Bu borsa daha gider kesmez bu.
Printable View
Bu borsa daha gider kesmez bu.
[QUOTE=hilmi;295637]Eskiden Nurol Menkul yaptırıyordu küçük miktarlara ( 20 000 - 50 000.- TL ) şimdi bilmiyorum, bankalar ve aracı kuruluşlar ile görüşün. Tahvilde İMKB de ayrı bir pazardı...
Yaklaşık yüzde onla almak demek 100 lük tahvili 90 alamak demek, 5 ile satmakda 95 satmak gibi. Risk az gerekirse vade sonuna kadar tut parayı hazine verir. Ana para zararı ancak hazine batarsa. Ancak getiri zararı var.
100 lük tahvili vade sonunda 100 olarak hazine öder.
Zarar yok mevdut gibi düşün. Fakat al sat ile kazanmak mümkün...[/QUOTE]
Yanlız bankalar kendileri müşteriye satıp geri alırken marjı çok açarlar, al sat ile kesinlikle kazanılmaz...
Aliş ve satış fiyatı arasındaki fark çok çok önemlidir...
Alış satış fiyatı arasındaki fark az olmalı, 1 puanlık oynamada kazandırmalı, öyle 5 puan oynaması çok zor...
Herkese iyi akşamlar...
teminatları 800 yapmaları boşuna değilmiş buda bize kapak olsun .dng
ekim-aralık uzlaşıları arası fark düşmediği müddetçe(şu an 725+-25) ve ,üst üste 2 gün - kapanış olmadıkça yatay yukarı piyasa ve "long live the bulls" diyorum.. 8 ekimden sonra alıcı satıcı da kapanıyormuş, trigger MRS'yi göremeyeceğiz artık..
***duyuru*** 8 ekım 2010 ıtıbaren ımkb ve vob tarafından verı setlerınde yapılan degısıklıkler
degerlı kullanıcılarımız,
borsaların almıs oldugu kararlar cercevesıne, 8 ekım 2010 tarıhınden
ıtıbaren, ımkb ve vob'da gerceklesen ıslemlerın uye kodları
yayınlanmayacaktır.bu nedenle, ıslemı yapan uye bılgılerınden
olusturulan datalar hesaplanamayacak ve ılgılı moduller calısmayacaktır.
Sozkonusu moduller asagıdadır:
- aracı kurum dagılımı
- para gırıs cıkısı (alıcılar satıcılar analızı)
- matrıks radar
- uye ıslem hacımlerı dagılımı
- pıyasa yapıcılar
- alınanlar satılanlar
- uye ıslem defterı
saygılarımızla,
matrıks bılgı dagıtım hızmetlerı a.s.
-matrıks-
[quote=Sekube;295668]***duyuru*** 8 ekım 2010 ıtıbaren ımkb ve vob tarafından verı setlerınde yapılan degısıklıkler
degerlı kullanıcılarımız,
borsaların almıs oldugu kararlar cercevesıne, 8 ekım 2010 tarıhınden
ıtıbaren, ımkb ve vob'da gerceklesen ıslemlerın uye kodları
yayınlanmayacaktır.bu nedenle, ıslemı yapan uye bılgılerınden
olusturulan datalar hesaplanamayacak ve ılgılı moduller calısmayacaktır.
Sozkonusu moduller asagıdadır:
- aracı kurum dagılımı
- para gırıs cıkısı (alıcılar satıcılar analızı)
- matrıks radar
- uye ıslem hacımlerı dagılımı
- pıyasa yapıcılar
- alınanlar satılanlar
- uye ıslem defterı
saygılarımızla,
matrıks bılgı dagıtım hızmetlerı a.s.
-matrıks-[/quote]
fiyatlarınızı da düşürün bari zaten bi işi beceremiyorsunuz bi metatrader kadar olamıyorsunuz herifler dünya piyasasında oynuyor siz daha bi vobdaki işlemleri bile becermiyorsunuz ufak bi hareketlenmede kilitleniyor zotriksiniz beceriksizler bide suçu pc ye atıyolarlar ulan 4 çekirdek işlemci 3 gb ram daha ne olsun be virus programı dediniz onuda disable ettim gene bi şey değişmiyor telefon açıyoz çözüm yok...inanın aslında 5 para etmez bu matriks ama mecburuz işte sistem tester ı başka çalıştıran program yok..:o :o :o
Ben hem matriks hem metastock kullanıyorum sıkıntı olmuyor..
[quote=perfectt;295685]Ben hem matriks hem metastock kullanıyorum sıkıntı olmuyor..[/quote]
SİSTEM TESTER VE 15 LİK SİSTEMLE Mİ ÇALIŞIYORSUN AYRICA EKRANDA KAÇ PENCERE AÇIK MATRİKS DE :confused:
Benim Matriks'de çeşitli yabancı piyasalar + VOB'un 1dk, 5dk, 15dk, 30dk, 60dk ve günlük grafları + spot birlikte sorunsuz çalışıyor. Çoğunun da üzerinde farklı sistemler ve indikatörler çalışıyor ve en ufak bir duraksama çatlama patlama yok. Matriks hakkında çok pozitif birşey yazmam bilirsiniz ama bu konuda sıkıntı yaşamadım.
[quote=Strategist;295711]Benim Matriks'de çeşitli yabancı piyasalar + VOB'un 1dk, 5dk, 15dk, 30dk, 60dk ve günlük grafları + spot birlikte sorunsuz çalışıyor. Çoğunun da üzerinde farklı sistemler ve indikatörler çalışıyor ve en ufak bir duraksama çatlama patlama yok. Matriks hakkında çok pozitif birşey yazmam bilirsiniz ama bu konuda sıkıntı yaşamadım.[/quote]
Stra hocam peki virus programı varmı bide bilgisayarınız herhangi bir ağa bağlımı yoksa bağımsızmı benim bilgisayar şirket ağında ondan olabilirmi acaba bu özellikle veri haberlerinde sert hareketlerde donma oluyor matriksde sizinkinde de bu gibi sert hareketler sırası donma varmı :(
[quote=a.kaya;295718]Stra hocam peki virus programı varmı bide bilgisayarınız herhangi bir ağa bağlımı yoksa bağımsızmı benim bilgisayar şirket ağında ondan olabilirmi acaba bu özellikle veri haberlerinde sert hareketlerde donma oluyor matriksde sizinkinde de bu gibi sert hareketler sırası donma varmı :([/quote]
Eski sistemimde çok sayıda ValueWhen komutu vardı. Özellikle bu ve bu tip komutlar ve indikatörler (mesela Barssince,Sum komutları veya MOST indikatörü) sistemi yavaşlatır. Veri geldiğinde piyasa cozutunca her an yeniden hesap yaptığı için bilgisayar da zayıfsa yetişemeyebilir ve donar. Benim eski sistem de böyle komutlarla dolu olduğundan bazen hafif yavaşlamalar olurdu. Yeni sistemde aynı şeyleri daha basit şekilde halledince sorun ortadan kalktı.
Bunun çaresi ekrandan kullanmadığın MOST vb. indikatörleri kaldırmak ve sistemin bar kapanmadan sinyal vermeye çalışmamasını sağlamak. System tester'da her an canlı güncelle gibi bir seçenek olması lazım. Onu kaldırırsan sadece çubuk kapanınca günceller. Hem geçici sinyalle işlem yapma sorununu da kökten çözersin.