-
[QUOTE=shibumi;59478]
Bu topiği baştan sona okuyanlar bile bu kadar kısa sürede topiğe yazanların sürekli nasıl tarz değiştirdiğini görürler.[/QUOTE]
Ben buna gelişim diyorum Sayın Shibumi, devamlı araştırdığımızı gösteriyor bu tutum, olduğumuz yerde durmuyoruz anlamına da gelebilir...
Sevgiler...
-
Alıntı:
[B]shibumi[/B] Nickli Üyeden Alıntı
Bu topiği baştan sona okuyanlar bile bu kadar kısa sürede topiğe yazanların sürekli nasıl tarz değiştirdiğini görürler.
[QUOTE=teo;59483]Ben buna gelişim diyorum Sayın Shibumi, devamlı araştırdığımızı gösteriyor bu tutum, olduğumuz yerde durmuyoruz anlamına da gelebilir...
Sevgiler...[/QUOTE]
[B]cok dogru bir tur evrim. aksi halde genel topik yeterli idi.
zaten bastan beri okunursa ilk koyulan ilke goze carpar daha bir trade sistemi ve bunun uzerine arastirma ve paylasim.[/B]
-
sn teo poz. ve degerlerinizi yayinlayabilirmisiniz?
-
[QUOTE=nyse-dj;59498]sn teo poz. ve degerlerinizi yayinlayabilirmisiniz?[/QUOTE]
şimdi shorta geçtim...12:00 ticki ile...Kapanışı Mpva altında kaldığı için...
VOB - 03.11.2008 08:59:04
----------------------------
Yesterday's PoC:9 (34,550)
Yesterday's Initial Range:34,250 - 34,700
Yesterday's Total Range:34,250 to 37,100
Yesterday's Pva:34,300 to 35,750
Pioneer's Range:37,200 to 37,600
Today's PoC:7 (37,350)
Today's Initial Range:37,200 - 37,600
Today's Total Range:37,125 to 37,600
Today's Pva:37,250 to 37,450
Selling Tail:37,550 to 37,600
Buying Tail:37,125 to 37,175
[U]Market Type: Down Variation Day[/U]
TPOc Above Zone:30
TPOc Below Zone:31
Yesterday's MRange: 35,675
Today's MRange: 37,238 / 37,350 / 37,475
POC Range Area: Equal
[U]MPVA: 37,300 / 37,35 / 37,400[/U]
Suggested Position: Flat
-
Pozisyonu kapattım flatte beklıyecegım, kırılmayı beklıyelım, bu sekılde bul karayı al parayı olmaz, cok yatay cunku...
-
Longa dondum...
VOB - 03.11.2008 08:59:04
Yesterday's PoC:9 (34,550)
Yesterday's Initial Range:34,250 - 34,700
Yesterday's Total Range:34,250 to 37,100
Yesterday's Pva:34,300 to 35,750
Pioneer's Range:37,200 to 37,600
Today's PoC:10 (37,350)
Today's Initial Range:37,200 - 37,600
Today's Total Range:37,125 to 37,600
Today's Pva:37,250 to 37,450
Selling Tail:37,550 to 37,600
Buying Tail:37,125 to 37,175
Market Type: Down Variation Day
TPOc Above Zone:39
TPOc Below Zone:42
Yesterday's MRange: 35,675
Today's MRange: 37,238 / 37,350 / 37,475
POC Range Area: Equal
[U]MPVA: 37,300 / 37,35 / 37,400[/U]
-
10.30 ta short olmustum dondu 12 de dondugu yerden yine sattim 37400 den sonra yine cikti bu kez 37.600 sattim ortalama 34.400 oldu sn teo nunda long oldugunu gorunce ilk minimum karda 37350 verdim gitti sen misin veren 36800 dustu. yine ters indikator olan kazandi. ne zamandir ya sabir diyerek soylemiyordum ama taa 10.30 nere 15.00 nere bekle ver uc kurusa.
-
[QUOTE=nyse-dj;59572]10.30 ta short olmustum dondu 12 de dondugu yerden yine sattim 37400 den sonra yine cikti bu kez 37.600 sattim ortalama 34.400 oldu sn teo nunda long oldugunu gorunce ilk minimum karda 37350 verdim gitti sen misin veren 36800 dustu. yine ters indikator olan kazandi. ne zamandir ya sabir diyerek soylemiyordum ama taa 10.30 nere 15.00 nere bekle ver uc kurusa.[/QUOTE]
ben de cok dondum bugun, 525 puan zarar yazdı bu donusler, en son 37375 den shortladım halen beklıyorum,zarar cıktı, bıraz da sımdılık kar ettırdı...Bu ısler zor ısler hakıkatten, cok yatay gezdı feleksız, 100 puana sıkıstırdılar, ama netıcede kırılma gerceklestı....
-
[QUOTE=teo;59483]Ben buna gelişim diyorum Sayın Shibumi, devamlı araştırdığımızı gösteriyor bu tutum, olduğumuz yerde durmuyoruz anlamına da gelebilir...
Sevgiler...[/QUOTE]
[QUOTE=teo;59589]ben de cok dondum bugun, 525 puan zarar yazdı bu donusler, en son 37375 den shortladım halen beklıyorum,zarar cıktı, bıraz da sımdılık kar ettırdı...Bu ısler zor ısler hakıkatten, cok yatay gezdı feleksız, 100 puana sıkıstırdılar, ama netıcede kırılma gerceklestı....[/QUOTE]
senin short actigin yerde ben shortumu kapattim sen longsun diye tuhh. shortum deseydin bunlar kizaracak istakoz gibi:)) deseydin keske belki kapatmazdim ustad. zarar etmedik ama karda etmedik sayilir.
-
[QUOTE=nyse-dj;59627]senin short actigin yerde ben shortumu kapattim sen longsun diye tuhh. shortum deseydin bunlar kizaracak istakoz gibi:)) deseydin keske belki kapatmazdim ustad. zarar etmedik ama karda etmedik sayilir.[/QUOTE]
poz o kadar sık degısıyorkı, vob topıgıne yazmıstım ama buraya yazmak aklıma gelmedı dogrusu...
-
30 dakikalıklarda laguerre cci bariz satda hemde asırı bolgede kapatmıs, Reverse Engıneerıng Rsı ise kararsız bolgede kapatmıs ama, son dakıka hareketının ,Her ne kadar dırencın ustınde fıyat kapatsada sahte oldugunu belırtmıs...
Geceye pozısyon alsaydım bu grafıge gore, muhtemelen short gırerdım.
Ama ben geleceğimi indikatore emanate edip geceye poz ile gırmem..Kaçan bir şey yok,Önce otobanı göreyim sonra gaza basayım...
[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/8816/aajk9.jpg[/IMG]
-
[quote=teo;59662]
[B]Ama ben geleceğimi indikatore emanate edip geceye poz ile gırmem[/B]..
[/quote]
helal teo, sonunda aynı dili konuşmaya başladık, aslolan fiyat ve/veya fiyat barlarıdır, çünkü fiyat değişmeden indicatör değişmez ve fiyat asla divergence yapmaz, fiyatın limiti de yok malum, macd sat dedi sattım, rsı al dedi aldım, ccı sıfırı kesti işlem yaptım, ne kadar anlamsız değil mi :..:
-
[quote=shibumi;59478]
[B]Ancak salt fiyat, oyuncuyu disipline edemez.[/B]
....
[B]Bir kez daha belirtmeliyim ki, salt "fiyat"ı gözönüne alarak işlem yapan birinin başarı şansı çok azdır. [/B]
[/quote]
o kadar emin olmayınız sn shibumi, fiyatta gecikme yoktur, fiyatta yalan yoktur, fiyatta divergence yoktur, indicatörü alıp satmıyoruz sözleşmenin fiyatını alıp satıyoruz çünkü.
-
Shibumi arkadaşımızın dediğini algılıyorum, direkt fiyat hareketleri ile disipline olmak zor. Ancak şunuda unutmayınız lütfen, iindicatör illa türev olacak diye bir kural yok. Direkt fiyat hareketini yansıtabilen, gördüğümüz fiyat çubuk formlarını da formüle edebiliriz. Mesela open bizde pek kullanılmaz, ama önemli TEYİD işlevi sağlayabilir. Mum grafikleride bunu direkt göstermiyor mu ? Yada pivot low-high da dip tepe arayışı için bir direkt fiyat gözlemi değil mi ? Körü körüne bir türev yerine direkt fiyat hareketlerini inceleyebilmek daha evla bence. Trend çizer dururuz ve illa formül ararız, karmaşık olacak bizde algılayacak ve çözeceğiz ve çizgiyi çizdireceğiz ya. Nedir trendin tanımı ve o tanımdan algıladığımızla bir trend indikatörü yapabilirmiyiz. Ben indikatörler hikayedir derken diverg yada zarf veya MA lanmış yani türevin türevi olarak işlenmiş değerlerden bahsettim. Yanlış algılama olmasın. İndicator gösterge vsvs eğer fiyat hareketlerini direkt analiz etmiyorsa hikayedir diyerek bağlayayım.
Gelişme görecedir, ne zaman sonuç alırsınız başarılı olursunuz o zaman gelişmişsinizdir. Bir söz dizimi vardı hep aklımdadır burayada yazayım.
Başarı için sistem,
Sistem için istikrar,
istikrar için sabır şart.
Hepsi bir arada bir özet gibi. Şimdi sn. Teo sistemini paylaştığına göre bu yaklaşımla SİSTEM i var, İSTİKRARLI, ve SABIRLI ki uyguluyor. Ve kendince bir risk olgusuda var, akşama pozisyon bırakmam diyor. Sn.TEO başarılı olacak mı ? Hataları sevapları yanlışları doğruları ile olacak. Ve onlarda sistemini içerisine girecek ders olarak. Teknikte son nokta olan mekanikleşmeye de gittiğine göre psikolojik boyutunuda aşmış olacak. Teo'dan hareketle bişeyler yazdım, ne olmalıya bakmamız lazım yoksa indikator olayının sonu yok. Ömür biter indikatör bitmez ;).
Olayı indicatör noktasına çektiğim için kusuruma bakmayınız lütfen. sevgiler saygılar
-
[QUOTE=mozkan;59673]helal teo, sonunda aynı dili konuşmaya başladık, aslolan fiyat ve/veya fiyat barlarıdır, çünkü fiyat değişmeden indicatör değişmez ve fiyat asla divergence yapmaz, fiyatın limiti de yok malum, macd sat dedi sattım, rsı al dedi aldım, ccı sıfırı kesti işlem yaptım, ne kadar anlamsız değil mi :..:[/QUOTE]
senın 1 yıl once soyledıgını ben ancak anladım, jeton köşeli kesin:)
Baştan uygulasaydım bu söylediklerini , gece taşıdığım pozisyonlardan zarar yazmıyacaktım...
-
1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/sys.png[/IMG]
-
gece gece konulucak grafikmi bu sn mozkan :) şaka yapıyorum tabiki umarım kazancınızda buna yakın olmustur...neguzel online poker oynuyordum bunu gorunce kaaapatıp vobla ilgili dokumanlara geri döndüm
-
[QUOTE=mozkan;59694]1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/sys.png[/IMG][/QUOTE]
eğer tam anlamı ile sisteme uyabildiyseniz gerçekten mükemmel.....tabiki her sistemde zarar bölümü düşünülerek sabit kontrat ile yada artan miktar(sermaye artımı) ve risk yönetimi ile birlikte çalışmışsa gerçekten çok değerli puanlar.....
umarım emeklerinizin karşılığını almışsınızdır.....genelde duygu karıştırıldığı için ben çoğu kez sonradan pişman olsamda sistemleri göz ardı etmenin acısını halen hatırlarım....
bol kazançlar.....
-
sn mozkan sisteminiz 60 dklik datalara gore cok fazla al sat uretebilmis. bildigimiz sistemlerde gunde 1-2 ancak oluyor saatlik olarak burada oran bunun 2 kati gibi sanki daha dusuk period gibi calismis ve tum donusleri yakalamis oldugu bu orandan bile gorulebiliyor. onun icin saatlik oldugu icin saglam ama 3n az 20 veya 30 dakkalik kadarda hizli. hep idealimde sistem iskeleti idi bu.tebrikler.
-
Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba,
Son zamanlarda yazılanları okuyunca biraz aklım karıştı açıkçası. Göstergeler ve fiyat arasındaki çelişkinin üzerinde durmak konusunda...
Tüm göstergeler bir şekilde piyasada oluşan verilere dayanıyor, o verileri yorumluyor. Her barda açılış, yüksek, düşük ve kapanış diye 4 fiyat verisi ve bir volume verisi var. Bir de barın zaman dilimi var; 5 dakikalık 30 dakikalık vs...
Teo'nun market profile'ı bile bu verileri bir şekilde yorumluyan bir yapıya sahip yanlış anlamadıysam.
Yanlış anlamayın bir polemik yaratmak niyetinde değilim. Yazarak düşündüğümü varsayın:
Bütün sistemler öyle ya da böyle, 4 fiyat verisi, volume verisi ve zaman dilimine dayanmıyor mu diye aklıma bir soru geliyor. Diyelim ki 3 ema 8 emayı kesince diye bir sisteminiz var. Bu kapanış fiyatına dayalı bir sistem değil mi? Önce son 8 kapanışı alıyorsunuz toplayıp sekize bölüyorsunuz, sonra son 3 kapanışı toplayıp üçe bölüyorsunuz. Hangisi büyük diye bakıyorsunuz. Kullandığımız tek veri bar sayısı ve kapanış verisi. Fiyata ve bara dayalı bir sistem olarak değerlendiremez miyiz bunu?
Ya da diyelim hadi bu örnekte çok işlem vardı. bir önceki kapanış ve şimdiki kapanışı karşılaştıralım. Ya da yüksekleri. ROC göstergesi olmuyor mu kullandığımız? Elliot kullandığınızda bile extension hesaplamak için iki pivot noktası arasını ölçüp 1.61 ile çarptığımızda bu bir gösterge olmuyor mu?
Fiyata ve bara dayalı bir sistem demek hiç matematiksel işlem yapılmadığı anlamına mı geliyor? Çünkü bir önceki barla bile şu anki barı karşılaştırmak için bir çıkartma işlemi yapmak gerek farkı bulmak için ve bu da 1 barlık moment demek aslında. Yüksekleri karşılaştırsanız 1 barlık Di+ olur.
Tekrar belirtmek istiyorum amacım tartışma çıkartmak ya da fiyata karşı göstergeyi ya da tam tersini savunmak değil. Sadece anlamak için soruyorum.
Sevgiler.
-
[quote=mozkan;59694]1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/sys.png[/IMG][/quote]
Sn Mozkan birikimli olmayan sadece sabit tek kontrat alım satım (ms'deki points only test gibi) sistem getiriniz nedir acaba, paylaşabilir misiniz?
-
[QUOTE=hdioxyde;59860]Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba,.[/QUOTE]
Hoşgeldin ,
Burada sorun aslında indikator degıl, mesele neyi ölçümlediğidir.
Fiyatın kendisi veya bir yöntem ile (EMA,Simple,TRI,VAR) bunu 1 periyod ile düşünürsek 1 dak. grafikte sonuç çok değişmez,
Fiyat 39000 olsun, Ema(1) de aşağı yukarı 1 dak grafikte aynı olur.
Mesele grafiği daha uzun bir periyoda taşıdığımızda ortaya çıkar.
Indikatorun yanıltıgı nokta Ema 3,5,14 her neyse bu noktada başlar,
Fiyata göre işlem yaptıgımızda bandları ornek alalım...
Bollinger 20/2 degerlerı ıle 30 dakikada kullandıgımızda,sırası ıle Ust band 39354,orta band 37358, alt bandda 35761 olur.
Halbukı bu degerler cok genıstır.Market profıl ıse sıze bunu bu sekılde sunmaz,
Seans basında perıyod (1) gıbı alır. Tıckler arttıkca Sırasıyla Perıyod(1,2,3,4,5,6) sekılınde ılerler.
Burada bandı realtime gorursunuz.Yanı 20 perıyoda bağlı olarak ,izafi bir band sunmaz size.
Bu da daha esnek al/sat yaptırır..
Ben yaklasık 1 aydır market profıl kullanıyorum.Bu seans basında ıslem yaptırdıgında, su durumdasınız, Bır sekılde aldınız veya satdınız.Bu ya dogrudur , ya yanlıstır,( yanı fıyat her ıkı yonde de hareket edebılır.)
Ama barlar devam ettıkce artık realtıme real band olustugunda, ve sız pozısyon aldıgınızda, netıcede sızı ya pat cıkartır,ya kara gecırır.
Cunku onunuzde gercek market band profılı var.20 perıyod ıle sınırlandırılmıs bır band degıl.
BU nedenle geceye pozisyonda kalma ıhtıyacı hıssetmezsınız.Cunku ertesı gunku olusacak barlar sıze real bandı verdıgı ıcın, her zaman trade fırsatı bulursunuz gun ıcınde...
Bugunu ele alalım.
Bolıngerın ust bandındayız.
Kıtap derkı buradan satıs yap hedef 35761,
Ama aynı kıtap derkı, eger fıyat ust banda yapısık ıse trend var satıs yapma.
Veya CCI ornek alalım..
Kıtap derkı +100 den asagı ındıgınde sat.Ama aynı kıtap Sıfırı yukarı kestıgınde al der.
Adam ccı default 14 yapmıs, bunda kazanmayınca optımıze edersın ms ıle, Sen bulursun 8 mesela,
Aa...bır bakarsın 8 satda, 14 alda, ertesı gun açılışta 8 bılırse bak optımıze olayını goruyormusun dersın, 14 kazanırsa, kendı kendıne kızarsın, ne oynuyorsun kardesım dıye sınırlenırsın.Hangısı dogru...
Hadı buyrun, geceye ne yapıp gırmelısınız dogrusu nedır.
Hiç birisi.Yarın bugunden bağımsızdır.Her şey olabılır.Rulet topu gıbı....
Nıye bagımsız, Cunku yarın haber var, dax var,Dow, Var,Usd/jpy var,var babam var,
Sermaye ıstedıgıni kullanır, muneccım degılız kı veya adamın pozisyonunu bılelım...
Nıye rısk alalım.
Gerek varmı? Bence yok...
Yasadıgım olayları analız ettıgımde, hep sunu gordum.O kadar onemlıkı,
Hep gece pozısyonlarında buyuk kayıplarım oldu.Pekı bu zamana kadar basaramadıysam gece pozisyonda kar etmeyı,sebeb nedır geceye poz ıle gırmenın.
Bence hıc yok...
Aslında trader olmanın zorlugu burda galıba,sıhırlı bır alaaddının lambası yok, Buradan al burdan sat, hep kazan.
Bızler hep sıhırlı bır guc bızımle beraber olsun, bıze al desın kar edelım,sat desın kar edelım ıstıyoruz.Bu Alaadın gorevını de ındıkatore yuklemışiz.
Yok boyle bır olay...
Sevgıler...
-
[QUOTE=mozkan;59694]1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/sys.png[/IMG][/QUOTE]
Sn.Mozkan,
26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasında bu sistemin sinyallerine siz kesintisiz olarak uydunuz mu?
-
[QUOTE=teo;59896]
Nıye rısk alalım.
Gerek varmı? Bence yok...
Yasadıgım olayları analız ettıgımde, hep sunu gordum.O kadar onemlıkı,
Hep gece pozısyonlarında buyuk kayıplarım oldu.Pekı bu zamana kadar basaramadıysam gece pozisyonda kar etmeyı,sebeb nedır geceye poz ıle gırmenın.
Bence hıc yok...
[/QUOTE]
Katılıyorum.
Olayın birde psikolojik yıpranma boyutu var ki, beni asıl korkutan o.
-
[QUOTE=mozkan;59674]o kadar emin olmayınız sn shibumi, fiyatta gecikme yoktur, fiyatta yalan yoktur, fiyatta divergence yoktur, indicatörü alıp satmıyoruz sözleşmenin fiyatını alıp satıyoruz çünkü.[/QUOTE]
İmkansız demedim, şansı çok azdır dedim.:)))
-
Şimdi bugunkü vob grafiğine bakalım, sistemler alda girmiş, Ama aşırı bölgede..
Bazı kitaplar derki, aşırı bölgeler trendin kuvvetli oldugu bölgedir,Long/tut.
Bazı kitaplar derki, aşırı bölgeler mal satma bölgesidir.Burada satılmalıdır.
Trend çizgisi yönünden bakalım.Trendi çizersek, Eması 37700 de, buraya geri çekilmesi normaldir.Şu an fiyat kapanış 39300,Ema 1600 puan aşagıda, sabah emadan açtı, Vobda 1600 puan yemeye dayanabilecekmisiniz.
Teknik olarak olabilir,Emaya çekilsede ,aşagıya kırmadığı sürece long/tut yapacaksınız.Ama birde 1600 puan yemişsiniz.Ne olacak peki,Birde aşağı zorladılar, 500 de oradan gitti, sat geldi, arada fark oldu 2100 puan.Call margin yediniz.Peki bu kırılma ya sahte ise, siz sattıktan sonra hop geri emaya çıktı.Gittimi bir 500 puan daha...
Kontrat sayısı kuşa döndü,10 kontrattınız,Elde kaldı 4,Teknik gayet güzel çalıştı,Ama sizin kaldı kontrat 4, hadi çıkar bakalım zararı...
Halen de aldasınız,Sahte kırılmadan dolayı sermaye de bitti, Geceye 4 kontratla long girdiniz.
Birde sabah -2000 daha açtılar.Ringden dışarı...
Bunlar hep başıma geldi....
[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/7213/aals9.jpg[/IMG]
-
[quote=mozkan;59694]1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/sys.png[/IMG][/quote]
bu grafik işi biraz hikaye . sen kaç kere işlem yaptın kaçpara kar ettin ona bak ona bakarsan kurdugun her sistemin böyle grafgini çıkarsa buna yaklaşır ama gerçek te yapılan çok zordur ve farklıdır.
-
[quote=parapara;59913]bu grafik işi biraz hikaye . sen kaç kere işlem yaptın kaçpara kar ettin ona bak ona bakarsan kurdugun her sistemin böyle grafgini çıkarsa buna yaklaşır ama gerçek te yapılan çok zordur ve farklıdır.[/quote]
kıçımızdan uydurduk grafiği oturup tek tek elle girerek, para para gelsin hikaye desin diye, yada tanımadığım iki üç forum üyesi bravo desin diye, işin özeti saygısızlığın luzumu yok, senli benli konuşacak durum da yok, herkes işine gücüne baksın.
-
Yazdım yazdım yazdım sildim sildim sildim.
Sevgiyle sağlıcakla kalın
-
sn mozkan lutfen demoralize olmayin. ozellikle forumun bu kismi cok farkli. biz birikimlerinize saygi duyuyor ve paylasimlarinizla bilgileniyoruz.
-
sn. teo sn hdioxyde demistiki kisa periodlari high low gore yapip bunu uzun periodun close u ile karislastirebilirsen. bunu daha acarmisiniz yada manuel bir ornek verebilirmisiniz.
-
market profile cok degisik bir bakis acisi ama 30 dk lik perioda bagli olmasi genis dusundugumde beni rahatsiz ediyor harket 30 dkliklara bagli degilki diye dusunuyorum serbestce. cunku mesela saat 13 ticki ile 38.00 kirilmazsa long okey ama hareket 12.20 de basladi yani soylemek istedigim market profil "perioddan bagimsiz" olursa korkunc birsey olur nasil yapilir bilmiyorum ama en azindan en dusuk period olmali diye dusunuyorum.
boylelikle gecligi onlenebilir. (para kazanmak veya saglam trade etmekten bahsetmiyorum dikkat) utopyada bir arayis sadece belki fikir verebilir. sn.teo boyle seylere aciktir.
-
[QUOTE=nyse-dj;60053]market profile cok degisik bir bakis acisi ama 30 dk lik perioda bagli olmasi genis dusundugumde beni rahatsiz ediyor harket 30 dkliklara bagli degilki diye dusunuyorum serbestce. cunku mesela saat 13 ticki ile 38.00 kirilmazsa long okey ama hareket 12.20 de basladi yani soylemek istedigim market profil "perioddan bagimsiz" olursa korkunc birsey olur nasil yapilir bilmiyorum ama en azindan en dusuk period olmali diye dusunuyorum.
boylelikle gecligi onlenebilir. (para kazanmak veya saglam trade etmekten bahsetmiyorum dikkat) utopyada bir arayis sadece belki fikir verebilir. sn.teo boyle seylere aciktir.[/QUOTE]
Bunu dilediğiniz periyodda uygulayabilirsiniz.5 dakikada olur 5 gunde.
Ama dunyada uygulaması, yazarı dahıl 30 dakıka...
Burda onemlı olan 30 dakıkanın olusturdugu hıgh ve lowlar, usttekı mesajda bahsetmıssınız, buna da degıneyım, 6 adet 5 dakıkalıgın olusturdugu hıgh ve low, 30 dakıkanın hıgh ve lowuna esıt olur,Yanı sonuc degısmez.
Ama ısın ıcıne close gırerse, 6 tane 5 dakıkalıgın close ortalaması, 30 dakıkalık barın close'una esıt olmaz...
-
[QUOTE=teo;60068]Bunu dilediğiniz periyodda uygulayabilirsiniz.5 dakikada olur 5 gunde.
Ama dunyada uygulaması, yazarı dahıl 30 dakıka...
Burda onemlı olan 30 dakıkanın olusturdugu hıgh ve lowlar, usttekı mesajda bahsetmıssınız, buna da degıneyım, 6 adet 5 dakıkalıgın olusturdugu hıgh ve low, 30 dakıkanın hıgh ve lowuna esıt olur,Yanı sonuc degısmez.
Ama ısın ıcıne close gırerse, 6 tane 5 dakıkalıgın close ortalaması, 30 dakıkalık barın close'una esıt olmaz...[/QUOTE]
anlamadigim 30 dakika icinde cikis ve dusus hareketleri olursa biz kontrpiyede kalmayacakmiyiz. neden period bu kadar uzun. mesela az once olan hareket 12.20 basladi 13.50 tersine dondu.ya kacirmis yada kardan zarar edilmis belkide tumuyle zarar edilmis olabilir.30 dk nin aciklmasi nedir. siz eskiden 60 dklik bakiyordunuz. simdi kuculdu. bunun mantigi nedir.
-
[QUOTE=nyse-dj;60088]anlamadigim 30 dakika icinde cikis ve dusus hareketleri olursa biz kontrpiyede kalmayacakmiyiz. neden period bu kadar uzun. mesela az once olan hareket 12.20 basladi 13.50 tersine dondu.ya kacirmis yada kardan zarar edilmis belkide tumuyle zarar edilmis olabilir.30 dk nin aciklmasi nedir. siz eskiden 60 dklik bakiyordunuz. simdi kuculdu. bunun mantigi nedir.[/QUOTE]
sayın dostum ben eskıden 60 dakıka bakıyordum da kar mı ettım, bunun mantıgı adamların yontemını aynen uygulamak,
Bu yontemde ara hareketler bızı ılgılendırmez, 30 dakıkanın kapanısı onemlıdır.
Ben bar kapanısı ıle 38150 den longa gectım, dıger bar kapandıgında 38300 den gerı verdım,
Aslında hıc bır sey ıcın gec kalınmıyor,sadece beynımız bızı cok gec kalıyoruz dıye uyarıyor, mesele gec kalmak degıl, uzun vade de para kazanmak,
Gec kalsan 150 puan gec kalırsın. O da onemlı bır olay degıl, ben bu yontemde tecrubemı soylıyeyım, hıc gec kalmadım, bar kapanısı her zaman fırsat verdı satmak veya almak ıcın...
-
[quote=teo;60103]sayın dostum ben eskıden 60 dakıka bakıyordum da kar mı ettım, bunun mantıgı adamların yontemını aynen uygulamak,
Ben bar kapanısı ıle 38150 den longa gectım, dıger bar kapandıgında 38300 den gerı verdım,
Aslında hıc bır sey ıcın gec kalınmıyor,sadece beynımız bızı cok gec kalıyoruz dıye uyarıyor, mesele gec kalmak degıl, uzun vade de para kazanmak,
Gec kalsan 150 puan gec kalırsın. O da onemlı bır olay degıl, ben bu yontemde tecrubemı soylıyeyım, hıc gec kalmadım, bar kapanısı her zaman fırsat verdı satmak veya almak ıcın...[/quote]
uzun giderken low-close arası, kısa giderken high -close arası hep cazip gelir ve bir fırsat kaybı görülür, keşke oradan verseydim alsaydım meselesi, bunu aşmak çok çok zor, ama birde dsı ve efg yerine koyun kendinizi işlemleri genelde bar dibi veya bar tepesinde gerçekleşir, ver coşkuyu yani ;)
-
[QUOTE=teo;60103]sayın dostum ben eskıden 60 dakıka bakıyordum da kar mı ettım, bunun mantıgı adamların yontemını aynen uygulamak,
Gec kalsan 150 puan gec kalırsın. O da onemlı bır olay degıl, ben bu yontemde tecrubemı soylıyeyım, hıc gec kalmadım, bar kapanısı her zaman fırsat verdı satmak veya almak ıcın...[/QUOTE]
tamam dedigini anladim. ama sen 60 liktada kazandin ben sahidim bazi hatalarin oldu bunlar period disinda kalan seylerdi aslinda. en onemlisi seninle beraber bende yaptim bir poz acinca (inandigin yone) israr edip poz sayisini artirmak idi.
aslinda az zarar ile cik degilmi. bunu yapamadik sanirim.
-
teo, 1506 no.lu mesajındaki grafikte fiyat çubuklarının altında ve üstünde birbirine paralel giden yeşil ve kırmızı çizgiler var. Bunlar birbirleriyle kesişmediğine göre h.o değiller herhalde. Özel ve şahsi değilse ne olduklarını söyleyebilir misin?
Sevgiler.
-
[QUOTE=mur@t;60785]teo, 1506 no.lu mesajındaki grafikte fiyat çubuklarının altında ve üstünde birbirine paralel giden yeşil ve kırmızı çizgiler var. Bunlar birbirleriyle kesişmediğine göre h.o değiller herhalde. Özel ve şahsi değilse ne olduklarını söyleyebilir misin?
Sevgiler.[/QUOTE]
Onları daha oncekı sayfalarda verdım formulunu...RSI reverse olarak formule etmısler (hıgler ıcın rsıh,ve low lar ıcın rsıl halıne getırmısler,close kullanmamıslar)
İlgili dokuman [URL="http://rapidshare.com/files/158877667/The_Decomposition_Method_by_Giorgos_Siligardos__Ph.D.pdf"]The_Decomposition_Method_by_Giorgos_Siligardos__Ph.D.pdf[/URL] diye gecer...
Yesıl olan _RevEngRSIH
Kırmızı olan _RevEngRSIL
hareketlı ortalama degıl , bır cesıt trend gostergesı, uzerı long, altı short bolgesı, ara bolge flat kalınmalı...Ms ıcın yenıden kodlarını vereyım.
_RevEngRSIH
---------------
value:=Input("RSIH value", 1, 100,50);
WildPer:=Input("Wilder Time Periods",1, 100,14);
ExpPer:=2*WildPer-1;
{Average Up High}
AUH:=Mov( If(H>Ref(H,-1), H-Ref(H,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down High}
ADH:=Mov( If(Ref(H,-1)>H, Ref(H,-1)-H, 0), ExpPer, E);
x:=(WildPer-1)*(ADH*value/(100-value)-AUH);
RevEngRSIH:=If(x>=0, H+x, H+x*(100-value)/value);
RevEngRSIH
--------------------
_RevEngRSIL
--------------
value:=Input("RSIL value", 1, 100,50);
WildPer:=Input("Wilder Time Periods",1, 100,14);
ExpPer:=2*WildPer-1;
{Average Up Low}
AUL:=Mov( If(L>Ref(L,-1), L-Ref(L,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down Low}
ADL:=Mov( If(Ref(L,-1)>L, Ref(L,-1)-L, 0), ExpPer, E);
x:=(WildPer-1)*(ADL*value/(100-value)-AUL);
RevEngRSIL:=If(x>=0, L+x, L+x*(100-value)/value);
RevEngRSIL
--------------
Son durum halen short, pazartesı ya uzerıne cıkar long olunur, ya da shorta devam edılır.
[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/6985/aawh5.jpg[/IMG]
-
teo, tşk ederim, gözümden kaçmış demek ki...