-
Türkiye'de ''faiz haram, borsa helal'' şeklinde bir anlayış oluştu.
Bir de Allah Rızası için, küçük yatırımcıya yol gösteren yüce traderlar ortaya çıktı.
Hisse.nette de bunlardan biri vardı. Bir şirket hakkında analiz yapması istendiğinde, ''o şirket içki satıyor, o şirket hakkında analiz yapamam'' diye cevap vermişti.
Bu başlıkta yasaklanan ve Allah rızası için yazan yüce trader, pivot vererek trade ediyordu.
Nedir pivot, ''en düşük fiyat+en yüksek fiyat+kapanış/3
Üstünde long, altında short...Bunun kumardan ne farkı var?
Bir de kamyon şöforünün ''bar analizi'' var. Ben bu işte yeniyim, herhalde ondan, ben böyle bir şey duymadım.
Tanıdığım çok deneyimli kişiler var, sordum, onlarda duymamış...
Boz ayı nikiyle başka forumlarda da başlıklar açtığını biliyoruz. 50.000 tepesi, olmadı 55.000 tepesi, kara cuma, böyle bir sürü başlık var. Bu adam defalarca terste kaldı, izleyen insanları zarara uğrattı.
Üşütük bir adam...Gerçek pozisyon açtığına da inanmıyorum. 62 yaşında olduğuna da inanmıyorum. Yazılarını okusanıza kesinlikle çok daha genç biri...62 yaşında adam böyle olmaz.
''Allahın karışmadığı iş var mı?'' Buna cevap verelim...
Diyelim ki paranız var, faize yatırdınız, vade bitiminde faizi aldınız, ''Allah Bereket versin'' der misiniz? Diyemezsiniz, çünkü faiz haramdır. Allah'ın adını, bir haramla yanyana getiremezsiniz.
Efendim, faiz haramdır amma borsa helaldir. Bir şirkete uzun dönemli yatırım yapıp, temettü geliri elde etmek helaldir. Kısa vadeli trade helal olur mu? Kesinlikle olmaz.
Çünkü trade ederken para kazanmışsanız, bir başkasının cebindeki parayı kazanmışsınızdır. Mesela son günlerde çok para kaybedenler oldu, sorun bakalım, para kaybedenler kaybettiği parayı helal ediyor mu?
Zaten bu başlığı açan yüce trader, tamamen kendi mesajıdır, borsayı şöyle tarif etmişti: ''Burası borsa, kim kime korsa.''
Şimdi bu adam, Allah rızası için mi yazıyordu?
-
-
sn.lazar,
yeterince deneyimli değillermiş o zaman.onlara tavsiyem Jeffrey Kennedy nin How to Use Bar Patterns To Setup Trading isimli kaynağını okumaları.Arrows,Inside-Outside Bars,Setup Bar,Trigger Bar,False Breakouts v.s. birde bunların yanısıra Japon kökenli olup bugün tüm dünyada kabul görmüş 91 farklı mum formasyonu var.
bu işin bar analizi var mı yok mu kısmı.bu topicte bar analizi nasıl yapılıyor ben takip etmediğim için bilemiyorum.bana faydası olacağını düşünmediğim için takip ettiğim bir topic değil.faydalanan arkadaşlar vardır mutlaka.ama son 3-5 gündür ilginç yorumlar yazılıyor.
bunu size muhalefet olsun diye yazmadım.sadece barlarla trade edilir ve bu tüm dünyada kabul görmüş bir metoddur ve sizede bilenler YOK demiş.bunun böyle olmadığını anlatmak için yazdım.başka bir niyetim yok.lütfen yanlış anlamayın.
bunun haricinde yazınızın genelinde katıldığım pek çok nokta var.
[quote=lazar;355935]Türkiye'de ''faiz haram, borsa helal'' şeklinde bir anlayış oluştu.
Bir de Allah Rızası için, küçük yatırımcıya yol gösteren yüce traderlar ortaya çıktı.
Hisse.nette de bunlardan biri vardı. Bir şirket hakkında analiz yapması istendiğinde, ''o şirket içki satıyor, o şirket hakkında analiz yapamam'' diye cevap vermişti.
Bu başlıkta yasaklanan ve Allah rızası için yazan yüce trader, pivot vererek trade ediyordu.
Bir de kamyon şöforünün [B][COLOR=red]''bar analizi''[/COLOR] var. Ben bu işte yeniyim, herhalde ondan, ben böyle bir şey duymadım.[/B]
[B]Tanıdığım çok deneyimli kişiler var, sordum, onlarda duymamış...[/B]
Boz ayı nikiyle başka forumlarda da başlıklar açtığını biliyoruz. 50.000 tepesi, olmadı 55.000 tepesi, kara cuma, böyle bir sürü başlık var. Bu adam defalarca terste kaldı, izleyen insanları zarara uğrattı.
Üşütük bir adam...Gerçek pozisyon açtığına da inanmıyorum. 62 yaşında olduğuna da inanmıyorum. Yazılarını okusanıza kesinlikle çok daha genç biri...62 yaşında adam böyle olmaz.
Diyelim ki paranız var, faize yatırdınız, vade bitiminde faizi aldınız, ''Allah Bereket versin'' der misiniz? Diyemezsiniz, çünkü faiz haramdır. Allah'ın adını, bir haramla yanyana getiremezsiniz.
Efendim, faiz haramdır amma borsa helaldir. Bir şirkete uzun dönemli yatırım yapıp, temettü geliri elde etmek helaldir. Kısa vadeli trade helal olur mu? Kesinlikle olmaz.
Çünkü trade ederken para kazanmışsanız, bir başkasının cebindeki parayı kazanmışsınızdır. Mesela son günlerde çok para kaybedenler oldu, sorun bakalım, para kaybedenler kaybettiği parayı helal ediyor mu?
Zaten bu başlığı açan yüce trader, tamamen kendi mesajıdır, borsayı şöyle tarif etmişti: ''Burası borsa, kim kime korsa.''
Şimdi bu adam, Allah rızası için mi yazıyordu?[/quote]
-
burayada daha önce hiç yazı yazmayanlar gelmeye başladı..yakın zamana kadar hoşgörü , sevgiyle dolu insanlar vardı kaybetseler dahi...onlar sanki ''paranı kaybet ama asaletini yitirme'' cümlesine uygun insanlardı...şimdiyse tam tersi sanki ''para kazan ama aseletinin .....'',eskilere sevgi ve saygılarımla
-
lazar arkadaş, o çok deneyimli dediğin kişiler inan bar analizi yapan kamyon şöförü abi nin eline su dökemezler.. bar analizini bilmemeleri de normal .. dünya da terste kalmayan trader varmı , kaldı ki boz ayı terste kaldığını gizlemediki hiç bir zaman delikanlı gibi sistemden koptum yanlış trade ettim dedi zaten , kaldı ki burada boz ayı yı takip edenlerde bunu bilerek takip etmişlerdir. bak bu adam terste kaldı neden onun topiğini takip ediyorsunuz demeyede kimsenin hakkı yok ..
-
[quote=lazar;355935]Türkiye'de ''faiz haram, borsa helal'' şeklinde bir anlayış oluştu.
[B]Bir de kamyon şöforünün ''bar analizi'' var. Ben bu işte yeniyim, herhalde ondan, ben böyle bir şey duymadım.[/B]
[B]Tanıdığım çok deneyimli kişiler var, sordum, onlarda duymamış...[/B]
Boz ayı nikiyle başka forumlarda da başlıklar açtığını biliyoruz. 50.000 tepesi, olmadı 55.000 tepesi, kara cuma, böyle bir sürü başlık var. [B]Bu adam[/B] [B]defalarca terste kaldı, izleyen insanları zarara uğrattı.[/B]
[B]Üşütük bir adam...[/B]Gerçek pozisyon açtığına da inanmıyorum. 62 yaşında olduğuna da inanmıyorum. Yazılarını okusanıza kesinlikle çok daha genç biri...62 yaşında adam böyle olmaz.
Şimdi bu adam, Allah rızası için mi yazıyordu?[/quote]
[I]bilmiyorsan ahkam kesmeyeceksin..terbiyesizlik hiç etmeyeceksin...[/I]
[I]bar analizimi defalarca koydum.bilenler bilir.hepsinin tam isabet olması[/I]
[I]tesadüf müdür..üstelik zaman vererek yaptım..kavganın temel sebebidir.[/I]
[I]birilerinin tekerine çomak soktum..[B]ama bir daha göremeyeceksiniz.[/B][/I]
[I][B]rahatlayın....[/B][/I]
[I]boz abime [B]üşütük[/B] demek senin haddin değildir..madem izleyenlere para [/I]
[I]kaybettiriyor.neden izliyorsun..amacın nedir...yok yaşı daha gençmiş..[/I]
[I]yok sanalmış..sen buranın muhtarı mısın...[/I]
[I]utanmadan yazma hakkı olmayan birinin heleki boz abimizin arkasından [/I]
[I]yazıyorsun....[/I]
[I]yazı yazarken sana mı soracak insanlar..içinde ALLAH kelimesi olanlar yasak[/I]
[I]mıdır..???...[/I]
-
[I]yazma hakkı olmayan birinin ardından yazı yazılması ŞEREFSİZLİKTİR.....[/I]
[I]boz abime yapılan haksızlık iyi niyetli küçük yatırımcıya yapılmıştır....[/I]
[I]boz ayı yazmıyor..50-100 kişi neden bekliyor..yazar ümidiyle..bu kişilerin [/I]
[I]yarısı iyiniyetli olabilir.gerisi nickleriyle bile giremeyecek kadar korkak..[/I]
[I]boz abimden öğredikleriyle para peşinde koşanlardır...[/I]
[I]nerde bir tane analiz....YOKK...[/I]
[I]dikkat ettiniz mi boz abimizin durumunda ne yazıyor..kendi seçmiş..SALAK YAZIYOR.[/I]
[I]neden acaba??..[/I]
-
Yukarıdaki mesajlardan sonra Boz ayı ve kamyon şöforünün aynı ki
şiler olduğuna tamamen emin oldum.
Psikolojik sorunlar var..Kişilik bozuklukları var. Psikolog öneriyorum...
''Burası borsa, kim kime korsa...'' diye mesaj yazan adam, Allah'tan, dinden bahsediyorsa üçkağıtçıdır..
Bar analizine gelince, yukarıda Sn.Türkoğlu bir açıklama yapmış. Evet onlardan haberim var, yazmak istediğim şuydu, ''bar analisti'' diye bir şey duymadım.
Hatta bir mesajda şöyle yazılmıştı, ''Türkiye'de bar analisti yoktur...''
Arkasından mesaj yazmaya gelince, kendisi olsa kendisini sizin savunduğunuzdan fazla savunamazdı...
Ayrıca geçen sene bir tartışma olmuştu, ben kendisine adresimi vermiştim.
Adresim kendisinde var...
Bu arada, Boz ayı yasaklandıktan sonra yazı yazan değerli insanların tamanına ''ŞEREFSİZ'' dediniz...İsterseniz onu eleştiri yazıları değil de sadece ''üşütük'' diyenler için yazdığınızı ifade edin...
Yoksa, foruma yazmak herkesin hakkıdır...
-
çok bilenler ne diyo..salak mıyım ben yazayım..ama boz ayı yazsın ben bedava okurum.
boz abi bunları bilmiyor mu sanıyorsunuz..
tanıdığım boz abim bir daha asla eski boz ayı olmayacaktır...
tabi yazarsa...SANMIYORUM....
[B]boz ayı susturuldu..öyle gerekiyordu..[/B]
[B]bende bir kamyon şöförüyüm..bar analizi de neymiş..?????[/B]
arkasından kimse konuşmasın...[B]BENDEN SÖYLEMESİ......[/B]
-
[quote=lazar;355991]Yukarıdaki mesajlardan sonra Boz ayı ve kamyon şöforünün aynı ki
''Burası borsa, kim kime korsa...'' diye mesaj yazan adam, Allah'tan, dinden bahsediyorsa üçkağıtçıdır..[/quote]
[I]ruh hastaları..sorunları olanlar..psikopatlar başkalarını sorunlu görürler..[/I]
[I]ortak özellikleridir..[B]PARANOYA....[/B][/I]
[I]kavga çıkması için yanar tutuşurlar..kavgadan beslenirler....[/I]
[I][B]bu ŞEREFSİZ gibi.....[/B][/I]
-
[QUOTE=lazar;355991]Yukarıdaki mesajlardan sonra Boz ayı ve kamyon şöforünün aynı ki
''Burası borsa, kim kime korsa...'' diye mesaj yazan adam, Allah'tan, dinden bahsediyorsa üçkağıtçıdır..[/QUOTE]
yuhh artık bu kadar iftirayada pesss arkadaş , sen bir tetikçisin maksadın kavga çıkartıp hakaret edip topiği baltalamak , varant ile lazar da bence aynı kişidir yazma şekilleri ve hakaret tarzları da aynı ...:mad:
-
lazar atıyosun tutuyosun neden bir analiz paylaşmıyorsun, bak kamyon şöförü abi tarih vererek en tepede sattırdı 86.70 ten sinyali verdi ve net biçimde sat dedi . hedef verdi 79 -77 aralığı 13 mayıs a kadar görülecek dedi ve gördük hep beraber.
dışarıdan gel hakaret et sen aslında öyle değilsin de , iftira at ama hiç bir yararın olmasın, bu işler ne kadar kolay ..