usede 1.898
teprik etmek lazım merkezi... talep 3 - 5 -10 katı olunca ne yapcaklar acep...
Printable View
usede 1.898
teprik etmek lazım merkezi... talep 3 - 5 -10 katı olunca ne yapcaklar acep...
[quote=mosyo2000;385154]işin özü .. teprik ederim... 1/5...
ama sen kalk bi de totem ayagına tüm biletleri farklı yerlerden almaya çalış...
ba ba ba...[/quote]
yani şimdi çunu dişyebilirim..daha önce büyük ikramiye çıkmış bir bayiden piyango almamak matematiksel olarak büyük ikramiye kazanma şansını arttırırr (halkımızın %95 i aksini düşünüyor:D:D o yüzden 8 saat sıra bekleyip nimet abladan alıyor misal) ama aynı çekilişte farklı bayilerden alma olayına bir şey diyemedim... ama farklı şehirlerden aldım diyosan bence matematiksel olarak o da ihtimal arttırıcı bir şey, ikramiyenin çeyreğe çıkacağı varsayımıyla:D:D:D
Bu arada enteresan bir tesadüftür ki, türev piyasalarda işlem yapanların da %95 i batıyor:D:D
[quote=mosyo2000;385156]piyangosuna ikramiye de çıkartır mı acep? :)[/quote]
İki almanyanın birleşmesi esnasında itilmiş taraf olan doğu almanyanın gizli servisi ajanlığından, birleşmiş almanyanın başbakanlığına yükselebilecek yeteneklere sahip bir insanın işini şansa brakacağını sanmam:D
[quote=mosyo2000;385153]1. dayının bi lafı vardır "su yolunu bulur yigennn"
2. [COLOR=red]teorem olmaktan çıkması lazım[/COLOR] ... :..:[/quote]
Herhangibir şans oyunundan 1 milyon vurur vurmaz TÜBİTAKa başvurup üstüme kaydettireceğim teoremin ilk kısmını... ikinci kısmı içinse ya piyangodan bi de 4 milyon daha çıkması ya da ilk kazandığım 1 milyonu bir şekilde 5 milyon yapmam lazım ki, o şekil asla VOB değil:D:D
Yoksa milli piyangoda 1 milyon kazanmış vob cunun hikayesi sosyalizm in hikayesine döner.... Kapitalizmden kapitalizme geçişin en acılı yolu:D:D
[quote=Astatin;385160]Herhangibir şans oyunundan 1 milyon vurur vurmaz TÜBİTAKa başvurup üstüme kaydettireceğim teoremin ilk kısmını... ikinci kısmı içinse ya piyangodan bi de 4 milyon daha çıkması ya da ilk kazandığım 1 milyonu bir şekilde 5 milyon yapmam lazım ki, o şekil asla VOB değil:D:D
Yoksa milli piyangoda 1 milyon kazanmış vob cunun hikayesi sosyalizm in hikayesine döner.... Kapitalizmden kapitalizme geçişin en acılı yolu:D:D[/quote]
Biri TÜPÜTAK mı dedi :)
[quote=babazulu;385164]Biri TÜPÜTAK mı dedi :)[/quote]
Taktın mı, patron??
[QUOTE=babazulu;385164]Biri TÜPÜTAK mı dedi :)[/QUOTE]
Takmış
Tüpütak araştırmış geliştirmiş valla japonlar yapamasss.dng
[IMG]http://d1201.hizliresim.com/t/3/1k3hn.jpg[/IMG]
[quote=excali;385186]Taktın mı, patron??[/quote]
Ben hergün TÜP takıyorum :)
[quote=bull market;385189]Takmış
Tüpütak araştırmış geliştirmiş valla japonlar yapamasss.dng
[IMG]http://d1201.hizliresim.com/t/3/1k3hn.jpg[/IMG][/quote]
İşin acısı bu kurumda çalışanların %75i boğaziçi, bilkent, odtü, itü, ytü vb iyi ünvlerden mezun :(
Burada asıl sorun TRnin hiçbirşeyde olmadığı gibi ARGE programının olmayışı, AB/ABD X yıllık programlar düzenliyor. Bu kapsamda kaçıncı yıl hangi konuya ne kadar para vereceği belli oluyor. Araştırma yapmak isteyenler kendilerini ona göre ayarlıyor. Böyle herkes bir tarafa ok atacağına toplam vektörü oluşuturyor-du bir zamanlar en asından- :(
[quote=Astatin;385160]Herhangibir şans oyunundan 1 milyon vurur vurmaz TÜBİTAKa başvurup üstüme kaydettireceğim teoremin ilk kısmını... ikinci kısmı içinse ya piyangodan bi de 4 milyon daha çıkması ya da ilk kazandığım 1 milyonu bir şekilde 5 milyon yapmam lazım ki, o şekil asla VOB değil:D:D
Yoksa milli piyangoda 1 milyon kazanmış vob cunun hikayesi sosyalizm in hikayesine döner.... Kapitalizmden kapitalizme geçişin en acılı yolu:D:D[/quote]
Asti patron yalnız senin TPO'ne başvurman lazım sankim.
[quote=babazulu;385190]Ben hergün TÜP takıyorum :)[/quote]
Bebek de çıkıyor mu , patron?
[quote=excali;385193]Bebek de çıkıyor mu , patron?[/quote]
[IMG]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTwl3LWxibf9zXiHa-Kgmzfy1PbD3voQ0zkBX6xNl1y5Q5U8g89[/IMG]
işctr kırdı kıracak, bankalar ralliye hazır sanki..
dünkü uzunlar kapandı..
burdan patinaj sesi mi geliyor ne...
Dolara üçüncü bombardıman!
Doların ateşini bir türlü alamayan Merkez Bankası yine piyasaya müdahale etti
inatlaşma var gibi arka sokaklarda astatinnn üwwwwwwwww
dow futura ne olmuş ööle:)
bizimkinin durumu tıpkı 2009 dipdeki hareketler
kıl etmişti adamı 29000-30000 de,
sonra...
haber haber haber haber
bu işler böyle,
haberlerle yükseliyorsa uzunda yatacan
haberlerle düşüyorsa kısada
hoş habersizde kımıldamaz ya, haberi piyasaya süren olmalı o vakit...bu budur.
haberlere güveniyor, o yüzden burada 1 ay daha yatay takılır
hiç sorun olmaz.
haberlere bakalım neler olur?
not görünümleri negatiften pozitife mesela, sonra not artırımları sonra enflasyon düştü al, faiz düştü al, MB başkanı hapşurdu al, al al al al al.
nasılsa paramı sayıyorlar alırken satarken.
03/01/2012 15:22:11 *FRANSA'NIN AAA KREDİ NOTU S&P TARAFINDAN GÖZDEN GEÇİRİLİYOR- KAYNAK
Şimdide başımıza kaynak çıktı
Ne kaynağı bu?
Su kaynağımı?gazaltı kaynağımı elektrik kaynağımı ?
pınarmı lem yoksa bu:)
Daha çok beklersin sen not düşecek diye ey kaynak.
mb inadım inat diyor..
4 milyar dolar sattı..dolar aynı..neredeyse 1.80 üzerinde 20 milyar dolar sattı..
mal değişimi oluyor..hemde direnç üzerinde..şimdi destek oldu..
kanımca bu kadar mal alan doları burada tutmaz.....temmuza kadar dolar 2.40 bekliyom...
endeksi ne siz sorun ne ben söyleyim..
carry trdae bitti..tusunami var...[B]mb set çekse ne yazar....[/B]
işin garibi abd neredeyse zirvelerde..
onlarda düzeltme başlarsa biz ne oluruz...negatif per. devam ederken..
2 tarafı dinlemek lazım...
Merkez doları yukardan sattı sn abka, seneye yılbaşındada aşağıdan toplar yerine fazlasıyla koyar.:)
Bu [B]kaynak[/B] beni gıllandırdı
Ama nasıl?
2009 yılında [B]bir yetkili[/B] vardı ya buna benzettim:)
böyle kimin uydurduğu belirsiz uydurma haber sonrası ralli olur başka bişey olmas:)
Ha haaaa
Fransanın notu düşcek deyu gorkuttular yuaw milleti
Yarında Almanyanın notu da düşebilir deyun:..::..:
Ama ben şüpheleniyom bu borsa camiasınında ergenekoncuları var mutlaka:::
Not haberi çıktı ya harbidende sabaha not düşermiş amma takke olur
psikoloji işte... gelde geceleri uzunda yat.dng
Adamlar gerçeği dobra dobra söylüyor analize manalize gerek yok, helal olsun diyorum..
Oysa bizde öylemi?
03/01/2012 16:39:20 CİTİGROUP, S&P 500 ENDEKSİNİN 2012'DE 1.425 PUANA YÜKSELMESİNİ BEKLİYOR
Citigroup'un global yatırım stratejisi ve araştırma takımının
başkanı Catherine Cheunr bugün yayınladığı raporda, S&P 500'ün 2012
yılında 1425 puan seviyesine yükselmesini beklediğini bildirdi.
Cheung, 2011 yılında yüzde 1.8 büyüdüğünü tahmin ettiği
ABD ekonomisinin 2012 yılında yüzde 2 büyümesini, 2011'de yüzde 3.2
olduğu öngörülen enflasyonun da yüzde 1.8 seviyesine yavaşmasını
beklediğini de vurguladı.
Cheung, yatırımcılara 2012 yılının ilk yarısı için hisse
senetlerinden çok tahvil piyasasına yatırım yapmaları tavsiyesinde de
bulundu.
[quote=bull market;385274]Adamlar gerçeği dobra dobra söylüyor analize manalize gerek yok, helal olsun diyorum..
Oysa bizde öylemi?
03/01/2012 16:39:20 CİTİGROUP, S&P 500 ENDEKSİNİN 2012'DE 1.425 PUANA YÜKSELMESİNİ BEKLİYOR
Citigroup'un global yatırım stratejisi ve araştırma takımının
başkanı Catherine Cheunr bugün yayınladığı raporda[/quote]
Bu Catherine Cheunr denen teyze ve benzeri analistler, madem piyasanın ne yapacağını biliyorlar, niye kendileri katrilyoner olmak dururken bir firmada maaşlı çalışıyorlar?
Bunu cevaplayabilen herkese benden bir çokonat hediye. :..:
Bu tür analizlerde genel eğilim önemlidir.
Eğilimde analistlerin nereyi hedefledikleri değil
eğilimdeki değişikliklerdir.
Sadece Bir kurumun değişiklik yapması veya hedefi önemli değildir.
Katledilen yolda 10-15 taneyi devamlı kontrol edersin ve değişikliklere bakarsın,
yoksa bunlar bir sene tutar bir sene tutmaz. Pek önemi yok yani.
Jelibon.
Bu Astetat 2011 demi kaldıkine?
Jelibon.
[quote=jelibon;385315]Bu Astetat 2011 demi kaldıkine?
Jelibon.[/quote]
yigit bulut'u dehledikleri icin bunalima girmis. ben ne ederim yigit bulut okumadan diye sayiklayip duruyormus:::
ooo kimler kimler gelmiş,
nunu,strategist,jelibon hoşgeldiniz !
cümleten iyi seneler patronlar,yeni yılda rastgidiyormu peki :)
aha da kimler gelmiş...
10 milyon TL ağır geldi kalbe etkisi oldu malum oluyorsunuzdur gastalardan... o yüzden yoktum..ehuheuheuheu..ü[url]www..[/url]
Jeliboss,
Yok patron 2011 de kalmayayım..diskindim 2011 den.. tek yılları sevmem.. çiftler en güzeli..her manada... :)
Strobaba Strobaba,
Ketrin aplaya aybediyon..Ben amatör bir yatırımcıyken, ketrin aplayı izledim..çok inandırıcı 18000 dow hedeflemesi yaptıydı yıllar önce..bende 13000 den mallandıydım..hehehe..gısmet..bekliyoruz... gurtar bizi strofather...üwww
Nuni,
Jölibut'la ilgili şaşırdığım tek şey şu; Görevden alınınca, "Türkiye nin düşmanları ve gelişmesini istemeyen dış mihraklar Haberturk u ele geçirip beni görevden aldırdı" türü bir açıklama beklerdim ondan..hala yapmamış..hühühühü
Merkez Bankası dolara doğrudan satış yönünde müdahale etmeye devam ediyor 04 Ocak 2012 Çarşamba, 10:16:39
pehhh tüyo mu almış bunlar 1 dolar 1 tl mi olacak ne var ne yok satiyirler pehhhh ky mı alıyor dolarları :D:D bi analiz alsaydık ky dolaramı saldiriyiirrr üwwwwwwwwwww
Ekrana falan bakmaya gerek yok :) mb'dan her müdahale haberi çıktıktan 1 saat sonra tolar alıp 100 pips'e bıraksak köşe olduyduk :D
**SandP Fransayı incelemiş bitirmiş rapor hazır bekliyomuş....Bir Kaynak.
Suyunu iç kaynağını sorma:::
[QUOTE=The Tatar;385348]ooo kimler kimler gelmiş,
nunu,strategist,jelibon hoşgeldiniz !
cümleten iyi seneler patronlar,yeni yılda rastgidiyormu peki :)[/QUOTE]
Akay eskiden graf falan atardın sistem mistem boş geçiyon ayboluyo valla
Bi tek senmi? 2012 oldu herkez kendine saklıyo analiz graf sistem bu ne yaa
eskiden böylemiydi bu topik.
AB istatisk kurumu EUROPOL e gör bir insanın sahte euro ile karşılaşma ihtimali 800 yılda birmiş...
Bu oranı düşürmek ancak kalpazanlıklamı mümkün şimdi?
Dün euro piyasaya sürülüşünün 10. yılını kutlamış vışşş.
10 yıldır yokolmadıysa bundan sonrada tedavülden kalkmasss.
Brand Finance´in araştırması, Türkiye´nin, dünyanın en değerli 19´uncu, Avrupa´nın ise en değerli 10´uncu "ülke markası" olduğunu ortaya koydu.
İSTANBUL - Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance´in araştırmasına göre, Türkiye´nin marka değeri, bir önceki yıla oranla yüzde 19,8 artarak 373 milyar dolara yükseldi. Bu rakamın Türkiye´nin, dünyanın en değerli 19´uncu, Avrupa´nın ise en değerli 10´uncu "ülke markası" olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.
Brand Finance´ın açıkladığı ülkelerin marka değeri araştırmasına göre, en değerli ülke markası sıralamasında 12 trilyon 576 milyar dolarla ABD ilk sırada yer aldı. İlk 10 ülke sıralamasında ABD´yi sırasıyla Almanya, Çin, Japonya, İngiltere, Fransa, İtalya, Kanada, Hindistan ve Brezilya izledi. Türkiye ise Belçika´yı geride bırakarak 19´uncu sıraya yerleşti. Brand Finance´in araştırmasına göre, Türkiye´nin marka değeri bir önceki yıla oranla yüzde 19,8 artarak 373 milyar dolara çıktı. Bu değerle ilk kez en değerli 20 ülke markası arasına giren Türkiye aralarında Avusturya ve Danimarka´nın da bulunduğu birçok gelişmiş ülkeyi de geride bıraktı. Türkiye ayrıca ulaştığı bu değerle Avrupa´da da en değerli 10 ülke markası arasında yer almayı başardı.
Ülkelerin marka değerinin belirlenmesinde, ekonomi politikaları, GSMH, işsizlik oranı, turizm geliri, ülke risk algısı, rekabet gücü, sağlık hizmetleri, toplam ihracat, bankacılık sistemi gibi göstergeler göz önünde bulunduruluyor.
Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, bugüne kadar ülke markasının, yurtdışında markalaşma önünde zorluk oluşturduğunu ileri süren iş dünyasının, bu tabloyu değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.
-BRAND FINANCE´IN ARAŞTIRMASINA GÖRE EN DEĞERLİ İLK 20 ÜLKE VE MARKA DEĞERLERİ-
"Ülke marka değeri (milyar dolar)
ABD 12,576
Almanya 3,146
Çin 3,001
Japonya 1,940
İngiltere 1,849
Fransa 1,673
İtalya 1,515
Kanada 1,309
Hindistan 1,266
Brezilya 959
Hollanda 829
Rusya 752
İspanya 729
Avustralya 702
Meksika 672
Güney Kore 605
İsviçre 551
İsveç 471
Türkiye 373
Belçika 369
(ANKA)
O kadar yırtınıyoz hala ne sıralaması olsa olsun bi meksika yı bi güney koreyi geçemiyos, brezilyayı geçmekde hayal oldu zaten.
[IMG]http://www.catnkitten.com/wp-content/uploads/2008/07/cat-with-hot-babe.jpg[/IMG]
Yılbaşı kutlamalarımdan bir kare...:..::..:
[quote=excali;385380][IMG]http://www.catnkitten.com/wp-content/uploads/2008/07/cat-with-hot-babe.jpg[/IMG]
Yılbaşı kutlamalarımdan bir kare...:..::..:[/quote]
:D:D hangisi sensin:confused::confused::D:D monitördeki mi, kedi mi, yoksa kedinin altındaki farenin üzerindeki elin sahibi mi.lelele.kom
yani resimde kutlama yapıyor gibi görünen sadece monitördeki hatun da o açıdan tereddüt ettim:p