2000 PUAN ÖNERDİ AL ÇIK DİYE....2300 ü reddetmezdim emme...
Printable View
2000 PUAN ÖNERDİ AL ÇIK DİYE....2300 ü reddetmezdim emme...
dün vermiştim rakkamları...spotta...onu bekliyorum...
ımkb 100....44 500...44 800 e geldi...ımkb 30...56 000...56 600 lere geldi....
vob makas nedeniyle 300 üstünde bunnarın....
ESAS BOYUN BU RAKKAMLAR....fiyatsal dengeye göre....
BUNNARIN ALTINDA ŞELLELE VE 35 000 ENDEKS VAR....
kuzum ne oldu... kumandanlar kahve içiyor.. asker atları suluyor.
ikinci saldırı yakın mı? yoksa biraz geri çekilerek güç mü toplayacaklar... az da olsa şortcu sayısı longcudan fazla...
Konuyu Toplam 74 vetan evladı pür dikkat okuyor.
Aramızda APÇ takip eden arkadaş varmı APÇ 57000 cıvarı sıfıra kadar düşmüştü oradan yukarı kademeli 3900 kontrat açıldı şimdi bunları yedirmeye çalışıyorlar benim tespit edebildiğim bu takip eden varsa fikrini paylaşırsa sevinirim.
kınalı guzum akkız söylediğin yerlere geliyor ben aldım 2000 puanımı bereket versin ALLAH SENDEN ve DOSTLARINDAN razı olsun lo sna seviyommmmm:)
cümleten hayırlı akşamlar iyi tatiller....mesai bitti...
kuzuyu ellemeyin para sayıyor.. kafası karışmasın..
seans sonuna kadder 55800 e gıtse ne gozel olur gayri haftasonuna flat gırmiş olurum ::: emme 57150 yeresı bas belamız :::
Herkeze İyi aksamlar iyi tatiller
Kapattım ve long oldum ....
Yorumlarını paylaştığı için bizi doğru yoldan cıkarmadığı için kuzu abim ve fxci patrona sevgi ve saygılar allah ikinizdende razı olsun saolun varolun...
57000 den bende löngg
57850 cortlar 57075 flatos preh ::: haftasonuna flayt gırıyom pazartesıden ıtıbaren eskı treyd tarzıma doneceym.. 300 --500 pıvan avı
hadi lönkledik bakalım..fxçim bak avatar da lönk dedi
Guzum elim longa getmiyor gayri... demın 56650 ye long emrı gırdıydım hem cortları kapaycaktım hemde long etceydım emme 56800 yeresınden dondu...
eger seans sonuna kadder 56650 yeresıne felan gıderse yarım long yatacam emme gıtmezse pazartesi gun ıcı treyd ıcın haftasonuna flat gırcem
beynine savlık guzum.... treyd acısından çok guzel heftaydı bu heftada ... her haftamız beyle devam eder ınsallah....
[quote=jani;167746]Kapattım ve long oldum ....[/quote]
Kuzum, helal olsun, sana ve ağayı soyan tüm vatan evlatlarına...Ben vob'ta işlem yapmıyorum, her an ekran başında olamamam yüzünden, ama ayrı dünyaların adamı da değiliz sadece farklı pencerelerden bakıyoruz...burada piyasanın kokusunu alıyorum ona göre hareket ediyorum....Şimdi sana tır değil lojistik firması ( Biz de bir lojistikten iyi para yapmıştık..) lazım... umarım onun da yetmediği günleri yaşarsın.....Buraya katkı sağlayan herkese saygılar sevgiler...
[quote=jani;166031]hadise bu tepki....koyarmı bakalım...bunun korkusu ile maldan çıktım...bu önemli bi destek....
bu destege...amiral 5.45 le...garan 5.40 la...akkız...7.90 la farklı zamanlarda degmeli...biri çıkarken öbürü düşüp degmeli....işte o anlarda....girme ihtimalim var...yoksa girmem...
gider paralarımı severim....[/quote]
Hocam bu dediğin olay bugün oldu. Ak vakıf inerken garan çıktı, isc düşmedi.
Şimdi bu durumu nasıl yorumlarsınız.(yorumlarınız süper oluyor)
Bu endeksin çıkabileceğini mi gösteriyor.
EVET...muhasebemi ve nedenlerimi yazacagım....
59 000 shortlarımı...56 850 den kapadım ve long oldum...bu planlı bi durumdu benim için...
şöyleki...boyun cızgısını kıracagını....derin asagı inip verdigim spot rakkamlarını gıdıklıyarak....herkesi maldan döküp...longculara kol kestirip en dipten kapatarak....pazartesi boyun cızgısına kadar süren bi tepki koyacagını pılanlamıştım...
ve tetikteydim....aynen yaptım....
59 000 shortlarımdan....2150 puanı aldım...bu furuşmanın basında 200 puan zaiatım vardı...onu cıkarırırsam...1950 puan net karı cepcegizime kodum...bu yüzde 33 kar demektir...eyi bi furgundu...
toplamda...1 komus 2.53 yapmıştım...yüzde 33 de bugün...
1 kodum...2.86 yaptım...hedefim 4 katına çıkarmak paramı...
şimdi....56 850 ile long olarak...TEPKİYİ BEKLİYORUM...
6 AY SONRA...
bi yerde kuzu olarak yorum yazdıgımda...kuzu düşmanları yıgılıp kuzu long yakalandı diyeceklerdir...siz sahitsiniz bu furusmalara...ve anında yazışlarıma...
o günler geldiginde çıkar söylersiniz....
KUZU...OYDU OYA GİBİ DİYE...HA HA HA
NASIL...şiir gibi oynuyorum deeellll mi....
guzu bu...boru deeelllll.....
bu oyun planımda...
pazartesi tepkiyi...800 ila 1000 puan gap lı koması yatıyor...ve hızla yukarı yönelerek 59 500 lerde...mevcut shortcuları oyması ana hedefi olmalıdır.....
müşteri....yaratılmıştır baylar...DİPTEN KAPIYARAK...
62 500 DEN...56 800 e 5700 puan inmiştir...ve tepkisiz...ZAMANIDIR BAYLAR....
VE BU BORSA YÜZDE 30 ÇÖKECEKTİR....
zamanı ve fiyatı kendi lehine kullana kullana çökecektir....hemen deellll.....
irakı saatim geldi...kerim agam bu gece beni eelendirecek...elimi kolumu yalıyor...dolar longda gudurdu...ucuyor deyyuzzzz....ha ha ha
hoscakalın...türkün furuskan evlatları....
[quote=jani;167822]bu oyun planımda...
pazartesi tepkiyi...800 ila 1000 puan gap lı koması yatıyor...ve hızla yukarı yönelerek 59 500 lerde...mevcut shortcuları oyması ana hedefi olmalıdır.....[/quote]
guzu dowun kapanışta çok düşmüş olursa. Eksi gap olabilir mi.
Bu ağanın acelesi olabilir mi.
Yediği çürük çıktı, midesi bozuldu acilen zıcması lazım.
[quote=jani;167829]irakı saatim geldi...kerim agam bu gece beni eelendirecek...elimi kolumu yalıyor...dolar longda gudurdu...ucuyor deyyuzzzz....ha ha ha
hoscakalın...türkün furuskan evlatları....[/quote]
vakit buldukça sizi izliyorum ve begendiğim traderlardan birisiniz şimdiye kadar hiç yazmadım. kısmet buguneymiş. neden yazdım biliyormusun rakı dedin ve beni scan ettin demekki ben rakıyı vobdan daha çok seviyormuşum. vallahi helalı hoş olsun yarasın diyerek 1 dublede benim için atarsan içmişim vobu.
sevgiler
hocam voba basladıgımdan berı takıp edıyorum senı ama bu ıste yenı oldugum ıcın yenı yenı deneyım kazanıyorum ama bu bıle ne fırsatlar kacırmama sebep oldu.. buyuk sozu dınlememek boyle bısey olsa gerek.. acele etmek gereksız ama ıste ınsan genc yasta hızlı karar verıp hataya dusuyor..
neyse sozu suna getırıcem sen ılk vurusmada o kadar sabrettın agadan bıton dayak yedın ben ıse 65200 de shortladıgım halde 2000 puana razı olup ayrıldım o 2000 puanıda 59000 dususunde agaya verdık.. sen karlı cıktın.. buyuk sozu dınlesem parayı 2.3 e katlamıs olacaktım.. ıkıncı yukselıste 62500 den full short yaptım 700 puana ondanda cıktım aldıgım puanıda bugunku dususte gerı verdım .. buyuk sozu dınlesem burdada 2 ye katlıcaktım.. sıfıra sıfır elde var sıfır.. sabır onemlı bı olgu.. bu dısıplını kazanmak acelecı olmamak gerek ve hedefleri belirlemek gerek.. senın bı hedefın herzaman oldu benım temel sorunum hedefımın olmayısıydı..
senden cok sey ogrenme fırsatım oldu tesekkurler.. keske bu fırsatları tepmeyıp bunu yanında bırazda getırı elde etseydım :)) saglık olsun fırsatlar devam edıyor ve ogrenme ıstegım sonsuz.. umarım senı takıp etmek ıcın omrumuz yeterlı olur , emegine saglık.. agadan zekısın umarım sırtın yere gelmez...
[quote=jani;167746]Kapattım ve long oldum ....[/quote]
[B][COLOR=navy]guzum biri senin için dijital para sayma makinesi kınalı ellerini yorma diye:)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]diğeri ise benim için bozuk para sayma makinesi....acemi işi inş sizlerle bende senin makineden alacam bitane:)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]guzum sana, fxci hocama ve diğer tüm dostlara en içten sevgi ve muhabbetlerimi fışkırtıyorum iyiki varsınız[/COLOR][/B]+.
Foruma katkı yapmadan izleyenlerin, haklı olarak eleştirilmesi sebebiyle, fikirlerimi yazmak istedim.
Dünyada finansal kriz çıktığı için büyüme durmamıştır. Büyüme durduğu için finansal kriz çıkmıştır. Son 30-40 seneki "Global Sermaye'' düzeninde dünyada uygulanan sistemin adı "Debt Economy" dir veya baska bir deyişle bu sistemde Debt=Money'dir.
Debt yani krediler "Borrowing aganist Future" olarak bilinirler yani kredileri verenlerin krediyi verirken aldıkları garanti yani "colletral" sizin gelecekteki "büyüme" nizdir. Yani kredilerin geri dönebilmesi için baska bir deyişle "Kapitalistlerin finansörleri sırtlarında tasiyabilmeleri için" büyüme gereklidir,yoksa borçlar geri ödenemez.
Finansörler 2007-2008'de dünya petrol üretiminin zirve yaptığını bu yüzdende büyümenin durduğunu veya durmak üzere olduğunu farketmişlerdir yani uykularından uyanmışlardır. Bunu farkeder etmezde kredi vermeyi durdurmuslardır,haksızda değildirler hiç bir banker geri dönmeyeceğini bile bile kredi açmaz.
Böylece "Debt Creation" dediğimiz olay bitmiştir. Bu sistemde Debt=Money olduğunu yukarıda yazmıştım. Debt Creation olayı kapanınca Global Sermayenin "money creation" imkanı da ortadan kalkmış böylece Global Sermaye en büyük gelir kaynağını kaybetmiştir.
"Debt Economy" nin cökmesi kısa vadede "Cash Economy" nin satın alma gücünü arttırır ,nitekim öylede olmuştur.
Çöken "Debt Economy" nedeni ile ekonominilerin tam olarak stop etmesini önlemek için dünya merkez bankaları, Global Sermayenin yok olan "Debt Creation" yoluyla para yaratma imkanının yerini almak üzere direkt olarak "Cash Creation" yoluna başvurmuslar ve piyasalara trilyonlarca "fiat money" sürmüşlerdir.
Yani ortaya şu durum çıkmıştır bugün :1)Merkez bankaları tarafında ortaya sürülen eşek yükü para dolasmaktadır dünyada
2)Dünyada "Tabii Kaynak kısıtlılığı" nın ortaya çıkmış olması nedeni ile bu eşek yükü paranın yatırımlara yönelerek hem sahiplerine getiri sağlaması hemde işsizliği azaltması imkanı çok azalmış bulunmaktadır.
Yani Global Bankerlerin elinde ne yapacaklarını bilemedikleri bir "fiat money" dağı olusmaktadır.
Bütün "fiat money" lerin değerleri de sıfıra doğru gideceğinden bu ne yapacaklarını bilemedikleri parayı büyük çoğunlukla ABD kağıtlarına yatırmışlardır ilk reaksiyon olarak.Tabii buda dolara destek olmuş ve olmaktadır.
Yani Global Banker açısından herşey kayıp demektir bu oyunda, öylede kaybetmedirler böylede edecekler. Yalnız kayıp etme şekilleri ve miktarları farklı olacaktır. Onlarda bunu anladıklarından en az kayıpla oyundan çıkabilecekleri enstrumanları aramaktadırlar.
Carry trade de bunlarda biridir ve tahminimce bunu ancak kerizlerinde en kerizleri yapar. Çünkü burada üzerine oynadığınız at zaten nalları dikecek olan bir attır ve bu kerizler bu ata yüksek "leverage" ile oynamaktadırlar.
Bu durumu görenler gülmektedirler.
hi ho ho
sevgili von mises...
muhteşem bi analiz....demekki senin gibi beni izliyen ve yazmıyan daha çok aç gözlü ve yazmıyan deha var...
onları suçlamaya devam edecegim...cogunu tanıyorum...sadece beni okuyorlar ve yazmıyorlar....
yazmıyanları...bi süre daha bekliyecegim...gene okur okur katkı yapmadan giderlerse...
onları vetan hayınlıgı ile suçluyacagım...ükala fdeyyuzzzlar....ha ha ha
eline saglık bitanem....
bu arada...dün FİBO 23 e düşmüştük....bu nedenle tepki olmalı....
[QUOTE]onları vetan hayınlıgı ile suçluyacagım...ükala fdeyyuzzzlar....ha ha ha
eline saglık bitanem....[/QUOTE]
Değerli Hocam...
Saygılar, Hürmetler...
Takipteyiz...
kuzumuza bol sans:)
[QUOTE=nunu;167876]kuzumuza bol sans:)[/QUOTE]
aaa nunu gelmiş...lelele holgeldin nunu.. özlettin kendini..
[quote=nunu;167876]kuzumuza bol sans:)[/quote]
gız nunu...seni ölesin...nerelerdesin....
vetan hayınlıgı suçlamasından mı korktun....ha ha ha
hosgeldin gı....
şimdi...gene sürünün tersindeyim....pazartesi ya selavat getirecegim....yada tırları yanastıracagım arası yok....
bu sefer teknige oynadım....
sebebler...
1-OBO boyun çızgısı kırıldı....bi pull-back gerekli....
2-fibo 23 e düştü...bi yaylanma gerekli....
3-destek kırıldı satışları gerçekleşti...teknikçi kolu kesti....
4-VOB İLK KEZ...kapanışını günün dibinden yaptı....
5-RSI ve stock....dipte....
6-ortalamaların çok altında....ve alıcı mafiş....
7-dış piyasalarda...asya günnerdir düşüyor...bi tepki komalı nikei...pazartesi...o bize yansımalı....
8-dow düşerken bizim çıkacagımız günnere girdik....mal aldırmama politikası....
velhasıl...guzu sürünün tersine gecti....
sn. jani
gerekçeleriniz çok mantıklı. ben hala bahsettiğiniz sürüyle aynı yöndeyim.:) ama shorta oynayan bir sürü olduğunu hala düşünmiyorum. şimdiye kadar sürünün long tarafında kaldığını, daha doğrusu çok düştü tepki olur diye long olduklarını bu seviyelerde ise eşitliğin oluşup topun ortada kaldığını düşünüyorum. pull-back olayının ise %23 ün altında bir seviye görülüp sonra %23 e kadar olacağıda aklıma geliyor açıkcası. son sebeb ise dowda sert bir düşüş henüz başlamadı. dowdaki sert düşüşden sonra oluşacak eksi gap la birlikde panik havasında malların alınıp sonra tepki olacağını düşündüğümden kısa kaldım.
tüm bunlarla birlikde sizin gerekçelerinizde oldukça mantıklı, bende tetikdeyim zaten. aradaki al-sat ları saymazsak nerdeyse zirveden beri taşıdığım kısalar için yine bir al-sat düşünüyorum.
kişisel görüşüm 55800-58650 tepkisinin oluşması ama bahsettiğiniz gibi yarından sonra 57-59 tepkisi oluşacağını sezersemde buna kayıtsız kalmam sanırım.
değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.