[QUOTE=hilmi;200035]İngilizce cat pat , şunu biri çevirebilir mi ?[/QUOTE]
Çat pat buna yeter :rolleyes: yetmiyosa çat pat diil demek ki...
Printable View
[QUOTE=hilmi;200035]İngilizce cat pat , şunu biri çevirebilir mi ?[/QUOTE]
Çat pat buna yeter :rolleyes: yetmiyosa çat pat diil demek ki...
[quote=hilmi;200035]İngilizce cat pat , şunu biri çevirebilir mi ?[/quote]
madem ben yazdim ben cevireyim cat pat:)
Butun traderlarin iyi ve kotu gunleri vardir. Bazi gunler kucuk karlar yaparlar. Bazi gunler ise kucuk kayiplar. Ama ortalamada ayda 1 yada 2 kez buyuk karlar yaparlar. Iste bu, traderlarin nasil para yaptiklaridir. Oyle 9'dan 5'e degil.
[IMG]http://img521.imageshack.us/img521/6825/adszmq.jpg[/IMG]
[IMG]http://img210.imageshack.us/img210/115/adszdsk.jpg[/IMG]
enorton hocam gunaydin,
raporlar cok guzel gozukuyor. sonucta hepimizin amaci para kazanmak oldugu icin uzun vadede sistemli oynamak her acidan cok gerekli birsey.
Bir de sistemler hakkinda bir gorusurumu paylasmak istiyorum; eger sisteminizin zararli hareketlerini grafik uzerinde inceler ve iyi bir calisma yaparsaniz, sistemin zararini azaltabilir ve cok daha guzel sonuclar cikarabilirsiniz. zararlari kara cevirmeye gerek yok, sadece azaltmak yeterli.
Kolay gelsin.
[QUOTE=enorton;200203][IMG]http://img210.imageshack.us/img210/115/adszdsk.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sn enerton sisteminizin uzun vadeli performansı gayet güzel.
Son 3 aylık performansı nasıl, yazabilirmisiniz ?
Benim 2 ayrı saatlik sitemimin 12.11.2009 - 12.02.2010 performansı aşağıda.
1. sistem 19 050 toplam puanı 23 karlı 19 zararlı toplam 42 işlem
2. sistem 12 875 toplam puanı 18 karlı 21 zararlı toplam 39 işlem
Brüt getiridir, kayma ve komisyon düşülmemiştir...
[QUOTE=hilmi;200236]Sn enerton sisteminizin uzun vadeli performansı gayet güzel.
Son 3 aylık performansı nasıl, yazabilirmisiniz ?
[/QUOTE]
Bendekilerin biri 11 000 yukarıda sonuç tablosunu paylaştığım ise 9000 puan yapmış...
Saatlik sistemi kullananlara imreniyorum artık :) enorton güzel abi maşallah güle güle kullan .. bende az kaldı çakma holy grailime kavuşacam :)
emortım bende de var seninkinin getirisinde bi 60 dk lık emme opt li
seninkidemi opt li acep ?
optli olanı kullanmak işime gelmeyor bende optsiz olanı gullanıyorum gayri
Ben de saatlik sistemlerle fazla uğraşmayan biri olarak buradaki ekran görüntülerini görünce kendi kendime meydan okudum. Mümkün olan en basit, ama karlı saatlik sistemi nasıl yazarım diye.
Aşağıdaki sonuç ortaya çıktı. Bundan basit sistem olmaz herhalde... :..:
Optimizasyon var ama opt ile bulunan değer de 10 gibi çok normal ve opt yapmasak da aklımıza ilk gelecek değerlerden biri.
Sistem şu:
AL
a1:=Mov(C,opt1,E);
a2:=Mov(O,opt2,E);
a1>a2
SAT
a1<a2
Sonuçta bu kadar basit ve filtresiz bir sistem bile (komisyonsuz) 2006'dan bu yana %6000'e yakın kar yapmış...
Anafikir 1: (Bence) Karlı sistem yazmak için uzaya çıkmaya gerek yok. Çok basit bir hareketli ortalama kesişimi bile uzun vadede disiplinle uygulanırsa kar getirebilir. Bu durumda "VOB'da sürekli para kaybediyorum" demeye de hakkımız yok.
Anafikir 2: (Bence) Sistem geliştirmede önemli olan sistemin piyasaya ne zaman gireceğini belirlemek değildir. Giriş koşulu olarak yukarıdaki çok basit yaklaşım bile yeterli olabilir. Önemli olan sistemin piyasaya ne zaman [U]girmemesi[/U] gerektiğini bilmesi ve zararlı pozisyonu mümkün olan en yüksek hızda kapatmasını sağlamaktır.
09:15 sonu 63400 flat.
[quote=Strategist;200300]Ben de saatlik sistemlerle fazla uğraşmayan biri olarak buradaki ekran görüntülerini görünce kendi kendime meydan okudum. Mümkün olan en basit, ama karlı saatlik sistemi nasıl yazarım diye.
Aşağıdaki sonuç ortaya çıktı. Bundan basit sistem olmaz herhalde... :..:
Optimizasyon var ama opt ile bulunan değer de 10 gibi çok normal ve opt yapmasak da aklımıza ilk gelecek değerlerden biri.
Sistem şu:
AL
a1>a2
SAT
a1<a2
Sonuçta bu kadar basit ve filtresiz bir sistem bile (komisyonsuz) 2006'dan bu yana %6000'e yakın kar yapmış...
Anafikir 1: (Bence) Karlı sistem yazmak için uzaya çıkmaya gerek yok. Çok basit bir hareketli ortalama kesişimi bile uzun vadede disiplinle uygulanırsa kar getirebilir. Bu durumda "VOB'da sürekli para kaybediyorum" demeye de hakkımız yok.
Anafikir 2: (Bence) Sistem geliştirmede önemli olan sistemin piyasaya ne zaman gireceğini belirlemek değildir. Giriş koşulu olarak yukarıdaki çok basit yaklaşım bile yeterli olabilir. Önemli olan sistemin piyasaya ne zaman [U]girmemesi[/U] gerektiğini bilmesi ve zararlı pozisyonu mümkün olan en yüksek hızda kapatmasını sağlamaktır.[/quote]
Kesinlikle katiliyorum. En basit sistemler bile uzun vadede bir getiri sagliyor. Kaybettirenini gormedim. Demekki gercekten inandigimiz bir sistemin, disiplinli bir sekilde her dedigini yaparak uzun vadede guzel getiriler saglayabiliriz. Bence burada anahtar kelimeler; disiplin ve sabir.