orada kimse yok mu..
burada kimse kalmadı..anlaşılan,
para saymaktan foruma yazılmıyor..
Allah artırsın..
Printable View
orada kimse yok mu..
burada kimse kalmadı..anlaşılan,
para saymaktan foruma yazılmıyor..
Allah artırsın..
astro, stro, selcuklu, nerdesiniz, huuuu?
[quote=nunu;325548]astro, stro, selcuklu, nerdesiniz, huuuu?[/quote]
Maşallah kimseyi bırakmamışın forumda nunu sayende herkes gitmiş.
eurusd ralli yapar da, VOB karışık..amma şortör popülasyonu ve 77-86 çıkışının düzeltmesinin tamamşlanmış olma ihtimali oradada bir rallieynseynç kılabilir...yada kılmayabilir..euehuee..
selpatros..ISOT, running triangle?
Astipatron foruma acayip sessizlik çökmüş :..: bende işlerden fırsat bulamıyorum yazmaya ama sistem iyi çarpıldı bu hafta :(:(:(
[quote=V.O.B;325566]Maşallah kimseyi bırakmamışın forumda nunu sayende herkes gitmiş.[/quote]
hehe, birinin has adamisin galiba:..:
hadi eyvallah sana da!
[quote=a.kaya;325598]Astipatron foruma acayip sessizlik çökmüş :..: bende işlerden fırsat bulamıyorum yazmaya ama sistem iyi çarpıldı bu hafta :(:(:([/quote]
butun sistemler carpilmistir. keserler, baltalar, hepsi bos, hepsiiiiiiii...
[quote=nunu;325606]butun sistemler carpilmistir. keserler, baltalar, hepsi bos, hepsiiiiiiii...[/quote]
nunu seni sistem düşmanı gördüm:..: iyi hadi bari ne yapalım sistem olmasın diyelim TA ile yapak o zaman daha berbat çerpılıyor .dng insan EW de aynı sistem ve disiplin oldumu bide S/L nu ve riski güzel ayarlarsan bence bu iş olur yoksa sistem 3-4-5 çarpılır ancak totalde çarpılmalarını fazlasıyla telafi eder en azından benim için ;)
[quote=a.kaya;325617]nunu seni sistem düşmanı gördüm:..: iyi hadi bari ne yapalım sistem olmasın diyelim TA ile yapak o zaman daha berbat çerpılıyor .dng insan EW de aynı sistem ve disiplin oldumu bide S/L nu ve riski güzel ayarlarsan bence bu iş olur yoksa sistem 3-4-5 çarpılır ancak totalde çarpılmalarını fazlasıyla telafi eder en azından benim için ;)[/quote]
sevgili kaya, ben valla sistem dusmani degilim, ama bak topik sessiz, belli ki cogu arkadas carpildiüüü, nedeni de gunlerce suren kararsizlik, yatay piyasa.
disiplin ve sisteme uymak iyi guzel de, boyle yatay piyasalar seni donup dolasip basa getirirse, sisteme uyunca iki ay sonraki olabilecek kardan soguyor insan:..:.
ki bakalim sistemlerin sevdigi olusumlar mi olacak yoksa uzun sure boyle mi devam edecek? bakiniz: gecen sene dax, nikkei...
Bu 15 lik grafik ve sistem,
Şimdi kare içine aldığım feyk sinyalleri eledim NK ile sonraki sinyalleri ise gene NK ile sinyalden biraz geç olsa da 200-300 puan civarı girdiğimde kötü mü olur sistem olmasa ki bende il girdiğimde yoktu sistem, en ufak 200-300 puanlık ters hareketlerde panik ile kapa aç yaparak günde bazen 10 işlem yaptığım olurdu ve hemen hemen hepsi zarar ile sonuçlanırdı.Bence sistem ve disiplin ayrıca risk yönetimi bu işin olmassa olmazıdır.Neyse burda yazmanın bi anlamı yok kimse de kalmamış bende bırakıyorum artık forumlara yazı yazmayı.Kimseler kalmamış zaten.Sanki suya yazıyor gibi hissediyorum yazıları :(
[URL="http://urlal.com/dqqf"][IMG]http://i1101.hizliresim.com/2011/1/18/954.jpg[/IMG][/URL]
dün kü sistem sonuçları
ilk poz. -325
2. poz. +200
bugün
ilk işlem -400 dün kısa girmiştim(ama gece az kaldıraç var)gap magduru..
2. işlem +300 şimdilik...
ne oluyor bu işlere..
sebelek gibi..aga çarpar.
[quote=a.kaya;325621]Bu 15 lik grafik ve sistem,
Şimdi kare içine aldığım feyk sinyalleri eledim NK ile sonraki sinyalleri ise gene NK ile sinyalden biraz geç olsa da 200-300 puan civarı girdiğimde kötü mü olur sistem olmasa ki bende il girdiğimde yoktu sistem, en ufak 200-300 puanlık ters hareketlerde panik ile kapa aç yaparak günde bazen 10 işlem yaptığım olurdu ve hemen hemen hepsi zarar ile sonuçlanırdı.Bence sistem ve disiplin ayrıca risk yönetimi bu işin olmassa olmazıdır.Neyse burda yazmanın bi anlamı yok kimse de kalmamış bende bırakıyorum artık forumlara yazı yazmayı.Kimseler kalmamış zaten.Sanki suya yazıyor gibi hissediyorum yazıları :(
[/quote]
o bahsettigin sey yataydan koruyorsa, onemli karlardan da esirgiyordur seni. ve onemli karlari yakalayamiyorsan, yatayda carpildiklarinla daha cabuk erirsin.bu isin matematigi bu svg. kaya. neyse, sonucta herkesin kendi tercihi...
online birsuru kisi var, seni okuyorlar tabiki:)
Orta vadeli sistemim vob şubat 85450 tepesindenden başlayan düşüşte 84150 aşağı geçilirken sat vermişti, aynı durum spot 30 da 83600 seviyelerinde olmuştu:)
Şu an ov li sistemim hala al vermiş değil, kv lii sistemim alda ama bu sinyale uymam sıkıntı yaratır diye düşündüğümden,artık ov li sistem sinyaline göre al sat yapıyorum, tabi benim ov li sistemim başkasının çok kısa vadeli sistemi, yada bir başkasının uzun vadelisi olabilir.
Beklentim piyasaların düşeceği yönünde, vadelide tekrar 77450 lerdeki dipleri görmek lazım diyorum:)
[quote=a.kaya;325621]Bu 15 lik grafik ve sistem,
Şimdi kare içine aldığım feyk sinyalleri eledim NK ile sonraki sinyalleri ise gene [B]NK ile sinyalden biraz geç olsa da 200-300 puan civarı girdiğimde[/B] kötü mü olur sistem olmasa ki bende il girdiğimde yoktu sistem, en ufak 200-300 puanlık ters hareketlerde panik ile kapa aç yaparak günde bazen 10 işlem yaptığım olurdu ve hemen hemen hepsi zarar ile sonuçlanırdı.Bence sistem ve disiplin ayrıca risk yönetimi bu işin olmassa olmazıdır.Neyse burda yazmanın bi anlamı yok kimse de kalmamış bende bırakıyorum artık forumlara yazı yazmayı.Kimseler kalmamış zaten.Sanki suya yazıyor gibi hissediyorum yazıları :(
[URL="http://urlal.com/dqqf"][/URL][/quote]
[quote=nunu;325624]o bahsettigin sey yataydan koruyorsa, [B]onemli karlardan da esirgiyordur seni.[/B] ve onemli karlari yakalayamiyorsan, yatayda carpildiklarinla daha cabuk erirsin.bu isin matematigi bu svg. kaya. neyse, sonucta herkesin kendi tercihi...
online birsuru kisi var, seni okuyorlar tabiki:)[/quote]
zaten onu yazdım nunu poza max 300 puan geç girme ihtimali var tabi ki NK ile ancak yataydaki kaybın yanında deve de kulak denir buna neyse uzadıkça uzar bu yazılar gerek yok sanırım anlatmaya da :o
herkese bol kazançlar,
[quote=nunu;325620]sevgili kaya, ben valla sistem dusmani degilim, ama bak topik sessiz, belli ki cogu arkadas carpildiüüü, nedeni de gunlerce suren kararsizlik, yatay piyasa.
disiplin ve sisteme uymak iyi guzel de, boyle yatay piyasalar seni donup dolasip basa getirirse, sisteme uyunca iki ay sonraki olabilecek kardan soguyor insan:..:.
ki bakalim sistemlerin sevdigi olusumlar mi olacak yoksa uzun sure boyle mi devam edecek? bakiniz: gecen sene dax, nikkei...[/quote]
kaç kaldıraç kullanıyosun nunu?
[quote=nunu;325620]sevgili kaya, ben valla sistem dusmani degilim, ama bak topik sessiz, belli ki cogu arkadas carpildiüüü, nedeni de gunlerce suren kararsizlik, yatay piyasa. [/quote]
alakası yok bu forumda sistem kullanan (ciddi olarak) kaç kişi var 2-3 kişi diğerleri dalga geçmekle meşgul::: carpıldılarsa bile nedeni sistem diyil.
çarpılcak ne var yuaw benim kullanmadığım vasat sistemim bile 84.500 lerden sattaydı (geçen haftadan) daha bugün al demiş. 2-3 kez çarpılır sonra yine trendi yakalar. Asla batmaya neden olmaz full kontrat girilmediği sürece onuda zaten ciddi iş yapan aklından bile geçirmez. ::: neden vasat olduğuna gelince trentde aldığını yatayda geri [B]ver-ebilirde ondan[/B].
şunu unutmayın borsa 2. işi olan adamın parası azdır kaldıracı yüksek. ::: en iyi sistemle bilene başarılı olamaz.
1 (tek başına) işi borsa olan adamın kaldıraçı yoktur. sistemi vardır o kaddar.
[quote=flexy;325639]kaç kaldıraç kullanıyosun nunu?[/quote]
kaldirac olayi sadece sureyi uzatir:o
[quote=cırcır;325640]alakası yok bu forumda sistem kullanan (ciddi olarak) kaç kişi var 2-3 kişi diğerleri dalga geçmekle meşgul::: carpıldılarsa bile nedeni sistem diyil.
çarpılcak ne var yuaw benim kullanmadığım vasat sistemim bile 84.500 lerden sattaydı (geçen haftadan) daha bugün al demiş. 2-3 kez çarpılır sonra yine trendi yakalar. Asla batmaya neden olmaz full kontrat girilmediği sürece onuda zaten ciddi iş yapan aklından bile geçirmez. ::: neden vasat olduğuna gelince trentde aldığını yatayda geri [B]ver-ebilirde ondan[/B].
şunu unutmayın borsa 2. işi olan adamın parası azdır kaldıracı yüksek. ::: en iyi sistemle bilene başarılı olamaz.
1 (tek başına) işi borsa olan adamın kaldıraçı yoktur. sistemi vardır o kaddar.[/quote]
tamam, sen cuvali doldur, bize de verirsin:o
[quote=nunu;325641]kaldirac olayi sadece sureyi uzatir:o[/quote]
peki, o zaman ne kadar süredir piyasadasın?
zaten bu dusuk kaldirac muhabbetine ayri bir hastayim, yaf madem dusuk kaldirac kullanacaksiniz, gidin hisselerde trade edin, bir suru alternatif var, ne isiniz var vobda?
yok, bu kaldiracli piyasalarda islem yapan 100 kisiden sadece 1'inin kazandigi haberi yalan yaf, tam tersi olmaliymis:..:
[quote=nunu;325646]zaten bu dusuk kaldirac muhabbetine ayri bir hastayim, yaf madem dusuk kaldirac kullanacaksiniz, gidin hisselerde trade edin, bir suru alternatif var, ne isiniz var vobda?
yok, bu kaldiracli piyasalarda islem yapan 100 kisiden sadece 1'inin kazandigi haber yalan yaf, tam tersi olmaliymis:..:[/quote]
Endeks e 2 yönlü poz alabildiğin başka biyer var mı,hedge den bahsetmiyorum.kaldıraç köküna kadar kullan diyen yok ki,1 2 kaldıraç kullan hemde şorttaki fırsatları değerlendir.
4 senedir ben biliyorum en azından zıp zıp zıplıyor nuni.değil mi kız? :D
[quote=flexy;325644]peki, o zaman ne kadar süredir piyasadasın?[/quote]
[quote=flexy;325649]Endeks e 2 yönlü poz alabildiğin başka biyer var mı,hedge den bahsetmiyorum.kaldıraç köküna kadar kullan diyen yok ki,1 2 kaldıraç kullan hemde şorttaki fırsatları değerlendir.[/quote]
var, nyse opsiyonlari...
yazdiklarin ise yaramaz, zaten hedge o sekil olmaz..hedge ve arbitrage islemleri baslibasina ders olarak okutur finansal muhendislik alanlarinda.
yaf siz bozverin beni, takilmayin bana, ben kendi kendime konusuyorum:::
Doğru zamanda doğru sistem takibetmenin güzel tarafıda bu işte:)
Arkaya yaslanıp keyfine bakıyorsun
ov li sistem sinyalim sat a uyduum için rahatım:)
[quote=nunu;325652]var, nyse opsiyonlari...
yazdiklarin ise yaramaz, zaten hedge o sekil olmaz..hedge ve arbitrage islemleri baslibasina ders olarak okutur finansal muhendislik alanlarinda.
yaf siz bozverin beni, takilmayin bana, ben kendi kendime konusuyorum:::[/quote]
ok nunu
[quote=nunu;325642]tamam, sen cuvali doldur, bize de verirsin:o[/quote]
sistem işinde çuval falan doldurulmaz. sistem kullanan adam ev araba alıcam diye girmemeli. bunlara zaten sahip olacak üstüne yüksek sermayesi olacak. kaldıraçsız işlemle, düşük kar var bu işte. düşük kar dediğim yılda 40.000 puan yakalasa %50 ye denk gelir.
[quote=TÜRKOĞLU;325651]4 senedir ben biliyorum en azından zıp zıp zıplıyor nuni.değil mi kız? :D[/quote]
he yaf, diger ziplayan avatarlarimi hatirladim, huzunlendim Turkoglu:::
[quote=nunu;325646]zaten bu dusuk kaldirac muhabbetine ayri bir hastayim, yaf madem dusuk kaldirac kullanacaksiniz, gidin hisselerde trade edin, bir suru alternatif var, ne isiniz var vobda?
yok, bu kaldiracli piyasalarda islem yapan 100 kisiden sadece 1'inin kazandigi haberi yalan yaf, tam tersi olmaliymis:..:[/quote]
benim keyfim vob istiyo :D hemide kaldıraçsız çünkü geceye açık pozisyon bırakıyorum rahat uyumam lazım. kaldıraç nedir yaw bankadan kredi çekmek gibin bişey daha parası olmayanın ne işi var piyasalarda.
ben en iyisi rahatca yazabilecegim, istemeyenin okumayacagi bir ''ziztem de neymis, yerim zizteminizi'' diye bir topik acayim, fxci'yi de anarak:::
[quote=cırcır;325655]sistem işinde çuval falan doldurulmaz. sistem kullanan adam ev araba alıcam diye girmemeli. bunlara zaten sahip olacak üstüne yüksek sermayesi olacak. kaldıraçsız işlemle, düşük kar var bu işte. düşük kar dediğim yılda 40.000 puan yakalasa %50 ye denk gelir.[/quote]
40 bın puan benım ıcın olaganustu. acaba aynı sıstemı hıc degıstırmeden ne kadar sure kullandınız? ben hangı sıstemı kullansam cuvallıyor acıkcası, 2-3 ay arası kullanıyor cope atıyorum. sızın de boyle kotu gıden bır donem oldu mu acaba?
[quote=nunu;325659]ben en iyisi rahatca yazabilecegim, isteyemeyenin okumayacagi bir ''ziztem de neymis, yerim zizteminizi'' diye bir topik acayim, fxci'yi de anarak:::[/quote]
Efenksçi yi valla özledim ya :)
bugün ilk seans aldığınıda geri verdi piyasa.hemde dışarısı yerinde sayarken.yurtdışına göre epeydir çok zayıf kalıyoruz.kalmaya devam ediyoruz.bakalım nereye varacak bu işin sonu.ama bu gidiş pek iyiye gidiş gibi görünmüyor.
[quote=TÜRKOĞLU;325665]bugün ilk seans aldığınıda geri verdi piyasa.hemde dışarısı yerinde sayarken.yurtdışına göre epeydir çok zayıf kalıyoruz.kalmaya devam ediyoruz.bakalım nereye varacak bu işin sonu.ama bu gidiş pek iyiye gidiş gibi görünmüyor.[/quote]
Umarım içimizde bu hareketlerden kar eden vardır.Al ver al ver yapıyorum ben şahsen :D
yanlız değilsin :D
bende bir süredir ver al ver al yapıyorum.yataylık sağolsun.ilk kez olmuyor tabii artık kaşarlandık :D
[quote=flexy;325666]Umarım içimizde bu hareketlerden kar eden vardır.Al ver al ver yapıyorum ben şahsen :D[/quote]
[quote=eloy;325661]40 bın puan benım ıcın olaganustu. acaba aynı sıstemı hıc degıstırmeden ne kadar sure kullandınız? ben hangı sıstemı kullansam cuvallıyor acıkcası, 2-3 ay arası kullanıyor cope atıyorum. sızın de boyle kotu gıden bır donem oldu mu acaba?[/quote]
çöpe attığınız sistemleri daha sonra takip ediyomusunuz hiç mi yılda 40 bin alan yok? hadi 30 bin olsun yuaw:::
en kral sistemin bile çuvallayacağı zaman vardır. geçmişine bakacaksınız çuvallayıp yine kurtulmuş olmalı. mesela sistem geliştirme topiğine koyduğuz sistem vardı 17.000 puan eksi yazmıştı. ne oldu son durum?
ben aynı sistemi uzun süre kullanmadım ama aynı sistem üzerinde geliştirdim devamlı. benim sistemim birçok sistemin birleşimi şuan. hızlı sistem yavaş sistem olayı ne zaman hangisini kullanmalı?
sonuç olarak sistemci [U]güvendiği sistemle[/U] arka arkaya çarpılmalarla bile -5000 gibi zararlar yıldırmamalı. evet psiklojiyi çok zorlayan bi durum. sonra çöpe gidiyor sistemde o kötü dönemi atlatır. amma siz onu çoktan çöpe atmış oluyosunuz.üüü
çöpe attığınız sistemlerin geçen sene ne kazandırdığına bakın.
[quote=cırcır;325669]çöpe attığınız sistemleri daha sonra takip ediyomusunuz hiç mi yılda 40 bin alan yok? hadi 30 bin olsun yuaw:::
en kral sistemin bile çuvallayacağı zaman vardır. geçmişine bakacaksınız çuvallayıp yine kurtulmuş olmalı. mesela sistem geliştirme topiğine koyduğuz sistem vardı 17.000 puan eksi yazmıştı. ne oldu son durum?
ben aynı sistemi uzun süre kullanmadım ama aynı sistem üzerinde geliştirdim devamlı. benim sistemim birçok sistemin birleşimi şuan. hızlı sistem yavaş sistem olayı ne zaman hangisini kullanmalı?
sonuç olarak sistemci [U]güvendiği sistemle[/U] arka arkaya çarpılmalarla bile -5000 gibi zararlar yıldırmamalı. evet psiklojiyi çok zorlayan bi durum. sonra çöpe gidiyor sistemde o kötü dönemi atlatıyor. siz onu çoktan çöpe atmış oluyosunuz.üüü
çöpe attığınız sistemlerin geçen sene ne kazandırdığına bakın.[/quote]
Başka bi topictede buna benzer bişi demiştim.Testini yaptığım bi sistem vardı 2008 son çeyrekte 20000 e yakın zarar etmişti ama sonra toparlayıp artıya geçti.Bu sistemi ufak kaldıraçla kullanan en azından parasını 4 e katlayabilirdi.
ilk yarıdaki bahar havası kaybolmuş durumda..
dün çalışan haftalık ortalama bugün yine teste tabi.. ( 82200 )
bu arada dünkü kapanış gün periyodunu aşağı döndürmüştü..
çok seri bir toparlanma ve 84600 üstünde kalabilmesi lazım ki işler normalleşiyor diyebilelim diye düşünüyorum ben.yoksa 80 bin altını bi kez daha deneyecek gibi duruyor..
galiba yeni bir sisman geliyor...
[quote=cırcır;325669]çöpe attığınız sistemleri daha sonra takip ediyomusunuz hiç mi yılda 40 bin alan yok? hadi 30 bin olsun yuaw:::
sonuç olarak sistemci [U]güvendiği sistemle[/U] arka arkaya çarpılmalarla bile -5000 gibi zararlar yıldırmamalı. evet psiklojiyi çok zorlayan bi durum. sonra çöpe gidiyor sistemde o kötü dönemi atlatıyor. siz onu çoktan çöpe atmış oluyosunuz.üüü
çöpe attığınız sistemlerin geçen sene ne kazandırdığına bakın.[/quote]
hemen hemen hepsi duzeltıyor getırı egrılerını bır sure sonra. ama artık onu ben kullanmıyor oluyorum. yanı benım kullandıgım sure mınımum 1 ay maksımum 4 ay oldu su ana kadar aynı sıstemı. ınanın hıcbırı dogru durust kar ettırmedı. ya ben dunyanın en şanssız ınsanıyım ya da burda farklı bır dınamık var benım cozemedıgım.
ınatla kullanırsanız zarar da etmıyorsunuz bu bır gercek, ben 2 sene sonunda komısyonlar dustukten sonra sıfıra sıfırdayım.
bahsettıgınız sıstemı ben ilk kullanmaya basladıktan sonra sıstem 20 gun ıcerısınde yaklasık 6000 puan kazandırdı. sonrakı donemde zırvesınden 17000 bın puan gerıye dustu ve su anda zırvesınden 15000 puan gerıde. sımdı dusunun ben kullanmaya baslamısım ve 6000 kar yapmısım, ne bekler ınsan bu sıstemden ılk basladıgı noktanın bu kadar ustune cıkmısken bır daha altına dusmesın ya da cok az altına düşsün ama olmuyor bır sekılde. bereket bır kac sıstem kullandıgım ıcın kaybım o oranda buyuk olmadı ama bunun nıye boyle oldugunu cozebılmıs degılım.