -6 aylık yıllık gibi takaslar bence çok önemliydi.Şimdi harbiden yabancılar 2 yıldır diplerden topladıklarını şimdi satmaya kalksa kimsenin ruhu bile duymayacak öylemi :(