-
[quote=hilmi;211619]Sn Astatin'den
A:
if(RSI(12)>RSI(24),1,0)+if(rsi(12)<50,0,if(rsi(24) >50,1,0))+if(rsi(12)<50,0,if(rsi(24)>50,1,0))*if(R SI(12)>=RSI(24),if(macd(24,12,9)>macd trigger(24,12,9),1,0),0)=3
S:
if(RSI(12)>RSI(24),1,0)+if(rsi(12)<50,0,if(rsi(24) >50,1,0))+if(rsi(12)<50,0,if(rsi(24)>50,1,0))*if(R SI(12)>=RSI(24),if(macd(24,12,9)>macd trigger(24,12,9),1,0),0)=0[/quote]
Hilmi patron sağolasın amma ben bunu örnek sistem deyu yazmamıştım..Üzerindeki açıklamalarla birlikte yazayımda kimse yanmasın..
[I]"Peki al sana fikir...İlk fikir; EN dandik çiftleşme bile MOV dan iyidir..İllede bir MA kullaancaksan DEMA kullan...Aha sana hızlı gıprak RSI ile, yavaş manda MACD nin çiftleşmiş hali ile bir formül parçacığı..Sistem diyemiyorum, buna ssitem dersek diğerlerine haksızlık olur.
Sistem işlerine ilk başladığım günlerde yazdığım 15 dklık sistemcik .....ey gidi günler ey...bu haliyle çok matah bir şey değil ama belki üzerinde çalışmak filtreleyin dakmak isteyen olur.. ..
kozmik odada saklanma süresi dolduğu için ifşa ediyorum"
[/I]
-
[QUOTE=Astatin;211699]Hilmi patron sağolasın amma ben bunu örnek sistem deyu yazmamıştım..Üzerindeki açıklamalarla birlikte yazayımda kimse yanmasın..
[I]"Peki al sana fikir...İlk fikir; EN dandik çiftleşme bile MOV dan iyidir..İllede bir MA kullaancaksan DEMA kullan...Aha sana hızlı gıprak RSI ile, yavaş manda MACD nin çiftleşmiş hali ile bir formül parçacığı..Sistem diyemiyorum, buna ssitem dersek diğerlerine haksızlık olur.
Sistem işlerine ilk başladığım günlerde yazdığım 15 dklık sistemcik .....ey gidi günler ey...bu haliyle çok matah bir şey değil ama belki üzerinde çalışmak filtreleyin dakmak isteyen olur.. ..
kozmik odada saklanma süresi dolduğu için ifşa ediyorum"
[/I][/QUOTE]
Sn Astatin Patron
ben kağıda not alırsam sonra o notları bulamıyorum, yaşlandım artık.
Fikir fikirdir bu sizden geliyorsa önemlidir, belki faydalanan olur, ileride belki Mtx olursa bende bir denerim.
Aslında bir sistem performansınıda altına yapıştırsanız daha iyi olur. Sanırım zarar ettiren sistemi fikir diye vermemişsinizdir...
-
[quote=hilmi;212188]Sn Astatin Patron
ben kağıda not alırsam sonra o notları bulamıyorum, yaşlandım artık.
Fikir fikirdir bu sizden geliyorsa önemlidir, belki faydalanan olur, ileride belki Mtx olursa bende bir denerim.
Aslında bir sistem performansınıda altına yapıştırsanız daha iyi olur. Sanırım zarar ettiren sistemi fikir diye vermemişsinizdir...[/quote]
Tekrar söylüyorum..Bu bir sistem değil..Üzerinde çalışılırsa adam olur..Ben ono MOV kullanmayan yerine bu kadar basit bir şey kullansanız bile daha iyi demek için koymuştum..Ama perf grafiği aşağıda..Görüldüğü gibi 4 ayda 15000 puan ama bu 4 ayda ortalama bir sistem bile daha çok yapmıştır..
[IMG]http://i41.tinypic.com/rvx1te.jpg[/IMG]
-
Metastock matrix
Merhaba,
Metastockta test ettiğm sitemin aynı kodlarını Matrix/te yazıp yine aynen 5 dakikalık veride test ediyorum ama çok farklı sonuçlar çıkıyor. Metastock da kar yazarken Matrix de zarar çıkıyor. Bütün komisyon verilerini herşeyi kontrol ettim. Üsteli 1 sistemde deği pek çok sistemde iki program farklı sonuçlar veriyor. Kullandığım kodlarlar çok temel ve her iki yazılımda da olan kodlar Ref gibi.
Acaba nerde hata yapıyor olabilirim ?
Not: Matrix deneme sürümü var etkisi olabilir mi ?
-
sayın üstatlar aşağıda bir indikatör yazdım ama matriks siystem testır da al sat yapamıyorum sizler kuşkusuz benden iyisiniz bana yardımcı olabilirmisiniz saygılarımla ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.
p19:= Ref((H+L)/2,-30);
p18:= Ref((H+L)/2,-28);
p17:= Ref((H+L)/2,-26);
p16:= Ref((H+L)/2,-24);
p15:= Ref((H+L)/2,-22);
p14:= Ref((H+L)/2,-20);
p13:= Ref((H+L)/2,-18);
p12:= Ref((H+L)/2,-16);
p11:= Ref((H+L)/2,-14);
p10:= Ref((H+L)/2,-12);
p9:= Ref((H+L)/2,-10);
p8:= Ref((H+L)/2,-8);
p7:= Ref((H+L)/2,-7);
p6:= Ref((H+L)/2,-6);
p5:= Ref((H+L)/2,-5);
p4:= Ref((H+L)/2,-4);
p3:= Ref((H+L)/2,-3);
p2:= Ref((H+L)/2,-2);
p1:= Ref((H+L)/2,-1);
p0:= (H+L)/2;
PrevSum:= p19+p18+p17+p16+p15+p14+p13+p12+p11+p10+p9+p8+p7+p6+p5+p4+p3+p2+p1;
PrevAve:= PrevSum/19;
Ref((PrevSum - PrevAve + p0)/ 19,-1)
-
[quote=akaan;214196]sayın üstatlar aşağıda bir indikatör yazdım ama matriks siystem testır da al sat yapamıyorum sizler kuşkusuz benden iyisiniz bana yardımcı olabilirmisiniz saygılarımla ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.
p19:= Ref((H+L)/2,-30);
p18:= Ref((H+L)/2,-28);
p17:= Ref((H+L)/2,-26);
p16:= Ref((H+L)/2,-24);
p15:= Ref((H+L)/2,-22);
p14:= Ref((H+L)/2,-20);
p13:= Ref((H+L)/2,-18);
p12:= Ref((H+L)/2,-16);
p11:= Ref((H+L)/2,-14);
p10:= Ref((H+L)/2,-12);
p9:= Ref((H+L)/2,-10);
p8:= Ref((H+L)/2,-8);
p7:= Ref((H+L)/2,-7);
p6:= Ref((H+L)/2,-6);
p5:= Ref((H+L)/2,-5);
p4:= Ref((H+L)/2,-4);
p3:= Ref((H+L)/2,-3);
p2:= Ref((H+L)/2,-2);
p1:= Ref((H+L)/2,-1);
p0:= (H+L)/2;
PrevSum:= p19+p18+p17+p16+p15+p14+p13+p12+p11+p10+p9+p8+p7+p6+p5+p4+p3+p2+p1;
PrevAve:= PrevSum/19;
Ref((PrevSum - PrevAve + p0)/ 19,-1)[/quote]
Bu bir indikatör..St de al-sat yapması için düşündüğün koşul nedir onu demen lazım..Örneğin indikatörün fiyatın kapanışını aşağı keserse al, yukarı keserse sat gibi bir şeyse St de;
Al ve APK ya
Cross(c,Ref((PrevSum - PrevAve + p0)/ 19,-1))
SAT ve AS ye
Cross(Ref((PrevSum - PrevAve + p0)/ 19,-1),c)
gibi bir şey yazman lazım...Yukarıdaki değişken tanımlarını da her birine yapıştırman lazım tabi...yaad FML ile çağırırsın..
Ama önemli olan kafandaki al-sat koşulunun ne olduğu?
-
[quote=Astatin;214202]Bu bir indikatör..St de al-sat yapması için düşündüğün koşul nedir onu demen lazım..Örneğin indikatörün fiyatın kapanışını aşağı keserse al, yukarı keserse sat gibi bir şeyse St de;
Al ve APK ya
Cross(c,Ref((PrevSum - PrevAve + p0)/ 19,-1))
SAT ve AS ye
Cross(Ref((PrevSum - PrevAve + p0)/ 19,-1),c)
gibi bir şey yazman lazım...Yukarıdaki değişken tanımlarını da her birine yapıştırman lazım tabi...yaad FML ile çağırırsın..
Ama önemli olan kafandaki al-sat koşulunun ne olduğu?[/quote]
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bu indikatörü matrikste dediğiniz gibi
indikatörü fiyatı aşağı keserse al , yukararı keserse sat olarak kullanmak istiyorum ama tetik olarakta aşağıdaki indikatörleride yanlış işlemleri elemek adına eklemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
Mfi 20 bölgesine dalıp yukarı çıktığında,(çıkmadan işlem yok) Long
Mfi 80 bölgesinden aşağı indiğinde short.
flat pozisyon içinde alım için Adx>25 üstündeyse alım satım içinde Adx<25
bunları bunları formule ekleyebilirmisiniz.ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
-
[quote=akaan;214207]öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bu indikatörü matrikste dediğiniz gibi
indikatörü fiyatı aşağı keserse al , yukararı keserse sat olarak kullanmak istiyorum ama tetik olarakta aşağıdaki indikatörleride yanlış işlemleri elemek adına eklemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
Mfi 20 bölgesine dalıp yukarı çıktığında,(çıkmadan işlem yok) Long
Mfi 80 bölgesinden aşağı indiğinde short.
flat pozisyon içinde alım için Adx>25 üstündeyse alım satım içinde Adx<25
bunları bunları formule ekleyebilirmisiniz.ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.[/quote]
Ya MFI I 20 nin altına dalıp çıktığında 80 e ulaşmadan yani 80 in üstüne çıkıp tekrar altına inmeden tekrar 20 nin altına inerse:::
Şaka bir yana; neye al neye sat demek istediğini tam anlayamadım.. Şimdi;
- Al, SAT, Açığa Sat, Açık pozisyon kapat diye 4 ayrı komut satırını doldurmak gerekiyor MTX de.. Şimdi bunların her biri için tanımların nelerdir yazar mısın?
- 20 nin altına dalıp sonra üstüne çıkmak şeklinde bir koşulu yazmakla yazmamak arasında bir fark yoktur. Çünkü mutlakaki bir tarihde 20 nin altına inmiştir, şu an 20 nin üzerinde ise bile...Yani bu koşulu daha iyi tarif etmeniz lazım. Bir durumdan sonra, son xxxx bar boyunca v.b. gibi bir sınırlandırma yapmanız lazım. Somut örnek, son 14 bar içinde 20 nin altına düşmüş olsun ama şu anki değeri 20 nin üzerinde olsun gibi bir şey..
-Size pozisyon aldıran işlemler AL ve Açığa Sattır. Flat edenler ise SAT ve AÇık pozisyon kapat komutlarıdır...(SAT, AL'u kapatır, Açık Pozisyon kapa ise Açığa Sat ı kapatır)..
Şimdi bu çerçevede daha açık br tarif yaparsanız (ve yaptığınız yeni tarif saat mertebesinde bir çalışma zamanı gerektirmeyecekse) kendi adıma yardımcı olmaya çalışırım:)..
-
[quote=Astatin;214238]Ya MFI I 20 nin altına dalıp çıktığında 80 e ulaşmadan yani 80 in üstüne çıkıp tekrar altına inmeden tekrar 20 nin altına inerse:::
Şaka bir yana; neye al neye sat demek istediğini tam anlayamadım.. Şimdi;
- Al, SAT, Açığa Sat, Açık pozisyon kapat diye 4 ayrı komut satırını doldurmak gerekiyor adx de.. Şimdi bunların her biri için tanımların nelerdir yazar mısın?
- 20 nin altına dalıp sonra üstüne çıkmak şeklinde bir koşulu yazmakla yazmamak arasında bir fark yoktur. Çünkü mutlakaki bir tarihde 20 nin altına inmiştir, şu an 20 nin üzerinde ise bile...Yani bu koşulu daha iyi tarif etmeniz lazım. Bir durumdan sonra, son xxxx bar boyunca v.b. gibi bir sınırlandırma yapmanız lazım. Somut örnek, son 14 bar içinde 20 nin altına düşmüş olsun ama şu anki değeri 20 nin üzerinde olsun gibi bir şey..
-Size pozisyon aldıran işlemler AL ve Açığa Sattır. Flat edenler ise SAT ve AÇık pozisyon kapat komutlarıdır...(SAT, AL'u kapatır, Açık Pozisyon kapa ise Açığa Sat ı kapatır)..
Şimdi bu çerçevede daha açık br tarif yaparsanız (ve yaptığınız yeni tarif saat mertebesinde bir çalışma zamanı gerektirmeyecekse) kendi adıma yardımcı olmaya çalışırım:)..[/quote]
ilk önce ilginiz için sonsuz teşekkürü bir borç bilirim sizlerin sistem yazmadaki başarılarınız tartışılmaz ben bu indikatörle al ve sat yapıyorum ama yatayda haliyle fazlaca çarpılıyorum amacım sisteme MFI ve adX de ekleyerek trend olmadığında falata geçmek ve çarpılmayı en aza indirmek benim size şu şöyle olacak bu böyle olacak gibi nacizane fikir bildirmem yanlış olur.Çünkü siz bunları benden daha iyi bildiğiniz tartışılmaz siz bunları ayarlama yaparak bana yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. saygılarımla.
-
[quote=akaan;214330]ilk önce ilginiz için sonsuz teşekkürü bir borç bilirim sizlerin sistem yazmadaki başarılarınız tartışılmaz ben bu indikatörle al ve sat yapıyorum ama yatayda haliyle fazlaca çarpılıyorum amacım sisteme MFI ve adX de ekleyerek trend olmadığında falata geçmek ve çarpılmayı en aza indirmek benim size şu şöyle olacak bu böyle olacak gibi nacizane fikir bildirmem yanlış olur.Çünkü siz bunları benden daha iyi bildiğiniz tartışılmaz siz bunları ayarlama yaparak bana yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. saygılarımla.[/quote]
Yatayda çarpılmayan sistem her sistemcinin hayalidir. Genç kızlar için Singer dikiş makinası ne ise sistemciler için de yatayda çarpılmayan sistem odur. :)
Benim şahsi tecrübem diyor ki, ADX MADX bu konuda işe yaramıyor. ADX trend olduğunu veya yatay piyasa olduğunu anlayana dek iş işten geçiyor zaten. Aynı şey VHF için de geçerli.
Yatay piyasa tespit etmeye çalışıp orada flat'leyen sistemler de yazdım, sürekli piyasada olan sistemler de. Sürekli piyasada olan, yani sürekli bir long bir short'a geçen sistemlerim hemen her zaman flat'leyenlerden daha fazla kazandırdı. Yani yatay piyasayı tespit edeyim de orada flat'leyeyim yaklaşımı benim sistemlerimde işe yaramıyor, siz farklı sonuç alabilirsiniz tabi ama bence zor iş. Bir kere sistem trendin başladığını anlayana dek trendin 1/3'ü bitmiş oluyor.
Benim bu konuyla ilgili en basit çözümüm sistemi az ve öz sinyal verecek hale getirmek, yani işlem sayısını düşürmek. Örneğin bir 15dk'lık sistem bence günde ortalama 1-1,5 işlemi geçmemelidir. İşlem sayısı azalınca yatayda çarpılma problemi de kendiliğinden azalıyor, çünkü yatay piyasa süresince en fazla 2-3 işlem yapmış oluyorsunuz, onlar da yakın fiyatlarda olduğu için fazla sorun olmuyor. Sürekli piyasada olduğunuz için de trendleri en başından itibaren yakalıyorsunuz. 15dk - 20dk'lık sistemler bu konuda 5dk'lıklara göre daha avantajlı.
-
[QUOTE=Strategist;214708]Yatayda çarpılmayan sistem her sistemcinin hayalidir. Genç kızlar için Singer dikiş makinası ne ise sistemciler için de yatayda çarpılmayan sistem odur. :)
Benim şahsi tecrübem diyor ki, ADX MADX bu konuda işe yaramıyor. ADX trend olduğunu veya yatay piyasa olduğunu anlayana dek iş işten geçiyor zaten.[COLOR="Blue"][B] Aynı şey VHF için de geçerli.[/B][/COLOR]
Yatay piyasa tespit etmeye çalışıp orada flat'leyen sistemler de yazdım, sürekli piyasada olan sistemler de. Sürekli piyasada olan, yani sürekli bir long bir short'a geçen sistemlerim hemen her zaman flat'leyenlerden daha fazla kazandırdı. Yani yatay piyasayı tespit edeyim de orada flat'leyeyim yaklaşımı benim sistemlerimde işe yaramıyor, siz farklı sonuç alabilirsiniz tabi ama bence zor iş. Bir kere sistem trendin başladığını anlayana dek trendin 1/3'ü bitmiş oluyor.
Benim bu konuyla ilgili en basit çözümüm sistemi az ve öz sinyal verecek hale getirmek, yani işlem sayısını düşürmek. Örneğin bir 15dk'lık sistem bence günde ortalama 1-1,5 işlemi geçmemelidir. İşlem sayısı azalınca yatayda çarpılma problemi de kendiliğinden azalıyor, çünkü yatay piyasa süresince en fazla 2-3 işlem yapmış oluyorsunuz, onlar da yakın fiyatlarda olduğu için fazla sorun olmuyor. Sürekli piyasada olduğunuz için de trendleri en başından itibaren yakalıyorsunuz. 15dk - 20dk'lık sistemler bu konuda 5dk'lıklara göre daha avantajlı.[/QUOTE]
VHF yi ben yeni fark ettim. Biraz gevşek olarak kullanılsa işe yarayacak gibi gördüm, ve incelemeye aldım.
Geçmişe dönük olarak çiddi iyileştirme yapıyor fakat geleceği göreceğim....
-
[quote=hilmi;215357]VHF yi ben yeni fark ettim. Biraz gevşek olarak kullanılsa işe yarayacak gibi gördüm, ve incelemeye aldım.
Geçmişe dönük olarak çiddi iyileştirme yapıyor fakat geleceği göreceğim....[/quote]
VHF ile de aynı ADX gibi dikkatli olmak lazım. Sadece 1-2 paremetre ile iyileştirme yaparken, diğer parametreler batırabiliyor. Bu tür yaklaşımları ancak geniş bir paremetre aralığında ve tüm zaman dilimlerinde iyileştirme sağlıyorsa kullanıyorum. Aksi takdirde sonuç tesadüfi oluyor.