-
bağlantım kopuyor sık sık...bak indi hocam sen bu rakamları verdiğinde dikkatimi ilk şu cekti her rakamın arası 4 bin puan bu günlük yüzde 5-6 marj demek actım dax dow mıb graflarını evet aynen böle işliyor tr buna neden katılmasın dünya böyle ise graflar rakamlar bunu diyorsa niye olmasın ve bağlı kaldım..bugün fransanın notu düşecek dedikodusu piyasayı bu hale getirdi.s&p bile teyit etti aaa notunu akşam üzeri yani sadece dedikoduya düştük ve pasta takaslarda mal verem yok...
-
bugünkü düşüş banka kağıtlarının dip yapması tamamen malı ucuza alacam opersyonu idi...gel 17 ağustos gel...bunuda konuştuk indi hocam bunları yazdı aşağıda 59625-56700 yukarıda 64675-68150 rakamlar bu marj belli ekmek çok
-
indi hocam djı de işlem yapsaydın portföyün servetti bunu biliyorsun değilmi
-
he birde şu acığa satış muhabbeti var gözden kaçırdığımız en son bi önceki krizde dow için böyle bir önlem alınma tartışmaları başlamıştı ve acığa satışı kısmen yasakladılar lakin bu tartışmalar olurken dowda bi düşüş yoktu bir hafta sonra tepetaklak oldu şimdi aynısı bizde oldu spk cıktı açığa satış tartışması actı dün ve bugün gelinen nokta şimdide seans kapatmadan bahsediyorlar bunu yapamazlar tayyip buna izin vermez
-
şimdi baktım tekrar aslında almanlarda büyük sıkıntı var birşey biliyorlar ve veriyorlar dowuda bunlar yamulttu iki gündür lakin enterasan olanda bunlar satıyo fed cıkıyo toparlamaya calışıyo şimdide obama ile fed bir araya gelecekmiş gene ...burayı anlamıyorum daxcılar bişey gizliyo..
-
[quote=indregandi;370617][B][I]Erk yeri, bunun adı bu olsun, erk yeri,..daha önce söyledim 66600, diğer erk yeri ise, 51954, bu kadar yetr sanırım,....bu pylar buradan 11000 puvan daha düşüş bir çarpıda yaparmı, bunu sorun kendinize, cevaplandırın,....karar verin,.[/I][/B]..
[/quote]
[quote=indregandi;370649]Seneryo iflas etti,....artık defans başladı,.......yarından bakacağız,....[/quote]
[quote=indregandi;370651]Py djiyi crashda kabul etti,.....[/quote]
[quote=indregandi;370658]Garan 5.90 yeni fiyat en azından bunu aldık, 6 üstünde hakkaten problemliydi, ...iyi drıve ettiler,....[/quote]
[quote=indregandi;370673][B][COLOR=Red]Longlara dikkat dedim ama bu kadarını şahsen tahmin edemedim, benim seneryo 70325 dekine benzer bir yapıydı, hatam ise şurada oldu,...[/COLOR][/B]
[I][B]O zamn bir crsh yoktu, günlük kırılmamış, 120 lik kırlmıştı,....eğer bu kadarcığını düşünebilsem biraz daha başarı sağlardım sanırım,...yani panic kat sayısı ve algılama farkı vardı,....[/B][/I][/quote]
sevgili tırtıl buradan devam edelim,....rakamlara gelince, bende bütün her yerin rakamı var, yetrki bir araya gelip bir endex oluştursunlar, herhangi bir konuda olabilir bu,...birde data olsun,....
-
bu son alıntılarda, iki şey üzerinde duracaz, biri erk yeri dediğim yere,.....ikincisi ise aşağıda verdiğim ve dalga boyunu kestirememe sebep olan durum,....bu işte eğer analiz yapıyorsak küçük bir hata, kelebek etkisi ile sonuçalnıyor,....
oraları bir oku fikir bekliyorum,....
-
bir diğeri bir iki gün önce garan için toplama aralığı verdim, en erken dedim....4.48-5.40 sanırım,...şimdi bu 6 altına bu gün inmesi olumlu bu anlamda,....
-
ayrıca dünya siyasetini iyi okuyoruz ve bu bizde rakamlarla birleşince yanılma payını azaltıyor,.......yinede macro yapmak, önüne oynayanlar için çok gereksiz bir şey,....o nedenle gün içi yaptığımız yorumları okuyun, sonra hemen unutun, günün birinde ha dediğinizde sizi doğru yola sokacaktır,....
-
örneğin dedikki dxy altına çakmadan mevcut para otaritesi istediği kadar para arzı yapsın, krizlerden kurtaramaz, ancak savaşa girecek, yada AB ye yaptıracak,.....ama gelişmeler savaşa gireceği yönünde,.....yani evin hanımına yine ev işlerini layık gördü,....
ara işareti savaşın, kıprıs müzakereleri ve suriyedeki rejimin çökmesi,....israildeki statükonun yıkılması, okuyun ve unutun, ha diyene kadar,....
-
hocam şimdi yarına bakarsak cari açık verisi var bu ne demek not arttırımı için yabancının tek bahanesi bu önemli bu gecen geldiğinde çok ciddi dalga yaptık beklentilerden az geldi sert yukarı yaptı yarın ne gelir bunu sabah raporlarda okumak gerek dolar yüksek petrol aşağıda bu ikiside olumlu yarın tradede para var ciddi para var savaş konusuna katılıyorum ciddi bişey var patlıyacak bi yerden ..66600 erk yeri py burdan bir çırpıda 10 bin puan yaparmı yapar 59000 gördük
-
örneğin kırılma başlamadan önce emtiyaların ucuzlayacağını dedik, bu oldu, bu şimdiki krizin sigortası aynı zamanda, bunu okuyun ama unutmayın,.......burada ara işaret, faizler artarsa, usd öngörülenden fazla agresif yükselirse, faiz silahı devreye girer, ve hesapları tutmaz,....sonuç ne bu düşüş bu sürdükçe ölçülü olacak,.....ve değerlendirene iyi para bırakacak, şimdilik fırsat yani,....
bu aynı zamanda buradaki ağa babaların düşükten mal almak için paniklemelerinin sebebi,....%7 ler, %5 ler bir ana önce ciğere uzanmak için,....ara işaret faizin yükselmemesi,......unutmayın çünkü yaşıyoruz şu anada,...içndeyiz yani,...
-
bugün dikkatimi çeken birbaşka husus döviz cok sakindi böyle piyasada sakin durması düşüşün ucuz mal operasyonu olduğunu bikez daha inandırdı bana
-
[quote=tırtıl;370732]hocam şimdi yarına bakarsak cari açık verisi var bu ne demek not arttırımı için yabancının tek bahanesi bu önemli bu gecen geldiğinde çok ciddi dalga yaptık beklentilerden az geldi sert yukarı yaptı yarın ne gelir bunu sabah raporlarda okumak gerek dolar yüksek petrol aşağıda bu ikiside olumlu yarın tradede para var ciddi para var savaş konusuna katılıyorum ciddi bişey var patlıyacak bi yerden ..66600 erk yeri py burdan bir çırpıda 10 bin puan yaparmı yapar 59000 gördük[/quote]
cari açık önemsiz, sırası deyil iyileşme açıklamazlar,......biraz daha beklerler,....usd nin tatlı yükselişi cari ........bunu yazdık çok iyi tekrar eetmeyelim,....not artışı şimdi gelmez, borsayı şişirir, bir çuval incir berbat olur,...operasyon bitiminde hem cari hem not beraber gelebilir,....anayasa da bunlarala gelir,.....120000 endex yapar,....
-
[quote=tırtıl;370734]bugün dikkatimi çeken birbaşka husus döviz cok sakindi böyle piyasada sakin durması düşüşün ucuz mal operasyonu olduğunu bikez daha inandırdı bana[/quote]
dövizi şöle dedik, tatlı çıkmalı, hatta çok tatlı olduğundan yaş dan gaz verdiler olmadı, dji yetişti imdada,....
burada bu usd nin görevi cariyi yok etmesi derken daraltması, nedeni yeni fon girişi yok, eldeki fonu son vergiden giren desek bu 20 mil usd civarı, bu denklem,
globda düşen emtiyaya mevcut ekonominin sürdürülmesi, tatlı çıkan usd ye carinin daraltılması,...anayasa içinde gerkli hormonal düzeyin sürdürülebilmesi üzerine, ara işareti bu defa teğet bile geçmeyecek cümlesinde saklı,...
bu gün söylediği ise araba almayın ev alın, buda banklara mesaj,,.....bir evi 10 sene kredi ödüyorsun bu istikrar ama fonlanabildiği müddetçe,...
-
döviz olayı ile py korele deyil, globdada deyil, ve dxy nin altına çakması olayı, süreç istiyor, hem kanlı hem kansız senaryoda, ayrıca bernacke 2013 dedi, zaman çok,...
pysayı tepişmeye bıraktı,......hem djiyi hem burayı, tüm globu işte,....burada coni seçimi yaklaşırken bir harektlenme obama nedeniyle olabilir,.....
-
önceki kriz lehmandan çıktı ne hale geldi piyasalar şimdi ise ülkelerin batacağı söylemleri var bunu düşününcede ya satışların başında isek demek geliyor içimdende
-
garan rakamları, 6.19,...5.35,...4.96.....
-
6.44 kalınmadıkça, 5.96 altında , ilk olarak 5.35 test eder,....
-
[quote=tırtıl;370738]önceki kriz lehmandan çıktı ne hale geldi piyasalar şimdi ise ülkelerin batacağı söylemleri var bunu düşününcede ya satışların başında isek demek geliyor içimdende[/quote]
ülkeler sıfırlar ama burada dünya güzeli var, dji bu güzeli el altından para manyağı yaptı,....konusu siyasi, bu siyaset çift taraflı cazibe oluşturuyor, burası siyaseti yapmıyor, para istiyor,..yaparsa ortada kalır, djinin burayı nasıl kesceği belli olmaz, açılımlar ve saçılımlar bu nedenle risk oluşturdu, bu risk iktidar partisini nerdeyse atatürkçü yapacak,.....
o nedenle bu durum karşılıklı pozken ve ertelenirken, diğer konularda dji ile uyum devam etmekte, sonuç djinin geleceği bu coğrafyadan geçiyor ve k.ırağı saymaz isek turkeyden başka bölgede seveni yok,...
-
[quote=indregandi;370741]ülkeler sıfırlar ama burada dünya güzeli var, dji bu güzeli el altından para manyağı yaptı,....konusu siyasi, bu siyaset çift taraflı cazibe oluşturuyor, burası siyaseti yapmıyor, para istiyor,..yaparsa ortada kalır, djinin burayı nasıl kesceği belli olmaz, açılımlar ve saçılımlar bu nedenle risk oluşturdu, bu risk iktidar partisini nerdeyse atatürkçü yapacak,.....
o nedenle bu durum karşılıklı pozken ve ertelenirken, diğer konularda dji ile uyum devam etmekte, sonuç djinin geleceği bu coğrafyadan geçiyor ve k.ırağı saymaz isek turkeyden başka bölgede seveni yok,...[/quote]
aynı şekilde grace ve g.kıprısada ratingçler vurdu, bunun konusu ise kıprısta geri adım atmaları, ara işareti, hadi grace neysede, g.kıprıs herşeyi belli etti, adamlar birde yıllık 10 mil avroluk doğal gaz buldukları halde, fitch bunu dahabugün fitcledi,...hedef suriye ve kıprısın çözülmesi,.....
k.ırak niye yetmiyor, çünkü ırakta halen %40 şii nüfus var ve durumlar halen karışık,....
suriye niye yetmez, çünkü bir rejimin çöktüğü yerde ala acle üs ve liman kuramassın,....karışıklık ve muhalefet devam eder,....
kıprıs bu nedenle gerk hava operasyonları gerksede, lojistik açıdan ve doğu akdenizde orta doğuya en uzak ve en yakın yer, diğeri statüsü tartışmalı buda diğer üstünlüğü,....ayrıca eğer hedef alınacaksa, bir ülkeye nazaran burasının vurulması ekonomileri etkilemez,
her durumda turkey bu işe suriyeyi koşarak uazk kalmalı, çünkü iranın direk hedefi olması(füzeler ), hem ekonomik hem siyasi açıdan hem turkey, hemde dji nin işine gelmez,...ara işareti suriye bizim iç meselemiz sözünde,...
-
bakın bu g kıprıs ta ala acale gaz bulmalarıda anlamlı oldu şimdi,......stratejik yaptı adayı, adamlar vurulmak istemiyor, gördüler manzarayı,......gazı patlattılar,....şimdi malum bir ülkede doğal kaynak vardır ama sen ona yeni gelinin sarıldığı gibi sarılıp çıkaatamazsın, ülkende çıkardığın kanunlarla kendi elini kolunu bağlayıp, kendini hadım edersin, eğerde yapabilirsen kimseye çaktırmadan özelleştirip yabancıya sattımı, ayak bağındanda kurtulursun, adam gelir burada altın yok der, kapısını kilitler, özel arazi maden kanuna göre fariştahı gelse adamın mühürünü çözemez, petrol, maden ne varsa,...
elbette rumlar oarada doğal gaz olduğunu bu gün bulmadılar,.....
-
bu kadar unutulacak konu yeter,...yarın analiz etmeyecem fena yoruldum, günaydın derim ama,.....
cümleten iyi geceler,......uyk
-
-
günaydın... indi hocam neredesin??
-
[QUOTE=indregandi;370715]piyangoyu kaçırdık,...+ gap 986 ve 96 üstüne kuvetle muhtemeldi, dünkü yere çıksa idi, çok yüklü + gap olacaktı,.....piyango vuracaktı,....
olmadı, bu da kervana katıldı, sp ve artık djide crash çizgisini çekti, vix sınırda kapattı, dji ilginç hareket etti, günlükte crashı çok erken versede, 5 dklıkta, son 4 dk da bunu zorladı ama kapanışını yine 5 lik crash çizgisi üzerinden yaptı,...
bütün bunlar piyaslarda hali hazır short mal olduğunu gösteriyor, demekki henüz boşaltım olmadı,...yarın futuraların bayağı bir serbest alanı var, gelirse eğer, gün içi gelen haberler etkili olacak....
fdji , fspx, spot yerelerini test te edebilir, yeni düşüklerde yapabilirler, ama dji açılana kadar düşüklerin etkisiz olacağını düşünüyorum, her durumda djinin indik altında kapatması hoş olamdı, fakat verdiğim rakam şüphesiz denge rakamı idi, bunun üstü l başlangıç, altı s başlangıçtı,....yani dji de oynasa idik tarzımız bu olacaktı,...yada shortumuzu bunun üstünde flat edecektik, .....
yarın ya ağalar bindikleri dalı kesecekler, yada akıllı olacaklar, bu anlamda bu günkü %5 düşüş yinede sevindirici ve stresin bir bölümünü kırılarak dışarı attı,...çalkalama devam ,....poz devam,......66600 devam,...
yarın ola hayrola,......[/QUOTE]
aldık 2000 küsür gap ı hocam:)
-
günaydınlar cümleten,....
-
[quote=nedim972;370760]günaydın... indi hocam neredesin??[/quote]
[quote=nedim972;370761]aldık 2000 küsür gap ı hocam:)[/quote]
dün sadece py kapabdıktan sonra, -900 puvan uzlaşmadan çaktılar,....şu anda nerdeydik, 632xx, şimdi neredeyiz, 622xx,...
artık bunları spk görsün, dün adam resmen parasını aldı, hem aşağı basılarak, hemde alamadığı bölümü uzlaşmadan,..ben -900 uzlaşmadan yazarken, herif patronuna şirinlik yapıyor, ne güzel iş be,...:mad:
yani efg short diye bu py short mu gidecek, gidiyor, demir bükülüyor, çelik kırılıyor, geçmişte resmen birde bunu yasakaldılar veri olarak,.....
bu iş göstermelik mecnurlarla olmaz efendiler,.....geçin bir kalem,......soyduruyorsunuz benim [B]aziz milletimi[/B], elin oğlannına,....
uzlaşma çok ağrıma gitti,...her gün böyle uzlaşsalar sermaye kalmaz,.....
-
açıkçası dünkü uzlaşmaya göre bende -900 girmiştim..ayrıca dün dow un muhteşem düşüşünden sonra birde ordan girer diye düşünmüştüm..sonra sabah +2000 gap açınca insan seviniyor ister istemez..önce eşşeği kaybettiriyorlar sonra bulunca seviniyoruz..
-
[quote=indregandi;370770]dün sadece py kapabdıktan sonra, -900 puvan uzlaşmadan çaktılar,....şu anda nerdeydik, 632xx, şimdi neredeyiz, 622xx,...
artık bunları spk görsün, dün adam resmen parasını aldı, hem aşağı basılarak, hemde alamadığı bölümü uzlaşmadan,..ben -900 uzlaşmadan yazarken, herif patronuna şirinlik yapıyor, ne güzel iş be,...:mad:
yani efg short diye bu py short mu gidecek, gidiyor, demir bükülüyor, çelik kırılıyor, geçmişte resmen birde bunu yasakaldılar veri olarak,.....
bu iş göstermelik mecnurlarla olmaz efendiler,.....geçin bir kalem,......soyduruyorsunuz benim [B]aziz milletimi[/B], elin oğlannına,....
uzlaşma çok ağrıma gitti,...her gün böyle uzlaşsalar sermaye kalmaz,.....[/quote]
[quote=nedim972;370772]açıkçası dünkü uzlaşmaya göre bende -900 girmiştim..ayrıca dün dow un muhteşem düşüşünden sonra birde ordan girer diye düşünmüştüm..sonra sabah +2000 gap açınca insan seviniyor ister istemez..önce eşşeği kaybettiriyorlar sonra bulunca seviniyoruz..[/quote]
başkaca, py nin 60050 ve 59625(benim verdiğim), kırılacağını düşünenler dip kırıldı diye shortladılarsa, veya paniiğe giren longlar stop ettilerse,...
adam dün buradan 2700 puvan geldi terse 61700 e, uzlaşmadan - 900 ünü götürdü bunun,....
blançosu max kar gözüktü, bugün kü short paniğini aşağıdan başlatarak durdurdu,...
yani spk varsa spk lık, yoksa gurban olduğum rabbime havale ediyorum,....
-
SPK:VOB VE IMKB'DE ACIGA SATIS ISLEMLERI ILE ILGILI INCELEME BASLATILDI-CNBCE
indi hocam belki haberiniz olmamıştır.. böyle de bir haber geçti..
-
anadınıznı, tekniğe devam,....her şeye rağmen,....bütün bu hırsızlıklar, elbet zamanı gelnce yerini bulacak,....ve alınan geri verilecek,....-900 bir yere gitmez, döner dolaşır gelir sisteme dahil olur, para çünkü,....
-
[quote=nedim972;370775]SPK:VOB VE IMKB'DE ACIGA SATIS ISLEMLERI ILE ILGILI INCELEME BASLATILDI-CNBCE
indi hocam belki haberiniz olmamıştır.. böyle de bir haber geçti..[/quote]
nedim yanlış anlamayın biraz hazır cevap oluyor, bu inceleme oynaklığın yavaşlatılmasına yönelik,...biraz sakin olun mesajı,.......
şu nedenle, şimdi üstüste toplanın ekonomiye güveni tesis etmeye çalışan hükümetin [I][B]ülkesinin[/B][/I] borsasında oynaklık durulmuyor, günlük düşüş veya çıkış bir tarafa bırakılırsa, bunun en az 5 katını çeviriyorlar,....
tabiki bu durumun kontağı mb olursa, hükümet mb kol kola olursa, alan alacağını aldıkatan sonra,....bir hiiişşşşttt deme zamanı geldi,....
haliylen,....
-
açıkçası ben bu yapılan hareketlerin hiç birine yetişemem, o nedenle planım neyse buna devam,....
64650 den, 62650 (py düşüş sınırı, normali 63100 dü) ye düşen bir pynin buradan bu uc sınırdan 3600 puvan daha düşeceğini, sonra bu düşüşe 2700 puvan tepki koyacağını, bununda -900 puvanının uzlaşmada çalınacağını düşünemem, birilerinin düşündükleri açık, bu birileri bunu bir sonraki güne bıraksalardı bu konuşmaların hiç bir olmazdı, inanın olmazdı....
ama demek oluyorki stokları bunu emretti ve o gün bunu yapmalılar gibi bir şey, stoklarını yaktılar haliylen,....stoklar yanarken koku versin diyede ky attılar ateşe,....
-
şimdi bu -900 uzlaşma olmasa, fiyat bunun otamatikmen 62650+900=63550 eder,..
dün ne verdiydim düşerken, 631xx ve sarkması 62650,....,...
şimdi anladınızmı, maliyet yerlerini geçmiyorlar, o -900 uzlaşma tam spk lık,...
-
diğer husus, -900 almaslardı,...sistemler +2000 gapla, 61700, yerine 63700 olacaktı,...
sistem istiyorlarki, bu üçkaadlara py katılımı olsun,.....
diğer anlamda 63700 olsa idi, dünkü düşüş tam bir fake olacaktıki, takke düşüp kel görünecekti,......
başka bir husus, dipten paniklemyip long açanlar, 59xxx lardan 4000 puvan yapmış olacaklardı,....
falan filan,....
-
mart 2009 boğa çizgisi te, 740xx da,...
bu çizgi 736xx-739xx e yükselirken, 739xx de perşembe günü, hicri olarak kırılmıştı,...
-
sp kriterleri,
1151, 1168, ve dengesi, 1173 te,...
f spx sp olmadan 1151 geçemez,.....geçesede sp gelmeden gidemez,...
-
[quote=indregandi;370802]sp kriterleri,
1151, 1168, ve dengesi, 1173 te,...
f spx sp olmadan 1151 geçemez,.....geçesede sp gelmeden gidemez,...[/quote]
o nedenle fspx sin, 1151 geçişleri, döner sp bekler,....:..:T..C:..:
-
:..:T..C:..:
çok hoşuma gitti bu,...