-
evet indi hocam jeton yeni düştü endeks 30 hisselerini sert düşürerek aslında bankalar için hükümetin yaptığı kıyağı suriye gerginliğinide kullanarak yabancı payını ucuz hisseyle arttırma opersyonu olarak algıladım.vob dediğin zaten trade aslolan hissedir ve verdiklerini ne kadar ucuza koyabilecekler bunuda ancak makro bakınca görebiliyosun tespite şimdi kafam yattı.
-
[quote=tırtıl;369713]evet indi hocam jeton yeni düştü endeks 30 hisselerini sert düşürerek aslında bankalar için hükümetin yaptığı kıyağı suriye gerginliğinide kullanarak yabancı payını ucuz hisseyle arttırma opersyonu olarak algıladım.vob dediğin zaten trade aslolan hissedir ve verdiklerini ne kadar ucuza koyabilecekler bunuda ancak makro bakınca görebiliyosun tespite şimdi kafam yattı.[/quote]+.,
bir yönü aynen dediğin, yani sonuç, senin analizin sonuç,....
Peki bu sonuç nasıl çıktı,....ne nasıl oldu, yukarıda bir kısmını anlattık ve değindik, esas olay ise sıkışmışlıktı,...
Yani vobdan bakınca, mesala uzuncadır, 72875-78xx bandı, sonrasında,.71400-75xxx bandı,....o dönemlerde ben bunu anladım fakat kafa doluluğu problem,...o dönemlerde bu admlar düşselerdi, acayip zarar yazacaklardı, .....
Olay iki kademeli yaşandı, bankalar bu munzam işine dişlerini sıktılar, üstlerine düşeni yaptılar(durmuş yılmaz ve özince zamalrı, zaten özinceyi kopartılarak sonuçlandı, bu arada net hata noksan artezyeni, vergi dümeni ile hazineye kaydırıldı, çünkü durmuş yılmazla sorun yaşadılar),..
Yabancının bir bölümü ana yükleniciler haricinde cariden kıldan tüyden veya alacağını alıp(92.5) çekip gitti, kalanlarla yerliler, deveyi gütmeye devam ama nasıl...MECBUR GÜDECEKLER, BOP UN VE VOBUN ÜSTÜNDE OTURUYORLAR
Mevcut devam etse, yani harcamalar gırla gitse çömlek patlayacak, harcamalar azalsa zarar yazacaklar,....direndiler, üstlerine munzamda düşeni yaptılar, mülayim oldular, ama direndiler, yani endexsi bırakmadılar,.....hükümse hazırlıklarını fon anlamında tamamladı,....olağan üstü toplantıda sonuç pozitif oldu ve düğmeye bastılar,...
Yani artık düşebilirlerdi,.....1.5 ğa 5 yazacaklar, borsayı satsalar ne olur, aşağıdan yerine koyacaklar,....sonrası yine kar, ilaveten yurt dışı zaten satmayı gerektiriyor, bu kadar durmaları abesle iştigal,....
Sonuç olarak hüküm vergi stepnesini hazırladı, usd ye vurduklarında cari stepnesi hazır olacak,...bu ikisi bankların %5 ini besler,....unutulan halk, parasını ucuza kapattılar, çünkü halkın parsına ödenen faizi aşağı vurdular,....bank buradan da ucuza alıp merkeze pompalayacak, bunu gören yabancı, hisseler bir süre sonra kelepire düşünce faizden sonra, hisseye girecek, yani yabancılar burada tl hesap açar, banklar bunları 1 yerine 1.2 yapar mesela,
bir süre sonra bunların alayı bu işten karlı çıkacak, halk haricinde,.....sistem bu düzen bu,.......düzen belli, düzülen belli,....
Garanı sadece bu sürede, 7.28 le, 7.44 arasında chp yemini, yaş zamanı, genkur istifası zamanı nasıl direndiğini gördük, iş te öle, akkızda öle,...
şimdi o nedenle bu adamlardan para kazanmak çok zor, çünkü adam dji 8 gün düşerken bile direndiler, direndiler aldılar, verende koşa koşa verdi, vermese yani buradaki banklar çökse, kum çimento beton ve moloz işleri biter,.....anayasda unutulur, takla olur,....
Annatabildimmi, bu nerede yazzar, bu topikte yazar, bu forumda yazar,......
-
şimdi işte bu adamlarla sen voba girsen ne olur, adamı sulu dereye götürüp susuz getirir bunlar,....şimdi oynaklık arttı,...bir taraftan diğer tarafa düşüşte verdiğini de alırlar, gram bırakmazlar, o nedenle, oynaklık bitince biraz daha mülayim zamanlarda kazanç olabilir,....
Düşüş ler dediğim yerelere yaklaşınca bir hatırlat bu analizleri, mesala spot için HİSSE ANALAMINDA 61-57 ilk dedim,....orada ta önem arzedecek,....
-
teşekkür ederim yazılar için keyifle okuyorum elimden geldiğince arkalardaki analizleri öne cıkarmak çok faydalı yönü bulmaktan daha önemli hatta özelliklede piyasa kapalıyken yapılan analizler altın değerindedir bana göre.hayırlı geceler..
-
Bak tırtıl,
hay sen çok yaşa emi,....bazen yazıyım diyorum sildiğim oluyor, ctesiden beri bunları kaç kere yazdım, adam boşver dedim sildim,...aMa kafamda oluncuda kafa dolu oluyor oda kötü, valla sağol, forum böyle olur zaten,....
Bak şimdi, son günlerdeki aps(bu işe yapılan yığınak) artışıda cuk diye yerine oturdu senin sayende, pull backlerde öle,....maliyetlerini zaman zaman dönüp alacaklar demekki,....düştü diyemiyecen, çıktı diyemeiyecen, ama sonuçta düşecek demek bu....
-
indi hocam sen yaz her ihtimali yaz gelişen aps ile haberlerle ne bileyim mb toplantısından çıkan kararlarla bunları yoğurup paraya çeviririz biz okuyoruz hiçbir katkımız yok abi işin yükü sende hakkını helal et valla yoruyoz senide..tekrara teşşekürler.
-
bu arada futuralar yanlış görmüyorsam %2.5 aşağıdalar,.....bu fiyattan, +4000 veya -4000 demiştik, - 4000 demek bu,....bir anda olmasada,.....buraları, 64-65 leri bulacaklar,...
bunun santrali dji, -500 puvan stepnesi var crash için, s&p crashda demek bu,...zaten son dibinden 8 puvan daha düşse taklaydı,....
turkey zaten perde arkası önü sağı solu, crash.......ve hokkabazlık,.....
nasreddin hoca ne demiş, bir zıplarsın iki zıplarsın demiş, ....dji batar burası batar,...dji kaça senede batarsa burası o kadar sene yaşar, para geldikçe,....djinin politikalrı dji iflas ederse buradada iflas eder, o zamn suriye ve iran ne yapar adamı bilinmez,....ırkta şiiler ve sünniler kürtçüleri ne yapar bilinmez , hep beraber yaşayacağız malesef bütün bunları,....
biz sadece saptıyoruz, akla mantığa uygun, saptadıklarımızıda vicdanlara bırakıyoruz, ....bağımsız yargılasın herkes bütün bunları, ......
-
[quote=tırtıl;369743]indi hocam sen yaz her ihtimali yaz gelişen aps ile haberlerle ne bileyim mb toplantısından çıkan kararlarla bunları yoğurup paraya çeviririz biz okuyoruz hiçbir katkımız yok abi işin yükü sende hakkını helal et valla yoruyoz senide..tekrara teşşekürler.[/quote]
ben yorulmuyorumda arada eşlik eden olursa daha bir fikir düşünce gelişiyor, beyin daha bir motor çalışıyor...bazen diyorum neme lazım senin, yoruluyorum yani ....ama bir iki düşünce destek olursa bak nasıl taşlar yerine oturuyor, doping oluyor, bende keyifleniyorum haliylen, insan okununca var demekki, bende okununca varım ölese,...:)
-
hadin cümleten iyi geceler,.....cümleten başarılar,.....gönlünüze göre olsun işler, ölece gelişsin, büyüsün ve serpilsin,...
-
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/204/32140829.png/][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/1429/32140829.png[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/543/17093978.png/][IMG]http://img543.imageshack.us/img543/9792/17093978.png[/IMG][/URL]
günlük fspx, fdji crash durumları,...
-
Günaydın...
sayın GANDİ aşağıda verdiğiniz rakamları yavaş yavaş değil bu sefer acelesi var hemen yapayım diyo...
-
-
Ekonomı koordınasyon kurulu (ekk) toplantısı babacan baskanlıgında basladı
-
Tcmb:/bascı: Faız ındırımı opsıyonu acık, sartlara baglı olarak degerlendırılır
-matrıks-
-
550 üstü kalış tepki anlamında longdur,....67600,68100,68600 muhtemel hedefler,...
-
67450, ve 67075, ara trade yereleri,....
-
bütün bunların şartı, 75550 üstünde kalış,...
-
[quote=indregandi;369836]bütün bunların şartı, 75550 üstünde kalış,...[/quote]
İNDİ HOCAM merhaba düzeltme bütün bunların şartı, 65550 üstünde kalış
kolay gelsin 64750 beklemedeyim
-
[quote=tırtıl;369839]İNDİ HOCAM merhaba düzeltme bütün bunların şartı, 65550 üstünde kalış
kolay gelsin 64750 beklemedeyim[/quote]
sitede sabahdan beri bağlantı sorunları var, yönetimden ricam artık şu iş düzelsin, ne zamn bu tür pysalar olursa bunları yaşıyoruz, dışardanmı, altyapıdanmı çözülsün artık,......brv
mutabıkız, ....benim emrim 64925 ti, ama 65250 revize ettim aldım, portföylere göre yarlanmalı durum,....stop uygulanmalı,....
-
1 dk trend hazırlığında,...
76550-650 arası denge olarak şekillendi,....henüz terende çıkmış deyil,....
-
[QUOTE=indregandi;369851]1 dk trend hazırlığında,...
76550-650 arası denge olarak şekillendi,....henüz terende çıkmış deyil,....[/QUOTE]
sayın GANDİ
76 lara diliniz eliniz alıştı:)
-
750-825 aralığı kırılacak yer orası, çok uğraştırıyor, ....
-
[quote=egim;369852]sayın GANDİ
76 lara diliniz eliniz alıştı:)[/quote]
bunama var bu aralar,....1000 puvan revize ve tşk,....dng
-
[QUOTE=indregandi;369860]bunama var bu aralar,....1000 puvan revize ve tşk,....dng[/QUOTE]
bunamayı kabul etmiyorum hocam sadece seans stresi...:)
-
....ne şerro adamlar bunlar,....garan, 6.54 hareket etti, ölese garanın yeri orası,....bunun üstüne koşmalı,...vobun hareketide orası,.....750 üstü kalış, 825 in kırılması v.s,...gün boyu yazacağız analaşılan, kestim
oraları işte,....kısaca bu,....
-
indi hocam selamlar,, 200000 aps longa işaret sayılabilir mi? tabiki 1000-2000 puan aşağıya saymazsak, biraz uzun vadeli manasında?
-
markete gitmek gerekiyormuş,....
-
[quote=nedim972;369865]indi hocam selamlar,, 200000 aps longa işaret sayılabilir mi? tabiki 1000-2000 puan aşağıya saymazsak, biraz uzun vadeli manasında?[/quote]
abicim onu dün gece yarısı tırtıl sayesinde yorumladık ya, orayı bir oku istersen,....:)
-
bu defada balkona gittim geldim, çüşşş yani,....
-
pardon hocam kaçırmışım tşk lerr :)
-
artık burayı yukarı koşarsa 67 leri bulurum, aksi yeni dip, yeni rakam,...
-
yine alt bant sorunu, 825 üstünde kalmalı, ....garan 6.64 üstüne alınmalı, falan filan,....
-
66175 te alt bant okeydi ama, vurdu aşağı, o yüzden derimki bir daha vurursa 67 ler görülür, aksi ise yeni dip rakamlar okunur, 64-65 arasında olur bu,...
-
ne dersek oluyorda para yapamıyorum,...:..:
-
[QUOTE=indregandi;369889]ne dersek oluyorda para yapamıyorum,...:..:[/QUOTE]
bende aynıyım....dng
-
[quote=indregandi;369302][B]68150[/B], [COLOR=red][B]64675[/B][/COLOR],....[I]59625[/I], [I]56700[/I],....hedefler bunlar,....71400, 70325 bunları yazmadım, bunlar kırılacak yereler çünkü, yarın bunlara bakacağız,..[/quote]
indi hocam merhabalar 64675 shortlar kapandı bu rakamı hatırlayanınız varmı flat beklemedeyim...
-
kaldırıp kaldırıp vuruyor boksör gibi dövüyor piyasayı...
-
[quote=tırtıl;369895]indi hocam merhabalar 64675 shortlar kapandı bu rakamı hatırlayanınız varmı flat beklemedeyim...[/quote]
valla bravo tırtıl,.....banada güven verdiğim için bravo,.....:..:,...
yalnız o arada 1000 puvan teptim, ben almadım onu,....milimetrik döndü 66175,...orayı geçse istedim, geçen 71400 de yaptım aynısını,.......dng
-
-
bu bin puvanı almamak, 3000 puvanlık fırsat maliyetine patladı, 3000 de sabah dan vardı,...6000 puvan total,....sırt yere gelmezdi birdaha,...