-
[QUOTE=mur@t;190295]Aynen anladığın gibi. Shortladın, döndü kırmızıyı kesti stopladın; longladın, aşağı döndü kırmızıyı kesti stopladın. [COLOR="Red"]Sarı bantlar sadece 9.15-9.45 arasındaki en yüksek ve en düşük değerlerden çizilen çizgiler.[/COLOR]..Kırmızılar stop noktanı gösteriyor.[/QUOTE]
sarı bantlar, grafa sadece renk versin diye mi konmuş..:..:.dng
-
gün içi breakout için sisteme gerek olmadığını düşünüyorum...
grafikte manuel olarak ta yapılabilir...
burada güzel anlatmışlar zaten
merak etmek isteyenler izleyebilir...
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=6YZ4ORz-UJ0[/URL]
-
[quote=Cerphin;190294]herkes farklı şeyler anlamış...:..::..:
en iyisi sn.saraylı gelsin ve bunları netliğe kavuştursun..:)))
öldüm gülmekten yawf...dng[/quote]
Geldim.
Kuşlar dedi ki,forumda senin sistemle ilgili anlaşmazlık var.:)))
-
[quote=Cerphin;190297]sarı bantlar, grafa sadece renk versin diye mi konmuş..:..:.dng[/quote]
valla cerphin sanki eyle diye koymuş sn.SARAYLI :..:
hayır şunun için böyle düşünüyorum.bütün yükü katırlar çekiyor (mavi-mor-kırmızı çizgiler) bu SARI çizgiler sanırsın safkan ingiliz tayları.burunlarından kıl aldırmıyorlar arkadaş.
ben boşuna demiyorum abi katır gibisi yok :p
-
[QUOTE=saraylı;190299]Geldim.
Kuşlar dedi ki,forumda senin sistemle ilgili anlaşmazlık var.:)))[/QUOTE]
hoşgeldiniz sn.saraylı..
çıkamadık biz işin içinden..:)))
-
[quote=sovalye;190298]gün içi breakout için sisteme gerek olmadığını düşünüyorum...
grafikte manuel olarak ta yapılabilir...
burada güzel anlatmışlar zaten
merak etmek isteyenler izleyebilir...
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=6YZ4ORz-UJ0[/URL][/quote]
abi PALA para kazanmamıza engel olmak için verdiğin linki mahkemece engelletmiş :D
açılmeyor.sebebi malum youtube yassah :rolleyes:
gerçi onunda yolu vardı.
-
[QUOTE=Cerphin;190297]sarı bantlar, grafa sadece renk versin diye mi konmuş..:..:.dng[/QUOTE]
Bunu hoş bir espri olarak kabul ediyorum :D Tabii ki değil, fiyatın alt ya da üst sarı çizgiyi kestiği anda hangi değerden poza gireceğin ve stopun belli oluyor.
-
[quote=saraylı;190299]Geldim.
Kuşlar dedi ki,forumda senin sistemle ilgili anlaşmazlık var.:)))[/quote]
hoşgeldin saraylı abi bakalım hangimizin anladığı doğru çıkacak :)
-
[quote=zozo;190304]hoşgeldin saraylı abi bakalım hangimizin anladığı doğru çıkacak :)[/quote]
zozo bence senin anladığın doğru.benim oyum sana kardeşim.:..:
ben sana dedim ben sende o ışığı görüyorum.sistem konusunda ileride kariyerin çok parlak olacak bence.:D
-
Önceki gönderileri hızlıca okudum.
Sn.Strategist'e selamlar,dedikleri tamamen doğru...
Sn.murat doğru anlamış..sn.zozo da öyle son gönderdiği grafik doğru...
Şimdi tekrar izah edeyim:
Sarı çizgiler ilk 30' nın H ve L unu veriyor.Ama sistemime göre giriş yaparken,fiyatın bu sarı çizgiyi yukarı ya da aşağı kestiği noktaya bakıyorsunuz.
5' lıkta bu sarı çizgi aşağı kesilince misal,mor çizgilere bakıyorsunuz,cursorı değdirince en alttaki iki mor çizgi değeri,size 1.kısa ve 2.kısanın açılacağı seviyeleri söylüyor.
Uzunda ise sarı çizgi yukarı kesildiği barda,yukardaki iki mavi çizgi size 1.uzun ve 2.uzunun yerini söylüyor,yine cursorı değdirince en üstte..
Ortadaki iki kırmızıdan üstteki uzunlar için stop,alttaki ise kısalar için..
Sonuç olarak sarı çizgi ile girmiyoruz,fiyatın sarı çizgiyi kestiği barda mor ya da mavilerle giriyoruz.
Galiba bu sefer daha iyi anlatabildim.?.lelele
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190305]zozo bence senin anladığın doğru.benim oyum sana kardeşim.:..:
ben sana dedim ben sende o ışığı görüyorum.sistem konusunda ileride kariyerin çok parlak olacak bence.:D[/QUOTE]
evet, ben de oyumu zozo ya veriyorum, en açıklayıcı o anlatmış..:D
-
yeni haftayada başladık şu saat itibariyle Sn.Saraylı'da sistem yaratıcısı olarak hoşgeldi. Şu meseleye bi nokta koysan da biraz rahatlasak abi.
-
[quote=mur@t;190303][B]Bunu hoş bir espri olarak kabul ediyorum[/B] :D Tabii ki değil, fiyatın alt ya da üst sarı çizgiyi kestiği anda hangi değerden poza gireceğin ve stopun belli oluyor.[/quote]
cerphin hep böyledir işte bildiğiniz cerphin.çok hoş esprileri vardır.:D
gız cerphi gızmıyon deel mi? taam gı bişey dimedik.hemen cırmalama moduna geçme :p
-
[quote=TÜRKOĞLU;190305]zozo bence senin anladığın doğru.benim oyum sana kardeşim.:..:
ben sana dedim ben sende o ışığı görüyorum.sistem konusunda ileride kariyerin çok parlak olacak bence.:D[/quote]
sağol abi inşallah dediğin gibi olur artık millete sorunca mrat kardeşle doğru anlamışız... cv' me de voborsa sistem öğrenciliğinide ekleyecem ;)
-
matrixde heiken ashi diye bi indik gelmiş..ne iş yapıyo..bilen varmı..fiyat barı gibi mum grafik çiziyo..
-
[quote=Cerphin;190307]evet, ben de oyumu zozo ya veriyorum, en açıklayıcı o anlatmış..:D[/quote]
neden? [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] ta son derece açıklayıcı anlatmış.onu neden görmezden geliyorsun? :D
ben vazgeçtim oyumun 1/2 si zozoya kalan 1/2 [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] a veriyorum.hem sistemlede uyumlu oldu.sana da STOP kaldı idare et artık :p
-
[quote=saraylı;190306]
Galiba bu sefer daha iyi anlatabildim.?.lelele[/quote]
Sn.Saraylı bendeki sorun Mtx olması zaten sistemi bi türlü uyarlayamadım. Kendimi yemeye başladım..dng
neyse çalışıyoruz yapacağız arkadaşların desteğiyle.
Açıklama için de TEŞEKKÜRLER.
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190310][COLOR="Red"]cerphin hep böyledir işte bildiğiniz cerphin[/COLOR].çok hoş esprileri vardır.:D
gız cerphi gızmıyon deel mi? taam gı bişey dimedik.hemen cırmalama moduna geçme :p[/QUOTE]
heee bildiğiniz cerphin işte.. delidir, ne yapsa yeridir..:..::p:p
yok beahh ben kızmam, sadece cırmalarım..:D:D
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190313]neden? [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] ta son derece açıklayıcı anlatmış.onu neden görmezden geliyorsun? :D
ben vazgeçtim oyumun 1/2 si zozoya kalan 1/2 [EMAIL="mur@t"]mur@t[/EMAIL] a veriyorum.hem sistemlede uyumlu oldu.sana da STOP kaldı idare et artık :p[/QUOTE]
iyi de benim anlatımımda yanlış olan ne ben onu anlamadım..:..: bende üst sarı bandın yukarı geçilmesi long, alt sarı bandın aşağı geçilmesi short dedim.. heee mavi ve moru beklemedim, 7 aylık gibi hemen poza girdim di mi..:::
en yanlış anlatım seninkiydi bikerem..:::.kom
-
Şimdi geçtiğimiz cuma günü için bakalım:
MS (MATRİKSTEN YÜKLÜYORUM) verilerine göre:
H=68.800
L=68.250
Olmuş bunlar sarı çizgiler...
Şimdi sarı çizgilere bakalım,kaçta nasıl kesilmiş diye?
13.45 barında aşağı kesilmiş...
İşte bu barda,aşağı kesildiği için mor çizgilere cursorı getiriyoruz,bize diyorki:
1.kısa: 68.200
2.kısa: 68.125
sırayla kademeli bu iki noktaya indikçe ,FULL POZİSYON, kısa açıyoruz.
Stopumuz ise alttaki kırmızı aynı bardaki(13.45) olan:
stop=68.375 tir.
Piyasa bu noktaya yükselmediği için stoplamamış ve ilerleyen saatlerde piyasa önce 67.550 ve sonraki dipte 67.450 ye kadar gerilemiş...
Mesela ilk dip olan 67.550 den yukarı döndüğünde realize gerekirdi,bu da ort 600 puana varan bir marj bıraktığı anlamına gelir.
İlerleyen saatlerde başka sinyal yok.
ok?
-
[quote=QUEEN;190312]matrixde heiken ashi diye bi indik gelmiş..ne iş yapıyo..bilen varmı..fiyat barı gibi mum grafik çiziyo..[/quote]
Yenimi gördünüz aylardan beri var ben ne işe yaradığını bulamadım bazı arkadaşlardan( Fx le uğraşanlardan )yardım istedim ama acıklayamadılar
-
Bende High 69000 gözüküyor??? İlk barda... Gerçi diğer değerleri etkilemiyor ama...
-
[quote=QUEEN;190312]matrixde heiken ashi diye bi indik gelmiş..ne iş yapıyo..bilen varmı..fiyat barı gibi mum grafik çiziyo..[/quote]
ben yaklaşık 6 ay önce görmüş ve kullanmıştım bi ara. Ağırlık ortlamaya göre hareket ediyor. Aslında ağanın mal verip vermediğini bu ink anlayabilirsin.
açıklaması da şu şekilde:
Kar ve zararın büyük kısmı piyasanın trende girdiği dönemlerde meydana gelir. Bu nedenle trendleri doğru tahmin etmek son derece yararlı olabilir. Çoğu trader düzensiz piyasa dalgalanmalarına rağmen, bu eğilimleri bulmak için mum grafik kullanır. Heiken Ashi (Japonca:ortalama bar) tekniği mum grafikle birlikte kullanılan, eğilimlerin izolasyonunu geliştirmek ve gelecekteki fiyatları tahmin etmek için kullanılmaya başlanan bir çok teknikten biridir.
Normal mum grafiklerinden farkı kullandığı dataların hesaplama yönteminden kaynaklanmaktadır.
Uyarlanmış (modifiye edilmiş) barların hesaplanması ise şu şekildedir:
xKapanış = ( Açılış+Yüksek+Düşük+Kapanış ) / 4
xAçılış = ( Önceki barın açılışı + Önceki barın kapanışı ) / 2
xYüksek = Yüksek, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi yüksekse
xDüşük = Düşük, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi düşükse
Eğilimleri belirlemek ve satın alma fırsatları için beş ana sinyal şöyledir:
• Aşağıya doğru gölgesi olmayan içi boş mumlar yükseliş eğilimini gösterir.
• İçi boş mumlar yükseliş anlamına gelir: uzun pozisyonunuza ekleme yapabilirsiniz. Kısa pozisyonlardan çıkın.
• Aşağı ve yukarısında gölgesi olan küçük bir mum trend değişimini gösterir: Riski seven traderlar burada alım veya satım yapabilirken, diğerleri uzun veya kısa pozisyon açmadan önce konfirmasyon için beklemeyi tercih eder.
• İçi dolu mumlar düşüş trendini gösterir: Burada kısa pozisyonunuza ekleme yapabilir uzun pozisyondan çıkabilirsiniz.
• İçi dolu olup üst kısmında gölgesi olmayan mumlar güçlü bir düşüş trendini gösterir: Trend değişene kadar kısa pozisyonda kalın.
Bu sinyaller ile eğilimin konumlandırılması veya fırsatları yakalamak daha kolay olur.
Bu trendler sıklıkla yanlış sinyallerle kesintiye uğramaz ve böylece kolaylıkla tespit edilir.
Ayrıca, konsolidasyon zamanlarında satın alma fırsatları açıkça görülebilir.
-
[quote=mur@t;190319]Bende High 69000 gözüküyor???[/quote]
evet cuma HIGH 69.000...msdownloader da ilk veri var.o yanlış enorton cıngar çıkartmıştı cuma günü :D
matrikse mail mi ne atmıştı düzeltin kardeşim verileri diye.onlarda düzeltti.doğrusu 69.000...ben MS te de datayı edit ettim.MTX graflarında 69.000 olarak görünüyor zaten.
-
caponyadan bir arkadaş bekliyoduk bize...yanlış gelmiş apla bindir taksiye gönder bize....:D:D
yollar buz apla..ataşehür mafiş..
-
Sistem bir günde 1 den fazla trade edebilir,bunun için cuma günü mesela alttaki sarı çizginin tekrar üzerine çıkıp sonra altına düşmesi gerekirdi.Ama öyle olmamış.
1 günde 600 puan,hımmmm.
Realizasyon için sistemi anlattığım topikte yeterince bilgi var.
Realizasyonun bu sistemde daha çetrefilli olduğunu söyleyebilirim.
-
[QUOTE=adalı54;190318]Yenimi gördünüz aylardan beri var ben ne işe yaradığını bulamadım bazı arkadaşlardan( Fx le uğraşanlardan )yardım istedim ama acıklayamadılar[/QUOTE]
yeni gördüm..epeydir..onlara değilde sistemlere bakıyodum..bi işe yaramaz gözüküyo....dng
-
[QUOTE=Astatin;190323]caponyadan bir arkadaş beliyoduk bize...yanlış gelmiş apla bindir taksiye gönder bize....:D:D
yollar buz apla..ataşehür mafiş..[/QUOTE]
Ya, sen var ya....lelele.lelele.lelele
-
[quote=mur@t;190319]Bende High 69000 gözüküyor??? İlk barda... Gerçi diğer değerleri etkilemiyor ama...[/quote]
[quote=TÜRKOĞLU;190322]evet cuma HIGH 69.000...msdownloader da ilk veri var.o yanlış enorton cıngar çıkartmıştı cuma günü :D
matrikse mail mi ne atmıştı düzeltin kardeşim verileri diye.onlarda düzeltti.doğrusu 69.000...ben MS te de datayı edit ettim.MTX graflarında 69.000 olarak görünüyor zaten.[/quote]
H, kırılma aşağı olduğundan değerleri etkilemiyor.
Bu veriler adamın canını sıkıyor bazen yaa..:mad:
-
[quote=QUEEN;190325]yeni gördüm..epeydir..onlara değilde sistemlere bakıyodum..[B]bi işe yaramaz gözüküyo[/B]....dng[/quote]
abla müthişsin ya :::
valla güldürdün gı beni :D
yılların heiken abisini bi çırpıda siliverdin gı.nerede ahde vefa gı? ne vicdansızsın gı :D
-
[quote=Astatin;190292]Nuni apla hepinizi kınayacak sistemciler :) Onun slogan belli... "sistemsensin" :)[/quote]
hepinizi kiniyorum:::
-
ORB-S ile başarılar...
İyi geceler...
:)
-
[QUOTE=ordi;190321]ben yaklaşık 6 ay önce görmüş ve kullanmıştım bi ara. Ağırlık ortlamaya göre hareket ediyor. Aslında ağanın mal verip vermediğini bu ink anlayabilirsin.
açıklaması da şu şekilde:
Kar ve zararın büyük kısmı piyasanın trende girdiği dönemlerde meydana gelir. Bu nedenle trendleri doğru tahmin etmek son derece yararlı olabilir. Çoğu trader düzensiz piyasa dalgalanmalarına rağmen, bu eğilimleri bulmak için mum grafik kullanır. Heiken Ashi (Japonca:ortalama bar) tekniği mum grafikle birlikte kullanılan, eğilimlerin izolasyonunu geliştirmek ve gelecekteki fiyatları tahmin etmek için kullanılmaya başlanan bir çok teknikten biridir.
Normal mum grafiklerinden farkı kullandığı dataların hesaplama yönteminden kaynaklanmaktadır.
Uyarlanmış (modifiye edilmiş) barların hesaplanması ise şu şekildedir:
xKapanış = ( Açılış+Yüksek+Düşük+Kapanış ) / 4
xAçılış = ( Önceki barın açılışı + Önceki barın kapanışı ) / 2
xYüksek = Yüksek, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi yüksekse
xDüşük = Düşük, xKapanış ve xAçılış’tan hangisi düşükse
Eğilimleri belirlemek ve satın alma fırsatları için beş ana sinyal şöyledir:
• Aşağıya doğru gölgesi olmayan içi boş mumlar yükseliş eğilimini gösterir.
• İçi boş mumlar yükseliş anlamına gelir: uzun pozisyonunuza ekleme yapabilirsiniz. Kısa pozisyonlardan çıkın.
• Aşağı ve yukarısında gölgesi olan küçük bir mum trend değişimini gösterir: Riski seven traderlar burada alım veya satım yapabilirken, diğerleri uzun veya kısa pozisyon açmadan önce konfirmasyon için beklemeyi tercih eder.
• İçi dolu mumlar düşüş trendini gösterir: Burada kısa pozisyonunuza ekleme yapabilir uzun pozisyondan çıkabilirsiniz.
• İçi dolu olup üst kısmında gölgesi olmayan mumlar güçlü bir düşüş trendini gösterir: Trend değişene kadar kısa pozisyonda kalın.
Bu sinyaller ile eğilimin konumlandırılması veya fırsatları yakalamak daha kolay olur.
Bu trendler sıklıkla yanlış sinyallerle kesintiye uğramaz ve böylece kolaylıkla tespit edilir.
Ayrıca, konsolidasyon zamanlarında satın alma fırsatları açıkça görülebilir.[/QUOTE]
günlük bakmak lazım ozaman..mum analizini ashiden yapmalı..
-
[B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#800000]Sistem[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[COLOR=#800000]Ne saygıdan anlar ne de sevgiden
Kardeşi kardeşe kırdıran sistem
Kaç oldu kaç bağrı yakıp da giden
İyiyi kötüye vurduran sistem
Hep aynı çark ile dönüyor düzen
Ahreti unutmuş fakiri ezen
Emeğin ekmeğin peşinde gezen
Haklıya bin tezgah kurduran sistem
Çağ atlarken bizde eza ceza kin
Fark attı her şeyde Japonya'yla Çin
Güçlünün hakkını korumak için
Akan suyu bile durduran sistem
Yalanla dolanla gelenler başa
Gülüyor mazlumun döktüğü yaşa
Şöhreti bey eyler serveti paşa
Hesabı sessize sorduran sistem
İçinden başlayıp dışın dökülsün
Ayağın kırılsın başın dökülsün
Tırnağın sökülsün dişin dökülsün
Hakkımı yedikçe kuduran sistem[/COLOR] [LEFT][B][COLOR=#800000]Muammer Baydere[/COLOR][/B][/LEFT]
-
lem asti paketler iniyor lem başladı yeniden jd çuvalı doldurmaya.lem içinden ne çıhacak bunnarın geberiyorum merakımdan :D
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;190328]abla müthişsin ya :::
valla güldürdün gı beni :D
yılların heiken abisini bi çırpıda siliverdin gı.nerede ahde vefa gı? ne vicdansızsın gı :D[/QUOTE]
heiken abi..fiyat gibi mum çizip duruyo..aha eur dolarda bakıyorum..ne trade edeyim ben buna..:D..
-
[quote=TÜRKOĞLU;190333]lem asti paketler iniyor lem başladı yeniden jd çuvalı doldurmaya.lem içinden ne çıhacak bunnarın geberiyorum merakımdan :D[/quote]
eğlenceli bir şeyler çıkacağa benziyo ama du bakalım:D:D
-
[quote=QUEEN;190334]heiken abi..fiyat gibi mum çizip duruyo..aha eur dolarda bakıyorum..ne trade edeyim ben buna..:D..[/quote]
demoysa bas SHORT u gı :D
gerçek hesapsa ben garışmam :p
-
[quote=QUEEN;190334]heiken abi..fiyat gibi mum çizip duruyo..aha eur dolarda bakıyorum..ne trade edeyim ben buna..:D..[/quote]
heiken i boşver apla o zaman.. heineken dene..relax olursun süper treydler patlatırsın bence:D:D
-
[quote=Astatin;190335]eğlenceli bir şeyler çıkacağa benziyo ama du bakalım:D:D[/quote]
asti lem düşündüğüm şey çıkmasın abi.hanım beni keser abi :p
biz masum masum saf saf program indiriyoruk sanıyoruk.sonumuz hüsran olmasın :D