garan
7.36 (balkon rakamıdır)
usdtry
2.9210 (üstü borsayı düşüş yönünde baskılar, 2.9757 ve üstü volatilite demektir)
işlerinide unutmayacağız,...
Printable View
garan
7.36 (balkon rakamıdır)
usdtry
2.9210 (üstü borsayı düşüş yönünde baskılar, 2.9757 ve üstü volatilite demektir)
işlerinide unutmayacağız,...
benimkiler bu şekil,
saatlik takibi ise bu güne mahsus yapamıyorum,...
Sayın İndregandi
Dolar / TL analizi için teşekkürler.. Spottan 1.922 aşıldığı an şartlı emir ile USD ler 2.98 e kadar tutulacak. Ben hızlı bir şekilde bu seviyenin de aşılacağını düşünüyorum . (4 Ocak bile olabilir). Nedenlerine gelince :
1. Türkiye için 3 gün çok uzun zaman. Böyle bir jeopolitik de kimse risk almayacaktır.
2. Rusya misilleme için uygun bir an kovalamakta. Bu zaten piyasa üzerinde demoklesin kılıcı.
3. Cerablus'un batısı na geçildi. Şu anda söylenmiyor ama 4 Ocak'ta ortaya çıkınca buradaki tepki ölçülecek .
4. Başika ya rusya , iran yanlısı bir gruptan her an saldırı gelebilir.
5. Aralık ayı içerisinde piyasa yatay tutularak yüksek yabancı çıkışı planlandı ve başarıldı.
6. MB kesinlikle faiz artırımı yapmayacak. Hükümet zaten USD nin olabildiğince yukarıya alınıp içeride batışlar iile beraber rahatlamak isteyecektir. Unutmayın devalüasyon TL de kalan herkesten alınan zorunlu servet vergisidir. TL da kalanlara asla faiz geliri verilmeyecek (Enflasyon zaten geri kalanların işini görecektir)
7. Doların hala burada kalabilmesinin tek nedeni henüz çıkamamış yabancı ya da banka bilanço makyajı yapılmasından kaynaklanmakta.
8. Borsada ise tarihi dipler (USD bazında) mutlaka test edilir ..
Bana sorarsanız yaşadığımız dönem 2000 Kasım 2001 Şubat arasının extended (uzatılmış) halidir..
Benim analizim yukarıdaki gibi..
Teşekkürler..
Tüm arkadaşların yeni yılını kutlar, yeni yılın ülkemize,size ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk, huzur ve neşe getirmesini dilerim. Her şey gönlünüzce olsun .
ben bilmem,
usd 2.9210 üstünde kalabilirse daha yükseklere gider,..2.9757 üstünde kalmadan yükseliş yönünde agresif usd hareketi yaşanmaz,..
garan 7.36 üstünde ise borsa yükselir, değilse yükselemez,...
jeopolitikten ise bıktım artık,...
kıprıs suriye eş zamnlı demiştik yıllar oluyor,...
yazdıklarımız bir bir çıktı,...
kıprıs düşüyor, suriye düşüyor
borsalar açısından en sıcak gündem ise,..
ırak merkezi yönetimi ile k.ırak bölgesel yönetimi arasındaki çekişmenin türkiyeye taraf olamak üzere fatura edilmesi,
bu bir sıcak çatışma ihtimali demek,...
eğer k.ırak bölgesel yönetimi türkiyenin himayesini seçerse bu himaye ve şekil
osmanlı ve misaki millden arta kalan musul ve kerkük meselesi ile iç kamuoyuna yönelik süslenebiliyor,.....
başika konusunun menfi müsbet sonuca bağlanışı bunu anlamamız yönünde ilk işaret,...
uçaktan önce, uçaktan sonra
başikadan önce başikadan sonra
başika işi atlatılırsa borsa açısından bir rahatlama gündeme gelebilr,...
zira rusya ile çatışma ihtimalimiz çok zayıf,....ancak ırakla çatışma ihtimalimiz çok fazla,..
benim anladığım,..ilerdeki amaçlara yönelik olarak,
nato iran ile suriye arasında bir izalasyon düşünüyor,...
(zira iran suriyede ve merkezi ırak yönetimi(şii) üzerinden ırakta aktif, abd ve rusya ilerde çekildiğinde bu bölgenin tamamen iranlaşması demek olabilir,..bu yemen üzerinden sudilerin, yine araplar üzerinden sudilerin ilaveten israilin işnede gelmiyor)
bu izalasyon bir tampon bölgeyi zorunlu kılıyor,..ki bu tampon bölge zaten ilerde kurulacak kürt devletine otomatik dönüşecek şekilde dizayn olmalı,
bu işe ise kendisi girmiyor girecek adam arıyor,
eğer bu adam tr ise,
rusya suriyeyi tutarken, tr kuzey ırağı tutacak demek,...
şimdi tr bu ileri parasız nasıl yapacak,..yani sen hem para vermeyeceksin hem tepe tepe kullanacaksın,
usd try harketlerini bu manada dışarsı ile bereber ele alalım,
yani örneğin usd zar, ysd rub, usd inr, usd brl,...
önce hereket globalmi, yoksa ceopolitik üzerinden bölgeslemi,..
bunu anlamak için,..
neyse ben çıkıyorum,
her kese iyi seneler diliyorum,..
hayırlı yıllar
Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu ve sevdikleri ile birlikte geçirecekleri nice yıllara... Mutlu yıllar...