öğle arası durum. herkese afiyet olsun.
[IMG]http://i39.tinypic.com/313t8o5.jpg[/IMG]
[IMG]http://i39.tinypic.com/a9r4he.jpg[/IMG]
Printable View
öğle arası durum. herkese afiyet olsun.
[IMG]http://i39.tinypic.com/313t8o5.jpg[/IMG]
[IMG]http://i39.tinypic.com/a9r4he.jpg[/IMG]
[quote=saraylı;230406]eğer bu bir tepkiyse ,abartıldı..hedef 70.625.
yok eğer çıkış dalgası ise,niye çıkmıyor hala...hedef 76.500..
eğer buradan 70.625 civarına inersek, hedefi 76.500 olan ikili dip olur..
bakalım nolacak?[/quote]
YOLU YARILAMIŞKEN TEKRAR AŞŞAĞI GİDERSE TOPARLAYAMAYABİLİR ÜSTAD DÜN GÖSTERDİKLERİ AMA BİZİM GÖRMEDİĞİMİZ 70700DEN DE BU ANLAŞILIYO::: O YÜZDEN KALDIĞI YERDEN AĞIR AKSAK YOLA DEVAM ETCEK GİBİ.uyk 76500 HEDEFİNİZİ DE DOWUN İTTİRMESİYLE BİRLİKTE ANCA HSONUNA DOĞRU BULUR HERHALDE:confused:
73.675 ilave [B]kısa.......[/B]
[quote=boz ayı;230433]73.675 ilave [B]kısa.......[/B][/quote]
son parti [B]kısayı [/B] 73.900..de yapacağım......
[quote=sadberk22;230424]YOLU YARILAMIŞKEN TEKRAR AŞŞAĞI GİDERSE TOPARLAYAMAYABİLİR ÜSTAD DÜN GÖSTERDİKLERİ AMA BİZİM GÖRMEDİĞİMİZ 70700DEN DE BU ANLAŞILIYO::: O YÜZDEN KALDIĞI YERDEN AĞIR AKSAK YOLA DEVAM ETCEK GİBİ.uyk 76500 HEDEFİNİZİ DE DOWUN İTTİRMESİYLE BİRLİKTE ANCA HSONUNA DOĞRU BULUR HERHALDE:confused:[/quote]
evet görünen o ki,70.700 görmekle 3.4 dalgasını bitirdi ve 3.dalgayı bitirmek üzere yavaşça 77 ye doğru gidebilir...:)
3.4 dibini çok sert yaptı o zaman?70.700 den 28 k görerek...
evet menzilime girdi nihayet... artık bundan sonra haziran vadede kısa... 74.500 stoploss...
[IMG]http://i42.tinypic.com/10mvhv8.jpg[/IMG]
73.850 son parti[B] kısa.........[/B]
[quote=boz ayı;230453]73.850 son parti[B] kısa.........[/B][/quote]
[B][I]73.600....ort. ile kısa pozisyondayım.......[/I][/B]
[B][/B]
[I]dizler dizler dizler.....[/I]
[quote=boz ayı;230455][B][I]73.600....ort. ile kısa pozisyondayım.......[/I][/B]
[I]dizler dizler dizler.....[/I][/quote]
abi biraz titretirler heralde... aşağıda marj büyük..bu hafta düşmeyedebilir... ziyanı yok,beklerim.. işimiz bu
[IMG]http://i39.tinypic.com/of0he8.png[/IMG]
[quote=boz ayı;230354]makas[B] T.A..................[/B]
[B]direnç.........73.900................[/B]
[B]destek.........72.450....................[/B][/quote]
[I]makasa göre oyun planım buydu.....biraz erken topa girdim....[/I]
[I]oyun planıma sadık kalacağım.....[/I]
ünicredite dikkat.......
kahrol pela al sana bir bomba deyip,73850 den 1 kurşun da be salladım 74350 stopu olan. amma velakin zaman hedefim 15-45 dakika. indiklerimden birinin 5dk ta aşırı satışa gelmesi demek kaçtım demek.
derken vazgeçip 1 posta da 74050 ye koyup 74125 te stop olmak üzere karar değiştirdim. korktum yani pela amca hoşuna mı getti. yoksam sırıttığın kanısı paranoyamdan mı kaynaklanii.
xu100 için kritik aralık 59.200/400... burayı geçmemeli...
MB/YILMAZ: YENI NOT ARTIRIMLARININ GUNDEME GELMESI BEKLENIYOR
-MATRIKS-
14.19 haberi bu...................
haber daha önce sızdırıldı mı ??? öyleyse yuuhhh.........
yoksa ben mi atladım.......
SLM ARKADAŞLAR
benim kvt sistemimi daha önceden takip edenler bilir. şu anda kvt up,up seviyesinde.
çoğu sistemde al dadır tahminim.
durum böyle iken neden ısrarla kısa denemesi yapılır anlayamıyorum.
para uzundanda kazanılabilir. illa kısadan para kazanıcaz diye ısrar etmenin bi manası yok bence.
trend aşağı döner önce notr, sonra down oluruz sırasıyla. acelesi yok.
73300 ün altına inmeden notr, 72900 altına inemdende down olmaz.
selçuklu patron son sayımın nasıl? 5.5 başlamış olabilirmi? yoksa bu hareket 4.b mi sence?
[quote=trader38;230481]SLM ARKADAŞLAR
benim kvt sistemimi daha önceden takip edenler bilir. şu anda kvt up,up seviyesinde.
[B]durum böyle iken neden ısrarla kısa denemesi yapılır anlayamıyorum[/B].
para uzundanda kazanılabilir. illa kısadan para kazanıcaz diye ısrar etmenin bi manası yok bence.
73300 ün altına inmeden notr, 72900 altına inemdende down olmaz.[/quote]
kazandığın sürece önemli mi abi, istersen zar at.. 2 ihtimal var zaten..
[quote=trader38;230481]SLM ARKADAŞLAR
durum böyle iken neden ısrarla kısa denemesi yapılır anlayamıyorum.
73300 ün altına inmeden notr, 72900 altına inemdende down olmaz.[/quote]
[I]güzel kardeşim kendi adıma ben kronik rahatsızım.....para cebime batıyor..[/I]
[I]tekniği herkes görüyor....palada......[/I]
[I]ama yukardaki haberi kim biliyor....koskoca TCMB başkanı konuşma metni bu..[/I]
[B][I]tekrar soruyorum....ben mi atladım....yoksa 14.19 haberi mi....[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]eğer 14.19 haberi ise wah ki wahh.....sızdırılmış bu konuşma metni.[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]bu resmen İNSİDER TRADİNG..............[/I][/B]
piyasa denilen mekanizma alıcı ve satıcıların trade yaptıkları arenadır...
herkes alıcı olursa ..ne olur..???...yada tam tersi...
70.700 ..görülür....4.dalga biter...5 başlar....28 kontratla.....hassss..****
yakında piyasada kimse kalmayacak.....hileli ula bu oyun....
adam gibi olsun kaybedelim..kazanalım..lafımız yok....
[quote=halojen;230485]kazandığın sürece önemli mi abi, istersen zar at.. 2 ihtimal var zaten..[/quote]
tabiki önemli değil ama sonuçta bu işin bazı kuralları var. zar atmaya benzemez yani.
belki kurallar cok fazla karmaşık hatta oyun içinde kurallar sürekli değişebiliyor ama genel geçerli kurallarıda var.
bunlardan en önemlisi ise bana göre "trend tersine işlem yapmamak" tır.
küçük yatırımcının %90 ını "ha döndü ha dönecek" mantığı bitirmiyormu zaten.:rolleyes:
çoğumuz piyasa psikolojisine kapılıp gidiyoruz. burada amaç birbirimizn görmediği noktalarda uyarıp, birbirimizi uyanık tutmak olmalı.
zaten bunu en iyi bu topic yapıyor.brv.brv.brv
[quote=boz ayı;230486][I]güzel kardeşim kendi adıma ben kronik rahatsızım.....para cebime batıyor..[/I]
[I]ama yukardaki haberi kim biliyor....koskoca TCMB başkanı konuşma metni bu..[/I]
[B][I]eğer 14.19 haberi ise wah ki wahh.....sızdırılmış bu konuşma metni.[/I][/B]
[B][I]bu resmen İNSİDER TRADİNG..............[/I][/B][/quote]
[I]o zaman bozz şeytanın avukatlığına soyunur..dün neden bizim piyasa [/I]
[I]yurtdışına göre çokk güçlüydü...70.700.28 kontratla görüldü...yukarı döndü..[/I]
[I]acaba TCMB konuşma metni dünden biliniyormuydu..??[/I]
[I]wahh wahhhh..[/I]
[quote=boz ayı;230486][I]güzel kardeşim kendi adıma ben kronik rahatsızım.....para cebime batıyor..[/I]
Bozayım dedigin gibi,insider trading..Bir adet yunanistan haberi geldi,onu kılıf yaptılar yukselis icin,megerse buymus..
Su son 1 yılda longdan kazanılan paranın yarısı bu insider sekilde yapıldı yoksa bunun bir acıklaması yok..IMF er ya da gec olacak dendi endeks yüzde 15 yukseldi,sonra olmıyacak denildi yine yukseldi..Bunun adı ky dograma..baska birsey degil..haram..
abi neleri bilmedi ki bunlar....
artık insider olmadan piyasaların varolamayacağına inanmaya başladım! :(
[COLOR=Red][I]tekniği herkes görüyor....palada......[/I][/COLOR]
elbette öyle abi. haklısın.
ancak teknik olayı biraz farklı bence. zira herkesin gördüğü teknik birbirini tutmuyor. aynı grafiğe bakıp cok farklı yorumlar gelebiliyor. aslında pala dediğimiz adamlar bu kafa karışıklığını biliyor.
tekniği hazırlayıp , haberlerimi kullanıyorlar yoksa haberlerin etkisiyle yeni teknikmi oluşuyor?
bence birincisi.
saygılar
TÜRKİYE mi yabancı sermayeye peşkeş çekenler.....
almayın mazlumun ahını ..çıkar aheste aheste.......
para için herşeyini verenler.........size söylüyorum...
[B]eşşeğe altın semer yüklesen..eşşek eşşektir..........[/B]
[B]annadınız mı.???[/B].
hele hele akp kapatma davası sonuç açıklamasına bir saat kala yapılan yukarı hareketi hiç unutmayacağım...
[quote=elstock;230491]Bozayım dedigin gibi,insider trading..Bir adet yunanistan haberi geldi,onu kılıf yaptılar yukselis icin,megerse buymus..
[U]Su son 1 yılda longdan kazanılan para[/U]nın yarısı bu insider sekilde yapıldı yoksa bunun bir acıklaması yok..IMF er ya da gec olacak dendi endeks yüzde 15 yukseldi,sonra olmıyacak denildi yine yukseldi..[U]Bunun adı ky dograma..baska birsey degil..haram[/U]..[/quote]
abi biz buna doğanın yasası diyoruz..lelele her ne kadannn trade biçimimiz olmasa da bu haberlerin hiçbiri yokken bu rakamları bilen ve çizen ew ciler vardı forumlarda. hadde len oradan dedik. ky doğrama kısmına canı gönülden katılıyorum ama oyunun adı bu zaten.
[quote=abicim;230499]abi biz buna doğanın yasası diyoruz..lelele her ne kadannn trade biçimimiz olmasa da bu haberlerin hiçbiri yokken bu rakamları bilen ve çizen ew ciler vardı forumlarda. hadde len oradan dedik. ky doğrama kısmına canı gönülden katılıyorum ama oyunun adı bu zaten.[/quote]
doğru, kabul edemesek de bu işin bir parçası...
tek çare fiyatlara odaklanmak.... başka çıkış yolu yok bizim için... insider yapamayacağımıza göre...:)))
küfür etmemek için çıkıyorum....
bol şanslar herkese..........
[quote=trader38;230489]
çoğumuz piyasa psikolojisine kapılı gidiyoruz. burada amaç birbirimizn görmediği noktalarda uyarıp, birbirimizi uyanık tutmak olmalı.
[/quote]
Dostum bunun en güzel zamanı sakin dönemlerde ve kişiler kayıpta değilken olmalı bence. Kişiler zaten kayıpta ve sinirliyse "öyle trading yanlış böylesi doğru" denilince negatif etki yapıyor. Hem mesaj doğru ise bile arada kayboluyor, hem de dostluklar düşüş trendine giriyor.
Ayrıca doğru trading'in nasıl olduğunu itiraf edelim ki hiçbirimiz tam bilmiyoruz. Aramızda foruma Hawaii'deki villasının önündeki yatından yazan yok bildiğim kadarıyla. :) En zenginler listelerinde bir tek teknik analizci görmüş de değilim. :) Yani kendim de kendi çapımda teknik analize gönül vermiş biriyim ama kendim için de geçerli olan acı bir gerçek olarak yazıyorum bunu. :)
bizler bile elimizde 3 kuruş paramız var diye, nerde ne haber var diye araştırıyoruz.
bunlar piyasaya yön veren insanlar. elbette içerden bilgi alacaklar. bence cok normal.
bizim trilyonlarımız olsa, siyasi gücümüz olsa aynısı yapmazmıyız?
evet oyunun kuralı bu. buna kızacağımıza bu kurala rağmen nasıl başarılı olacağımızı araştırmak gerekiyor. başarılı olamıyorsakda çoluk çocuğun rızkını başkalarına yedirmeye gerek yok bence.
yanlış anlaşılmamak dileğiyle..
[quote=elstock;230491]Bozayım dedigin gibi,insider trading..[COLOR=red][B]Bir adet yunanistan haberi geldi[/B][/COLOR],onu kılıf yaptılar yukselis icin,megerse buymus..
Su son 1 yılda longdan kazanılan paranın yarısı bu insider sekilde yapıldı yoksa bunun bir acıklaması yok..IMF er ya da gec olacak dendi endeks yüzde 15 yukseldi,sonra olmıyacak denildi yine yukseldi..Bunun adı ky dograma..baska birsey degil..haram..[/quote]
Bu haber neydi sn elstock, ben de yunanistanla ilgili olarak 30 milyar değil de ancak 80 milyar euro bunları kurtarabilir anlamındaki bir haberi biliyorum sadece.
Ben 1993'den beri bu piyasaları takip ederim tabi kesintisiz değil, mesela son birkaç aydır sadece seyirciyim; ancak dünyada ve bizde bu kadar saçma sapan hareketi daha önce hiç görmemiştim.Şunu öğrendim galiba krizden kurtulmanın en kolay yolu para basıp faizi sonuna kadar indirmek.
Peki kalpazanlara niye ceza veriyorlar bunu hiç anlamıyorum,iş yüklerini hafiflettikleri için ödüllendirilmeleri gerekir.:D:D:D
Forumda tüm arkadaşlara saygılar, burası gerçekten çok kaliteli...
[quote=Strategist;230511]Dostum bunun en güzel zamanı sakin dönemlerde ve kişiler kayıpta değilken olmalı bence. Kişiler zaten kayıpta ve sinirliyse "öyle trading yanlış böylesi doğru" denilince negatif etki yapıyor. Hem mesaj doğru ise bile arada kayboluyor, hem de dostluklar düşüş trendine giriyor.
Ayrıca doğru trading'in nasıl olduğunu itiraf edelim ki hiçbirimiz tam bilmiyoruz. Aramızda foruma Hawaii'deki villasının önündeki yatından yazan yok bildiğim kadarıyla. :) En zenginler listelerinde bir tek teknik analizci görmüş de değilim. :) Yani kendim de kendi çapımda teknik analize gönül vermiş biriyim ama kendim için de acı bir gerçek olarak yazıyorum bunu. :)[/quote]
trading stilleri eleştirilmemeli asla...buna karşıyım...
ben benzerliğe bakarım,başkası kanal çizgisine...ew'ye... ortalamalara
şimdi bu kadar farklı metod varken ve dediğiniz gibi ideal bir yöntem henüz icad olunmamışken....
tenkit etmek bana ters...
kazanıldığı sürece her yol mübahtır..
[quote=halojen;230516][COLOR=Red]trading stilleri eleştirilmemeli asla.[/COLOR]..buna karşıyım...
ben benzerliğe bakarım,başkası kanal çizgisine...ew'ye... ortalamalara
şimdi bu kadar farklı metod varken ve dediğiniz gibi ideal bir yöntem henüz icad olunmamışken....
kazanıldığı sürece her yol mübahtır..[/quote]
haklısınız aslında. herkes hakettiği kadar kazanıyor zaten.
ben sadece değişik bir bakış açısı ile bakmak istedim olaya ve kendimce tespit ettiğim en önemli hatayı dile getirmek istedim.
yanlış anlaşıldı isem özür dilerim.
bol kazançlar hepinize
[quote=halojen;230516]
[/quote]
Bence de aynen öyle abi.. Şimdi, trading'in en temel kurallarından biri olan "trend yönünde oyna, trend'in tersine oynama" olayını ele alalım. Günlük grafiğe bakılırsa, geçen Cuma günü itibari ile VOB'da yukarı trend devam ediyordu ve poz alacak kişi mutlaka long oynamalıydı. Ancak bu temel teknik analiz kuralına uygun hareket eden arkadaş ne yazık ki Pazartesi sabahı -2.000 puan gibi bir zararla başladı güne... Tüm söylenenlere rağmen trende ters hareket edip kısa açan da bir o kadar kardaydı...
Acı gerçek şu, bu işin güvenilir bir kuralı yok gibi...
[quote=NDS;230515]Bu haber neydi sn elstock, ben de yunanistanla ilgili olarak 30 milyar değil de ancak 80 milyar euro bunları kurtarabilir anlamındaki bir haberi biliyorum sadece.
Ben 1993'den beri bu piyasaları takip ederim tabi kesintisiz değil, mesela son birkaç aydır sadece seyirciyim; ancak dünyada ve bizde bu kadar saçma sapan hareketi daha önce hiç görmemiştim.Şunu öğrendim galiba krizden kurtulmanın en kolay yolu para basıp faizi sonuna kadar indirmek.
Peki kalpazanlara niye ceza veriyorlar bunu hiç anlamıyorum,iş yüklerini hafiflettikleri için ödüllendirilmeleri gerekir.:D:D:D
Forumda tüm arkadaşlara saygılar, burası gerçekten çok kaliteli...[/quote]
Resmi bir haber degil NDS,ben ekran basında degildim250*75 calısırken 650*75 olmus,400 puna yukarı atmıslar tel.actım sordum aaracı kuruma.. Yunanistan ile ilgili haberler geliyor dendi,ondan yukseliyor dediler aracı kurumdakiler:)
20 dakika sonrada haber dustu..MB/Yılmaz'dan..
ben
[quote=trader38;230522]haklısınız aslında. herkes hakettiği kadar kazanıyor zaten.
ben sadece değişik bir bakış açısı ile bakmak istedim olaya ve kendimce tespit ettiğim en önemli hatayı dile getirmek istedim.
yanlış anlaşıldı isem özür dilerim.
bol kazançlar hepinize[/quote]
Yok abi, ben de geçmişte kayıptaki arkadaşlara tavsiye vereceğim diye zaman zaman istemeden kalp kırdım. Kayıptaki birine tavsiye verirken çok dikkatli olmak gerektiğini anladım. Bu tecrübemi aktarayım dedim... Ben yanlış anlattıysam kendimi ne olur sen benim kusuruma bakma... Sevgiler... :)
svg.Strategist,
İmzanız çok güzell...:)
[quote=Strategist;230525]Bence de aynen öyle abi.. Şimdi, trading'in en temel kurallarından biri olan "trend yönünde oyna, trend'in tersine oynama" olayını ele alalım. Günlük grafiğe bakılırsa, geçen Cuma günü itibari ile VOB'da yukarı trend devam ediyordu ve poz alacak kişi mutlaka long oynamalıydı. Ancak bu temel teknik analiz kuralına uygun hareket eden arkadaş ne yazık ki Pazartesi sabahı -2.000 puan gibi bir zararla başladı güne... Tüm söylenenlere rağmen trende ters hareket edip kısa açan da bir o kadar kardaydı...
Acı gerçek şu, bu işin güvenilir bir kuralı yok gibi...[/quote]
güzel yanı da bu zaten... herkes değişik yorumluyor aynı grafiği..
mesela bozayı abi MTA diye birşey geliştirmiş.. gayet de başarılı sonuçlar veriyor...
birikim ve zekayı tecrübeyle birleştirince envai çeşit yöntem çıkar ortaya..