-
[QUOTE=deniz;501567]Con iyi ken Alamanya Evrupa falan iyi iken bu uyuzlar niye bizi satıyorlar. Hani biz conin dost ve müttefik ülkesiydik. Haber falan mı var benin atladığım görmediğim?[/QUOTE]
benim gördüğüm,
nato suriyede rusyaya karşı karşı hamlelere başladı,
işte son müdahil olanlar ingilizler ve almanlar,...e zaten türkiye uçak düşürdü burada bir misilleme tehlikesi varken natoda rusya karşıtı oluşuma başladı,
almanlar patriottan çok daha gelişmiş bir defans sistemide beraberinde getiryorlar,...
dün iranın demeci vardı esadı ülkemizde seve seve hazırlamaya hazırız diye,
bundan önce ABD lilerin ise esad haricinde rusya ile anlaşıyoruz declarationu var,
kısaca şöyle bir manzara var,
ortam çok sıcaklaşıyor,
daeş konusunda herkez anlaşırken esad konusunda anlaşılamıyor,...rusyanında esadı ve bunun üzerinden kendini savunduğu açık,
kısacası eer türkiye uçağı vurmasa idi bu iş ılıman iklimde dvam ederdi, ancak türkiye uçağı vurduktan sonra işlerin rotasından çıktığının saptığının ilk sinyalleri gelmeye başladı,
zira velevki ihlal etti bu bilme kaçıncı ihlal di,
ama bu sonuncu ihlale pas geçilmedi, demkki bir şeyler artık isteniyor ve bu istenen esaddan başkası değil,
vermem diyende rusya ve iran,..
türkiye eğerki rusya öncüüğündeki bağdat enfermasyon birliğine katılsa idi,
borsa yine satılacaktı,...katılmadı uçak vurdu borsa yine satılıyor,..
ha ne olur ,
iki satış arasındaki farkı mukayese edebiliriz,..
tr paradan tarf oldu ulusal çıkarlarını terketti, putinin bir türlü anlayamadığı şok olduğu durum bu,...
putin diyorki uçağı neden vurduklarını allah bilir,
bu şu demek ben nedenini bilmiyorum, düşündüğüm ihtimallerde ihtiyacaımı karşılamıyor,
yani süper nato,...tr uçakla natonun şu anda superi,..göçmen işi ile AB nin süperi,...içerfde uçak vuran bir kahraman var, bununda toplumsal disipline olan ihtiyacı, bunun da bir savaş olasılıı, yada sıcak çatışma ihtimali, yada birisinden korku sonucu ona duyulan öfke sağlayabilir,...
bu bölümün hepside paraya oynuyor ancak, sıcak çatışma olmamalı, gerilme de kalmalı şartı ile
-
sonuç, esad,
esad out borsalar bulish,...
burada gezi parkı öncesi ile mukayese edebiliriz, orada yani suriyede ihvan çökerken borsalar zirvede idi,
şimdi ise diplerde,
umarım sıcak çatışmaya bu iş gitmez,..
-
tabi draghi de yaralara dün tuz biber oldu,...
-
dolayısı ile portföylerimiz gerilime ayarlı olmalı, ancak sıcak çatışma riskinden uzak kalınmalı,
yani paramız sıcak çatışma riskini almamalı,...
bu işin gerilimde kalıp kalmayacağını ise bilemeyiz,...olasılıklarımızı yazdık,
ben putinin kararlı olduğunu görebiliyorum,...
bu işin sonucunda
üçlü bir olasılık görüyorum,
1.esad ülke dışına kaçar,..eadın kaçışı ile birlikte rusya da putin daha fazla sıkışmaya başlar
2.rusyada turuncu devrim olur,...daha fazla ambargoya dayananmayan rusya anlamına gelir
3.türkiyede akparti hükümeti çöker,..esad kalabilirse tutunabilirse
-
burada 3.olasılığı daha ziyade merkel almanyasından görebiliyoruz,
almanyanın en gelişmiş patriottan bile daha fazla gelişmiş bu aynı zamnda rusların S 400 lerİ için bir cevap niteliği taşıyor TR ye getirmesi ve konuşlandırması, ilaveten 6 uçaklık destekle gelmesi,
TR yi savunmaktaki kararlılığını,
yani göçmenler konusunda büyük toplama kampının devamını istiyor demek,...
-
tabi düz anlamlar,
bizde uçak sınırlarımızı ihlal etti buna seyirci kalamazdık, rusya ile dost devam etmek istiyoruz,
almanya biz bir nato ülkesiyiz ve türkiyenin yanındayız,
ingiltere , bir nato ülkesiyiz ve nato ile birlikte hareket etmeliyiz,
ABD ben natoyum,....
-
[QUOTE=deniz;501541]Extrem longlar. Bugun tetikte olacağım verdiği tepkide azaltacağım yada aşağı gelişler olursa hemen keseceğim yoksa kol bacak gövde gidiyor.[/QUOTE]
tepkide azlttıkmı,...93400 ve 700 ler sabah fırsat tanıdı,...875 e kadar vurdu fiyatlar
-
[QUOTE=indregandi;501575]tepkide azlttıkmı,...93400 ve 700 ler sabah fırsat tanıdı,...875 e kadar vurdu fiyatlar[/QUOTE]
Bir kısmını ama yeteri kadar değil yine. Darlanama başladı bende. Şimdi düşünüyorum. Geri kalan için kol bacak mı kessem diye. Önceden daha cesurdum. When ı was a young
-
[QUOTE=deniz;501528]Hepisi gelmiş ya, 93.700-500-400-300-200-100 gun sonunda long olduk bakalım az biraz tepki verirse gelenlerin bir kısmını flat edeceğim[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;501535]ben şu anda bir önceki long yekünüme göre daha bir iyi durumdayım ,
bahsettiğim 94 000 altını ise henüz kullanmadım ve bundan kaçındım,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;501537]deniz abim bunlar ilk longlarınmı extrem açtıklarınmı, eğer extremler ise benim uyarılarım vardı,...[/QUOTE]
[QUOTE=deniz;501541]Extrem longlar. Bugun tetikte olacağım verdiği tepkide azaltacağım yada aşağı gelişler olursa hemen keseceğim yoksa kol bacak gövde gidiyor.[/QUOTE]
[QUOTE=deniz;501576]Bir kısmını ama yeteri kadar değil yine. Darlanama başladı bende. Şimdi düşünüyorum. Geri kalan için kol bacak mı kessem diye. Önceden daha cesurdum. When ı was a young[/QUOTE]
denizcim bu işn doğasında herkes satarken almak var ancak,
bu hisse senedi için daha geçerli,
hisse senedi bir mal sonuçta, burada ise vade kavramı var , mal yok,..
o nedenle eğer bir defans uyguluyorsak,
ana pozisyonumuzu koruyacağız kar edenleri ise mutlaka vereceğiz,..
benim gördüğüm ve verdiğimiz rakmalar 93400 ve 700 gereği extremlerin hepsi 700 civarlarından çıkılabilirdi,...
ana poz long yönde bırakılabilirdi,...
risk alışta aman gözünü seviyim aşırılık yapma,..
-
ben örneğin,
extrem yaptım,...
aşırı exremde yaptım ama baktım sıkıntılı, aşırıları zararla verip oricine döndüm,
bir miktar da usd almak zorunda kaldım,..
-
eğer bir sistemimiz yoksa bakın bazı şeyler kendinide gösteriyor, yetrki öncesinde biraz düşünelim,
mesela 92200 son dibimizdi,
dün akşam seans kapandıktan sonra düşündüğümüzde extrem alışlarımızı 92200 altından ve olabildikçe 92200 ü aşağı geçen fiyatların en düşüklerinden
alabilmemiz gerekli,
zira adı üstünde extrem,
şundan eğer 92200 kırılırsa bir sonra her hangi bir seviyeden her hangi zamnda gelebilecek tepkiler 92200 ü ölçü alır,
biz bunun olabildkçe altından pozisyon sağlarsak 92200 e doğru buextremi flat ederek,
92200 üstündeki pozumuzu maliyette aşağı çekebiliriz,...
biraz düşününce ve eğer longsak yada herhangi nedenle long kalmışssak bunlar bulunabiliyor,
biraz sabredince de gerçekleşiyor,
kaldıki bu gün cuma ve anılan nedenlerle hafta sonu riski almak ta piyasada bir sorun,..
buda extrem düşünce,..
-
usd 240 lık şu anda longa çıkmış,..
12:00 long demiş,
geriye doğru giderek günlükte yazdığım 2.8470 olasılığı bu manada
240 lık rakamlar ve draghi desteği ile bloke olmuş durumda,