-
[quote=TÜRKOĞLU;203558]MS te system tester diskini boşaltmak istiyorum.bunu nasıl yapıyorduk? yani sanıyorum sadece test sonuçlarını silmek yetmiyor.MS bu testleri bir yerde depoluyordu diye biliyorum.
pc de bir yerde bir klasörü vardı ama neredeydi adı neydi?
C:\Program Files\Equis\MetaStock altında RESULTS diye bir klasör var bu muydu acaba?
şu an 1,83 GB görünüyor.
nasıl temizlenecek bu?[/quote]
result klasörünün içide temizlenebilir, system tester ekranında sağ üste options var ordan geçmişi temizle gibi bir seçenek olması lazım ordanda temizlenebilir.
-
[quote=Astatin;202166]"Band içinde ki sinyalleri uygulama" prensibi ile bile getiri aynı kaldı..Hatalı işlem sayısı neredeyse yarıya düştü....:)
"Buna karlı olanları her durumda uygula","saat 16:45 den sonra banda bakma" gibi prensipleri de koda dökünce getiri artacaktır. Daha önemlisi tek işlemdeki max haşırt düşecektir. Çünkü mevcut durumda iki band arası mesafe = max haşırt oluyor (gaplar hariç)...bu iki kuralı ekleyince buda elemine olur...
G
[IMG]http://i46.tinypic.com/311o2kj.jpg[/IMG]
[IMG]http://i46.tinypic.com/2lve92b.jpg[/IMG][/quote]
"Band içindede olsa, karlı kapanan sinylleri uygula" cümlesini e sistemin içine kodladığımda son manzara şu oluyor...Getiri düşmüş görüntüsü yanıltmasın..Test periyodu 10 gün kısaldığı için öyle..Yoksa getiir önceki ikiye göre daha yüksek (Istratejist patron; sanırım sadece sen ilgileniyorsun :))....Sırada; saat 16:30 sonrasının ayrıştırılması ve dün vobjektif seans odasına yazdığım gibi, gap li açılışlarda, gap in ters yönündeki bandın hareketli hale getirilmesi var...
[IMG]http://i47.tinypic.com/2a0ccvo.jpg[/IMG]
-
[quote=Astatin;204254]"Band içindede olsa, karlı kapanan sinylleri uygula" cümlesini e sistemin içine kodladığımda son manzara şu oluyor...Getiri düşmüş görüntüsü yanıltmasın..Test periyodu 10 gün kısaldığı için öyle..Yoksa getiir önceki ikiye göre daha yüksek (Istratejist patron; sanırım sadece sen ilgileniyorsun :))....Sırada; saat 16:30 sonrasının ayrıştırılması ve dün vobjektif seans odasına yazdığım gibi, gap li açılışlarda, gap in ters yönündeki bandın hareketli hale getirilmesi var...
[IMG]http://i47.tinypic.com/2a0ccvo.jpg[/IMG][/quote]
Harika görünüyor patron. .brv .brv .brv
Bir de Metastock ile en az 2 yıllık veri ile test etmek sağlıklı olabilir. Orada da daha karlı ise bu iş tamam demektir... Karlılık ile çok yakından ilgilendiğim doğrudur. Sonuçta bu işi para için yapıyoruz, pantolonu gösteren ütü, sistemi gösteren karlılığıdır... :..:
-
[quote=Strategist;204890]Harika görünüyor patron. .brv .brv .brv
Bir de Metastock ile en az 2 yıllık veri ile test etmek sağlıklı olabilir. Orada da daha karlı ise bu iş tamam demektir... Karlılık ile çok yakından ilgilendiğim doğrudur. Sonuçta bu işi para için yapıyoruz, pantolonu gösteren ütü, sistemi gösteren karlılığıdır... :..:[/quote]
Evet patron..MS elde etmeye çalışıyorum, o testi de yapacağım.Ama çuvallayacağını sanmıyorum..Çünkü bu sistemin atası olan Multipass, 14 aydır sahalarda ve hiç bir ay eksi yazmadı. Tek seferde ve peşpeşe haşırtları da iyiydi:..: Sonuçta yukarıda yapılan şey bir çeşit filtre eklemek..Amma ben de çok merak ediyorum..Yukarıda dediğim son iki atraksiyonu da koda eklemeyi başarırsam ondan sonra MS de test edeceğim.
Gelelim dünkü; bu çeşit bir band SAZAN kriterlerinin ihlali sayılır mı? Çünkü bir üst zaman diliminde kullandığımızda kodu değiştirmek gerekiyor....demiştin..Bence ihlal sayılmaz. Nedeni şu; örneğin 5 dakikalık periyotta bandı tarif ederken, belirli bir saat sonunda oluşan fiyat verilerini alıyorsun...Bunu 60 dklıkdada yapabilirsin ama bandı genişletmek için koddaki saat ayarıyla oynaman lazım..Yukarda dediğim gibi sonuçta band olayı filtre olarak çalışıyor ve 60 dklığa geçiyosan filtrenin deliklerini de ona göre ayarlaman gerekir..bu filtrenin sakat olduğu anlamına gelmez..ama bence örnek bar sayısının enaz seans açılışından itibaren 3-4 bara bakması lazımki, istatistiki olarak anlamlı bir şeyler üretsin..saatlikde o dercee başarılı olmaz kanaatimce..ya zaten 60 dk bekleyemem ben..bazen 15 dk bile yüksek geliyor bana:..:
-
[quote=Astatin;204892]ya zaten 60 dk bekleyemem ben..bazen 15 dk bile yüksek geliyor bana:..:[/quote]
Ben de kısa zaman öncesine dek aynen öyle düşünüyordum, ama dün enorton'la da paylaştığım gibi artık farklı düşünüyorum. Son zamanlarda yazdığım sistemlerin çoğu testlerde saatlikte daha başarılı çıkıyor. Bunu saatliğin ufak zigzagları doğal yoldan filtrelemesine bağladım.
Yalnız saatlik sistemlerim çok pis sabah gap'i yiyor, özellikle fiyat gap yönünde devam ederse yön değiştirene de çok pis haşırtos durumu yaşanıyor. Ona henüz çare bulamadım... Çalışmaya devam... :)
-
[QUOTE=Astatin;204892]Evet patron..MS elde etmeye çalışıyorum, o testi de yapacağım.Ama çuvallayacağını sanmıyorum..Çünkü bu sistemin atası olan Multipass, 14 aydır sahalarda ve hiç bir ay eksi yazmadı. Tek seferde ve peşpeşe haşırtları da iyiydi:..: Sonuçta yukarıda yapılan şey bir çeşit filtre eklemek..Amma ben de çok merak ediyorum..Yukarıda dediğim son iki atraksiyonu da koda eklemeyi başarırsam ondan sonra MS de test edeceğim.
Gelelim dünkü; bu çeşit bir band SAZAN kriterlerinin ihlali sayılır mı? Çünkü bir üst zaman diliminde kullandığımızda kodu değiştirmek gerekiyor....demiştin..Bence ihlal sayılmaz. Nedeni şu; örneğin 5 dakikalık periyotta bandı tarif ederken, belirli bir saat sonunda oluşan fiyat verilerini alıyorsun...Bunu 60 dklıkdada yapabilirsin ama bandı genişletmek için koddaki saat ayarıyla oynaman lazım..Yukarda dediğim gibi sonuçta band olayı filtre olarak çalışıyor ve 60 dklığa geçiyosan filtrenin deliklerini de ona göre ayarlaman gerekir..bu filtrenin sakat olduğu anlamına gelmez..ama bence örnek bar sayısının enaz seans açılışından itibaren 3-4 bara bakması lazımki, istatistiki olarak anlamlı bir şeyler üretsin..saatlikde o dercee başarılı olmaz kanaatimce..ya zaten 60 dk bekleyemem ben..bazen 15 dk bile yüksek geliyor bana:..:[/QUOTE]
Sn Astatin yaptığınız işi bende takip ediyorum. Bazı denemelerde yaptım, sonucu beğenmedim.
Sisteme karlı veya zararlı pozisyonu nasıl tanıtıyoruz. Sizin son yaptığınızı denemek için. Müsait zamanınızda yazabilirmisiniz.
Hatta sonra şu saat 16.00 sonrasınıda soracağım nasılsa ikisini bir yazabilirmisiniz...
-
[quote=hilmi;205100]Sn Astatin yaptığınız işi bende takip ediyorum. Bazı denemelerde yaptım, sonucu beğenmedim.
Sisteme karlı veya zararlı pozisyonu nasıl tanıtıyoruz. Sizin son yaptığınızı denemek için. Müsait zamanınızda yazabilirmisiniz.
Hatta sonra şu saat 16.00 sonrasınıda soracağım nasılsa ikisini bir yazabilirmisiniz...[/quote]
Sisteme karlı pozisyonu tanıtabilmeniz için;
1) Son barın kapanışına
2) Bir önceki sinyalin al-mı sat-mı olduğu
3) Bir önceki sinyalin geldiği barın kapanışı bilgilerine ihitaycınız var.
1) C (bu en kolayı) :)
2) Son al sinyalinden bu yana gecen bar sayısı
Algec:= barssince(al koşulu);
Son Sat sinyalinden bu yana gecen bar sayısı
Satgec:= barssince(sat koşulu);
durum:=if(algec>satgec,1,0);
eğe algec satgec den büyükse yakın olan sinyal sat sinyalidir;) (durum değişkeninin 1 döndüğü durum, aksi olursa da yakın olan sinyal al sinyalidir yani durum değişkeninin 0 döndüğü durum
3) son sat sinyalinnin geldiği barın kapanışı;
Obars:=Valuewhen(1,satkoşulu,c);
son al sinyalinin geldiği barın kapanışı
obara:=Valuewhen(1,alkoşulu,c);
-----------------------------------------------------------------
elinde ne var? bir önceki sinyalin ne (al yada sat) olduğu ve o bardaki kapanış değeri...e son barın kapanışını da onla karşılaştırıver mevcut sinyalin karmı zarar mı ürettiğini anlamak için :)...
önceki sinyal satsa ve c<obars ise son sinyalin (al) kar etmiştir değilse zarar, önceki sinyalin alsa ve c>obara ise son sinyalin (sat) kar etmiştir aksi ise zarar.:))):))):))):))):)))
Bitti mi hayır...sisteminin formülüne bağlı olarak 2 ve 3 üncü adımlarda ek çalışmalar yapman gerekebilir...
NOT: danışmanlık ücreti olarak 2adet lüfer alayım:D:D
-
hilmi patron lüferler gelmedi aç kaldık...üwwww :) :( :) :D:D
-
Barsince dendiğinde akla gelen isim Astatindir :D
-
geceye poziyon tasımayan sistem testi yapmak istiyorum, ya da gap ler sistemlerin performansını nasıl etkiliyor görmek istiyorum. gün sonuna flat girmesi için matrikste al ve açık poziyon kapa kısımlarına ne yazmalıyım? ya da her gun sonunda pozısyonu kapamanın baska bır yolu var mıdır?
-
[QUOTE=eloy;207215]geceye poziyon tasımayan sistem testi yapmak istiyorum, ya da gap ler sistemlerin performansını nasıl etkiliyor görmek istiyorum. gün sonuna flat girmesi için matrikste al ve açık poziyon kapa kısımlarına ne yazmalıyım? ya da her gun sonunda pozısyonu kapamanın baska bır yolu var mıdır?[/QUOTE]
OR (Hour()=17 AND Minute()=40)
şartını pozisyon kapatma kısımlarına ekleyin. Yanlız 40 yazan yer son barınızın dakikası ile uyumlu olmalı, değilse değiştirin...
-
[quote=Astatin;204892]Evet
Gelelim dünkü; bu çeşit bir band SAZAN kriterlerinin ihlali sayılır mı? Çünkü bir üst zaman diliminde kullandığımızda kodu değiştirmek gerekiyor....demiştin..Bence ihlal sayılmaz. Nedeni şu; örneğin 5 dakikalık periyotta bandı tarif ederken, belirli bir saat sonunda oluşan fiyat verilerini alıyorsun...Bunu 60 dklıkdada yapabilirsin ama bandı genişletmek için koddaki saat ayarıyla oynaman lazım..Yukarda dediğim gibi sonuçta band olayı filtre olarak çalışıyor ve 60 dklığa geçiyosan filtrenin deliklerini de ona göre ayarlaman gerekir..bu filtrenin sakat olduğu anlamına gelmez..ama bence örnek bar sayısının enaz seans açılışından itibaren 3-4 bara bakması lazımki, istatistiki olarak anlamlı bir şeyler üretsin..saatlikde o dercee başarılı olmaz kanaatimce..ya zaten 60 dk bekleyemem ben..bazen 15 dk bile yüksek geliyor bana:..:[/quote]
[quote=hilmi;205100]Sn Astatin yaptığınız işi bende takip ediyorum. Bazı denemelerde yaptım, sonucu beğenmedim.
Hatta sonra şu saat 16.00 sonrasınıda soracağım nasılsa ikisini bir yazabilirmisiniz...[/quote]
Istratejist ve Hilmi arkedaşlar,
1) Band olayını statik yapmanın bazı sakıncaları var. Bandın hemen üzerinde al ve peşinden hemen altında sat verdirecek şekilde üst üste çok sayıda sinyal olursa statik band işi ciddi zarar yazabiliyor..(Son 4 ayda, sadece 1 kez olmuş ve üst üste 2300 toplam zarar yapan işlemler olmuş bu şekilde. Bu nasıl alt edilir? AKla ilk gelen bu bandı genişletmek, veya daraltmak..Ancak her iki yöntemdede ciddi sakıncalar var..İlkinde tek seferde aldığınız riski büyütmüş oluyorsunuz, ikincide ise bandı kullanım amacından uzaklaşmış oluyorsunuz.
Üçüncü ve şimdilik iyi görünen yol ise; bu bandı hareketli hale getirmek..Yani belirli bir saat itibariyle oluşan HHV, LLV yerinde, fiyata bağlı olarak değişen band kullanmak..mesela HHV(H,3) gibi...Bu şekilde yapınca işlem sayınız biraz artıyor ama tek seferde yediğiniz haşırt ve consecutive haşırtlardaki toplam puan kaybı azalıyor..
Dördüncü bir yol, bandın üzerind egelen allar veya bandın altında gelen satlar için ayrı koşul yazmak. (Bandın altında gelen al veya bandın üstünde gelen satların doğası itibariyle %80 tuttuğunu göreceksinz ani o durumlarda soun yok)..Dördüncü yol dah uzun ve meşakatli bir yol..Kod uzunluğu çarpı iki olur..
2) Hareketli band kullanınca SAZAN kriterlerinin ihlali ihtimali de ortadan kalkıyor :)
3) Saat 16:30 dan sonrasını ayrıca değerlendirmek konusunda ben şimdilik bir mesafe kaydedemedim. Ama ilk maddede belirttiğim, bandı hareketli hale getirme işi zatan 16:30 sonrasını ayrı ele alma gerekliliğini ortadan kaldırıyor..
Bol şans