-
Bide bizim U 100 ümüz var tabii..... onuda unutmadım bu arada........ yine 2009 mayısında endeksimizin hangi kanal çizgisinde 1.5 yıl süren bir trend başladığını yine o gün yayınlanan graflarla ve yine ibret-i alem için yapıştıracam....... yine söz............ .lelele.lelele
-
Ayrıca dji nin önümüzdeki dönem, eski dibinin altına sarkarak 5700 ü test edip yükselişine devam edeceği fakat 2014 sonrası da 4500 lü rakamları aşağı kırarak son 110 yılın 2. anatrend desteği olan 1300 ü de kırıp 1800 lü yıllardan beri oluşan yapıdaki 1. anatrend desteğine geldiğinde artık amerikan borsalarının kapanarak tarihteki yerini alacağı ama euro bölgesi ile amerikan piyasalarından kaçan paranında gelişmekte olan piyasalara gireceği fakat bununda uzun soluklu olmayıp gelişmekte olan piyasa olan ve tarihimizdeki 2. borsa olan imkb'nin (1. cisi osmanlı dönemi galata borsası idi) de 2015 sonrasında onunda tarihteki yerini alacağı ile ilgili arşivimde bi yazıyı bulamadan buraya karaladım şimdilik........
-
2015 sonrası oluşacak karmaşık yapı içerisinde, imkb'de ve özellikle U 10 hisseleri içerisinden birinde dahi olabilecek bir sarsıntıda küçük yatırımcının buralarda fazla oyalanmamasını, inat etmemesini ve bunun da bugünden kulaklara küpe olmasını umut ederim..........
-
2015 sonrası oluşacak yeni küresel yapının temel taşlarını oluşturan iktisadi kararlar 2003 den beri sosyalist iktisatçılar tarafından günümüz dahil olmak üzere tartışılmaktadır..... Feda edilen kapitalist sistem ve liberalizmin yerini alacak yeni ideolojiler ve iktisadi yapılara hazır olmadıkları her platformda vurgulansa dahi, içten içe de nöbet değişiminin bir zorunluluk olduğu gerçeğini de görmek zorundadırlar ve de açık açık dillendirmektedirler...... Tabi ki yeni ideolojik yapı ve iktisadi yapılanma, yeni yeni rejim değişikliğine uğramış küçük küçük devletlerden sonra sırası ile parça parça olmuş eski büyük imparatorluklara daha sonra gelecektir........
-
Kaos yaratacak tek gelişme usd'nin bir sabah uyandığımızda tedavülden kaldırılmasıyla başlayacaktır....... Çin'in tek endişesi şu an için usd'nin tedavülden kaldırılacağnı bildiği için amerikan piyasalarından nasıl çıkacağını kestirememesidir...... Çıkamayacağıda zaten bugünden aşikardır...... Allah yardım etsin ne diyelim.......
-
Şimdilik bunları bugünden yarına bir projeksiyon olarak kabul edelim........
-
[COLOR=red]12.11.2010 09:15[/COLOR]
Beyler gunaydın.. son 2 haftada doların 2 kez 1.39 TARİHİ ANA trendini test edip yukarı çekilmesi beni kıllandırmıştı geçen hafta... çok dikkatli
olmakta fayda var hem de çoooooooooooooookkk... bunu 2 kez yaşadık geçmişte. ve bu ana trend testinden sonra AYI PİYASASI başlamıştı
uzun vadeli düşüşün. şimdi de aynısı olmakta sanki. yani zirvelerde rüzgarların sert estiğini düşünür isek ve son esen pala rüzgarının da sert estiğini
kabul eder isek, böyle bir ihtimali de bi kenarda tutmakta fayda var... gözardı etmeyelim bu durumu ve yine yukarı ihtimalini de yabana
atmayalım derim ben...
bir diğer topicten................
zamanında pozisyon alan bi sürü insan özel mail atmış,,,,
helali hoş olsun.
.kom.kom.kom
-
30-11-2010 07:45 [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=19665&p=5112228#post5112228"]#2900[/URL]
[URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=59750"][B]SUTE[/B][/URL]
Jul 2009
İkamet Yaş49
Gönderi363
[INDENT]Açıkçası ben 2011 e hazırlık yapılması için, 2010 yılının 2009 kapanış endeksinin çok az üzerinde veya aynı kapanmasını bekliyorum ki seneye
hızlı veriş ve 2011 kapanış endeksi ile uyumlu olsun. 2010 nun geçmiş yıl endeksinin % 5-7 civarında bi artısını bekliyorum.
zaten 92500 benim graflarımda zirve görünmekte idi ve zaten üstü yoktu. Bu hafta kapanışı ile gelecek hafta kapanışı oldukça
önemli ipuçları verecek bize. Çok daha sert satışlarla bu haftayı ve gelecek haftayı kapamamız kuvvetle muhtemel.
Zaten makas kapanmadığı veya spotun altına gelmediği müddetçe bi yukarı ihtimalinden şu an için sözetmek fazla iyimserlik olur.
Zaten trend 92500 de bitmişti. ve tüm dünya endeksleriyle beraber düşüş için 2 ay yatay geçirdik ve sonunda tekrar bi 11 eylül yaratıldı
tüm dünyada. Bu miki belgeleri dünya için yeni bi 11 eylül maalesef!!! Uzun vadeli düzeltme bahanesi böylece yaratmalıydı ve yaratıldı.
Aslında esas sorun şu!! DJI'nın nerelere kadar geleceği? Ben bu düzeltme süreci sonunda 4xxx rakamlar gibi bi yerlere gelmesini bekliyorum.
Ama ağır düşüşünü yine aynı tezgah olarak yorumluyor ve altın vuruşu en son yankeelerin yapacağını bekliyorum. Yine aynı numero
"aaa bak djı daha düşmedi" diye beklenti yaratılıp diğer endekslerin normal düşüş seyrine devam edeceğini sanıyorum zaten
görünüm de öyle.... Shortların 1.5 yıl gibi tutulması ve bu sabır ve kararlılığının gösterilmesi taraftarıyım.
Ama nasıl???? Bu sabrı gösterecek bi babayiğit var mı derseniz? Evet tanıdığım biri V A R!!!!
Hisseli kumpanyadan,,,,, .kom.kom.kom[/INDENT]
-
[IMG]http://i54.tinypic.com/30vy5ub.jpg[/IMG]
-
[IMG]http://i56.tinypic.com/k9jfx4.jpg[/IMG]
-
[IMG]http://i52.tinypic.com/9rpowo.jpg[/IMG]
-
[IMG]http://i52.tinypic.com/2i6nbdv.png[/IMG]
Alıntı
-
[IMG]http://i54.tinypic.com/14kyur5.png[/IMG]
-
[B]U 100[/B]
İlk Trend
Başlangıç : 01.01.1986
Bitiş : 21.08.1987
Süre : 21 ay
Başlangıç Endeks Seviyesi : 1,00
Bitiş Endeks Seviyesi : 13,32
Prim Oranı : % 1232
2. Trend
Başlangıç : 17.10.1988
Bitiş : 02.08.1990
Süre : 21 ay
Başlangıç Endeks Seviyesi : 3,62
Bitiş Endeks Seviyesi : 57,50
Prim Oranı : % 1488
3. Trend
Başlangıç : 02.11.1992
Bitiş : 13.01.1994
Süre : 13 ay
Başlangıç Endeks Seviyesi : 33,80
Bitiş Endeks Seviyesi : 288,84
Prim Oranı : % 754
-
4. Trend
Başlangıç : 24.03.1994
Bitiş : 16.07.1998
Süre : 52 ay
Başlangıç Endeks Seviyesi : 130
Bitiş Endeks Seviyesi : 4615
Prim Oranı : % 3450
5. Trend
Başlangıç : 08.10.1998
Bitiş : 18.01.2000
Süre : 15 ay
Başlangıç Endeks Seviyesi : 1818
Bitiş Endeks Seviyesi : 20618
Prim Oranı : % 1034
6. Trend
Başlangıç : 28.02.2001
Bitiş : 10.10.2007
Süre : 68 ay
Başlangıç Endeks Seviyesi : 6796
Bitiş Endeks Seviyesi : 58864
Prim Oranı : % 866
7. Trend
Başlangıç : 24.11.2008
Bitiş : 20.10.2010
Süre : 23 ay
Başlangıç Endeks Seviyesi : 20912,19
Bitiş Endeksi Seviyes : 71776,92
Prim Oranı : % 341
Alıntı
-
[IMG]http://i53.tinypic.com/9lbxg3.png[/IMG]
-
[QUOTE=SU-TE;361194]2009 temmuzda hisseli harikalar kumpanyası olan bi forumda, taaaaaaaaaaa o gün, yankeelerin endeksinin 100 point yanılmayla nerden döneceğini ve yükseliş trendini bitireceğini yazmıştım....... bi ara arşivimden çıkarıp buraya ibreti alem için yapıştıracam................ :):):) Teknikçilik bana göre 1 ay sonrasını değil, 1 yıl sonrasını görüp nokta atışı ile bi endeksin nereden döneceğini bilme sanatıdır..... uzun vadelidir bu işler, günlük değil.............[/QUOTE]
Mesela böylemi yani?
[url]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=269147&highlight=72000+jelibon#post269147[/url]
Jelibon.
-
Yada böyle?
[url]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=285578&highlight=jelibon+72000#post285578[/url]
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;291251]72000 diğer.
peh.
Jelibon.[/QUOTE]
72000 dane ayu.
Jelibon.
-
Benim temel analizle hiç işim olmadı bu yaşa kadar..... Olmazda!!!! Aslolan tekniğin önceden ürettiği sinyaldir..... Temel analiz, teknik analize destek görevi gören "yancıdır" bana göre...... Kişiden kişiye değişen analiz yorumlarına da itibar etmek elbet gerekir ama yorumlarkende tek destek dirence dayalı noktaların güvenilirliği de tartışmasız bir gerçektir..........
-
Sinyal varsa vardır, yoksa yoktur............ aradaki cambazlıkları becerebilen kaç kişi vardır ki???
-
[QUOTE=jelibon;302190]İmkb longcu stoplossu 68650.
Ana dalga hedefi maksimum 74000-74800.
70700 üzerinde ilk kapanış geldi.
70700 tuttukça,
[COLOR="Red"]71850-72000 dirençler.[/COLOR]
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;302228][COLOR="red"]Bu 71850-72000 önemli bu.[/COLOR]
Üzerinde direnç yok bir üste kadar takip edilmeli.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;302542]5 3 3 5 amansızca devam ediyor.
[COLOR="red"]71850-72000[/COLOR] kritik üzerinde direnç yok 74000 e kadar.
70700, 70500, 70000, 69200 ve 68200 destekler.
68650 altı longcu stopsosu.
Jelibon.[/QUOTE]
Jelibon.
-
1 dakikalık periyotta eğer istersem, 1 ay tersine sinyal ürettirmeden, 10.000 puanlık bir sinyal üretme becerisine ve bilgi birikimine sahibim..... diğer bir forum iyi bilir bunu........ referans olmuşumdur biçok kişiye,
-
Göz görmeyince gönül katlanmazmış diye bi atasözü vardır...... Bizim vatandaşımız illaki ekranda bi ok görecek.. Güven duygusunu artıran unsurlar tabi ki?????
-
Parametre vardır.
Jelibon burada bunu yazar.
Ne olduğunu elbet asla söylemez.
%8-10 düşüşü trend bitişi sanmak hatadır.
Parametre olmadan sadece düzeltmedir.
Buna nihai zirve diyenle tartışacağım birşey yok, zaman gösterecektir.
HODRİ MEYDAN.
Ne crashçılar gördük biz.
Jelibon.
-
Göz görmeyince gönül katlanmazmış diye bi atasözü vardır...... Bizim vatandaşımız illaki ekranda bi ok görecek.. Güven duygusunu artıran unsurlar tabi ki?????.kom.kom
-
[quote=jelibon;361238]Parametre vardır.
Jelibon burada bunu yazar.
Ne olduğunu elbet asla söylemez.
%8-10 düşüşü trend bitişi sanmak hatadır.
Parametre olmadan sadece düzeltmedir.
Buna nihai zirve diyenle tartışacağım birşey yok, zaman gösterecektir.
HODRİ MEYDAN.
Jelibon.[/quote]
Varımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
-
1 tepsi baklavasına ama!!!
Ucuza gitmeyi gönlüme anlatamam.........
-
Mesela hisseli kumpanya forumunda da bi arkadaş böyle yiğitçe iddiaya girmişti ama yazık ki olan bizim baklavaya oldu..... itiraf etti "evet trendler bitmiştir" dedi ama hala baklava gelecek........ 38.000 e geldiğimizde de birileri yine yan çizecekse olan bizim baklavalara oluyor........ yazık değilmi o vakte kadar ağzımı şapırdatarak bekliyecek olan bana.....
Yahu jeli sen sistem kullanmayı bile bilmiyosun, ne cesaretle bu piyasada hemde bitirim yankeelerin piyasasında kumar oynarsınki??? Para çok demek ki???
Neyse para senin para elbet düdüğü çalacak olan da sensin........
Neyse patronum bi yandan da işimize bakalım......... para işleri dalgaya gelmez........ sanada tavsiye ederim önüne bak........
Bu işlerin önemli sermayelerinden biri Özgüven duygusunun yüksekliğidir..... Özgüven duygunuz yüksek değilse, aklınızı karıştırmak için sürekli bi sürü destekler, dirençler çizer ve haliyle kafaları da karmakarışık hale getirmek mümkündür..... Halbuki elin gavuru yeşil kırmızı adına da "Ok veya sinyal" denen zımbırtılar geliştirmiş.... Bakarsın önüne yeşil mi? Hurra mala hücum,,, tekrar baktın kırmızı mı," Baba benden buraya kadar" der ve trenden inersiniz..... Çözümü budur, diğer çözümler işleri karışık hale getirmekten öte bişeye yaramaz........
-
[quote=aliveli;361256]
bakın forum ahalisi su-te denilen herif özelden bana ne yazıyo, varmı böyle bi tehdit, varmı böyle bi hayat tarzı,jelibon üstadın emeğine saygı duyacaksın ara karıştırmıyacaksın o kadar...sen kimsinki götümden kan alacan şerefsizzz...yazacak o kadar şey varki sana, ama bu topice saygı duyduğumdan burda kesiyorum....[/quote]
bana da mesaj atmıştı amma sizinki gibi değil
paragöz falan filan dı
yaww gidin başka yere.adamı cinnete getirmeyin
aliveli abi sittir et.takma kafana.olur böyleleri hep.şimdide jelibonca ya göz diktiler
üstesinden geliriz evelallah.
dolar satılşına geçtim forward olaraktan.bayağı bir sattım yahu
mevlam inşallah kara çıkarmaz yüzümüzü.
passat
-
yaww su te niye adam gibi muhabbet etmiyon
graf asmıyon
analiz yapmıyonda
böyle davranıyon.ekrana küfreceğine aynaya bak kendine küfret.bütün işlemleri sen kendin yapıyorsun.kimse seni zorlamıyor işlemlerinde
milletide galeyana getirme.zaten millet streste.birde sen strese sokma
bir zahmette topicten git.
kötü söz söylemenin anlamı yok.
birde böyle söyleyeyim dedim sana.
passat
-
607xx kapanış bazında önemli
60127 destek
58800 ana destek
61668 üstü olumluğuğa çevirir.
10 ho pivot.izlemeye devam
passat
-
SU TE den alıntı
1 dakikalık periyotta eğer istersem, 1 ay tersine sinyal ürettirmeden, 10.000 puanlık bir sinyal üretme becerisine ve bilgi birikimine sahibim..... diğer bir forum iyi bilir bunu........ referans olmuşumdur biçok kişiye,
Sn SU TE nerde link rica etsem. tşk ler. Pek inandırıcı degil.
-
[QUOTE=SU-TE;361241]1 tepsi baklavasına ama!!!
Ucuza gitmeyi gönlüme anlatamam.........[/QUOTE]
Bu topiğe bir tepsi yetmez.
5 tepsi.
HODRİ MEYDAN.
Bugün grafları dow için astın demi?
Dowda sıkıyorsa?
Gördüğün tepe nihai tepe değil, olanda mevsimsel düzeltme.
JELİBON.
-
[QUOTE=SU-TE;361243]Mesela hisseli kumpanya forumunda da bi arkadaş böyle yiğitçe iddiaya girmişti ama yazık ki olan bizim baklavaya oldu..... itiraf etti "evet trendler bitmiştir" dedi ama hala baklava gelecek........ 38.000 e geldiğimizde de birileri yine yan çizecekse olan bizim baklavalara oluyor........ yazık değilmi o vakte kadar ağzımı şapırdatarak bekliyecek olan bana.....
Yahu jeli sen sistem kullanmayı bile bilmiyosun, ne cesaretle bu piyasada hemde bitirim yankeelerin piyasasında kumar oynarsınki??? Para çok demek ki???
Neyse para senin para elbet düdüğü çalacak olan da sensin........
Neyse patronum bi yandan da işimize bakalım......... para işleri dalgaya gelmez........ sanada tavsiye ederim önüne bak........
Bu işlerin önemli sermayelerinden biri Özgüven duygusunun yüksekliğidir..... Özgüven duygunuz yüksek değilse, aklınızı karıştırmak için sürekli bi sürü destekler, dirençler çizer ve haliyle kafaları da karmakarışık hale getirmek mümkündür..... Halbuki elin gavuru yeşil kırmızı adına da "Ok veya sinyal" denen zımbırtılar geliştirmiş.... Bakarsın önüne yeşil mi? Hurra mala hücum,,, tekrar baktın kırmızı mı," Baba benden buraya kadar" der ve trenden inersiniz..... Çözümü budur, diğer çözümler işleri karışık hale getirmekten öte bişeye yaramaz........[/QUOTE]
Sistem benden akıllı değil senden akıllı.
Benim robota ihtiyacım yok ben sanal değilim.
Ben öngörürüm sistem peşimden gelir.
Jelibon.
-
en son boz ayı abiyi kaçırttılar şimdide kendi topiğinde jelibon abiye sataşıp kaçırtmaya çalışıyorlar...anladığım bu benim...inşallah gitmezsiniz sn jelibon
-
Caputilation vix bb içine dönmedikçe tüm hızıyla yolda.
Öngörüldüğü şekilde 10 yılların son rallisi öncesi son düzeltme hareketi tüm hızıyla yolda.
Taktiks açık net.
1/4, 1261 alırım.
1/4, 1254 alırım.
1/4, 1247 alırım.
1/4, 1240 alırım.
1240 (-7) oew stopu olur.
Jelibon.
-
[QUOTE=kemal52x;361301]en son boz ayı abiyi kaçırttılar şimdide kendi topiğinde jelibon abiye sataşıp kaçırtmaya çalışıyorlar...anladığım bu benim...inşallah gitmezsiniz sn jelibon[/QUOTE]
Sayın Kemal,
Ben Kaptanım,
Kaptan gemiyi terk etmez.
Alayına, İnadına.
Geçen yıl Gayhan sataşıyordu, ne oldu gördük.
Zaman aynı zaman.
Herkes her yıl aynı zamanda tepeyi buldum sanıyor.
Bunlar Pretcher çocukları.
Jelibon.
-
Moderatör'e TEŞEKKÜR EDERİM, gereksiz ve anlamsız bir tartışma ortamı oluşturmaya çalışan en önemliside haksız yere kişisel saldırıda bulunan kişiyi yasakladığı için.
-
[quote=kemal52x;361301]en son boz ayı abiyi kaçırttılar şimdide kendi topiğinde jelibon abiye sataşıp kaçırtmaya çalışıyorlar...anladığım bu benim...inşallah gitmezsiniz sn jelibon[/quote]
Sn jelibon bende kardeşimin görüşünü paylaşıyorum,böyleleri ü....kervan yürür,siz doğru ,iyi niyetli olduktan sonra gelip geçici bunlar ,biz kıymetinizi biliyoruz ve daima teşekkür ediyoruz.....