birkaç aracı kurum varantlarda işlem yapmayı durdurdu...deutche py kotasyon girmiyo yandık diyo yatırımcı kazanmıyo py kazanmıyo kim kazanıyo anlamadım :))
Printable View
birkaç aracı kurum varantlarda işlem yapmayı durdurdu...deutche py kotasyon girmiyo yandık diyo yatırımcı kazanmıyo py kazanmıyo kim kazanıyo anlamadım :))
allta daha bir yerler var mı indi hocam tutcak :) % 10 yapacaklar herhalde..
[quote=nedim972;369940]allta daha bir yerler var mı indi hocam tutcak :) % 10 yapacaklar herhalde..[/quote]
tırtılın verdiği benim daha önceden verdiğim yerler geçerli, bunun altı, 59625 sanırım,....
[B][I]pozda olmayanlar için,....
[/I][/B]
alıp satmak pek mümkün görülmüyor, valla süper bir py bu,....şu yapılabilir taban kırdığında long, direnç vurduğunda short yapılabilir, .....bunun içinde portföy olarak iyi bir durumda olmak şart,.....
1500 puvanla trade oluyor şaka deyil, bunu yapabilien iyi para alır,.....
şu anda dirençler, 63350, 64250,...1000 puvanda yani,...
bana ekip lazım sanırım,.......ulem nasıl iş ya bu,........bekleyelim bakalım,...
sonuç batsın bu dünya, giderkende burayı götürsün,....bari işe yarasın.....
ne yaptınız ne ettiniz bilmiyorum,.....ama sesiniz çıkmıyor, bir kısmımızın sorunu, büyüklük,...yani pysanın satış ta ne kadar büyük satacağını düşünemiyor,...yani satış kısmının hacmini tasavvur edemiyor,....
bu kişiyi alıma döndürür ve erken indirir, bunu düşünebilen kişi mesala tırtıl gibi başarılı oldu,....
önerim bu tip kişiler varsa, sayın tırtıl gibi, .....57-65 arasına ufak ufak yayılmalılar,....
bu hareket büyük tepki verirse geçici ki öle olur, yüksekten satmalılıar,%10 gibi olabilir bu,.....
dün tırtılla yaptığımız analizde üçkaadı vurguladık, aps deki artışı bulduk, emtiayı unuttuk, aslında emtiayı söylemiştik geçmiştede dün unuttuk,....
bunun ara işareti şöle olur, [I][B]emtia yükselirse[/B][/I](biz düşeceğini öngördük günler önce, düştü kafa göz yardı, düşmeye devam edecek) [I][B]buna duyulacak tepki:
[/B][/I]
eğer parasal genişleme olmazsa, faizlerde artış şeklinde olur,....usd önden gider,...
eğer parasal genişleme olursa, ralli başlar, borsa önden gider,......
süreç aklımıza yazalım,......bu genişleme bu defa AB DEN DE OLABİLİR,......YANİ EVİN HANIMINDAN,....
Bende geçen perşembeden, ayın 4 ünden beri işler ters gidiyor,....tam short lanacak yerde ekranı kapayıp çıkmak zorunda kaldım o gün,...işim vardı bir sonraki güne bırakmak istemedim, o gün ikinci büyük hatam ise, 72925 e pasif long emir girmemdi, py o sıralar 739xx civarlarında ve en son notum, mart 2009 üzerinde şu sıralar yayalanıyor şeklindeydi,....
Oysa olay belli idi, 74850 short başlangıç kriteri, 739xx (736xx den oraya gelmişti), ise short para yapar yeri idi,...
Ama hani varya, ben yokken emir girmiyim olayı, bu bir, ikincisi ise ertesi günkü tepkiden çıkar duruma bakar shortlarım düşüncesi, üçüncüsü telefon şarjının bitmesi, dördüncüsü aklımız fikrimiz bu iş oldu biraz boşver deyip, oluruna bırakmak,....
Geldiğimde py 72375 kapatmıştı,....ertesi gün şans tanımadı, 71400 şansı ise tarafımdan kullanılamadı,....
Niye anlattım bunu,.....şu anda baştan çorabın söküğünü bulup çekemezseniz, kriter kelimeleri falan hikaye, çünkü sonrasında psikoloji üzerinizde hakim oluyor,.......buna çok dikkat,....
Buna rağmen bakın,...bu gün yine 6000 puvan teptim, bu niye oluyor, psikoloji ve hormonal düzey,....bu allemi cihan olsan değişmez, bunu sadece portföy yönetimi halleder ki, bu portföy yönetiminde işiniz çıkıp gitsenizde farketmez,.....
Bunlar tecrübe olarak önemli bence,.....
şöle demişler, balık baştan kokar, ben balığın kokacağını önceden bildim, rakamlarımı hazırladım, balık kokarken çekip gittim, bu olmadı,...ve yakışmadı alenen,......oysa portföy de tam kendini katlayacak zamandayken,.....
.heyk
KAÇ KERE DAHA YONTULACAĞIZ BAKALIM,...:..:
şimdi her şey bir düşünce,.....dji yerine ab den bir parasal genişleme gelebilir,...geçmişe dönersek bu ab trichetle bu işi hiç yapmadı, normlarına ters(ama bu terslik graceye çuvallarca para vermek zorunda kaldı, hay normunun dediklerini duyar gibiyim), burada bir parasl genişleme haliylen zaman sonra flationa vurur, ama vurana kadarda ralli yapar.....
ben hep bu AB nin batışı hikayesine karşı çıktım, dedimki AB batarsa ABD batmış demektir, bu gayet açıktır,..teorisyenler hem AB yi, hem ,.AVROYU planlamıştır, burada ortak alınmış bir inisiyatif olduğu bellidir..
[B][I]demiştikki bunların nikahı berlin duvarı yıkılırken kıyıldı diye, bu büyük laftır, mizansendir, ama yerine cuk oturur,...bu duvarın dibinde avro ve usd nikahlanmıştır,...buradan hem petrole hemde saddama beraber vurmuşlardır, rusyaya ise varil petrolün önünü açmışlardır,....18 den, 180 varil usd ye, sus payıdır,...[/I][/B]
Ama dji de yorganı yaktı,.....evin beyinin işleri ters gidiyor, evin hanımıda haliylen kötü durumda,...bir süredir beye bırak çalışıyım, gelirler azaldı diyor ama, bizde kadın çalışmaz cevabını alıyordu uzun zamandır,...
Bu olursa ne olur, bir süredir paritedeki avro lehine olan hakimiyet usd lehine gelişir, usd grace, porto, ayırlanda, spana v.s, üzerinden girdiği ab topraklarında beslenip gelişir, avronun bastığı paraların bir bölümünü silip süpürür, ve kendine çeki düzen verir, altına çakma fırsatını yakalr dxy,.....
Bunu geçmişte yazdık, dedikki altınla dxy illaki karşılaşacak ve biri kazanacak, şu ana kadar dxy deki ölülük abd ve dji yi ayakta tuttu, bu sarmal yani süngerlerin emmesine dayalı emtiya şişmeleri üzerine kurulu idi, patladı, artık şişemiyorlar, daha çok parasal genişleme istiyorlar, fasit daire ve kısır döngü oldu, işte bu düşünceye abd yi gösterip, yuırıptan ç.akacaksınki, bundan sonra gelip bu topiği takip etsinler....abd siyasette sıkıştıkça(bop), basıyordu parayı, bastıkça parayı bit pazarlarına nur yağıyordu, bizdeki teğet hikayeleri bu,.....
Işte bu bölüme bir illüzyon almak yerinde olur, bu avroda para basılması, dxy tarafındanda altına çakılarak global para otaritesinin yeniden tesisi olur, malum golddaki şişiş artık sünger olmanın ötesinde, usd ye güven kaybından bundan sonra, işte burada ya sen ona çakacaksın ya o sana, ne zaman bu saatten sonra........bu kansız olan,.....
Diğeri ise haliylen suriyeden başlayıp irana çatılması,kanlı olan...
Bir diğeri ise ab nin dağılması, buda djiyi rahatlatır,.....ama bu defa dji ve ab nin ortak siyaseti batar, globa yön veremezler, chinanında elindeki usa bond ve dolarları tutmasının anlamı kalmaz,....
Bunlar antrenman olsun şimdiden,....
Çığ gibi büyüyor düşüş...
3 çizgide %17 oldu perş,cuma, pts...
denge kademe piyasa derinlik yok...
marjin call nedeniyle otomatik kapanan pozisyonlar var....
Bireysel döviz kredisinin yasaklandığı gibi bireysel yatırım hesabıda bitsin bence..
Dikkatimi çeken bugün indiklerle grafın ters kolerasyonu idi kapanıştada düşüğünden 1000 puan yukarı kapadı son 5 dk içinde...
Geçen haftaki düşüşün anatomisi Açılşta 2000 puan aşağıda aç 10.45 de 500 ve 15.30da 800 puan yukarı tepki ver kapanışta açtığının altında kapat idi..
Bugün ilk defa düşüşün şekli değişti....aşağıda açtı sonra önceki kapanışının 500 puan yukarısına çekti sonra 2 defa 2000 bastı aralara 1000 er puanlık tepki verdi çerez servisi yaptı...
Hele o 16.45 ABD verisi rezaleti neydi öyle...
Önce sanayi istihdam verisi geçen aya 0.3 puan göre artış gösterdi pala 1000 puan yukarı çekti sonra Amerika Birleşik Deyyusları pardon Devletleri şöyle dedi..
Geçen ayki veriyi 0.9 puan yukarı revize ediyoruz palada 2000 puan bastı...
Bu ne ya... bu nedir ya... bu ne kepazelik... bu ne şerefsizlik....
Bu Americalılar batarsa ***likleri yüzünden batacak bir gün...
Şu al kaida manyakları birde S&P Head Quarter a çaksa herifler finans piyasasının herosu olur yemin ediyorum..
Usta gidelim buralardan dayanamıyorum...
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/851/60811258.png/"][IMG]http://img851.imageshack.us/img851/925/60811258.png[/IMG][/URL]
Yuakarıdaki graf geçmiş krizlerde vix ve imkb davranışlarını konu alıyor,...trend çizgilerini ve o tarihlerdeki global krizlerde imkb nasıl davranmış, bu krizde hareketleri nasıl olacak,....py döngüleri nerlerde veya kırılma noktaları nerlerde yaşanacak, global reset olabilirmi gibi,....
Sorulara yardımcı olmak maksadında,...
YAKIN,
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/153/26189904.png/][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/9885/26189904.png[/IMG][/URL]
2008 KRİZİNİ ÖNCEDEN BİLMİŞ GRAF, BU DEMEKTİRKİ BUNUDA ÖLÇECEK VE DEĞERLENDİRMEYE YARDIMCI OLACAK,...
DAHA YAKIN,...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/194/80243313.png/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/3058/80243313.png[/IMG][/URL]
YUVARLAK İÇİNDEKİ ALAN, HAFTA SONU 4 GÜNDÜR DIŞARDA BEKLEMİŞ DEDİĞİM BÖLÜM,...BU BÖLÜM SONUNDA ZATEN BALIK GRAFI GÜNLÜKTE %5 LE AŞAĞI KIRDI,...BALIKDA KIRMA BEKLERKEN BUNU HAZIRLAMIŞ OLSA İDİM, DİĞER 74850, 739XX GİBİ RAKAMLARIN YARDIMIYLA ÇOK DAHA NET OLABİLİRDİK,....
iyi akşamlar herkese.syn gandi öncelikle her şey için teşekkürler.bugün benim vob tarihimin en kazançlı günü idi.güne flat başladım.66300 den kısa yaptım ve 2000 puan zarara geçtim.sabrettim. maldan çıkmadım.ara sıra al-sat lar yaptım ve günü +4000 puandan kapadım. geceyede ful kısa girdim.inş.yarında güzel bir gün olur.temennim inş. herkes bugünü karda kapatmıştır. herkese hürmetler, hayırlı iftarlar.
Ustam...
Senin tek bitane 73850 ün altı crash sözüne uysaydım şimdi zengindim...
Ama basiret bağlandı 75200 den shortlayıp 72800den longladım..
Neyse kısmet...Geçmişte kaldı ileriye bakalım...
Dibe daha var duruyor bu usta..
Ustam..
Hedef maviyse bir bu kadar daha yolumuz var...Öyle duruyor gibi..ben mi yanlış anladım
[quote=milaslı;370042]iyi akşamlar herkese.syn gandi öncelikle her şey için teşekkürler.bugün benim vob tarihimin en kazançlı günü idi.güne flat başladım.66300 den kısa yaptım ve 2000 puan zarara geçtim.sabrettim. Maldan çıkmadım.ara sıra al-sat lar yaptım ve günü +4000 puandan kapadım. Geceyede ful kısa girdim.inş.yarında güzel bir gün olur.temennim inş. Herkes bugünü karda kapatmıştır. Herkese hürmetler, hayırlı iftarlar.[/quote]
tebrik ederim,....gerçekten py içinde oynaklığın verdiği hazineler saklı,....
Yöne dikkat her zamn öncelikli, akıntıya karşı durmak veya akıntıla beraber olmak, .....
[quote=ayuthaya;370045]ustam...
Senin tek bitane 73850 ün altı crash sözüne uysaydım şimdi zengindim...
Ama basiret bağlandı 75200 den shortlayıp 72800den longladım..
Neyse kısmet...geçmişte kaldı ileriye bakalım...
Dibe daha var duruyor bu usta..[/quote]
[quote=ayuthaya;370047]ustam..
Hedef maviyse bir bu kadar daha yolumuz var...öyle duruyor gibi..ben mi yanlış anladım[/quote]
birincisine sağlık olsun,...
Ikincisine durum gözüyle bakacağız, yani orada hedef koymayacağız,...
Ilk kırmızı var, geçerse 1.mavi, geçerse ikinci mavi gibi,...şimdi kırmızıya yakın bununla ilgiliyiz,....
Ama grafı zamanında hazırlasa idik, 4 günlük short sinyalini hemde %5 lik kırılım olmadan bekliyor olurduk, bizim 74850-738xx lerle uyumlu olarak,....
Bende hepsine yetişemiyorum,......sağlık olsun,.....
Birde ayut hafta sonu ve bu sabah başlamadan verdiğim dji analizleri var,...dji yarına belirleyici olacak,....güçlü gözükürse py ona göre olur,....
özet yapalım,
dji carsh 108xx(10850-70) de,..
Sp crash 116x(61-64) de, üstünde kapatırsa güçlü gözükecek,...
Dji pay yapıyor kısaca, payı var, bunun payına sp kriter üstünde kapatırsa yarına güçlü gözükecekler,...
Djı açılıştan bu yana 1 dklık ortalamalardan dönüyor,....şu ana kadar dirençlere boyun eğdi, bizim gibi yani,.....
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/30198697.png/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/3122/30198697.png[/IMG][/URL]
Dji için son 80 puvan, crash kriteri 1086X,...
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/143/91856029.png/"][IMG]http://img143.imageshack.us/img143/8936/91856029.png[/IMG] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/69/85649012.png/][IMG]http://img69.imageshack.us/img69/3325/85649012.png[/IMG][/URL]
[/URL]
Geldi bakalım, hafta sonu kapanışa göre tam -300 puvan payını yedi,....bundan sonrası pay falan kalmadı,....ya buradan dönecek ya geberecek,.....
iyi akşamlar indi hocam ben yukarı tepkinin önce bizde başlıyacağı kanısındayım yarın eksi açılış ve sonrası yukarı doğru cumaya kadar belki...bakın bugün bile vadeli o kadar eksi açmasına rağmen spot açılışına kadar eksiyi sıfırladı yani aslında fırsat veriyor. yarın eksi açılırsa garanti bankasının varantlarında alımlar düşünüyorum...
imkb yabancı payı
04/08/2011 %62,24
07/08/2011 %62,49
vob günlük takas
en iyi alıcılar
credıt s.m 18543 kontrat
iş yatırım 10895 kontrat
cıtı menkul 7055 kontrat
en iyi satıcılar
garanti bank 9277 kontrat
efg 7736 kontrat
akbank 6398 kontrat
Merhabalar,
Hocam seans kapanış dakikalarında USD/TL 1,7530-7540 aralığını direnç yaptığını görmüştük.Ancak son anda kırarak üzerine taşındı ve ateşinin henüz sönmeyeceği de anlaşılıyor.
Yabancı PARA buraya 1500 TL ortalama ile geldi, BORSAYI 22 binden taşıdı 71000'e nemalandı.Temettü aldı, şimdide çekip gidiyor.
Engel olamıyoruz.Gelirken "istedigin zaman gidebilirsin" taahhüdü vermişiz!
Kazancindan vergi almamışız.Her türlü kolaylık gösterilmiş.Simdi de borsamızı TERKEDiYOR!!
USD'nin başı dertte.Yanılmıyorsam USA 10yıllıklar 24 temmuz haftasında %3'lerde iken dün itibariyle %2,5'lara kadar geriledi.Yani Panik halinde vatanına dönüş başlamış durumda.,
Hocam USD/TL'nin yükseliş ivmesi yavaşlasa da bu geriye dönüş ne zaman biter bilinmez ve açıkcası daha aşağılara yolumuz epey var gibi...
Tüm Arkadaşlara iyi geceler...
[quote=tırtıl;370090]iyi akşamlar indi hocam ben yukarı tepkinin önce bizde başlıyacağı kanısındayım yarın eksi açılış ve sonrası yukarı doğru cumaya kadar belki...bakın bugün bile vadeli o kadar eksi açmasına rağmen spot açılışına kadar eksiyi sıfırladı yani aslında fırsat veriyor. Yarın eksi açılırsa garanti bankasının varantlarında alımlar düşünüyorum...[/quote]
tepki konusunda yarın başlayabilir, veya bir sonraki gün, ancak bu tepkileri sınflandırmak lazım,..
Küçük tepki, büyük tepki şeklinde,....ben 3000 civarının peşindeydim esasen,....
Diğeri için çalışmalar devam ediyor, henüz somut yok,......hareket halindeyiz daha, fiyatla indik buluşunca büyük tepki olacak, burada fiyat indik makası 13000 puvan, 6000 de buluşssalar, 6000 daha düşer py,...o nedenle buluşana kadar büyük tepki veya çıkş konusunda beklemedeyim,...ancak küçükler olabilir , deniyoruz zaten,....
öte yandan dün yaptığım analiz somut,...buna birde ab yide ekledim,.......
[quote=hampstead;370103]merhabalar,
hocam seans kapanış dakikalarında usd/tl 1,7530-7540 aralığını direnç yaptığını görmüştük.ancak son anda kırarak üzerine taşındı ve ateşinin henüz sönmeyeceği de anlaşılıyor.
Yabancı para buraya 1500 tl ortalama ile geldi, borsayı 22 binden taşıdı 71000'e nemalandı.temettü aldı, şimdide çekip gidiyor.
Engel olamıyoruz.gelirken "istedigin zaman gidebilirsin" taahhüdü vermişiz!
Kazancindan vergi almamışız.her türlü kolaylık gösterilmiş.simdi de borsamızı terkediyor!!
Usd'nin başı dertte.yanılmıyorsam usa 10yıllıklar 24 temmuz haftasında %3'lerde iken dün itibariyle %2,5'lara kadar geriledi.yani panik halinde vatanına dönüş başlamış durumda.,
hocam usd/tl'nin yükseliş ivmesi yavaşlasa da bu geriye dönüş ne zaman biter bilinmez ve açıkcası daha aşağılara yolumuz epey var gibi...
Tüm arkadaşlara iyi geceler...[/quote]
düşüş bir süre daha devam eder, yukarıda dediğim gibi, ancak küçük tepkiler olabilir arada,....
Esasen dün yaptığımız analizler mb den bu yana gelinen süreci gayet iyi açıklıyor,....
öncekilerde 3 lü senaryo daha öncesini, burada halen 1.durumundayız,....
Global seneryo 3 lü yaptım onuda ilerleyen zamanlara koyun,.....
Dji carsh çizgisinde kapattı, sp carshda kapttı, biz zaten crashdayız,...
Bunlara değer verdik oradan takip,...
Her keze günaydın kazancınız ve huzurunuz bol olsun
tünaydınlar,....
site devamlı çöküyor, çözümmmmmmmmmmmmm, yooooooooookkkk,....
dönüşte kıpırtılar var günlükte, devamı önemli,......
garanda denge fiyat, 6.51 dir, bu fiyat py yi ikiye ayıran fiyat,....6.51 altında kalındıkça garan en erken, 4.48-5.40 arasından toplanmalıdır,.....
sanırım bu yorum py sayı anlatmak için yetrli,....
[quote=indregandi;370198]garanda denge fiyat, 6.51 dir, bu fiyat py yi ikiye ayıran fiyat,....6.51 altında kalındıkça garan en erken, 4.48-5.40 arasından toplanmalıdır,.....
sanırım bu yorum py sayı anlatmak için yetrli,....[/quote]
6.51 in vob karşılığı 66600,......
Sayın GANDİ
Her çıkış bi tepki mi yanlış anlamıyosam...
[quote=egim;370201]Sayın GANDİ
Her çıkış bi tepki mi yanlış anlamıyosam...[/quote]
aynen öyle,...bakın balık graf verdim, o balığa crasha girilerek kuyruk yapıyorlar yüzssün diye,...yeni kuyruk yeni balık demek,...crasha 71700 civarlarından girdik,.....ona göre kuyrğu düşün, taban hareket halinde günlükte ve netleşmedi, bu netlik sanırım o garanın toplama aralığında şekillenecek,....garan oralardan toplanırken kuyrukda oluşacak,...
şimdiki gelen veya gelecek hareketler, garanın, 6.51 ine, vobun 66600 olarak ve denge olarak ele alınmalı,....
sayın erkin yeni dengeside 66600 seviyesi şu anda,....oradan shorta ve longa girecek, bunları bir arada değerlendirmek lazım,....
taban da günlükte hareketli bir indik var, bu indikle fiyatlar karşılaşacak, ilerleyen süreçte, beklentim o yönde, indik fiyata doğru çıkarken, fiyat indiğe doğru düşecek, ikisinin ilk karşılaştığı nokta 1 e, 2, veya 3 bir devasal tepki verecek,..bu tepki sonrasında bir crsah daha olacak, bu carsh seneryosu,....
birde ölçülü düşüş için senaryo yani geçen yaptığım mb analizinden yola çıkarak bunu crash deyilde 2006 düşüşü gibi alırsak, o taktirde yine indik düz çizip fiyatı yeni yükseklere gönderecek işin sonunda,
şimdi bu iki sinn ayrımını yapacağız, bunun içinde yukarıda verdiğim şimdiki dengeler ölçü olacak,....6.51, 66600,.....
önce buralara doğru bir tepki gelmesi muhtemel olacak,....
önümüzde şimdilik 1 dk da, 62600, 62750 var bu ikisinin üstünde kalabilmeliki, tepki garanda 6.51 vobda 66600 olsun,...
öte yandan, bu günün dibi maliyet yapmadı,....maliyet yeri, 59625 ti, 60050 den dönmüş,... ya tepkiden sonra buraya vurur ya buradan döner vurur,....bekleyeceğiz göreceğiz,....
önümüzde şimdilik 1 dk da, 62600, 62750 var bu ikisinin üstünde kalabilmeliki, tepki garanda 6.51 vobda 66600 olsun,...
öte yandan, bu günün dibi maliyet yapmadı,....maliyet yeri, 59625 ti, 60050 den dönmüş,... ya tepkiden sonra buraya vurur ya buradan döner vurur,....bekleyeceğiz göreceğiz,....