-
sn.hdioxyde 5 dklik flat verdi nasil verdi anlayamadim long ile flat arasinda cok daha dusuk zamanlar oldu ama vermedi en yuksege yakin bir yerden flat dedi.ben short oldu herseye ragmen orada. birde su var mesela bugun macd muthis calismis tam noktalarinda al-sat verdi ama geriye donuk bakinca basarili degil.(5dklik)
-
butun gun site calismadi. sizinle paylasmak istedigim konular kaldi.
sn. hdioxyde,
15 dklik harika calisti bugun yalanci cikislara direnmesi harika idi. tek kotu nokta 45800 den donerken bence stop olmali idi cunku normal psar bile yukselis gosterdi. cunku 46900 lere cikti.(bugunden sonra 5 dklik trade etmeyede paydos dedim hatalarimdan bir bir kurtuluyorum ama hala kazanamiyorum)
donus cok buyuk bunu gorup stoplayip kari almali idi bence. donus konusunda onemli isaretler var idi.
burada zaten ilk defa 16.45den sonra MFI (s.n teo ya tesekkurler) al konumuna gecti ve suratle 20 dakikada gittigi gibi geldi.(kalp dayanmaz birseydi) dun kapanisin tersi oldu yukselis beklerken dustu ve cikti. bunlar onemli degildi. baska bir referans noktasi ki mfi ve acc/dis bakilarak flat verilebilirmi.(bazen mfi al yada sat konumunda vermisken ve ilerlerken acc/dis orani yatay kaliyor ve eslik etmiyor o zamanda fiat yatay kaliyor yada cok az oynuyor bu ikisine bakip son karari vermek mumkun.
dunku 5 dklik short demesi ve bugun cikista flat olmasida superdi bunlari 15dklik soylese korkunc guzel olurdu resmen.bu nasil yapilabilir.her iki periodun iyi yonleri yani 5 dklik hizi ve 15 dkligin sabri.bence bu cok onemli bir nokta ne dersiniz?
birde atr (wilder diger indikatoru) den nasil faydalabiliriz?
birde sormak istedigim farkli bir konu dmisar da " FmlVar("True ADX","ADXTRUE") >25" bullish trend diyor bu ne demek adx sadece trendi soylemezmiydi. bullish oldugu nasil biliniyor burada pdi veya mdi yokki formulde. kafam karisti bunu gorunce.
saygilar,
-
sn teo ve diger forumdaslar
"ADXcellence:Power Trend Strategies" bu kitap sizde varmi hafta sonu okumak icin.
-
[QUOTE=nyse-dj;24402]sn teo ve diger forumdaslar
"ADXcellence:Power Trend Strategies" bu kitap sizde varmi hafta sonu okumak icin.[/QUOTE]
bir dostumun arşivi var denk gelirsem sorucam onda olabilir
-
[quote=nyse-dj;24401]butun gun site calismadi. sizinle paylasmak istedigim konular kaldi.
sn. hdioxyde,
15 dklik harika calisti bugun yalanci cikislara direnmesi harika idi. tek kotu nokta 45800 den donerken bence stop olmali idi cunku normal psar bile yukselis gosterdi. cunku 46900 lere cikti.(bugunden sonra 5 dklik trade etmeyede paydos dedim hatalarimdan bir bir kurtuluyorum ama hala kazanamiyorum)
donus cok buyuk bunu gorup stoplayip kari almali idi bence. donus konusunda onemli isaretler var idi.
burada zaten ilk defa 16.45den sonra MFI (s.n teo ya tesekkurler) al konumuna gecti ve suratle 20 dakikada gittigi gibi geldi.(kalp dayanmaz birseydi) dun kapanisin tersi oldu yukselis beklerken dustu ve cikti. bunlar onemli degildi. baska bir referans noktasi ki mfi ve acc/dis bakilarak flat verilebilirmi.(bazen mfi al yada sat konumunda vermisken ve ilerlerken acc/dis orani yatay kaliyor ve eslik etmiyor o zamanda fiat yatay kaliyor yada cok az oynuyor bu ikisine bakip son karari vermek mumkun.
dunku 5 dklik short demesi ve bugun cikista flat olmasida superdi bunlari 15dklik soylese korkunc guzel olurdu resmen.bu nasil yapilabilir.her iki periodun iyi yonleri yani 5 dklik hizi ve 15 dkligin sabri.bence bu cok onemli bir nokta ne dersiniz?
birde atr (wilder diger indikatoru) den nasil faydalabiliriz?
birde sormak istedigim farkli bir konu dmisar da " FmlVar("True ADX","ADXTRUE") >25" bullish trend diyor bu ne demek adx sadece trendi soylemezmiydi. bullish oldugu nasil biliniyor burada pdi veya mdi yokki formulde. kafam karisti bunu gorunce.
saygilar,[/quote]
Kusura bakmayın gönderdiğim ilk grafiğe dönüp baktım gerçekten açıklamamışım.
Evet expert advisor'ın trend bölümüne kodladım o kısmı ama aslında sadece trend var yok demek için.
Bu sistemde bullish'i mavi barlardan, bearish'i ise kırmızı barlardan anlıyoruz. Yani PDI, MDI'dan ve de 25ten büyük olunca boğa piyasası; MDI, PDI'dan ve de 25ten büyük olunca ayı piyasası oluyor. Bu şekli ile bar renklerine kodlayınca altta kalan bantı trendiness bölümüne ayırdım.
Yeşil trend var, srı trend yok, kırmızı ise yerlerde sürünüyoruz demek. ADX'in 15 altı olduğu yerlerde sürünme durumunu ayrıca belirtmeye iu nedenle gerek duydum:
15 altından dönen adx genelde uzun bir konsolidasyon sonrası trendin ilk ayak sesleri olabiliyor. Bu dönüş sırasında PDI-MDI ikilisinden bir altta biri yukarda olduğundan, eğer altta olan gösterge bu sırada aşağı iniyor ve dx yükselirken onu üstten kesiyorsa, üstte olan da kendini 30 üstüne atıyorsa sağlam bir trendin başında olduğumuz anlamına gelebiliyor. Her zaman değil...Grafikleri incelerseniz bir kaç doğrulayan örnek bulabileceğiniz gibi tam tersini gösteren örnekler de bulacağınıza eminim..
Ama bu örnekte olduğu gibi destekleyici unsurlar da varsa son günlerin en güzel tradelerinden birine dönüşebiliyor..
[URL]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=22651&postcount=5375[/URL]
buradaki örnekten bir bar sonra üçgen kırılmış ve yukarda bahsettiğim kırılma gerçekleşmişti...
ATR konusu ise yakında bu topikte...
Diğer yorumlarınızı da yarın gözden geçirip yanıtlamayı umuyorum...
iyi geceler
-
Adx ve Adxr kullanımı çok başarılı lakin trende girmekte çok bekleniliyor,Eğer Dx uygulanırsa 300 puanlık vur kaç yapılabilir,
Dx trendı Adx den once uyarmıs ve tepe noktada cıkmıs,Yalnız,yatay pıyasada da Dx yukselırken ,anında gerı gelmıs ve +100 veya -100 zarar yazmıs...
Bu konuda karar tamamı ile yatırımcıya kalmış,ben adx'i beklemeyi her zaman tercih ederim.
Mavi Olan Dx,Portakal Adx,Beyaz Adxr
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img172.imageshack.us/img172/1426/aaake0.png[/IMG][/URL]
-
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img292.imageshack.us/img292/7307/pagesfromtheadxbyjohnswkz9.jpg[/IMG][/
-
Sayın Dostum Hidioxyde,Elimde DMI ve ADX ile ilgili olan tum articleları aşağıya link olarak veriyorum,Hepsini okumak çok faydalı..
Burada bugune kadar bilmediğim enteresans bir yazı okudum,Hareketli ortalamada en başarılının EMA olduğunu sanırdım ,halbuki aşağıdaki makalenin birinde en başarılısının TRI (Triangle) olduğu savunulmuş..
[url]ftp://212.175.105.21/ADX-DMI-ALL-ARTICLES.zip[/url]
-
Bu arada dinamik pivot kodunu buldum ms için..
Q:=Input("Daily PP Mode, 0=Static 1=Dynamic 2=Test",0,2,0);
{0=Display, update at last bar of day}
{1=Display, update on each new bar}
{2=Backtest, update on first bar of new day}
G:=LastValue(Highest(Sum(DayOfWeek()<>
ValueWhen(2,1,DayOfWeek()),5))=5);
I:=DayOfMonth()<>ValueWhen(2,1,DayOfMonth());
M:=G OR I;
F:=G OR PeakBars(1,Zig(Hour(),1,$),1)=0;
A:=LastValue(Cum(1)-1)=Cum(1);
B:=Alert(A,2)*(A=0);
J:=If(F,1,If(Alert(F,2)=0 AND M,2,0));
J:=If(A+LastValue(J)>2 OR B+(Q=1)=2,1,J);
J:=If(G,1,If(Q=2 OR Cum(J)<=1,M*2,J));
Hd:=HighestSince(1,M,H);
Hd:=ValueWhen(1,J,If(J=1,Hd,ValueWhen(2-G,1,Hd)));
Ld:=LowestSince(1,M,L);
Ld:=ValueWhen(1,J,If(J=1,Ld,ValueWhen(2-G,1,Ld)));
K:=ValueWhen(1,J,If(J=1,C,ValueWhen(2-G,1,C)));
Hd:=ValueWhen(1,Hd>0,Hd);
Ld:=ValueWhen(1,Ld>0,Ld);
K:=ValueWhen(1,K>0,K);
PP:=(Hd+Ld+K)/3; {pivot point}
R1:=PP*2-Ld; S1:=PP*2-Hd;
R2:=PP+Hd-Ld; S2:=PP-R1+S1;
PP ;R1;R2;S1;S2
-
[QUOTE=teo;24433]Sayın Dostum Hidioxyde,Elimde DMI ve ADX ile ilgili olan tum articleları aşağıya link olarak veriyorum,Hepsini okumak çok faydalı..
Burada bugune kadar bilmediğim enteresans bir yazı okudum,Hareketli ortalamada en başarılının EMA olduğunu sanırdım ,halbuki bu makalede en ,başarılısının TRI (Triangle) olduğu savunulmuş..
[url]ftp://212.175.105.21/ADX-DMI-ALL-ARTICLES.zip[/url][/QUOTE]
makaleler icin tesekkurler sn teo. dx ile ilgili birkac yazimda bende bunlari kastetmeye calismistim öncü olarak kullanimi. ama haklisiniz yaniltici oluyor.
geliyor kesecek diyorsunuz tam yaklasmisken gidiyor yukari dun oldugu gibi.
jurik sitesinde en basarili MA nin kendisini yaptigi ultra yumusatilmis olanin oldugunu soyluyordu yani JMA. buna en yakin olan bakildiginda en kotuden baslayarak ma,ema,dema,ama,tema-triple ema-(JMA ya en yakin olan). sanirim sizin soylediginiz tri denen t3 yani tema mi?
[url]http://www.jurikres.com/catalog/ms_ama.htm#top[/url]
ama bu tema fiata oyle bir yapisiyor ki bu nasil baz alinir kesti kesmedi altindan cikti falan denir pek analaymadim nasil referans alabilir. benim anlayabilecegim en iyi durmu aslinda sizin belirttiginiz EMA sagliyor. fiati altina almis mesela hic kesmemis dun icin ornek olarak.
yorumunuzu rica edebilirmiyiz.
saygilar,
-
Bu arada enteresan bir gözlemim var, halen test edemedim,
Her ne kadar Adx 25 noktasını da geçse,Adx yükseliş esnasında Adxr'ın üzerinde olmalı,Yükseliş anında Adxr eğer Adx üzerinde beraber yükselirse,ilerleyen dakikalarda Adx tekrar geri dönüyor,
BU konuda fikirlerinizi bekliyorum...
-
[quote=teo;24433]Sayın Dostum Hidioxyde,Elimde DMI ve ADX ile ilgili olan tum articleları aşağıya link olarak veriyorum,Hepsini okumak çok faydalı..
Burada bugune kadar bilmediğim enteresans bir yazı okudum,Hareketli ortalamada en başarılının EMA olduğunu sanırdım ,halbuki aşağıdaki makalenin birinde en başarılısının TRI (Triangle) olduğu savunulmuş..
[URL]ftp://212.175.105.21/ADX-DMI-ALL-ARTICLES.zip[/URL][/quote]
Dostum çok teşekkürler tüm bu külliyat için...
Hareketli ortalamada triangular'ı kullanıyorum aslında... Ama direkt olarak fiyat üzerinde değil.
Mesela Close'un RSI'sini almak yerine fiyatın 3-5 barlık triangular ortalamasının RSI'sini alınca OB ve OS'ler daha sağlıklı ortaya çıkıyor...Bazen bir barlık gecikmeye karşı tırtıksız bir indakatör elde edilebiliyor..
Moving average'larla ilgileniyorsan son zamanlarda S&C'de yayınlamış bir makaleyi satın almıştım. [URL="http://rapidshare.com/files/132564379/083VERV.PDF.html"]The Quest For Reliable Crossovers[/URL] sanırım rapidshare'e yüklemeyi de başardım.
Bu arada Sn nyse-dj, triangular hareketli ortalama T3 değil. T3 de TEMA değil. İsimlerden dolayı karışıyor gibi... T3 formulünü aşağıda verdim.
------------------------------------------------
Periods:=Input("Time Periods:",1,63,5);
a:=Input("Hot:",0,2,.7);
e1:=Mov(P,Periods,E);
e2:=Mov(e1,Periods,E);
e3:=Mov(e2,Periods,E);
e4:=Mov(e3,Periods,E);
e5:=Mov(e4,Periods,E);
e6:=Mov(e5,Periods,E);
c1:=-a*a*a;
c2:=3*a*a+3*a*a*a;
c3:=-6*a*a-3*a-3*a*a*a;
c4:=1+3*a+a*a*a+3*a*a;
c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3
-------------------------------------------------
Formül içinde close yerine "P" kullanıldığı için Metastock içinde istediğiniz data serisi üzerine sürükleyip seçili hale getirerek bıraktığınız o serinin ortalamasını alabilirsiniz.
Triangular ortalamada ise nasıl EMA ortalama hesaplarken ağırlığı son datalara verirse triangular da serinin ortasındaki datalara ağırlık verilmekte...
Ağırlığın son datalarda değil de ortada olduğu bir tür EMA olarak alabilirsiniz.
TEMA ise triple Ema, Ema'da kullanılan yumuşatma algoritması 3 kere uygulanıyor...Yeri gelmişken DEMA yani Double Ema'da ise iki kere.
-
Çeşitli ortalama alma formülleri:
[LIST][*]Filter-AMA[*]Filter-ARSI[*]Filter-EHLERS[*]Filter-KALMAN[*]Filter-T3[/LIST]
formüllerini metastock'a yükleyecektir. Organizer'dan import etmeyi ilk sayfadaki mesajlarda açıklamıştım...
-
Çok enteresan kafamda DX mi yoksa ADX mi sorusu kurcalarken bu konuda şimdi yeni bir döküman okudum.
Buyur artık hangisine inanırsan.
Adam White Dx'in çok erken gösterdiğini erken çıkardığını,Adx'in gecikmeli girdiğini ama çok tuttuğunu söylüyor,Kendi fikrine ve testlerine görede sonuç bölümünde özetle Dx'in daha iyi olduğunu ifade etmiş.
[url]ftp://212.175.105.21/FilteringBreakoutsbyAdamWhite.pdf[/url]
Söyle 2x2=4 diyecek kimse yok,her kafadan bir ses çıkıyor..
-
Pazartesi için Teo yorumu,
Adx yükselememiş,Trend yok,Teo trendi bekler flat,(welles bekler)
Dx yükselmiş, Teo trend var, short yapar.. (Adam White short yapar)
Uff...Kafam karıştı:) heheheh
-
[quote=shibumi;24351]Oluşturduğunuz sisteme sonuna kadar uyabileceğinizi düşünüyor musunuz?
Eğer uyarsanız, matematik bellidir. O sonuçlara yakın değerlere ulaşırsınız.
Forumdaki mesajları okuduğumda cidden bazı noktaları anlayamıyorum. 100 puan yukarıdan almak yada 300 puanla stop olmak neden bu kadar önemli ? Çoğunluk cidden 10 kaldıraçla falan mı oynuyor?
Yada şöyle sorayım. Piyasada işlem yapanların çoğunluğunun reel kaldıracı cidden çok mu yüksek, ki büyük eller onların üstüne oynuyor?
Ben bunu düşünerekten sistemli gitmeye çalışanların kazanç hedeflerini sormuştum.
ılginize teşekkürler.[/quote]
Sn. Shibumi,
Sistem ve uygulayıcısı hakkında daha önce bir mesajımda evlilik örneği vermiştim, sizin de eldiven örneğinizi okuduğumu hatırlıyorum.
Bu topiğin amacı zaten bu bahsettiğim konu. En karlı sistemin peşinde değiliz. Uygulayabileceğimiz sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Gene ilk mesajların birinde söylediğim bu topiğin amacı bir sistem oluşturarak vitamin hapı (bu benzetme bir dostuma ait ki sık sık haklı olduğunu düşünüyorum) olarak bunları okuyan insanlara sabah akşam içirtmek de değil.
Bu topik misyonunu tamamladığında ortaya bir metodoloji çıkacak. Sistem nasıl oluşturulur nelere bakılır.
Mesela farkındaysanız sistem test sonuçlarını 1 hafta boyunca açıklamadım. Sizin matematik dediğiniz ve tekrarı istatistiki olarak mümkün görünen rakamlar bence hiç bir şey ifade etmiyor. Sadece test süresi bir yıldan az olduğu için değil, aynı derede iki kere yıkanılamayacağı için...
Önemli olan sistemin forward testinin yapılarak bu test sürecinde kullanıcının kendi duygularını ve davranışlarını test etmesi... Ekran başında sinyal beklerken kasılıyorsanız yanlış sistemdesiniz demektir. En ufak bir dönüşte pozisyon kapatıyorsanız da öyle.
En ufak bir dönüşte eliniz flat'e gidiyorsa ve flatliyorsanız sisteminizin anında size re-entry sinyali verecek şekilde tasarlamalısınız.
Bu süreci yaşamak ve ders çıkarmak niyetindeyiz...
Butikten takım elbise almayıp takım elbise dikmeyi öğreniyoruz. Bu nedenle sistemi uygulayabilecek misiniz sorusunun yanıtı çok basit.
Forumdaki mesajlara gelince, eminim mekanik sistemleri de anlamayıp paranızı 3-5 matematik formülüne emanet edilmesini anlamayan insanlar olduğunu da gözden kaçırmayıp konuya öyle yaklaşmak gerek. Her yiğidin yoğurt yiyişi, durumundan şikayetçı olan insanlara da pek rastlanmıyor ne dersiniz?
Kaldıraç meselesi de bence önemli bir konu ama futures ve foreks piyasalarının temeli de bu zaten. Türev piyasada kaldıracın nimetlerinden faydalanmayacaksam hiç bir gerçek karşılığı olmayan bir piyasada işimiz ne ki? Onun yerine gidip akmgy alırım en azından Akmerkez'de bir kaç santimetrekare dükkana sahip olabilirim.
Kaldıraç tabii ki ayarlanmalı ama full kaldıraç kullanmak gene kişisel bir tercih. şahsen ben 1/2 ya da full pozisyonda oluyorum. Yani 5 ve 10 kaldıraç kullanıyorum. 1 veya 2 kaldıraçla vadeli yerine DJISTF almak bence çok daha mantıklı.
Sevgiler...
-
[QUOTE=teo;24436]Bu arada enteresan bir gözlemim var, halen test edemedim,
Her ne kadar Adx 25 noktasını da geçse,Adx yükseliş esnasında Adxr'ın üzerinde olmalı,Yükseliş anında Adxr eğer Adx üzerinde beraber yükselirse,ilerleyen dakikalarda Adx tekrar geri dönüyor,
BU konuda fikirlerinizi bekliyorum...[/QUOTE]
evet haklisiniz ben zaten üçlü kullaniyorum hep incelemek icin adx,dx,adrx. adx bunlarin ortasinda kaldigi surece hem gelisme kaydediyor trend genel once dx ile kesisiyor gucu azaliyor sonra adxr ile kesisip altinda kalirsa iyice trendin nefesi kesiliyor. biraz karmaşık bir goruntu ortaya cıkıyor cogu kez yanıltıyor dx 'in ustten gelmesi ama dogru sabreden icin cok fikir verici.adxr ustte olmasi cok az gorulen bir durum bu durumda haklisiniz derim.(son bir aydir her periodda her sayida dmi yi inceliyorum.)
-
Henüz ben de okumaya başlamadım ama ilginç olabileceği kanısındayım.
Elitetrader forumundan bir topik:
[URL="http://www.elitetrader.com/vb/showthread.php?s=&threadid=62291"]Developing a Trading System Step by Step[/URL]
-
[QUOTE=teo;24434]Bu arada dinamik pivot kodunu buldum ms için..
Q:=Input("Daily PP Mode, 0=Static 1=Dynamic 2=Test",0,2,0);
{0=Display, update at last bar of day}
{1=Display, update on each new bar}
{2=Backtest, update on first bar of new day}
G:=LastValue(Highest(Sum(DayOfWeek()<>
ValueWhen(2,1,DayOfWeek()),5))=5);
I:=DayOfMonth()<>ValueWhen(2,1,DayOfMonth());
M:=G OR I;
F:=G OR PeakBars(1,Zig(Hour(),1,$),1)=0;
A:=LastValue(Cum(1)-1)=Cum(1);
B:=Alert(A,2)*(A=0);
J:=If(F,1,If(Alert(F,2)=0 AND M,2,0));
J:=If(A+LastValue(J)>2 OR B+(Q=1)=2,1,J);
J:=If(G,1,If(Q=2 OR Cum(J)<=1,M*2,J));
Hd:=HighestSince(1,M,H);
Hd:=ValueWhen(1,J,If(J=1,Hd,ValueWhen(2-G,1,Hd)));
Ld:=LowestSince(1,M,L);
Ld:=ValueWhen(1,J,If(J=1,Ld,ValueWhen(2-G,1,Ld)));
K:=ValueWhen(1,J,If(J=1,C,ValueWhen(2-G,1,C)));
Hd:=ValueWhen(1,Hd>0,Hd);
Ld:=ValueWhen(1,Ld>0,Ld);
K:=ValueWhen(1,K>0,K);
PP:=(Hd+Ld+K)/3; {pivot point}
R1:=PP*2-Ld; S1:=PP*2-Hd;
R2:=PP+Hd-Ld; S2:=PP-R1+S1;
PP ;R1;R2;S1;S2[/QUOTE]
Hatirlarsaniz sizden pivot-support-resistance istemistim iyi birsey olarak. sizde gondermistiniz. tesekkurler. dynamic olmasinin farki ne gun icinde yeniden mi hesapliyor. digeri static idi sanirim.bu da bayagi guzel cok gerekli birsey cunku bilinmeli support,pivot ve resistance dereceleri. yanlis bakmadiysam dun icin butun support noktalarida kirilmis.en sondeger (47266) sanko yorumuna bakilsaydi 47000 ler gelecek hafta denenebilir diyordu. bunun icin yoruma bakmamak gerekiyor.onun icin ben haber, yorum,veriden vazgectim. bunlar bilinse dahi kaybediyor insan cunku veri bir yana fiat bir yana gidiyor.
-
[QUOTE=nyse-dj;24454]Hatirlarsaniz sizden pivot-support-resistance istemistim iyi birsey olarak. sizde gondermistiniz. tesekkurler. dynamic olmasinin farki ne gun icinde yeniden mi hesapliyor. digeri static idi sanirim.bu da bayagi guzel cok gerekli birsey cunku bilinmeli support,pivot ve resistance dereceleri. yanlis bakmadiysam dun icin butun support noktalarida kirilmis.en sondeger (47266) sanko yorumuna bakilsaydi 47000 ler gelecek hafta denenebilir diyordu. bunun icin yoruma bakmamak gerekiyor.onun icin ben haber, yorum,veriden vazgectim. bunlar bilinse dahi kaybediyor insan cunku veri bir yana fiat bir yana gidiyor.[/QUOTE]
Pivot dünkü değere göre belirlenir,Dinamik pivot ise gün içinde oluşacak yarınki pivot anlamına gelir,
Bunu ben şu şekilde uyguluyorum.Adx >25 kesti peki hangi noktada alım yapmalıyız,Burada ben fiyatın dinamik pivotu geçtiği noktada alım yapıyorum,
Bunu şunun için yapıyorum,Adx >25 kesip geri gelebilir ve ben eğer geri dönerse en tepeden alım yapmış olurum ve zarar yazarım veya Adx >25 kestiği noktada fiyat sahte olarak geri gelebilir,gaye aslında burada Adx>25 kestikten sonra en iyi fiyattan alabilmek.
halbuki fiyat kendi dinamik pivotunu geçerse,adx'in tekrar geri gelmesi ihtimali oransal olarak daha az.
-
Sistemin ilk haftası, aşağıdaki grafikde bir haftalık performansını gösterirken bir yandan da sistemin zayıf ve güçlü yanlarını da ortaya koymakta...
Trend yakalmayı ve yakalayınca bırakmamayı amaçlayan sistem geçen haftanın trendini çok iyi yakalamış ve sonuna kadar faydalanmıştı. Biz tabii henüz o sırada bu sistemi konuşmaya başlamamıştık.
Sonuç itibari ile geçen haftaki trendin sonrasında böyle dalgalı, o yükselişi sindirmeye çalışan bir hafta geçireceğimiz aşikardı. Beklediğimiz devam ya da dönüş trendi bu hafta gerçekleşmedi. Son cuma günkü hareket içinse saatlikler hala ikircikli...
Kısa bir not: Alım Satım değerleri için en kötü aralıkları hesaplamaya çalıştım. Bu nedenle aşağıdaki grafikteki kar zarar miktarları olabilecek en kötü değerler...
[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/2056/haftalikraportn3.jpg[/IMG]
Haftalık olarak artıdayız. Para kaybetmedik...(iyi bir başlangıç :)) Ama daha çok kazanabilirdik.
Üç nokta var dikkatimi çeken ilk etapta:
[LIST=1][*]Adx<25 altında işlem yapmasak zararlı işlemlerin bazılarından yırtabiliyoruz ama son hareketin de önemli bir kısmını feda ederek.[*]Psar'ın bazen gereksiz olabilen Flat'lerine bir hal çaresi bulmalıyız. Bu konuda Sn nyse-dj'nin önerisini gözönüne alarak ATR bazlı bir trailing stop kodlamaya çalışıyorum. Nette bulunanların hemen hepsini denedim. Herbirinin birtakım eksiklikleri var. Bizim MDI sistemine uymuyor. Bu akşam çözerim formülü diye umut ediyorum.[*]Çok uzun barlar sonrası için bir hareket geliştirmeliyiz. DMI hesaplamasına dahil olan ATR çok uzun barlarda bir zaafiyet yaratıyor, özellikle de "V" dönüş yaşandığında. Belli bir seviyeden daha uzun bir bar gördüğümüzde ve o bir sonraki bar ters yönde ilk uzun bar'ın ortasını geçtiğinde stoplayıp duruma bakmak bir yöntem olabilir. Üstünde düşünülmesi gereken bir nokta olarak listeye ekleyelim..[/LIST]
-
Teo, şu [URL="http://forums.babypips.com/free-forex-trading-systems/10766-trading-systems-new-concepts-technical-trading-systems-j-welles-wilder-70.html#post59048"]linkteki grafiklere[/URL] bir göz atabilr misin boş vaktin olduğunda...
Sence işe yarar mı, yararsa algoritmasını çözebilir miyiz?
-
Teo'nun gönderdiği çok faydalı makalelere ek olarak işin kaynağını da kitaplarımız arasına ekleyelim..
[URL="http://rapidshare.com/files/132617491/Welles_Wilder_-_New_Concepts_In_Technical_Trading_Systems.rar.html"]Welles Wilder - New Concepts In Technical Trading Systems[/URL]
İyi okumalar..
-
[QUOTE=hdioxyde;24458]Teo, şu [URL="http://forums.babypips.com/free-forex-trading-systems/10766-trading-systems-new-concepts-technical-trading-systems-j-welles-wilder-70.html#post59048"]linkteki grafiklere[/URL] bir göz atabilr misin boş vaktin olduğunda...
Sence işe yarar mı, yararsa algoritmasını çözebilir miyiz?[/QUOTE]
Evet orada delta dan bahsediyor, Bu wider is back dokumanında daha once gonderdıgım yazıyordu,Bunlar delta dıye bır sıstem cıkarmıslar,ve buna uyelık ıstıyorlar,
Delta 'nın ne oldugu hakkında henuz bır makale ve dokuman yok,Sadece o platforma uye olanlar bılıyor,Deltanın mucıdı,Wılles ve bır arkadası....
Ama yıne S&C de deltanın bır ıse yaramadıgı bır makale olarak yazıyordu,formulu acıklanmadan...
-
Rating Trend Strength by Tushar S. Chande.pdf
ms
TrendScore =
if(c,>=,ref(c,-11),1,-1)+if(c,>=,ref(c,-
12),1,-1)+if(c,>=,ref(c,-13),1,-
1)+if(c,>=,ref(c,-14),1,-
1)+if(c,>=,ref(c,-15),1,-
1)+if(c,>=,ref(c,-16),1,-
1)+if(c,>=,ref(c,-17),1,-
1)+if(c,>=,ref(c,-18),1,-
1)+if(c,>=,ref(c,-19),1,-
1)+if(c,>=,ref(c,-20),1,-1)
[url]ftp://212.175.105.21/RatingTrendStrengthbyTusharS.Chande.pdf[/url]
-
[QUOTE=hdioxyde;24459]Teo'nun gönderdiği çok faydalı makalelere ek olarak işin kaynağını da kitaplarımız arasına ekleyelim..
[URL="http://rapidshare.com/files/132617491/Welles_Wilder_-_New_Concepts_In_Technical_Trading_Systems.rar.html"]Welles Wilder - New Concepts In Technical Trading Systems[/URL]
ıyi okumalar..[/QUOTE]
Nerden buldun ,tebrik ederim,çok aradım bulamadım ben internette,eline sağlık,
ÇOk sevindim...
-
Welles Wilder biliyorsunuz DMI ve Adx yaratıcısı, bu unlu arkadas aynı zamanda RSI da mucıdı..
RSI ıle ılgılı guzel bır dokuman...
Pattern Recognition, Price And The RSI by John Knaggs.pdf
[url]ftp://212.175.105.21/PatternRecognition,PriceAndTheRSIbyJohnKnaggs.pdf[/url]
-
[quote=teo;24463]Nerden buldun ,tebrik ederim,çok aradım bulamadım ben internette,eline sağlık,
ÇOk sevindim...[/quote]
Çinden desem tam "ilim Çinde bile olsa gidip bulunuz" gibi olacak ama Google'da advanced search'e gidip dilini Basitleştirilmiş Çince ya da Rusça diye seçince bazen hiç ummadığın şeylerle karşılaşabiliyorsun. Oranın yasaları bu konularda çok daha gevşek.
Bir e-mule var eğer kullanıyorsan. Orada da bayağı bir şey bulunuyor...Yalnız bir sürü firewall ayarı gerektiriyor..Biraz riskli güvenlik açısından..
Bu arada sürpriz bu [URL="http://rapidshare.com/files/132627120/The_Delta_Phenomenon.pdf.html"]linkte[/URL]. Sen söyleyince arayıp buldum. Daha sayfasını bile açmadan yüklüyorum...
-
[QUOTE=hdioxyde;24468]Çinden desem tam "ilim Çinde bile olsa gidip bulunuz" gibi olacak ama Google'da advanced search'e gidip dilini Basitleştirilmiş Çince ya da Rusça diye seçince bazen hiç ummadığın şeylerle karşılaşabiliyorsun. Oranın yasaları bu konularda çok daha gevşek.
Bir e-mule var eğer kullanıyorsan. Orada da bayağı bir şey bulunuyor...Yalnız bir sürü firewall ayarı gerektiriyor..Biraz riskli güvenlik açısından..
Bu arada sürpriz bu [URL="http://rapidshare.com/files/132627120/The_Delta_Phenomenon.pdf.html"]linkte[/URL]. Sen söyleyince arayıp buldum. Daha sayfasını bile açmadan yüklüyorum...[/QUOTE]
işte olay budur...Kulübe hoşgeldik :) heheh
-
Daha önce bildiğim nedense aklıma gelmeyen ve aşağıdaki makale ile kendime malumu ilan etmem ile Adx'in teyidini Bollinger Bandwidth ile alabiliriz.
John Bolinger kitabında Bandlar arasındaki mesafenin de trendin başlangıcını ifade edeceğini ünlü kitabında yazmıştı.
Bu makalede trendin tesbitinde Adx ile beraber kullanılırsa harikalar yaratacağını ifade ediyor.
İlgili dökümanda bahsedilen formülü veriyorum ms için...
----------------
Periods:=Input("Periods",5,50,20);
stp:=Input("Standard",2,5,2);
Ubb:=Mov( C, Periods, EMA ) + ( stp * Stdev( C, Periods ));
Lbb:=Mov( C, Periods, EMA ) - ( stp * Stdev( C, Periods ));
Bwi:=(Ubb-Lbb)/Mov( C, Periods, EMA );
Bwi;
--------------
Makalemiz
[url]ftp://212.175.105.21/TheBollingerBandAndTrendbyJohnForman.pdf[/url]
-
[QUOTE=teo;24431]Adx ve Adxr kullanımı çok başarılı lakin trende girmekte çok bekleniliyor,Eğer Dx uygulanırsa 300 puanlık vur kaç yapılabilir,
Dx trendı Adx den once uyarmıs ve tepe noktada cıkmıs,Yalnız,yatay pıyasada da Dx yukselırken ,anında gerı gelmıs ve +100 veya -100 zarar yazmıs...
Bu konuda karar tamamı ile yatırımcıya kalmış,ben adx'i beklemeyi her zaman tercih ederim.
Mavi Olan Dx,Portakal Adx,Beyaz Adxr
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img172.imageshack.us/img172/1426/aaake0.png[/IMG][/URL][/QUOTE]
sn.teo buradaki trendde adx 12 bile kullansak adx in yapisinda bir tuhaflik var sizinkinde zaten bu fiyattanda belli oluyor. cunku fiat artmaya devam etmis hafif bir dususten sonra ve peak yapmis diger bir oneceki tepenin ustunde kalmis azda olsa. ama hem di+ hemde adx bakinca ikisininde dusus gosterdigi goruluyor. fiatin artmasinin aciklanmasi icin en az birinde artis olmasi gerektigini gordum sizin grafigi ms9 da yeniden olusturdum ayni degerlerle ve gercektende adx in sizinkinin aksine arttigi daha yuksek bir tepe daha yaptigini gordum 21 den sonra. iste bu acikliyor yukselisi.yanlisim varsa duzeltin. saygilar,
-
[quote=nyse-dj;24480]sn.teo buradaki trendde adx 12 bile kullansak adx in yapisinda bir tuhaflik var sizinkinde zaten bu fiyattanda belli oluyor. cunku fiat artmaya devam etmis hafif bir dususten sonra ve peak yapmis diger bir oneceki tepenin ustunde kalmis azda olsa. ama hem di+ hemde adx bakinca ikisininde dusus gosterdigi goruluyor. fiatin artmasinin aciklanmasi icin en az birinde artis olmasi gerektigini gordum sizin grafigi ms9 da yeniden olusturdum ayni degerlerle ve gercektende adx in sizinkinin aksine arttigi daha yuksek bir tepe daha yaptigini gordum 21 den sonra. iste bu acikliyor yukselisi.yanlisim varsa duzeltin. saygilar,[/quote]
Sanırım biraz başımız dertte:
Aşağıdaki grafikleri bir inceleyin isterseniz...
Bu Matriks:
[IMG]http://img73.imageshack.us/img73/8586/matriksterd3.png[/IMG]
Bu Metastock: Ortadaki Jose'nin TrueADX'i, alttaki ise deafult olan...
[IMG]http://img73.imageshack.us/img73/2523/metastocktais4.png[/IMG]
Bunlarla karşılaşınca cross check için Amibroker'dakine baktım :
[IMG]http://img73.imageshack.us/img73/8305/amibrokerdaix6.png[/IMG]
Buyrun buradan yakın... Elinde Tradestation, Multicharts ya Wealth-Lab programları olan ya da kullanan bir forumdaşımız o programlardaki değerleri kontrol edebilirler mi?
Hani Metastock ile Amibroker arasındaki 1 puan su götürür ama Matriksteki 7 puanlık farkın yenilir yutulur bir tarafı yok.
Bu arada tek tek tüm datayı kontrol ettim. Hiç bir fark yok eğer birşeyleri gözden kaçırmadıysam..
-
Bir önceki mesajda bahsettiğim sorunu sanırım çözdüm...
DX'leri karşılaştırdığımda MS de Matrikste tamamen aynı değerleri veriyor... O noktada bir farklılık yok zaten DI+ ile DI- de birbirlerine son derece yakınlar...
Biliyorsunuz [INDENT] DX= ABS(PDI-MDI)/(PDI+MDI)
ADX=Wilders(DX)[/INDENT]tabi tüm dönemler aynı olma kaydı ile...
MS de ADX formülü yerine Wilders(DX(14),14) yazdığımda ADX ile aynı değerleri buldum. Bu formülü Matrikste yazdığımda kabul etti ama grafikte sadece 0 hattından geçen düz bir çizgi çizdi..Yani Matriks en azından benim Matriks wilders smoothing hesaplamayı bilmiyor..
Sanırım Matriks ADX hesaplanmasında wilders'dan daha hızlı bir ortalama yöntemi kullanıyor bu yüzden de yanlış değerler üretiyor..
Aman dikkat arkadaşlar....
-
super. bence buldugumuz bir matriks hesaplama bug'i olabilir.bence yanlis deger uretmesi ortada duran. bence bu yumusatmadan cok farkli birsey ilk sn. teo grafigindeki artik trend bitti diyor ama bitmemis bir tepe daha yapiyor. nasil guvenilir. dediginiz gibi tru adx ile fark gibi birsey degil bu resmen yanlislik var hesaplamada.bence yine matriks bildirilmeli. ne dersiniz. birde onlar kontrol etsinler eger ilgilenir iseler!? iyi geceler.
-
Adx'ın matematıksel formulunu dırek eklersek duzelebılır sanırım, functıon yerıne,WIlders(),veya Adx() functıon kullanmadan...
Aynı soruna daha once ccı kullanırkende karsılasmıstım,foreks ıle matrıks farklı derken,matrıkse karar kılmıstım,
Her yerde sorun var ,ısın bıraz ıcıne gırınce sorunları farketmeye baslıyoruz,uff...
-
Geriye dönük olarak baktigimizda Mr. Schaap'inda isaret ettigi uzere guclu trend + yada - yonde baslamadan az once mutlaka 20 MA oyöne kırılıyor buda onemli bir isaret.
-
Sn.Hdioxyde,
Yanıtınız için teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
ıyi forumlar.
-
Epey bir incelemeden sonra dmi icin en iyi sayilarin 13:12 line 25 oldugunu gordum. schaap'inki (13:8)cok hizli ve hep yukaridan gidiyor cogu kez insani yaniltabiliyor.(yanlis demek degil) ama biraz hizlandirilmasinda yarar var cunku fiat daha onceden trende girmis oluyor. default olan yavas kaliyor (yanlis demek degil) oransal kazanc gozonune alinarak bu gorus soylemistir. yoksa hepsinde kazanc sözkonusu. saygilar,
-
[quote=teo;24470]Daha önce bildiğim nedense aklıma gelmeyen ve aşağıdaki makale ile kendime malumu ilan etmem ile Adx'in teyidini Bollinger Bandwidth ile alabiliriz.
John Bolinger kitabında Bandlar arasındaki mesafenin de trendin başlangıcını ifade edeceğini ünlü kitabında yazmıştı.
Bu makalede trendin tesbitinde Adx ile beraber kullanılırsa harikalar yaratacağını ifade ediyor.
İlgili dökümanda bahsedilen formülü veriyorum ms için...
----------------
Periods:=Input("Periods",5,50,20);
stp:=Input("Standard",2,5,2);
Ubb:=Mov( C, Periods, EMA ) + ( stp * Stdev( C, Periods ));
Lbb:=Mov( C, Periods, EMA ) - ( stp * Stdev( C, Periods ));
Bwi:=(Ubb-Lbb)/Mov( C, Periods, EMA );
Bwi;
--------------
Makalemiz
[URL]ftp://212.175.105.21/TheBollingerBandAndTrendbyJohnForman.pdf[/URL][/quote]
[URL="http://www.tradethemarkets.com/products/item5.cfm"]Bollinger Band squeeze ile ilgili bir gösterge[/URL]. Sadece gösterge değil trade setup'larını da gösteriyor. Sayfada biraz altta bir video var.
TTM bunu 460 dolara satıyor ama tradestation için replica'sını yapmışlar. Mantığını üç aşağı beş yukarı video'da anlatıyor. Bir göz atabilir misiniz?
Moment kısmı Donchian kanalın orta bantından fiyatın sapması imiş, Ortadaki yeşil ve kırmızılar da Keltner band ile Bollinger bandların ilişkisini gösteriyor. Tavsiye edilen default değerleri de buldum...
Yararlı olacağına inanırsanız MS'de göstergeyi kodlamayı deneyebilirim...
-
Sn.Hdioxyde,
Mesajınızı aldım ancak cevap yazamadım. Forumda 50 mesajınız olmalı gibi bir uyarı verdi.
O yüzden buraya yazmak zorunda kalıyorum.
Benim açımdan hiç bir sorun yoktur. Aksine topiği ilgiyle izliyorum.
Kolay gelsin.
Not: Bu arada 20 dk lıkta test yapmak isteyen olabilir diye zip dosyası içinde excele kaydettiğim 20 dk lık 30 endeks vob verilerini ekliyorum mesaja. Metastock downloader da kaydedip test yapabilirsiniz. Verileri matriks downloader ile alıyorum.