önemli olan fdow un kaç oldugu değil..biz açılınca artı olmasıdır..%1 artı olsun, biz artı bile acarız..
Printable View
önemli olan fdow un kaç oldugu değil..biz açılınca artı olmasıdır..%1 artı olsun, biz artı bile acarız..
[QUOTE=cırcır;81130]FDOW nerden baksan -240 bizim kapanışa gore[/QUOTE]
7928 görüyorum ben şu anda, yanlışmıyım, şuan kaç sn cırcır?
[quote=asyalı;81131]valla o kısı borsadaa servetde yalnızcaa 1 milyonn olee bır taraftann elemett uydurmaklaa olmuu bu işlerrrr[/quote]
o haber çakma haber mi yani? ismi geçen şahsın 55 milyon doları yok mu?vatandaşı yiyorlar o zaman.gelin sizde borsaya sizde 55 milyon dolarlık olun diyorlar.
ben inanmıştım vallahi.hatta vay be dedimdi okuduğumda.
namıssızlar :mad:
[quote=bull market;81134]7928 görüyorum ben şu anda, yanlışmıyım, şuan kaç sn cırcır?[/quote]
7.893 simdi
[QUOTE=tuareg;81127]Dow neden tırstı yıne, senın kulağın deliktir astatın, bilanco falan mı acıklandı?[/QUOTE]
Yerel yönetimelr mali sıkıntıya girmiş. Para verin bize diyormuş.
[quote=SEYYAH;81135]o haber çakma haber mi yani? ismi geçen şahsın 55 milyon doları yok mu?vatandaşı yiyorlar o zaman.gelin sizde borsaya sizde 55 milyon dolarlık olun diyorlar.
namıssızlar :mad:[/quote]
sende borsadan 100 lıra kazansan artık baska sektorlerede atlayayım dersın verırsın bırıne parayıı o d ismini reklam yaparrrr aaa sonra bırr bakmıssınn ilk krızdee para pulll olmusss bak ornek rahmetlıı babammmm cevher ozdenn adam ılk gecelık repoyubulduu bankerrr olduuu sonraaaaa gummmmm mekanı cennet olsunnnn.kom.kom.kom.kom
[QUOTE=SEYYAH;81135]o haber çakma haber mi yani? ismi geçen şahsın 55 milyon doları yok mu?vatandaşı yiyorlar o zaman.gelin sizde borsaya sizde 55 milyon dolarlık olun diyorlar.
namıssızlar :mad:[/QUOTE]Haber gerçektir fakat şöyle bir sorun var 10 tane Burak sevindik çıksa 550 milyon dolar eder onu da kimseye yedirmezler. Arada böyle başarı hikayeleri ile kıyıda köşede kalan vatandaşı borsay çekiyorlar işte. Vatandaş bu adam bu parayı nasıl kaznamıştan çok nereden kaznamışa bakıyor. Nereden kazanmış? Borsadan hemen bir yatırım hesabı açıyor ama iş asıl bundna sonra başlıyor. Önemli olan girmek değil girdikten sonra yapılacaklardır.
Vatandaşım borsada kaybeder, teleafi etmek için kaldıracından dolayı voba girer. Onda da kaybeder bu sefer forexe girer. Bu aşmaya kadar bitmemişse orada biter artık.
Şimdi faizler de düştü. Yıllık brüt %13 faiz var. NEtiyle beraber neredeyse enflasyon oranına denk geliyor. Vatandaş alternatif yuatırım aracı arayacak. Neler var? Gayrimenkul, altın, döviz, borsa, vob.... Gayrimenkul harici riskli piyasalar.
[quote=mbm;81026]dowun dibimi delinde..nasıl gömmme bu.....:)[/quote]
[quote=SEYYAH;81129]bence abartılacak bişey yok piyasa ile ilgili.şu anlamda yok daha doğrusu DOW nalları dikmiş mefta olmuş değil.mefta olması bile bazen para etmiyor.bunlarıda çok yaşadık.
-300 DOW ile +500 yukarı açıldığımız oldu veya tam tersi v.s.
sabaha çok var NIKKEI de eşlik ederse (-200/300) sabah nispeten kötü bir açılış olabilir (400/500 puan aşağı GAP).
onun haricinde -120 DOW dan bi cacık olmaz.artı parantez ne kadar aşağıdan açılırsa o kadar işime gelir SHORT olarak.
yanlız FDOW aşağı kayıyor...[/quote]
evet hepsi dogru ama dikkat edin fdow dusus baslangicina tam bizim kapanisimiz 17.15 tr deki ic ve dis mihraklar bu manipulasyonu yapiyorlar gazlamak icin mali. ama hep boylemi tabiki degil.
[quote=Dantes;81142]evet hepsi dogru ama dikkat edin fdow dusus baslangicina tam bizim kapanisimiz 17.15 tr deki ic ve dis mihraklar bu manipulasyonu yapiyorlar gazlamak icin mali. ama hep boylemi tabiki degil.[/quote]
2 pakette cacık lmak uzere beledıyeler para der bankalar para der otomotıvvv para derr obamaaa olmazz derrrr cunkıı para basıpp enflasyon delıı olurrr o da emtıa yanı guvelnı lıman altını 1000 e kadar kosturtturrrr..yemezzz yanıı 2 3 banka daha gumlesın sıraa bank of a gelsınn ondan sonraaa esas oyunnn gel 7500 doww gellll
merhaba burak sevindikin yazisinda ilk semih sacliyi aldik gibi seyler yaziyor kurumsal olama calismasinda ama semih sacli terada degilmi. durumu anlayan varmi burak sevindik tera da mi.
ornegin hem haber olur bakin
bu arada sn hkayikci hic yazmiyor ondan alinti yapip buraya ekliyorum.
[B][PARATREND] SEMİH SAÇLI: Gözler Cisco ve teknoloji sektöründe[/B]
[IMG]http://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif[/IMG]
[IMG]http://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif[/IMG][IMG]http://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif[/IMG][B]HKAYIKCI[/B]
Gözler Cisco ve teknoloji sektöründe
04.02.2009 - SEMİH SAÇLI
Piyasalardaki düşüşler teknolojinin güçlü dinamiği ile dengelenmekte
ve olumlu teknoloji dinamiği piyasalara bir nevi ümit veriyor. S&P 500
endeksinin lokomotifi olan teknolojinin güçlü kalması S&P 500 ve diğer
temel piyasaların da iki arada bir dere kalmasını sağlıyor. Bir
tarafta finansal sektör diğer tarafta endeksin en büyük sektörü olan
teknoloji ile piyasalar adeta bir terazide. Bankalardan gelen
satışları teknolojiye gelen alışlar ile durduran piyasa, bu yarı
olumlu havayı koruyarak, ABD kurtarma paketinde bir netlik oluşana
kadar zaman kazanmayı amaçlıyor.
ABD hükümeti tarafından teknoloji sektörüne ayrılması planlanan yardım
paketinin bu sektörde oluşturduğu pozitif dinamiğin düşüşleri
dengeleyen en önemli unsur olduğunu düşünüyoruz. Dün ABD hükümetinin
teknoloji sektörüne yönelik olan yardımları reddetmesi ve bugün de bir
teknoloji holdingi olarak kabul edilen ve teknolojinin bel kemiği
olarak algılanan Cisco'nun bilançosunu açıklayacak olması gözleri
piyasaların en önemli sektörlerinden bir olan teknolojiye
döndürecektir diye düşünüyoruz. ABD kurtarma paketinde teknolojiye
ayrılan bölümün kabul edilmemesine paralel olarak Cisco'nunda olumlu
bir resim oluşturamaması teknolojideki olumlu dinamiği bozabilir. Bu
da piyasalardaki yarı olumlu havayı olumsuza doğru kaydırabilir.
Haftanın ikinci yarısını etkileceyek önemli bir kaç unsur var,
bunlardan biri banka endeksindeki baskıların ABD ve Avrupa
bankalarında devam edip edemeyeceği ve de teknolojinin piyasaları
destekleyen güçlü dinamiğinin Cisco'nun bilançosundan sonra da güç
bulup bulamayacağı. Cisco'nun bilançosunun olumlu olması ve
teknolojinin bundan güç bulması piyasalardaki yarı olumlu havanın
devamını sağlayabilir.
Sonuçta piyasalar ciddi bir şekilde sıkıştı. Yukarı doğru ufak marjlı
hareketlerin bile önemli dirençlerin kırılmasına neden olacağı ve
aşağı doğru ufak marjli hareketlerin de çok önemli desteklerin
kırılmasına neden olacağı bir dinamiğin oluştuğunu düşünüyoruz. Bu da
piyasaların içine girmiş olduğu sert ve tutarsız hareketlerin nedenini
açıklıyor. Yani piyasalar üç aşağı beş yukarı bir karar noktasına
geldi ve açıklanacak ABD paketine dair beklentiler üzerine piyasalar
Şubat ayının dinamiğini şekillendirecekler. Bu noktada risklerin çok
yüksek olduğunu ve sıkışmış bu dinamiğin muhafazakâr bir şekilde
önümüzdeki günlerde yakından izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.
SEMİH SAÇLI
Tera Menkul - Stratejist
[quote=Dantes;81146]merhaba burak sevindikin yazisinda ilk semih sacliyi aldik gibi seyler yaziyor kurumsal olama calismasinda ama semih sacli terada degilmi. durumu anlayan varmi burak sevindik tera da mi.[/quote]
Burak sevindik trade ye devam ediyo
Şu andada aktif bu gün endeks kaatlarından en yüksekte olana bakın
anlarsınız bide gösterge kaadı
dediğiniz yerde deil bildiğim kadarıyla