Bakmıyorum artık hangi dinamiklerle hareket ederse etsin azalaltmadım da aralık vade kontratını almayı planladığımdan 8 adet fazla eğer seçimde de öngördükleri gibi olursa artık fişi de çekeriz.
Printable View
Bakmıyorum artık hangi dinamiklerle hareket ederse etsin azalaltmadım da aralık vade kontratını almayı planladığımdan 8 adet fazla eğer seçimde de öngördükleri gibi olursa artık fişi de çekeriz.
Herkese iyi akşamlar umarım sonuç vatanımız milletimiz için hayırlı olur
[url=http://hizliresim.com/n2ymOM][img]http://i.hizliresim.com/n2ymOM.png[/img][/url]
seçim işi bu yukarıdaki grafikten kurtulamaz,...zaman zaman bunu analiz ettik,
en son düzelteme li halinide verdik,...
biz yanılıyoruz haliylen ama o hep süre var diyor,..çünkü altta olan simulasyon uyuyor,...
pembe X ler biten bar sayılarını, sarı ovaller kalan bar sayısını gösteriyor,
kalanlarda 72 saat başladı, sonra 33 saat, sonra 21 saat,
simulasyon bu 21 saat dolduğunda devreye girecek,..
bu olana kadar olan düşüşler bir dalgalanma yaratıyor,...dolaysı ile bir trade oluşuyor,...
bu olanda daha öncekiler gibi bunlardan biri,....
ayrıca subjektif bir değerlendirme olduğundan garantisi yok ancak pala buraya long geldi ve vade kapatıyor,..long gelen max karı longtan alacak elbette, dolaysı ile yukarıya saatlikleri yeşil yaparak atak etti,..
usd vadeli tarafta dikkat ederseniz endex çıkarken milim dahi oynamadı,..yani orasıda vadesini kapatırken alacağını almış satacağını satmış, bu tuttuğu kısım cillop kar bekleyen kısmı,...
[QUOTE=deniz;499968]Aynen üstadım. Ama bir şey yapmadım. Bu da az birşey olsada akıllanmaya başlıyor olabileceğimin göstergesi. Bizim oralrın bir lafı var ''Dirgeni yiyen sıpa bir daha gelir mi sapa'' Sağlam dirgen yedik belim büküldü, az bir şey ayaklandık eskiden olsa sanki ben yapıyom piyasayı sabah shortalyıp 700-800 puan alıp sonra tekrar aşağıdan alıp bir okadar daha almanın peşinde koşardım. Şimdi elim gitti gitti geldi ama durdum durduğum yerde inşallah bunu her daim yaparız. Sabah almışın 13 kontratla 800 puan daha ne.
Şuan ki durumda 15.000 TL eksim kaldı 45.000 TL eksiden. Ve elimde yeni vadeden 1/4 oranında short 99.580 maliyetli ve vadeden kalan shortlar var eğer ki bir gevşeme olursa 95.100 lerden de onu çıkarım yada vade sonu ile kapanır.
Büyük soru ve sorun yeni vadeyi elde tutmak mı yoksa kapatmak mı? Bir türlü karar veremedim en son Ali Babacan'ın açıklamaları var çok iyi durumda değiliz nevlinde ,ama görüştüğüm bir kaç kişi var düzen girsin diye vereceğim diyen bir kaç kimsede düzen girsin diye verecektim ama bu son keyfi durumlarla vermiyeceğim diyorlar. Bir muhakeme yapamadım[/QUOTE]
Bugun bayağı umutlanmıştım. Eksi 15.000 eksim kalmışken birden 8.000 eksi daha eklendi normal ve mantıklı olan olsaydı ama her durumda bu şekilde biz küçük yatırımcıdan alıyorlar iki puanı. Şimdi vade sonu ya çarpacaklar. İki iki daha dört arkadaş bu vade sonu bu işleri kim yaptı belli gel kenara diyecek otorite yok mu ha bu vade sonunu anlarım seçim vardı olumlu bekliyorduk aldık peki diger vade sonlar hepsi aynı.Adi herifler.
[QUOTE=deniz;499801]Buradan takip.[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;499802]sayın deniz,
analiz değişti,...ve analiz artık oturdu,
devasal periodu yönetmek kolay değil,..
110 bar, bitti
23 bar, şu anki dlim, 10 barını kullandık,...kalan 13 bar,..buradayız,..
72 bar, başlayacak olan, destek 89800 e yükselecek,...
33 bar,...bizim bahsettiğimiz 33 burada daha çok var,...destek 91100 e yükselecek
21 bar final,...destek 96200 e yükselecek,..kıramadığımız yer,..neden kırılmıyor,...???
analiz gereği son 21 bar sonrasında simulasyon başalar ve muhtemelen realizasyon gelir,..[/QUOTE]
yani hep dediğim üzere yeni bir şey yok, yazdıklarımızı tekrar ediyoruz,..
[QUOTE=indregandi;499803]ayrıca portföyde short olup terste kalanlar için,...
iki vade arası makas farkı,...1500, 1600 puvan civarında,
yeni vadeye geçişte aynı yöne shortlar poz olarak taşındığımızda her 6 kontratta 1 kontrat boşa çıkar ve nakit ihtiyacını bir nebze rahatlatabilir,
örneğin 6 kontrat ekimde shortsunuz,
yeni vade aralığa geçişte bunu 5 kontratla sürdürme şansınız var[/QUOTE]
inşallah yeni vadede poz açılırken buna dikkat edilmiştir, diğer taraftan son düşüşte eski vadeler için de kar alınabilimiştir,...
[QUOTE=deniz;499994]Herkese iyi akşamlar umarım sonuç vatanımız milletimiz için hayırlı olur[/QUOTE]
4 lü değişmedikçe :(
[QUOTE=indregandi;499999]inşallah yeni vadede poz açılırken buna dikkat edilmiştir, diğer taraftan son düşüşte eski vadeler için de kar alınabilimiştir,...[/QUOTE]
Dikkat ettim üstadım 99.500 lerden geçtim sonrada gevşeyince rahatladım. Ama şu bir saatte aldılar ya 5.000 artı gitti -15.000 oldu gün sonunda. Nevlim döndü. 21 kontratla short giriyoruz bakalım 99.581 maliyetle seçime tam topraladım derken yine darbe yedik. Ben bunu anlamıyorum neyine ne için alıyorlar.
şimdi burada manzume,
eski vade ekim kapanış 98100 le 98050 nin iki kademe üstünden,..
yeni vade ise bizim en yüksek rakam 100550 ye 100500 le yaklaşmış, 100475 kapamış,
zaman rakamları,
volatlite olan total 10 haftanın en yüksek rakamlrında,
100550 ve 98050 idi,..
aslen geçen hafta 98050 rakamı final etti,..
ancak ben buna rağmen 98050 yi işlemeyi ve analiz etmeyi sürdürdüm,...
98050 seçim sonrasına devem edecek,..
işi bu,..
[QUOTE=indregandi;500000]4 lü değişmedikçe :([/QUOTE]
MHP baraj altı senaryoları çok dillendirilmeye başlandı acaba ayarlandı mı?
Mümkün mü mümkün olmayan şey var mı? Şu zamanda
[QUOTE=deniz;500001]Dikkat ettim üstadım 99.500 lerden geçtim sonrada gevşeyince rahatladım. Ama şu bir saatte aldılar ya 5.000 artı gitti -15.000 oldu gün sonunda. Nevlim döndü. 21 kontratla short giriyoruz bakalım 99.581 maliyetle seçime tam topraladım derken yine darbe yedik. Ben bunu anlamıyorum neyine ne için alıyorlar.[/QUOTE]
abicim bak sana cevap vermek için elli kere yazdım elli kere sildim,
çünkü hep aynı şeyler yazdıklarımız,
1.çıkarı yükselişte ise yükselir, düşüşte ise düşer
2. vade kapamaya müthiş bir long atakla geldi,..e vadeyi long olarak kapatacak, çünkü karı orada, kar longtan geliyor
3. bu adamlar akepe ve hedepe yi desteklemekten öteden beri çok hoşlanıyorlar,..aksi olasa idi bu son çıkış dalgası olmazdı,...yani diplerde kalsalardı, yani seçim işine destek vermk istemiş olabilirler,..buda meclisteki 4 lü işini doğruluyor neticede