-
[QUOTE=teo;26817]Sistem uygulamak vob da çok zor, çünkü sistemin devamlılığı yok, Vob belli bir saatte kapatıyor,
Sisteminiz sat da geceye girdiniz.Sabah sert 2000 puan yukarı açtı, doğal olarak sistem al verir,ama siz 2000 puan yukarıdan almış olursunuz.Halbuki 24 saat açık olan bir yerde oynarsanız, 300 puan da stop olur ve hemen longlarsınız,ve 1700 puan kar cepte kalır.
Vobda mutlaka oynanmak isteniyorsa,fikrime göre aynı para miktarı yurt dışında da hesap açılır ve en azından 24 saat açık olduğu için pozisyon hedge edilir.[/QUOTE]
yeri gelmisken tecrubeleriniz gore yurtdisi vobunda oynama ve baslama inceliklerini paylasirsaniz seviniriz vaktiniz oldukca cunku cok degerli bizler icin.
-
sayin teo, geri donus trendi isinma hareketleri basladi sahaya girecekler sanirim. carsambaya kalmaz bu gidisle.60 dkliktada kipirdanma oldu haliyle. gorusunuz?
-
[QUOTE=nyse-dj;26809]eger trend saatlik veya gunlukte olusmamissa kolayca kaptilmasi mumkun bu yuzden kazanmaniz sart ise gun ici trend bile olsa kapatmaniz lazim.
dogru sabir denen seye sahipseniz trendin gercekten gucunu kaybedene kadar bekleyebilirsiniz. gaplar bazen kendini ele veriyor ama herzaman degil son birkac gundur zorla yukari gidip sabah asagi yapiyorlar mesela ikisinide yakaldim ama sadece birkac kontrat ile.[/QUOTE]
bekledigim ve 53800 beri donus donus dedigim sey artik herkes tarafindan gorulur oldu.
bakin uc gundur ayni hikaye yuzlerce puan dusenler dow bakip simdi dow acilip daha fazla duserken tutuyorlar.ertesi gun gap ama bu sefer iki gun tatil var tabi biraz daha zor.
adamlar bugun support3 bile yokladilar 50600. 52000 alti kapanis tehlikeli idi. bunlar 51 bile kapatamayacaklar. kisa vadelilerde artik dusus formasyonu olustu.
yeni baslayanlar icin altin ogut dow ile dax ile korelasyon masallarina grafiklerini inanmayin sakin ne zaman korelasyon ne zaman degil keyfe keder birsey. ornek isterseniz hemen canli ornek fdow dow acilinca eksi 0.15 yapti biz 51.050 olduk ama simdi fdow arti 0.55 biz 50700 e dustuk hani korelasyon. tamamiyle ordek avlama borsasi. sn teonun dedigi gibi eger zorunda iseniz vobda oynayin imkaninin var ise ekonomik kurallarin daha cok calistigi yurtdisi borsalarinda trade edin. burasi sacam sapan birsey(sinirlerim bozuk degil aksine kazandim bugun)
-
baktilar dow iyi fiati dusuk baskiliyorlar + gap icin baktilar dow kotu bu sefer sanki asagi gider gibi yapip yukarida baskilayip - gap yapiyorlar bunun icin bazen a/d ise yariyor onun disinda sadece tecrube gerekli.
py denilen seyin kosebasi soyguncusundan farki yok.
-
[QUOTE=nyse-dj;26862]sayin teo, geri donus trendi isinma hareketleri basladi sahaya girecekler sanirim. carsambaya kalmaz bu gidisle.60 dkliktada kipirdanma oldu haliyle. gorusunuz?[/QUOTE]
fiyat gerı donusun basladıgını soyledı evet, bende shortladım 51.200 den, bunu kacıramazdım, carsambadan once olacak gozukuyor, gercı dokumanlar 5 bar ıcınde der, 1.barda da olur 5.barda da,Ben carsambayı 5.bar ıcın soylemıstım.
Ben sahte olarak yukarı yaparlar sonra gelırız dıye dusunuyordum,ama olmadı...
Kısmet buguneymıs demekkı...
-
[QUOTE=nyse-dj;26819]yeri gelmisken tecrubeleriniz gore yurtdisi vobunda oynama ve baslama inceliklerini paylasirsaniz seviniriz vaktiniz oldukca cunku cok degerli bizler icin.[/QUOTE]
Foreks parıtelermı, yoksa amerıka futureslarımı soruyorusnuz...
O pıyasalar cok zordur,Malum kaldırac futures ıcın 1:50,parıteler ıcınde 1:100 dur. Kendınızı hazır hıssedıyorsanız adresı vereyım.
-
Foreks Seans kapandıktan sonra muhtemelen yarın kanal konusunu yazmak istiyorum.
Ben hep kanallardan bahsederim.Forumun genelinde(istisnalar kaideyi bozmaz) çoğunluğun kanalı yanlış çizdigini görüyorum.
Fiyatın üzerine ve altına yatay çizilen çizgi kanal değil, aslında destek ve direnç noktalarıdır.
Kanal çizimi deyince destek ve dirençlerden bahsetmiyor,fiyatın hareket kabiliyetinden bahsediyoruz...
-
Kanal çizerken yapılacak kural,Ben Raff ile çiziyorum ,sizler equidistant ile de çizebilirsiniz. Bu raff veya bahsetiğim kanallar Ms de mevcut, fakat matrikste yok.
Kuralımız şu...
Aşırı alım indikatörlerinden bir tanesini kullanacaksınız.Ben cci kullanıyorum,Rsi veya Stock Mfi da olur,
En Fazla Aşırı alıma girmiş bölgeden ,fiyatın en yüksek barından..
Veya En Fazla Aşırı satıma girmiş bölgeden,fiyatın en düşük barından çizilir.
Aşağıda ki örneğe bakarsanız,CCI ,en büyük aşırı satım bölgesinden çizdiğimi göreceksiniz.
Bu durumda yapılacak şey, en üst kanaldan sat, en alt kanaldan al.
Buralar fiyatın çıkabileceği maksimum noktalardır.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img294.imageshack.us/img294/8250/tesusdeze2.jpg[/IMG][/URL]
-
Daha önce forumda yazdığım gibi, önümüzdeki hafta sert düşüşlerle geçecek,Keşke bizde yurtdışı gibi yukarılara gidebilseydik ve 55-60 lardan short yapabilseydik, kısmet değilmiş,
Buralardan yapılan shortlarla kalınır artık...
Mass index günlüklerde 27 üzerinde kanca yapıp 26.5 dan aşağı inmiştir.Mass index sizlerinde bildiği gibi sert dönüş indikatörüdür.
Peki bunun sinyali her zaman tutarmı elbette tutmaz, neticede indikatördür,Ama biz tutacağını düşünüp bu gün Cuma itabarı ile short yapıp geceye girmeliydik...
İyi hafta sonları...
-
[QUOTE=teo;26944]fiyat gerı donusun basladıgını soyledı evet, bende shortladım 51.200 den, bunu kacıramazdım, carsambadan once olacak gozukuyor, gercı dokumanlar 5 bar ıcınde der, 1.barda da olur 5.barda da,Ben carsambayı 5.bar ıcın soylemıstım.
Ben sahte olarak yukarı yaparlar sonra gelırız dıye dusunuyordum,ama olmadı...
Kısmet buguneymıs demekkı...[/QUOTE]
sizce kapanmaz kesin geri donusmu kriterlerinize gore.
-
[QUOTE=teo;26945]Foreks parıtelermı, yoksa amerıka futureslarımı soruyorusnuz...
O pıyasalar cok zordur,Malum kaldırac futures ıcın 1:50,parıteler ıcınde 1:100 dur. Kendınızı hazır hıssedıyorsanız adresı vereyım.[/QUOTE]
futures sadece ama foreks icinde bilgimiz olsun sizin tecrubenize gore iyi olur.
-
[QUOTE=teo;26984]Daha önce forumda yazdığım gibi, önümüzdeki hafta sert düşüşlerle geçecek,Keşke bizde yurtdışı gibi yukarılara gidebilseydik ve 55-60 lardan short yapabilseydik, kısmet değilmiş,
Buralardan yapılan shortlarla kalınır artık...
Mass index günlüklerde 27 üzerinde kanca yapıp 26.5 dan aşağı inmiştir.Mass index sizlerinde bildiği gibi sert dönüş indikatörüdür.
Peki bunun sinyali her zaman tutarmı elbette tutmaz, neticede indikatördür,Ama biz tutacağını düşünüp bu gün Cuma itabarı ile short yapıp geceye girmeliydik...
İyi hafta sonları...[/QUOTE]
bu hafta basi sizlere yazdigim zaman 53800 kapnais olursa deltaya gore geri donus sinyali demek oluyor diye hatirlarsaniz bunun ardindan artcil kapanislarda oldu buda uyuyordu taki bugune kadar bugunun sabahinda 509xx ler goruluse demistim 50600 gorduk yani hersey tamam ama yine gemiyi kacirdik filikaya binecez.