-
[QUOTE=suprad;85311]yani direkt simule edelim gunleri
yarın %2 yukseldıksalı carsamba %5
eeee
cumaaa da mı yukselıoz niE???
kim inanır?
kime satcaklar mallarını[/QUOTE]
asla bir buy and hold piyasada değiliz. al kağıdı tut dönemi belki 14000 den düşüşte değil ama 11000 deki kırılımla bitmiştir.
alacaklar ve satacaklar. satacaklar sonra yine alacaklar. ve sonra daha çok satacaklar. şu anki piyasa bu.
great depresionda ilk çöküşten sonra neden ikinci çöküşe kadar %30 üstü (şimdi tam değeri hatırlamıyorum) bir ralli olmuştur mesela?
ayı piyasasındayız inkar yok zaten böyle ama bu demek değil bir ayı rallisi olmayacak.
sevgiler.
-
[quote=jelibon;85312]Sevgili Suprad,
cevap sorununuz içinde var ama,
26000 den 38000 e niye yükseldik mesela, ne değişti o sırada, veriler haberler daha kötü geldi mesela. maalesef bunlara bakmıyor bu işler.
veya sp 740 dan 942 ye niye yükseldi.
sevgiler.[/quote]
ewet cogu zaman habere ihtiac duymuorlar:D
ancak bu sefer elde hicbisi yok ne obama ne bilanco
haa bu arada ben asaiiya beklıom hareket ama kırılma seklınde
deıl
bence yawas yawas suzulucezzz(tabi arada tepkıler harici)
yani ne selale ne ralli
bildiiimiz o kriz yıllarının u grafıkleriii
eylule kadar her ay 2000-3000 puan arasını playground yaparak
ama asaii dogruuu
-
[QUOTE=suprad;85314]ewet cogu zaman habere ihtiac duymuorlar:D
deıl
yani ne selale ne ralli
ama asaii dogruuu[/QUOTE]
mesela en büyük belirsizlik planın çıkmamasaydı, uzamasaydı, bu ortadan kalkacak mesela.
ve yeni planlar ortaya çıkacak, mesala aylar önce verilen bir tarih 18 şubat, ne hikmettir, obama konut planını o gün açıklayacakmış. büyük tesadüf.;) nasıl olduysa.
devlet bu işlerin içinde, borsa düşünüldüğü kadar basit birşey değil.
sevgiler.
-
[QUOTE=suprad;85314]ewet cogu zaman habere ihtiac duymuorlar:D
deıl
yani ne selale ne ralli
ama asaii dogruuu[/QUOTE]
mesela en büyük belirsizlik planın çıkmamasaydı, uzamasaydı, bu ortadan kalkacak mesela.
ve yeni planlar ortaya çıkacak, mesala aylar önce verilen bir tarih 18 şubat, ne hikmettir, obama konut planını o gün açıklayacakmış. büyük tesadüf.;) nasıl olduysa.
devlet bu işlerin içinde, borsa düşünüldüğü kadar basit birşey değil. basit olsa 75000 den satılan mal hala tutuluyor olurdu, ama ne oluyor o günden beri sayfalara bakın her gün birileri long açıyor. tutmadıkki şu shortları. tutan varmıdır? hiç unutmuyorum benim ilk pozisyon 73-75 civarı longdu. ocak rallisi bekleniyordu. amma palavraydı.
sevgiler.
-
[quote=jelibon;85316]mesela en büyük belirsizlik planın çıkmamasaydı, uzamasaydı, bu ortadan kalkacak mesela.
devlet bu işlerin içinde, borsa düşünüldüğü kadar basit birşey değil. basit olsa 75000 den satılan mal hala tutuluyor olurdu, ama ne oluyor o günden beri sayfalara bakın her gün birileri long açıyor. tutmadıkki şu shortları. tutan varmıdır? hiç unutmuyorum benim ilk pozisyon 73-75 civarı longdu. ocak rallisi bekleniyordu. amma palavraydı.
sevgiler.[/quote]
heheheh
bu arada asaii diorum ama
en azından yarın icin
longum hamdolsunn:..:
bilmiorum aklım karısık:..:
-
[QUOTE=suprad;85317]heheheh
bu arada asaii diorum ama
en azından yarın icin
longum hamdolsunn:..:
bilmiorum aklım karısık:..:[/QUOTE]
hayırlısı olsun,
ufak bir aşağısı var dowun salı için, o gün gün içinde toparlaması büyük olasılık.
bakalım ne olacak. bende flatım. nasıl olduysa, her ne kadar gecelere flat desemde çok az kalabiliyorum. fırsatlar tarafımdan değerlendirilecektir.
sevgiler.
-
peki herşeyi bırakın aylar sonra Kayahan yine burada.
hoşgeldin Kayahan.
sevgiler.
-
[quote=jelibon;85318]hayırlısı olsun,
ufak bir aşağısı var dowun salı için, o gün gün içinde toparlaması büyük olasılık.
bakalım ne olacak. bende flatım. nasıl olduysa, her ne kadar gecelere flat desemde çok az kalabiliyorum. fırsatlar tarafımdan değerlendirilecektir.
sevgiler.[/quote]
ben de dowun kapalı olusunu
bizimkiler yukselterek faydalanacaklar seklınde ongorduuum icin girdim cumadan
bakalım
yarın icin dustukce de longlıcam
yarın artı kapancak hem de hatırı sayılır sekılde gibi gelio bana
-
gnd ağalar. herşeyi anladım da haftasına boyna foruma olumsuz haber pompalanmış.felaket senaryoları yazılmış.kısacılarla uzuncular düellomu yapıyor. yoksa herkes bir bütün olarak kazanmaya çalışıyor bu forumda çözemedim ben:(
-
Krizin en şiddetli olduğu anda bile bu kadar olumsuz haberi bir arada hiç görmemiştim sebebi nedir anlayabilmiş değilim.:)
-
[quote=jelibon;85320]peki herşeyi bırakın aylar sonra Kayahan yine burada.
hoşgeldin Kayahan.
sevgiler.[/quote]
evet kayahan ne zaman gelip çökeceğiz dese endeks orada DİP yapıp dönüyor :eek:
bakalım bu seferde böyle mi olacak?
-
[quote=jelibon;85320]peki herşeyi bırakın aylar sonra Kayahan yine burada.
hoşgeldin Kayahan.
sevgiler.[/quote]
evet kayahan yine hortladi en son kayahan endeksi kacta kalmisti.