cebrail aleyhiselam.....bu deyyyuzzzunn gırtlagına çöndügü zaman....yancagızında ben olacagım....
Printable View
cebrail aleyhiselam.....bu deyyyuzzzunn gırtlagına çöndügü zaman....yancagızında ben olacagım....
[quote=jani;217962]guzu gariii....ölümünedir.....
ben dönmezem dönen dönsün yolundan....[/quote]
sizin kadar tecrübeli birinin trend yukarı dönmüşken shortta ısrar etmesi enteresan geldi. eminim bir bildiğiniz vardır.
ben şahsım adına aşağı dönüş sinyalleri almadan short demeye cesaret edemem. Umarım herşey istediğiniz gibi olur.
saygılar
[quote=trader38580;217967]sizin kadar tecrübeli birinin trend yukarı dönmüşken shortta ısrar etmesi enteresan geldi. eminim bir bildiğiniz vardır.
ben şahsım adına aşağı dönüş sinyalleri almadan short demeye cesaret edemem. Umarım herşey istediğiniz gibi olur.
saygılar[/quote]
trendin filan döndügü yok trader....
dönen garan....dün yazdım onu....garanda fiyat...artısı GE ye yarıyor....ve dogusu köşeye sıkıştırıyor....bu döneme ben...GARAN SAVASLARI DİYECEGİM....dogus un yüzde 30 la garan kontrolunu kaybetmesi halinde....bir büyük bankamız ucup gidecek...KOL BÜKÜLÜYOR KOL....
yüzde 25 düşmek üçün çıkıyor....
garanda...yuvarlak konusursak....
4.5 milyar doları dogusun elinde....3 milyar doları GE nin elinde...ve 7.5 milyar doları halkta....bu halkın yüzde 90 ise yabancı takasta....yani yabancı takasta öyle bi pay varki....dogus ve GE toplamı kadar....KİM BUNLAR ACABA....cogu citi takasta....
bi baska narin bankamız ise....AKKIZ....
ondada citi yüzde 22 ve sabancılar var....ve halk var...yabancı ve yerli takasta....
yani...
derununda işin....TÜRK BURJUVASİNİN CAN HAVLİ VAR....
BU DERUN İLİŞKİLER NEDENİYLE....türk burjuvajisi....eskisi kadar hür degil....hükümete diklenemiyor....
velhasıl...
bu garip ve dengesiz hareketleri anlamakta güçlük çeken vetan evlatları....yukarıdaki yazdıklarımı okudugunda....krizin neden bize teget gectigini anlamakta sıkıntı çekmiyecektir.....
çünki....
BU ÜLKEDE KRİZLERİ HEP....yerli burjuvaji yaratmıştır....bi gecede dolara dönüp yurt dısına 600 pangınottan alıp gönderdikleri dolarları....3 ay sonra 1.600 den bozup getirme alışkanlıkları....YOK EDİLMİŞTİR....
Aman dikkat..
Flamanın hedefi yaklaşık 69.500 ..TOBO msu nun hedefi 71.000 ler...
JAPONYA gibi bi ülkenin dolar milyarderi sayısı 25 iken...türkiyede bu sayı 26 dır....2002 de bu sayı 5 di...
[quote=jani;217987]velhasıl...
bu garip ve dengesiz hareketleri anlamakta güçlük çeken vetan evlatları....yukarıdaki yazdıklarımı okudugunda....krizin neden bize teget gectigini anlamakta sıkıntı çekmiyecektir.....
çünki....
BU ÜLKEDE KRİZLERİ HEP....yerli burjuvaji yaratmıştır....bi gecede dolara dönüp yurt dısına 600 pangınottan alıp gönderdikleri dolarları....3 ay sonra 1.600 den bozup getirme alışkanlıkları....YOK EDİLMİŞTİR....[/quote]
hareketler garip ve dengesizdir....
çünki...
krizin merkezi amerikada....küçülme yüzde 2.7 iken...avrupada 1.1 iken....KRİZİN TEGET GECTİGİ ÜLKEDE...bizde bu küçülme...sıkı durun...yüzde 6 küsürdur...
bizim içinde bulundugumuz yükselen piyasalarda ise....küçülme yoktur...BÜYÜME VARDIR...cinde...hindde...uzak doguda...büyüme vardır yüzde 6....kriz ugramamıştır....
garip olan ise....EN COK KÜÇÜLMÜŞ OLAN TÜRKİYENİN BORSASI....EN ÇOK ÇIKMIŞTIR....
BUNNAR...bi borsacının en sıkı takip ettigi rakkamlardır....büyüme rakkamları....