herkese mrb. indregandi ustad bir altın tl analizi yapabirimsiniz?
Printable View
herkese mrb. indregandi ustad bir altın tl analizi yapabirimsiniz?
[QUOTE=finalwave;507745]herkese mrb. indregandi ustad bir altın tl analizi yapabirimsiniz?[/QUOTE]
uzun süredir hiç dikkat etmedim ona,...ilgilenmiyorum desem yerinde olacak,...
ama bunda hep kovalıyorduk ya,...
öteden beri 1474.x bir hedefimiz hep vardı,...
o 1474.x hedefimiz düşmüş ve 1288.x alt üst olmuş,...
yani 1288.x te yeni değer almış,...
o bölüm 1288.x 1474.x kalmış,
öyleyse 1288.x üstüne oturabilen bir altın 1474.x se gidebilirmi,...
[QUOTE=indregandi;507746]uzun süredir hiç dikkat etmedim ona,...ilgilenmiyorum desem yerinde olacak,...
ama bunda hep kovalıyorduk ya,...
öteden beri 1474.x bir hedefimiz hep vardı,...
o 1474.x hedefimiz düşmüş ve 1288.x alt üst olmuş,...
yani 1288.x te yeni değer almış,...
o bölüm 1288.x 1474.x kalmış,
öyleyse 1288.x üstüne oturabilen bir altın 1474.x se gidebilirmi,...[/QUOTE]
1288.x harketide yani oturuş hareketi,
1311.x -1272.x ten takip edilebilir, biri des diğeri dir, ama haftalık,...
1 hafta daha yükseliş gözüküyor,...sonra 2 hafta bunun üstüne yatay ama yükselişin getirdiği bir momentumu barındırabilir bu yatayda,..sonra 4 hafta düşüş gözüküyor,...bu 4 haftadan sonra ise yine yükselişe geçebilir
bu 4 hafta sonrası 72 hafta civarı görece yükselmeli gold,...
arada inişler çıkışlar var tabiki,..
son petrol yorumumz 90 hafta idi, 2014 aralık bu topikte,...
zaman blok halinde bakınca, genel bir görüş te bakınca,...tradeye girmeden hemen hemen iş görüyor,...
[QUOTE=indregandi;483098]kaya gazını ii dayadılar ha,...
engels sole demiş
[B][I]''ihtiyaç icadın anasıdır'',
[/I][/B]
[COLOR=red][I][B]ihtiyaç elbette faizlerin artması idi, icad ise petrolün düşürülmesi oldu,...[/B][/I][/COLOR]
T..C90 hafta civarı sürebilir petrol işi, ucus petrolT..C
kısaca şu petrolü varilde aşağı çekip sabite endexlemeye çalışıyorlar,...
ve bundan likiditenin serbest kalacağını [B]umuyorlar
[/B]
emtiyaların sünger özelliği kalmadığından, goldda bunu 2011 den buyana izliyoruz,
keza petrolde o şekilde,
sünger özelliklerini yitirdiklerinden,
conciş varlık alımının durdurulması ile faizlerde artış bekleyen herkes için, cevapta petrolün düşüşünü müjdeledi,
ve şimdi buna harikalr çizyor,..buna gore tr nin kaya gazı rezervi şimdiden abd den daha büyük,
emergingler öyledir çarpan etkisi taşırlar, allahın hikmeti rezervde bile çarpan etkisi vardır,
çarpan etkisi, bunu notlarım arasına alıyorum, güzel oturdu,
hani şunu söylüyorduk ya biz,
31 arlıkta sure doluyor,...
2015 e bir şey bulmaları gerekli,
ab para arzından başka bir şey, petrolü koydular,
ancak usd nin görece yüksekliğini unutuyorlar,...
abd eğer söylendiği üzere buradan ekonomisini toplasa bile bu her geçen gün güçlü usdye gidiş demek,
yine abd elinde tuttuğu piyasaları baırakmayacağına gore işte sp den pamuğa kadar,
emergingler yada enerji ihtiyacında olanlar bu defa ucuzlayan petrolü phalılaşan usd ile almaya çalışacaklar,
burada iki ye ayrılıyoruz:
1.abd dolaşımda bulunan global usd likiditesini artırmalı,
2.görece yüksek usd bir yerden sonar emergingleri sallayacak,
1 hem vanası abd nin elinde hemde zaten pansuman tedbir ve bunu şimdilik faizleri artırmayarak icra ediyor,
anacak gün geçtikçe eğer abd yükselen ekonomiyse yani kayadan gaz veriliyorsa usd bulmak gün geçtikçe zorlaşacak,
şimdi tr ye dönersek,
ucuz petrolün verdiği ivme ekonomide devir hızını artırırken avm türkiyesi bu ucuzluğun yarattığı ivmelenmeyi kısa sürede yok edecek, ayrıca ucuz petrolü satın alabilmek için pahalı olan usd yi bulmak adına daha çok çalışmalı,
yani bu iş dönüp dolaşıp macro siyaset tarafında rusyayala buluşuyor, kayadan gaz,
sole bir inceledim, abd bunu dün üretmiyor, 1970 lerde başlamış,..bulunması ise çok daha eski,...
[B][I][U]anacak ne hikmetse 1 senedir bulunmuş gibi,...[/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=red]örtülü üçüncü dünya savaşı devam ediyor,[/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U]eğer rusya yok olacaksa yerini çin alacaktır,[/U][/I][/B]
[B][I][/I][/B]
( dün putinin açıklaması rusyayı yugoslavya gibi parçalayamayacaklar şeklinde idi, defansta olduğu herhalinden belli)
[B][I][U]concişlere duyrulur,..[/U][/I][/B]
[B][I][U]concişin burada yapacağı en ii iş rusdan müttefik yapmaktı,..[/U][/I][/B]
[B][I][U]anacak petrolcüler rotayı çizyor orada,...[/U][/I][/B]
[B][I][U]Gazprom ise bir dünya devi, halen öyle, saldırı buna,...[/U][/I][/B]
[B][I][U]digger saldırı ise rus bölgesel ittifaklarını parçalamak,[/U][/I][/B]
[B][I][U]örneğin şangay beşlisi;[/U][/I][/B]
[B][I][U]buna son Pakistan ve hindistanında katılmak isediklerini biliyorum,...[/U][/I][/B][/QUOTE]
sayfa 2572,..bakın orada 90 hafta yı analiz etmişiz,..T..Calyıldız bayraklıT..C yorum,..2014 aralık ayı
tabi benim böle eski güsel yorumlarım kalmadı,...
keh keh,...
sayın indregandi size zahmet olmazsa bi ara petrolde de önemli rakamları verebilir misiniz?
altın almak ne demek????
keza petrol almak ne demek,
bunların içine usd gömmek demek,....tükçesi bu,...
şimdi
para arzı artırıldığındaki altın alımı ile burada altın başlığından tüm emtiyalar anşılmalı, altın misal,...
para arzı sabitken altın alımı şu anda olduğu üzere farklı şeyler,...
her ikisinede usd gömüyorsun burası yine sabit,...
ama birincide yani para arzı artarken altın alımı borsalara yukarı vurur,...
para arzı sabitken altın alımı borsalar açısında tehlikelidir, buraya AB genişlemesini denklediler doğğrusu yamadılar
çünkü
ya güvensizlikten besleniyorsun yada usd değerini korumak istiyorsun yani dolaşımdaki serbest paranın bir kısmını emdiriyorsun emtiyalara,...
bu da şu ya siyasi amacın var global piyasları sıkıyorsun,..yada piyasa yi regüle ediyorsun,
yani bunu yapmaz isen borsalar vurguna gidecek yükselişten ve düşüşten vurgun yapacak,..önlmek için regüle ediyorsun,...bence her ikiside var,..
hem siyasi hem ticari,..
[QUOTE=rüzgar;507751]sayın indregandi size zahmet olmazsa bi ara petrolde de önemli rakamları verebilir misiniz?[/QUOTE]
9 hfta sonraya dikkat edilmeli,...
9 hafta sonra muhtemelen yükseliş diyecem ama daha ziyade 9 hafta sonra hareket anlaşılmalı,...
bu merkezden uzak olduğundan rakam vermem çok doğru olmaz,...
ancak rakamları kendiniz diğer metodlarla çalışabilirsiniz,...
sonuç 9 hafta sonraya bir hareket gösteriyor
brende baktım,...bende curude oil filan falan yok,..
cok teşekkürler.
bakın o geniş yorumda sp yi takip ediyorduk,...çöküşünü,...
petrolü aşağıya bastılar,.....sp yi tuttular,..
bu defa daha sonraları bir daha girdiler cen dereye AB yi buldular draghiyi,...sp yi tutmayı yine başardılar,...
ama işte 18-22 temmuza geliyoruz,...
bir dönün noktası daha olacak,
viraj,...sp kamyonu yüklendikçe yüklendi,...
tamam piyasalar hep boa da, iskanto olmadan kar yokki,..