240000 değil
24000 lik hareket
Printable View
240000 değil
24000 lik hareket
[QUOTE=indregandi;504868]sarı yelpaze 3 lüsü ise 98xxx 97xxx 96xxx
graftan gördüğün 101984 (bu günkü değeri) ayraç onun yorumu farklı,
hedf önce yelpazedir,...
[url=http://hizliresim.com/4rmQ5q][img]http://i.hizliresim.com/4rmQ5q.png[/img][/url][/QUOTE]
sayın deniz;
abicim bunu bir short olarak korkalım diye söylemiyorum,....
bu herifli dönemdeki durum, bir önce yukarıda verdiğim mevcut duruma ait yelpaze modelinde dikkatli bakarsanız yine plaka taşması var,.....yani eğer yelpazeleri yukarı tüketip yükselebilirlerse en erken ciddi realize o taşma hizasında başlar,...
dolaysı ile cüzdan lütfen,...
konu şu,
estirilen bir barış rüzgarı var, yazdık bu 1,...
2, 3 gün önce tr hava sahasının kontrolünü nato awacs ları devralıyor,..bir borsacı için kel alaka, bu 2,....
tr herkesle barışıyor bu 3,....
bu barışa yeni anayasa ve başkanlık işinin oturacağı besbelli bu 4,...
abd k.suriyede istediğini elde ederk kürt kanton oluşumunu elde etti, yani bizim kırmızı çizgiler yine sınıfta eyyyyyyy seslerine yenik düştü ve eyyyyy seslerine aynı zamanda bastırılmış oldu bu 5, ....
bu rüzgraların önünde duracak tek negatif iş hedepelilerin yargılanma süreci bu 6,...
ve en önemlisi awacs ların devreye girişi ile k.suriye geçmişte aynen k.ırakta uçuşa yasak bölge görünümüne bürünüyor,..olması gereken ise tamamen bunun tr den yönetilmesi gereği idi, bu 7,....
jeopolitik risk ortadan kalkarsa ki burada abd başkanlık seçimine kadar mı yoksa ondan sonrada devam edermi soracağız bu 8,...
rusya gayreti ile esad bölgesinde komutan(geçici kalıcı ayrı konu) oldu ama suriye bölünmeye doğru yelken açtı bu 9,...
her durumda ileriki yıllarda rusya suriyede ki mevzisini abedeye nasıl terkedecek bir şekilde yaşanacak bu 10,...
kısaca önümüzde bu hareket için ceopolitik riskler yumuşama eğliminde ve buna tr de yeni anayasa ve başknlık oturacağa benzer,...yani aşağı ayralndı sıra yukarıya geldi, hedepe yargılanma süreci bir tek sorun, ama dün meclis kıprdamaya başladı sanırım onuda yumuşatacaklar,....başabakan partiler arası barıştan söz ediyor,..oradan yola çıkarak borsalar önünde hedepe negatifide ortadan kalkabilir
dolaysı ile bu yukarıdaki olasılıklar bizi şimdi sp ye kilitli hale getiriyor, ve sp de yukarıya vuruyor,....
önünde başkanlığı var,..işte bloomda filan başlar yakında başkanlık seçimi zamanlarındaki sp istatistikleri falan, kaçında düşmüş yükselmiş, öncesi sonrası davranışları halinde ki muhabbetler,...
bakın 14:00 a geliyoruz ve usdtry ye aşağı vurmaya başladılar saatlikte bakalım hüsran mı yoksa biraz short olarak rahatlarızmı,..
ama şunu söyleyim,...usd vadeli varken, endex vadeli akıllara zarar,..özellikle ky için,...
katlanan hareket çünkü, ayarı yok,..riski sevenler için,..
diğeri ise para globu sırtında taşıyor, dayanak varlık,...
üstelik kontratları endex se göre 1/6, 1/7 oranında,
yani yaptığın hatayı tekerrür alacağın pozlarda telafi edip yayılma şansı sunuyor,..
her alacağınız poza yaklaşık 3000 na yakın spread yaparsanız zaten hiç bir sıkıntı da kalmaz,
[QUOTE=sszul;509914]selamlar geçmiş bayramınız kutlu olsun....pek takip edemiyorum bu aralar ..üstad toptan teşekkür etsem olurmu ...global olarak)))))
işin matematiği sakat .. emtialardan gold direniyor .....petrol gevşiyor alttan tekrar yakıyorlar.......sanki bir el doları unutturmak istiyor gibi ..hedef saptırma ..işleri brexit pul oldu usa 287 k bastı tarım dışını ...tek kalede geçen ay 40.000 işçi çıkartan geri alıyor amerikada 37 k düzeltme ....dolar aşağı gold bekliyor ..
o zaman biraz dikkat lazım galiba ..;
bir bomba daha patlayacak ..galiba ya çinden ya japonyadan .....yen çok güçlendi o da ayrı ..
aklıızın bir köşesine yazalım derim.....kuzey de havalar iyi :)))[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509915]jpyusd olarak yazalım takip edelim,..oradaki trend buradaki ve sp deki mevcut durum, dolaysı ile değişme mevcudun değişmesi,...
ilaveten bizim için bir kaç ay önce yazdım,..trychf yazıp takip edelim,...
trychf ile hep beraber düşüp kalkıyoruz frankla,..ayrıntısını geçmişte vermiştim,....
sp yükseldikçe stres depoluyor bu belli, önerim brexiti kullanrak düşmeleri yönünde idi,..yapmadılar,....
işte mesela onun yükselişine biz ralli halinde çıkamıyoruz,...stres var çünkü,..temkini gerektiriyor hep,...yani sp 2300 e gitse ne olur ,..daha çok stres olur,...
çünkü sp neyin üstünde yükselecek,...soru bu,...herkes aslen faizin üstünde yükselmesine razı sp nin,....ama faizi vermiyor öteliyor,...uzattıkça uzatıyor,...faizi verse isknto sonrası piyasalar rayına oturur ama bunu vermiyor,..
...e usd üstünde yükselecek bu durumda e onada yanaşmıyor, dolaysı ile araya goldu ve emtiyaları aldılar mecbur, dikkat dağıtmak için,..
sp nin askıda kalma işine jeopolitik dedik,..dolasyı ile jeopolitik takip edilmeli,..burada jeopolitikte geçici barış halleri ki bu konuda adımlar atıldı, yani bizim rusya ile veya israil ile barışmamız kendi düşüncemiz değil,..
ABD pyd kazanımları sonrasında (kantonlar) bu işi askıya alıp unutturacağa benziyor,..geçmişte k. ırakta yaptığı gibi,..TR deki iktidar buna balıklama atlar,...geçmişteki iktidarların atladığı gibi,..
bu jeopolitik yumuşama sp için satış nedeni olabilir, yada başkanlık seçimine kadar bu satışı erteleyip tutabilirler,...
sonuçta rusya ile abd bunun üzerinde çalışıyor,...analşama işinden TR nin de buna katıldığı belli artık,ABD nin K.Suriyede rusyayı geçemediği belli oldu, ama ABD TR den alacağını aldı,...kantonlar manasında,..
şimdi bir unutturma peydahlıyorlar büyük ihtimal,...
ben burada kalbi temiz insanları az çok tanıyorum sayın sszul,...bana göre de onlardan birisiniz[/QUOTE]
[QUOTE=sszul;509918]teşekkürler üstad ....düşünceler karşılıklı ....unutturma var atlatma var .....ama bilirsem bu altına çakacaklar ...öyle yada böyle 1223 standartı ... globa enflasyon lazım .. ekonomileri tırtladı yürümüyor.....
bilmeyen açsın bir okusun veritas neler yapmış geçen ay ....
enflasyon nasıl artar ...seçimleri var ....truph a yarar faiz artarsa ne yapacak lar enerji girdileri ile oynayacaklar .....altınımız var diyecekler ...petrolümüz var diyecekler
nijeryayı yakacaklar ... ırakta 2 kule yakarlar ...... enerji girdilerini yğkseltecekler mecburan enflasyonun ana kalemi...çünkü bu arada da bizim dış açık maşallah .. gidiyor .. ben olsam bu bu ülkede hiçbirşey almam ......yalandan alıyorlar bizi ...yön bulamadılar gidecek .... ben nikei diyorum sonrasında çin ....yeni borsalar lazım ....kan lazım ..
bize de sabır lazım ..elinize sağlık üstad ....
BALKON SPOR EMEĞE SAYGI DESEK ÇOK MU DEMİŞ OLURUZ .....[/QUOTE]
bunlarıda yazsın şidi yorucular .. kaliteli analiz konuda hemfikir olma ...2 adet net tiyo 2 si de % 2-3 civarı ve 2 günde forex çiler bilir bu rakam parayaı 3 e katlar lakdıracına göre ...hatta ve hatta dolar var sırada ..sıpa nın vede dax ın iskonto zamanıda geldi bana göre dax az daha dayanır ama sıpe 2134 altına kayar freni tutmassa aldığını bile verir ......
ustad emeğine sağlık .....sıra usdtl de bakalım ona ne olacak bir vurdu az indi ..bir da vurup geçerse 2,96 larda görebiliriz az ateş bekliyor ...şu japon faizi belli olsunda ....
gene ben TOPTAN TEŞEKKÜR EDECEM ÜSTAD :))))))
[QUOTE=indregandi;510007][url=http://resimyukle.xyz/resim/Vx6M][img]http://i.resimyukle.xyz/Vx6M.png[/img][/url]
long devam hhv des 100400[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;510014]long devam hhv des 100650[/QUOTE]
[url=http://resimyukle.xyz/resim/TO9U][img]http://i.resimyukle.xyz/TO9U.png[/img][/url]
long devam hhv des 101350
gide gide bir söğüde dayandım cananım,
bakalım ne olacak,..umarım bize dönük olur,...
simulede burası 15 barlık geri alıcı hareket,..dün fake attı zaten o 2 barlık tek konduruş tarzı düşüş olabilirdi,...ama bu 15 in hepsinden nasıl kurtulacak,...
zor yani illaki düzeltme alması gerekiyor bir yerlerden,...
son hhv yi geçerse 101775 102200 ve üstü hedef olur,...
101550 yi inrse aşağı bizim sistem destekleri 101350 den çalışmaya başlar
her yer satış bağırıyor ama şerroluk sıra ile değil parayla