arkadaşalar hala 1.2265 -12230 arasında yatay hareket ediyoruz bu iki direnç(destek) kırılmadan aşşa ve yukarı bir hareket olmaz
Printable View
arkadaşalar hala 1.2265 -12230 arasında yatay hareket ediyoruz bu iki direnç(destek) kırılmadan aşşa ve yukarı bir hareket olmaz
1.2230 aşşağı yönde kırdık 1.2210 kadar indik burdan tepki alan piyasa 1.2230 direnci testediyor kırmaya yetecek gücü yok gibi yani çok zor kırması burayı kıramazsa tekrar 1.2210 desteğine düşecek bursa son durum nolur YÜKSELİŞ İÇİN 1.2265 KIRMAMIZ GEREKİYOR BURAYI KIRARSAK İLK HEDEFİMİZ 1.2335 AŞŞAĞI YÖNDE 1.2210 KIRILIRSA DİREK 1.2150 AMA BEN BU DÜŞÜŞLERİN POZİSYON ARTIRMA OLARAK KULLANILMASI TARAFTARIYIM BANA GÖRE PİYASA 1.2330 DENEYECEK
arkadaşlar 1.2330 desteği test edilebilir buranın üstünde yani 1.2330 üstünde kalırsak hedef 1.2400 dür bana göre bu siyasi gerilimde 1.2400 deneriz ama piyasa çok sert tepkiler vermedi buda eğer iyi haberler gelirse yani şimdiki (en azından bu hafta) ortamda zor ama iyi haberin üst üste geldiği dönemlerde dolar çok hızlı düşer HEDEFİMİZ 1.2400 DÜR
arkadaşlar yükselişin devamı için aşılması gereken en önemli direnç 1.2430 direnci burası aşılırsa direk 1.2530 hedef haline gelir şimdilik piyasa bu dirençi aşmakta zorlanıyor 1.2400 1.2430 arasıda gidip geliyor aşşa yönde de gtimeye pek gönlü yok bana göre bugün biz bu dirençi geceriz ve 1.2530 bi dokunuruz
yarınki ilk hedefimiz 1.2500 dir
sn kaanyatirim yazılarınızı uzun suredir begenerek okuyorum. Bir merhaba için uye oldum. Merhaba :)
[QUOTE=kosflr;20554]sn kaanyatirim yazılarınızı uzun suredir begenerek okuyorum. Bir merhaba için uye oldum. Merhaba :)[/QUOTE]
Merhaba sn kosflr gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim aklınıza takılan sorularda da yardımcı olmak isterim
arkadaşlar 1.2510 dan geri çekilme görebiliiriz ama hedef oarak 1.2650 hedefledik bana göre sıradaki HEDEF 1.2650
arkadaşlar 1.2450 seviyelerinden pozisyonlar artırılabilir
arkadaşlar PİYASANIN DÖNDÜĞÜNE DAİR BÜYÜK EMARELER VAR BENCE POZİSYONLAR KAPATILIP BİRAZ DAHA PİYASANIN YÖNÜNÜN BELLİ OLMASI BEKLENE BİLİR
VEYA İSTEYENLER İÇİN 1.2365 SHORT AÇILABİLİR
dun sn paksutun beyanatina gore akp davasi 1-1.5 avda sonuclanacak buna gore bu kontratta dananin kuyrugu kopacak.
gene en önemli destek olan 1.2330 desteğini aşmaya çalışıyoruz 1.2330 dan sonraki hedefimiz 1.2260 dır
[quote=kaanyatirim;20852]gene en önemli destek olan 1.2330 desteğini aşmaya çalışıyoruz 1.2330 dan sonraki hedefimiz 1.2260 dır[/quote]
[quote=kaanyatirim;20615]arkadaşlar 1.2510 dan geri çekilme görebiliiriz ama hedef oarak 1.2650 hedefledik bana göre sıradaki HEDEF 1.2650[/quote]
hangisi dogru dun baska bu gun baska!!! yorum.!!
[QUOTE=kayahan;20861]hangisi dogru dun baska bu gun baska!!! yorum.!![/QUOTE]
Kısa vadeli olunca yapıcak birsey yok 2 temmuz ve 4 temmuz farklı gorunuyor :)
[quote=Vernikci;20888]Kısa vadeli olunca yapıcak birsey yok 2 temmuz ve 4 temmuz farklı gorunuyor :)[/quote]gelecek hafta durum nasil olabilir??
[QUOTE=kayahan;20861]hangisi dogru dun baska bu gun baska!!! yorum.!![/QUOTE]
sn kayahan eğer yorumalrın nasıl değiştiğini takip etmek istiyorsanız önce piyasayı iyi takip edeceksiniz ki beni iyi takip edesizin hele hele vob da işlem yapıyorsanız sabah %1 kazancınız aksama -%1 düşer o yorumların hepsi doğru gelecek hafta ya AşşAğI YÖNDE YADA YUKARI YÖNDE OLUR:rolleyes:
yarin ytl deger kaybedecek.!!
:dü:
[IMG]http://www.rt.boerse-stuttgart.de/charts/boerse_stuttgart_chart_detail?symbol=TRYUS.FX1&hist=0&vol=off&LANG=en[/IMG]
[url]http://img261.imageshack.us/my.php?image=adsz2sy5.jpg[/url]
[url]http://img120.imageshack.us/my.php?image=adszow9.jpg[/url]
[IMG]http://www.rt.boerse-stuttgart.de/charts/boerse_stuttgart_chart_detail?symbol=TRYUS.FX1&hist=0&vol=off&LANG=en[/IMG]
[IMG]http://www.rt.boerse-stuttgart.de/charts/boerse_stuttgart_chart_detail?symbol=TRYUS.FX1&hist=1&vol=off&LANG=en[/IMG]
1- petrol fiyatlarinin yukselis trendinin devam etmesi veya bu gunku seviyelerde (145 ) seyretmesi cok olasi gorunuyor.
2- pazartesi gununden itibaren abd ve avrupa ulkelerinde yogun 2. ceyrek bilancolari aciklanacak. ozellikle finans sektorunun buyuk zararlar aciklanmasi bekleniyor.
3- bu hafta hazinenin buyuk bir itfasi var. 16-temmuzda carsamba piyasaya (kamu haric) 12.206 milyar ytl taze para acikta olacak. iste bu para ytl/$'in yonunu tayin edecek.
4- abd ve avrupa'da onemli veriler aciklanacak.
5- bu hafta herkes veri takip etmekten veri manyagi olacak..lelele
Cari açıktaki olumsuz gelişmeler dolar fiyatını etkilemiyor
Tevfik GÜNGÖR / OLAYLARIN ıÇıNDEN
[U].kom.dng[/U]
[I]11.07.2008 - 08:49[/I]
2007 yılı Ocak-Mayıs döneminde cari açık (döviz açığı) 16.1 milyar dolardı. Bu yıl 21.5 milyar dolara tırmandı.
Açık rakamındaki artışın hemen tamamı mal ticaretindeki (mal ithalatı ile ihracatı arasındaki) farktan kaynaklanıyor.
Geçen yıl mal ticaretindeki artış 16.5 milyar dolar, döviz açığı 16.1 milyar dolardı. Bu yıl mal ticareti açığı 22.5 milyar dolar oldu. Döviz açığı 21.5 milyar dolara yükseldi. (Ara bilgi: Döviz açığı, değişik döviz gelir-giderleri sonunda ortaya çıkar. Mal ticareti bu kalemlerden biridir. Ama ana kalemdir.)
Geçen yıl ocak-mayıs döneminde enerji malları (petrol, doğalgaz ve diğerleri) ithalatına 12.1 milyar dolar harcamıştık. Bu yıl (petroldeki fiyat artışı sonucu) 19.7 milyar dolar harcadık. Enerji faturasında yılın ilk 5 ayında ortaya çıkan 7.6 milyar dolarlık yük, mal ticaretindeki açığı ve de sonuç itibariyle döviz açığını büyüttü.
Ocak-mayıs döneminde döviz açığımız 21.5 milyar dolar. Yabancı sermaye, portföy yatırımı ve döviz kredisi olarak aynı dönemde ülkeye giren döviz 17.9 milyar dolar. Açık anlatımıyla 5 aylık dönemde, "sermaye hareketi" ile ülkeye giren döviz, döviz açığımızı kapatamadı. 4 milyar dolara yakın bir fark kaldı. Ve de biz bu farkı, bugüne kadar biriktirdiğimiz dövizlerden (Merkez Bankası'nın döviz rezervinden) karşıladık.
Halbuki 1991 yılından bu yana Türkiye'ye döviz açığından fazla döviz giriyordu. Açıktan fazla döviz girince, (1) Piyasada döviz bollanıyordu. (2) Ülkeye ihtiyacın üzerinde döviz girince fiyatı ucuzluyordu. (3) Ucuz döviz ile bol bol ucuz ithalat yapılıyordu.
Yılın ilk 5 ayında yabancılar portföy yatırımlarını 1.0 milyar dolar azalttı. Bono ve hisse senedi satarak dövizlerini ülkeden çıkardı. Varlık satışları için doğrudan yabancı sermaye yatırımı olarak ülkeye 5 ayda 4.3 milyar dolar girdi.
Yılın ilk 5 ayında döviz açığının büyük bölümü, özel sektörün yurtdışından borçlanarak getirdiği döviz ile, döviz kredileri ile kapatabildik.
Önümüzdeki aylarda döviz açığı devam edecek. Yabancıların varlık satın almak için veya borsada, bonoya yatırım yapmak için döviz getirmeleri beklenmiyor.
Bu durumda tek kaynak döviz kredileri oluyor. Çok önemli bir gelişme, döviz kredilerinin açığı kapatamaması durumunda Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin erimesi.
Bu olumsuz tabloya rağmen dolar fiyatının kıpırdamaması doların 1.22 YTL'den satılması ilginçtir. Dolar fiyatındaki gelişemeler hiçbir ekonomik kural ile açıklanamayacak bir durumdur. ışte o nedenle ödeneler dengesindeki olumsuz gelişmelere bakarak, dolar fiyatının yükselebileceğini söylemeye kimse cesaret edememektedir. şu bir gerçektir ki tüm dış ve iç olumsuz gelişmelere rağmen dolar fiyatı kıpırdamamaktadır.
Cari açık (Döviz açığı) Ocak-Mayıs
(Milyar/dolar)
2007 2008
Cari açık -16.1 -21.5
Sermaye hareketi 18.5 17.9
- Doğrudan yabancı sermaye 9.6 4.3
- Portföy yatırımı 7.0 -1.0
- Döviz kredisi 1.9 14.6
Nereden geldigi belli döviz 18.5 17.9
Geldiği/gittiği belirsiz döviz 4.8 -0.4
Toplam döviz girişi 23.3 17.5
Toplam döviz açığı 16.1 21.5
Rezerve (Birikime)
eklenen/birikimden harcanan 7.2 -4.0
Kaynak: Merkez Bankası ödemeler dengesi rakamlarından "yuvarlatılarak" düzenlenmiştir.
13 Temmuz 2008 [IMG]http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg[/IMG] [B][URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/ercan_kumcu"]Ercan KUMCU[/URL][/B]
[EMAIL="ekumcu@hurriyet.com.tr"]ekumcu@hurriyet.com.tr[/EMAIL]
[IMG]http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/7b.jpg[/IMG] Kazanımların bazıları geri veriliyor
[B]2000’li yılların önemli bir bölümü tüm dünya için iktisadi açıdan en parlak dönemlerden biriydi. Hep öyle gidecek sanıldı. Olmadı. Olması da mümkün değildi.[/B]
[B]Dünyada enflasyon artıyor[/B]. Ekonomik büyüme düşüyor. ışsizlik artış eğiliminde. [B]Petrol ve diğer hammadde fiyatları rekorlar kırıyor[/B]. Finans sistemleri çatırdıyor. Her şeyden önemlisi, [B]ekonomik birimlerin beklentileri kötümserlikte en alt düzeyde[/B].
Bir gün bu kara tablo da son bulacak. Ama, yeniden normale dönene kadar [B]bazı kazanımlar geri verilecek[/B]. Belki, ekonomilerde etkileri çok daha uzun zaman sürecek bazı yapısal sorunlar oluşacak.
[B]MALıYET YÜKSELıYOR.dng.kom[/B]
[B]Dünyada olup bitene ek olarak Türkiye’nin kendine özgü siyasi ve iktisadi sorunları var[/B]. Bu sorunlar dünya ekonomik konjonktüründeki olumsuzluklarla birleşince, sonuçlar çok daha dramatik olabiliyor.
[B]Enflasyonu inandırıcı bir biçimde düşüremememiz sorunlarımızın başında geliyor[/B]. Çünkü, çok yüksek cari işlemler açıklarına rağmen, enflasyonla mücadelede gösterdiğimiz bocalama bir anlamda bundan sonra enflasyonla mücadeleyi sakatlayan en önemli unsur haline geldi. [B]Dış dünya giderek artan cari işlemler açığını sonsuza kadar finanse etmeyecektir[/B]. Bu anlamda, enflasyonu bu düzeylerde tutmanın dahi maliyeti çok yüksek hale geldi.
[B]ıçinde bulunduğumuz denge ve konjonktürde ekonomik büyümenin de kalıcı olacağını iddia edebilmek çok zor[/B]. Önümüzdeki dönem, enflasyonla mücadelenin çok daha zor olacağı ve buna karşılık ekonomik büyümenin de tatminkar olmaktan uzaklaşacağı bir dönem olacak. Bu şartlarda, [B]yükselen cari işlemler açığı Türkiye ekonomisini eskiye göre çok daha riskli bir konuma getiriyor[/B]..lelele.boks.
Düne kadar Hazine bonosu faizlerinin yüzde 13-16 civarında olmasından "[B]faizler çok yüksek[/B]" diye şikayet ediyorduk. Bugünlerde Hazine bonosu faizleri yüzde 20’nin üzerinde. Bu faizlerde dahi Hazine’nin eskisi kadar rahat borçlanabildiğini söyleyemeyiz. Çünkü, [B]beklentiler çok bozuldu[/B]..kom.dng
Faizlerin artmasıyla beraber Hazine bonolarının en büyük yatırımcısı durumundaki bankalar bono fiyatlarının düşmesine paralel [B]öz kaynaklarında azalma[/B] yaşıyorlar. Bankalarımız önümüzdeki dönemde ya sermayelerini artırmak zorunda kalacaklar ya da düşen sermayeleriyle beraber iş hacimlerinin büyümesini sınırlayacaklar. Kredi almak zorlaşacak. Kaldı ki, bankaların aldıkları kredi riski de faizlerin yükselmesi ve kurların yükselme beklentisiyle giderek artma eğilimine girebilecek.
[B]KIVILCIMLARA DıKKAT[/B]
[B]Bütün bu gelişmeler ekonomik birimler gözünde son altı yıldır yaşadığımız ve bir anlamda alıştığımız dengelerin sürdürülebilirliğini çok ciddi bir biçimde sorgulatıyor[/B]. Cari ekonomik dengelerle beklentiler arasındaki fark giderek açılıyor. Fark açıldıkça, küçük bir kıvılcımın cari ekonomik dengeleri hızla değiştirme gücü artıyor. Geçmişte dikkate değer bulunmayan gelişmeler bu gibi ortamlarda çok ciddi kıvılcım işlevi görebiliyor.
[B]Türkiye ekonomisi de bazı kazanımlarını geri verme sürecine girdi[/B]. Bu noktadan dönüş mutlaka olacaktır. Ama, dönüş, kayıplar biraz daha arttıktan sonra olabilecektir. Dolayısıyla, [B]kayıpları asgaride tutacak girişimlere ihtiyaç var[/B]
[QUOTE=kaanyatirim;21645][url]http://img120.imageshack.us/my.php?image=adszow9.jpg[/url][/QUOTE]
dostum sırtım arıdı bırazda obur tarafa donuyum ben :) malum yatıyorum nezamandır spot usdtrl de
günaydın
Syn Haguan müsaitseniz uzun vadeli dolar grafiğini ekleyebilirmisiniz?Şimdiden teşekkürler.
[IMG]http://www.rt.boerse-stuttgart.de/images/1.gif[/IMG] [IMG]http://www.rt.boerse-stuttgart.de/charts/boerse_stuttgart_chart_big?symbol=TRYUS.FX1&hist=3&typ=candle&d1=3&d2=100&bench1=&bench2=&ind=&ind1=&vol=on&highlow=on&bNews=off&percent=off&log=off&ticktype=price&LANG=en[/IMG]
[quote=dilemma;33241]Syn Haguan müsaitseniz uzun vadeli dolar grafiğini ekleyebilirmisiniz?Şimdiden teşekkürler.[/quote]benim gonderdigim grafige vade farkini ekle!!!
2 ay arasi vade farki (60 gun) = 30 baz puan yani gun basi ortalama 0.5 baz puan
ornek>>>>> eylul bir ile - 30 ekim arasi vade farki 30 baz puan
pazartesi gunu ayin 15'i yani 30-7.5= 22.5 baz puan+ spotytl/usd o gunku ekim vade acilis fiyati eder.
SLM ARKADAŞLAR YENİ YAPTIĞIM SİSTEMİMLE HAFTALIK GRAFİKTE OLUŞAN AL - SAT SİNYALLERİNİ SİZLERLE PAYLAŞICAM SİSTEMİN 2002 - 2008 YILLARI ARASI PERFORMANSI %99 LARDA TABİ BU SİZE BİRAZ SAŞIRTICI GELEBİLİR AMA sizde ZAMANLA BUNU GÖRECEKSİNİZ
slm arkadaşlar sistemimiz henüz bir al sinyalı vermemiştir fakat artık usd/ytl paritesinin aşşağı yönlü gidişatının zayıfaladığını ve yönünü yukarı cevrdiğini söyleyebilir 1.5200-1.5300 seviyeleri alış için uygundur ilk hedef olarak 1.6500 hedefleyecektir sonraki ve ana hedef 1.700 seviyesidir
sistemimizde hala bi siyal yok fakat piyasanın 1.5300-1.5280 seviyelerinden döndüğünü görüyoruzz daha öncede söylediğim gibi piyasanın önceliklli hedefi 1.6500 dir
slm arkadaşlar usd günlük destek ve dirençler
slm arkadaşlar sistemimiz hala sat konumunda değişen bişey yok fakat ben de hala 1.5000 üzeriden kaldığımız sürece bi ataka bekliyorum hedeflerimide yukardaki yazımda belirtmiştim
slm arkadaşlar beklediğim yükseliş oluşmaya başladı fakat bundan sonrası gelir mi ? eğer ki piyasa 1.65 kararlı bi biçimde geçerse (haber veririm ) 1.7000 kadar gider ama panik havasıyla oluşan bi yukarı sarkma olursa piyasanın hedef seviyerden döneceğini düşünüyorum şuan için piyasayı izlemek en iyisi
sistemimiz hala sat konumunda sistem sinyalinde değişen herhangi bi sinyal yok
arkadaşlar piyasa 1.7300 hedeflemiş durumda
arkadaşlar 1.7300 olan hedefimizde bi sapma yok büyük bir ihtimalle haftaya bu hedefe ulaşırız sistemim üzerinde de çalışıyorum son dönüş sinyalini vermedi ve halen sat konumunda sistemi tekrar ele aldım incelemelerim sürüyor
[quote=fXci;114383]USD/TRL iki adet OBOmuz hayırlı olsun:::...Büyük obonun hedefi 1.3 trl gibi gibi
Küçük obo hedefi 1.4 trl gibi gibi
[IMG]http://i44.tinypic.com/1zy8zdt.png[/IMG][/quote]
USDTRL oboları bozdu 1.531 üstünde yukarı ataklardan korkalım
[IMG]http://i43.tinypic.com/5pqx4x.png[/IMG]