-
[quote=hilmi;202130]MS de çalışıyor gibi, her günü ayrı ayrı görüyor sanki....
Formüldeki 945 ler 940 olmalı....
(c<L1st or c>H1st) tek başına yetmez sanırsam kapanış L1st ile H1st arasında olunca pas geç demelisin, yoksa alt çizginin 5 000 puan altında bile pas geçer al sinyalini.... Son cümle biraz tuhaf oldu sanki fakat sorunu sanırsam anlarsınız...[/quote]
Mtx de çlışmıyor maalesef... yada benim mtx de çalışmıyor...
L1st-H1st dışında olursa [B]uygula[/B] demekle (yukarıda yazdığım), L1st-H1st içinde olursa [COLOR=black][B]uygulama[/B][/COLOR] demek aynı şey değil midir dostum (sınır yani eşitlik değerlerini hariç tutarak)..yani ben pas geçeceği bölgeyi değil, uygulayacağı bölgeyi demiş oldum..
Cevap için sağolasın. MS de çalışıyorsa demekki arızamız formülasyonda değil.. MTX kullanan başka bir arkadaş deneyebilir mi?
-
Sn asti
MS de bütün koşullara
AND (C>ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=20,HHV(H,1)) OR C<ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=20,LLV(L,1))) AND (C>ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=40,HHV(H,2)) OR C<ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=40,LLV(L,2)))
formülünü ekleyerek sanırım yapmak istediğinizi yaptım. Yanlız ben 20 dakikalık sitemde yaptım. Sadece 9 ve 40 yazınca birinci barda işlem yaptı, yukarıdaki gibi yazınca ilk 2 barda ve bant arasında işlem yapmıyor.
İşlem sayısıda getiriside yaklaşık % 30 gibi azaldı yani fayda yerine zarar verdi benim sistemde. Belki sizin sistemde işe yarar....
-
[quote=hilmi;202155]Sn asti
MS de bütün koşullara
AND (C>ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=20,HHV(H,1)) OR C<ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=20,LLV(L,1))) AND (C>ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=40,HHV(H,2)) OR C<ValueWhen(1,Hour()=9 AND Minute()=40,LLV(L,2)))
formülünü ekleyerek sanırım yapmak istediğinizi yaptım. Yanlız ben 20 dakikalık sitemde yaptım. Sadece 9 ve 40 yazınca birinci barda işlem yaptı, yukarıdaki gibi yazınca ilk 2 barda ve bant arasında işlem yapmıyor.
İşlem sayısıda getiriside yaklaşık % 30 gibi azaldı yani fayda yerine zarar verdi benim sistemde. Belki sizin sistemde işe yarar....[/quote]
:)ok dostum..ilk yazdığım hali evdeki Laptop da çalıştı...işyerindeki laptop daki mtx deymiş problem teşekkürler...
-
"Band içinde ki sinyalleri uygulama" prensibi ile bile getiri aynı kaldı..Hatalı işlem sayısı neredeyse yarıya düştü....:)
"Buna karlı olanları her durumda uygula","saat 16:45 den sonra banda bakma" gibi prensipleri de koda dökünce getiri artacaktır. Daha önemlisi tek işlemdeki max haşırt düşecektir. Çünkü mevcut durumda iki band arası mesafe = max haşırt oluyor (gaplar hariç)...bu iki kuralı ekleyince buda elemine olur...
G
[IMG]http://i46.tinypic.com/311o2kj.jpg[/IMG]
[IMG]http://i46.tinypic.com/2lve92b.jpg[/IMG]
-
Belki birinin işine yarar... Değişken parametreli indikatör yapmanın yollarından biri:
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=202158&postcount=17864[/url]
-
ya bu indikatörleri FML ile nasıl çağırıyorduk MS te unuttum yaw üüü
yani atıyorum X şeklinde tanımladığım bir h.o var birde Y şeklinde. X Y yi yukarı kesince AL aşağı kesince SAT nasıl yazılıyor bunun hem expert formülü hemde tester da fml kullanarak ?
Cross (fml "X" falan filan bişeydi... unuttum yaw...
teşekkürler,
-
[FONT=ArialMT][FONT=Times New Roman][B]Fml("Phoenixb1") şeklinde sayın [/B][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]TÜRKOĞLU[/SIZE][/FONT][/FONT]
-
Arkadaşlar Metastock hakkında bir formül yazımında yardımınızı rica ediyorum
1 ve -1 değerlerini veren bir indikatörümüz var bu indikatörün en son verdiği sinyalden bu yana kaç tane bar geçtiğini hesaplayacak kodu nasıl yazabilirim.
-
[quote=artanis;202844]Arkadaşlar Metastock hakkında bir formül yazımında yardımınızı rica ediyorum
1 ve -1 değerlerini veren bir indikatörümüz var bu indikatörün en son verdiği sinyalden bu yana kaç tane bar geçtiğini hesaplayacak kodu nasıl yazabilirim.[/quote]
Barsince ile yapabilirsiniz ama önce indikatörün içinde 1 ve -1 değerini veren förmülleri ayrıca tanımlamanız gerekiyor.Formülü parametrelerini değiştirip buraya yapıştırırsanız daha kolay yardımcı olabilirim.
-
Barsince(fml("indikatöradı")) olarak bir deneyin olmazsa bir önceki mesajımdaki gibi yaparız.
-
1 değerinden bu yana geçen bar sayısı:
barssince(indikatör=1)
-1 değerinden bu yana gene bar sayısı,
barssince(indikatör=-1)
en son olandna bu yana geçen bar sayısını istiyorsan
if(barssince(indikatör=1)> barssince(indikatör=-1),
barssince(indikatör=-1), barssince(indikatör=1))
diyorsunki; indikatörün 1 olmasından bu yana geçen bar sayısı, -1 olmasından bu yana geçen bar sayısıından büyükse (ki bu durumda -1 olması daha yakında olmuştur) -1 olmasındna bu yana geçen bar sayısını al, tersi olursa da 1 olmasından bu yana geçen bar sayısını al
-
MS te system tester diskini boşaltmak istiyorum.bunu nasıl yapıyorduk? yani sanıyorum sadece test sonuçlarını silmek yetmiyor.MS bu testleri bir yerde depoluyordu diye biliyorum.
pc de bir yerde bir klasörü vardı ama neredeydi adı neydi?
C:\Program Files\Equis\MetaStock altında RESULTS diye bir klasör var bu muydu acaba?
şu an 1,83 GB görünüyor.
nasıl temizlenecek bu?