Short becerebilenler ve tutanlar, 71400 yeriniz,....
Printable View
Short becerebilenler ve tutanlar, 71400 yeriniz,....
[quote=dcmulti;369505]hepinize iyi günler ben vobu da borsayıda tüm finans işlerinide bir daha yapmamak üzere bıraktım. Allah şahittir. Tövbe ettim. Hepiniz hakkınızı helal edin...[/quote]
allah yardımcın olsun kardeşim
geçmiş olsun kardeş...ilk senin başına gelmiyor...senle aynı duyguları paylaşan çok kişi var...biraz uzaklaşmakta fayda var şu sıra bu işlerden..en azından terse kalanlar için...
Pysa paniğe girdi, öngörümüz 68-69 a kademeli geliş yönündeydi ama birden geldi, artık mikrofon ve haber tekniğin önüne geçecek, bu saatten sonra, ana destekler söylediğimiz gibi olsada mikrofona ve habere dayalı aşırı dalgalan bir py olcak,..... Yinede kullanmak isteyenler varsa artık bunu vob yerine hisseye doğru kaydırmaları bu saatten itibaren daha mantıklı olacak, vobda short giren(745xx civarları) ve tutan arkadaşlar için 71400 ilk ölçü ve takip edenler işte 68-69, 64-65 diye gitmekte...artık değerlendirmelerini kişiler buna göre yapsınlar,....
Mikrofon ne zaman öter bilinmez, yavaş yavaş poz azaltarakta gidebilirler, adam djide konuşur, sabh burası patlar,...falan filan bunlar hep bir strateji istiyor, bir tarafı portföye bir tarafı tekniğe DAYALI,....mutlaka sakin hareket edin, sakin kazanın,...short poz tutanlar için trade önermiyorum, tarade girecek sakinleşmeyi ve çalkantının bitmesini beklemeli,....tecrübelerin yaşanacağı zamanlardayız, hisselerin ucuzlaması bir seçenek önümüzdeki zamanda,....
Cümleten herkese başarılar,.....
Gani gani kazanç olsun, yüzler gülsün, bir arkadaş dışında ses gelmedi, inşallah herkes birşeyler yakalmıştır,.....sonuçta bu aldıklarınız ana kasadan,.....ağanın paraları bunlar,......
Cümleten iyi haftalar,....
siz kapanabildiniz mi indi hocam...? tepki vs.bekliyor musunuz?
[quote=nedim972;369521]siz kapanabildiniz mi indi hocam...? tepki vs.bekliyor musunuz?[/quote]
BEN KENERDAYIM, YİNEDE BİR GÜNLÜK DIŞARDA OLMANIN CEZASINI ÇEKTİM,...AMA STOP ETMEK BİR YERDEN SONRA ÖĞRENDİĞİMİZ BİR DURUM ARTIK,.....BUNDAN SONRA BİR MÜDDET POZ ALMAM, ZİRA YER KOYAMIYORUM, TEKNİK KARŞILAMIYOR DURUMU, SON ANALİZİ , 71400 ÜSTÜNE KURDUK, AMA SONRASI OYUN SINIRLARI DIŞINADA TAŞTI...BİRDEN DAYANDILAR BÜTÜN KAPILARA,....BÜTÜN DESTEKLER POTAYA GİRDİ,....HANİ YAZSAN YETİŞEMESSİN O DURUM,....
O NEDENLE SÜRÜYÜ BİR ÇEVİRSİNLER BAKALIM,.....KAÇ GÜNÜ BULUR,
...B İ L İ N M E Z,.....:rolleyes:
HİSSE İYİDİR HİSSE BU ZAMANLARDA KÜÇÜK KÜÇÜK UFAK UFAK, VOBUN HEP BİR SIKINTISI VAR,...
ŞU MESALA DİYELİM 7000, 10000 PUVAN ALDIN, ADAM İİKİ GÜNDE BİR TERS BİR DÜZ, BİR MİKROFON ALIR BUNU GERİYE, BU SIKINTI BİRAZ ÜLKEDEN, BİRAZDA İŞİN TABİATINDAN,.......
ONUN İÇİN MESALA, BEN SHORTLAYABİLSETDİM, 74500 DEN, 71400 İLK ÖLÇÜ ALIRDIM,...68 GÖÇTÜ, BU DEFA 68 ÖLÇÜ ALIRDIM,...ÖLE GİDERDİM,... NE ZAMN BUNLAR KIRILDI,..AŞAĞIYA VEYA YUKARIYA GELDİĞİM YER KADAR BEKLERDİM,...SABREDERDİM, SONRA POZ ALIRDIM,....
Usta sen elinden geleni yapıyorsun...
Senin üstüne daha görmedik hakkını helal et .
Bugün çok kanlı bir kıyım oldu.
Hani biliyorduk ama bu kadarınada oha.
Cephe karargah hat sath tepe bayır kalmadı...
Garan Amiral akkız hepsi işbirlikçi işgal yardım yatakçısı çıktı..
Bir kez daha tescil oldu ki Vatanını savunan Türkün bir tek Allahı var be Usta.
Ben elde kalanlarla dağa çıktım longum ustayla aynı yerden...
Allah garip bir güç veriyor böyle felaket durumlarında..
Depremmi oldu?Devlettmi Battı?Bu ne Allahsızlık bu ne şerefsizlik..Bütün gün Ülkesi için çarpışan Vatan evlatları için kılını bile kıpırdatmadı şerefsiz Bankacılık sektörü...Tarım dışıyı bile basmak için kullandılar..Kimse sonra kalkıpta etik değer risk analizi hedef raporu finans merkezi zırvalamasın bize..Bunlar asıl işgal kuvvetleri..İki günde yüzde on düşermi ulan bir ülke ulan şerefsizler..Size bıraksak 1000 yıllık ülkeyi bu hesapla 3 haftada sıfırlar üstede komisyon istersiniz bu milletten.
8 Ağustos Pazartesi 14.30 dan itibaren 11 gün ben ve sevenlerim süngüye çıkacaz hakkınızı helal edin..Allah ülkesini savunan herkesin yar ve yardımcısı olsun...
Düşman Kordinatlarını veriyor ve 8 ağustostan itibaren tüm vatan evlatlarından karşı saldırı için destek bekliyorum.
69500
70250
71400
72800
73850
74200
75100
76200
77175
77775
78800
Gandi Bölüğünde daha fazla kayıp istemiyoruz...
Dc Multi kardeşimiz için çok üzgünüz.
İstihbarat Subayı Citiwandan veri akışı lütfen...
Umutsuzluk ve dağılmışlık bizlere haram kılınmıştır.
Ayuthaya
[QUOTE=ayuthaya;369527]Usta sen elinden geleni yapıyorsun...
Senin üstüne daha görmedik hakkını helal et .
Bugün çok kanlı bir kıyım oldu.
Hani biliyorduk ama bu kadarınada oha.
Cephe karargah hat sath tepe bayır kalmadı...
Garan Amiral akkız hepsi işbirlikçi işgal yardım yatakçısı çıktı..
Bir kez daha tescil oldu ki Vatanını savunan Türkün bir tek Allahı var be Usta.
Ben elde kalanlarla dağa çıktım longum ustayla aynı yerden...
Allah garip bir güç veriyor böyle felaket durumlarında..
Depremmi oldu?Devlettmi Battı?Bu ne Allahsızlık bu ne şerefsizlik..Bütün gün Ülkesi için çarpışan Vatan evlatları için kılını bile kıpırdatmadı şerefsiz Bankacılık sektörü...Tarım dışıyı bile basmak için kullandılar..Kimse sonra kalkıpta etik değer risk analizi hedef raporu finans merkezi zırvalamasın bize..Bunlar asıl işgal kuvvetleri..İki günde yüzde on düşermi ulan bir ülke ulan şerefsizler..Size bıraksak 1000 yıllık ülkeyi bu hesapla 3 haftada sıfırlar üstede komisyon istersiniz bu milletten.
8 Ağustos Pazartesi 14.30 dan itibaren 11 gün ben ve sevenlerim süngüye çıkacaz hakkınızı helal edin..Allah ülkesini savunan herkesin yar ve yardımcısı olsun... [/QUOTE]
Ayuthaya bu sözlere tamamı ile katılıyorum
DcMulti kardeşim gerçekten üzüldüm üüü ama üç aşşağa beş yukarı çarpıldık büyük geçmiş olsun kararını kutluyorum o da bir cesaret gerektiriyor
haftaya satışların bitmesi ve alışların başlaması dileklerimle..
ağustos vadenin buralardan dönmesi daha çok para kazandırır palaya...
karşısında ki boğaları bitirmiştir. Bence boğaların %80 i sıfırlamış yadada kaçmıştır. Pala onların yokluğunda yeni boğalığa soyunabilir. Yeni ayulara tuzak kurabilir....
yinede stratejimden taviz yok. şimdi realize. buarayı pivotlayarak yeni al satlarle yön kovalama..
Pala beni hiç sevmiyor. Olsun ben onu çok seviyorum.. Öpecem pala
[quote=ERK;364328]üst üste 2 vadeyi 92 000 - 70000 kısa kapadıktan sonra
nisan vade 70-87 uzun
haziran vade 87- 77 kısa
ağustos ?(arka arkaya 2 kısa yaparsalar haziran ağustosu kısa devam edebilir. Bir uzun bir kısa devamsa ağustos uzun kapar). Yaklaşık 10- 15 bin puan farkıyla uzun kısa yapıyor pala. Ağustosu teknik temele bakmaksızın yakalamak mesele. % 75 uzun % 50 kısayım yönü yakalama çalışması yapıyorum. Yaptığım sadece işlem yapmak 3 bin puan karşılıklı 3 bini tarttığı tarafa ağırlığımı koyarım. Pivot fiyatım 78.000.... Duygu yok al sat var. Yön ne olur düşünmek yok ... Al sat var...
AĞUSTOS SONU 68000 ALTI OLABİLİR.. 85000 ÜSTÜ OLABİLİR. iKİSİNE DE VARIM...
YATAY DEVAM HALİNDE 2- 3 BİN PUAN KAYBIM OLABİLİR.[/quote]
[quote=ERK;364330]bu bir stratejik yaklaşım stres yok tahmin yok eğer vade farkı bir yöne 10000 puan ve üstü olursa ilk 3000 hariç gerisi garanti. Yapman gereken sadece al sat. ben 500 puanlık dilimler halinde aynı yönede pozisyon artırıyorum. Aldığım fiyatın altından asla almam. Ya da sattığım fiyatın üstünden asla satmam.
girdiğim pozisyonun tersine dönmesi halinde stop emirlerle pozisyon azaltır. Aynı yöne devam halinde elimden çıkardıklarımı yerine koyarım. Düşecekse düşşün ıkacaksa çıksın ama bişey yasın.
alışlarımı da satışlarımı da stop emirle yaparım[/quote]
[quote=ERK;364335]ben şuan pozisyondayım 78 000 pivot olarak alım satımlarım başladı. 81 e kadar 78000 78500 79000 diye uzunlarım devam ediyor. 81 den sonra da devam edecek 77.500 77000 diye kısalar devam edecek. 75-81 aralığının dışına taşınca tek tarafa devam edilecek elbette dönüşlerde stopla korunmak kaydıyla.
75-81 aralığında git gel yaparsa o vade boş geçer. 3 bin zarar olabilir. en az 10000 bi tarafa yıkılmamış demekki. Geçmiş vadeleri incelersen her vade ez 10000 var.[/quote]
evet bir kezdaha teyyit oldu bu yaklaşımdan başkası bize gelmez..
Çin kredi derecelendirme kuruluşu Dagon, ABD'nin kredi notunu indirdi.
Çin kredi derecelendirme kuruluşu Dagon, ABD'nin kredi notunu ''A+ ''dan ''A''ya düşürdü.
[B]ABD’nin notu ilk kez düştü[/B]
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors, ABD'nin kredi notunu bir kademe azalttı.
slm erk..pivot noktasını bu sefer ne alacaksın?
[quote=nedim972;369550]slm erk..pivot noktasını bu sefer ne alacaksın?[/quote]
ben genelde vade sonlarında kapanırdım. Ancak pala hızlı çalıştırdı bu sefer piyasayı. Pivot olarakta vade kapanışına yakın yada vade kapanışını alırdım.
şimdi vade ortasında kapandım. Kapandığım yeri pivot olarak alıp(68000) yön kovalayacağım. Artık ne olursa vadesonuna kadardevam ederim...
kademeleri 1000 puan arayla yaparım artık.. çok sallanıyor bu aralar
[quote=ERK;369551]ben genelde vade sonlarında kapanırdım. Ancak pala hızlı çalıştırdı bu sefer piyasayı. Pivot olarakta vade kapanışına yakın yada vade kapanışını alırdım.
şimdi vade ortasında kapandım. Kapandığım yeri pivot olarak alıp(68000) yön kovalayacağım. Artık ne olursa vadesonuna kadardevam ederim...[/quote]
başarılar diliyorum, bu sistem daha öncede dedim, iyi bir şey akıllıca, zekice,... kişi de mizaç olarak yatkınsa gayet güzel çalışır, gezer tozar işine bakarsın, akşam emirlerini yaz py devam etsin,...
pvt pek sorun olmaz geliyor bana,.....buluruz pivotu bu topikte,....
aslında bu son iki vade çok güzel zein vardı, biri 78 düz, diğeri 75 düz,...
78 zaten çok netti,....75 biraz sorunluydu, 75 gelirsek ve ince yaparsak,....
75900, 74850 idi, sonuncusu,...ağırlıklı ortalama alırsan,...sondan başa doğru, 75579 long, 76108 shorta kaldı,..76108 sonrası bütün günlükler bu değerin altında devam etti
biz 75900 aldık, ve 76250 üstü kalış long için forsing dedik,...76250 76108 ağırlıklı ortalamaya eş, sorun ise short ve longun ayırımı,...takip eden üç iş günü veya takip eden çubuklar, veya takip edende 76108 üzerinde kalınıp kalınmayacağı, kalınamadı,...
sonuç müthiş oldu,...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/824/94543842.png/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/9104/94543842.png[/IMG][/URL]
bu benim denge adını verdiğim bir sistem,...iki ok aynı anda çıkar,....bu barda 75579 ağırlıklı ortlama, birde bundan doğrulrsak,....iş tamam, ama o arada 5 dk lık trade giren malesf çıkamaz buralardan, burada aldığını sonra veriyor,....
erkin yolu iyi bence,....
amerikanın kredi notu düşürülmüş bu haber bu güne mi ait bileniniz
var mı?
[QUOTE=kanterturk;369572]amerikanın kredi notu düşürülmüş bu haber bu güne mi ait bileniniz
var mı?[/QUOTE]
[url]http://www.reuters.com/article/2011/08/06/us-usa-sp-downgrade-text-idUSTRE7750D320110806[/url]
Reuters haberi bu sabah vermiş.
[B]11.07.2011[/B] başlamış, [B]29.07.20011[/B] de noktayı komuş, gördük ama yanlış yerlere bakmışız,..durum çok net,....29 dan sonra 4 iş günü dışarda beklemiş,.......hemde keleynak gibi, cıs cıbıl,....
beyler günlükte mart 2009 başlayan boğa trendi kırıldı, turkeyde kırıldı,.....bu çok net,...
dji günlüğünü 108xx de kıracak, crashı orası....ki daha bir iki gün önce vermiştim bunu graf olarak, iki yerden doğrulama almıştık,...3.oldu,...
sp 1162-63 te kıracak,.....dji sp den çok daha güçlü bu ikisi ayrıştı biraz,....sp yi oluşturan kağıtlarda panic var, finansallarda,....
sonuç olarak, turkey crashda,...bu net, sp 1168 den dönmüş ama işte bu not haberi ile sanırım gümler,.....dji ise, biraz yolu var, 500 puvan diyelim düz olsun,....
artık vix günlerindeyiz,......izleyip hep beraber göreceğiz,....turkeyde son bir geri alış çabası pull-back belki olabilir, taze kırdı çünkü, kırış o yüzden %6 yaptı, fransız kalan biz olmuşuz,....gerçi günler önceden 68-69 verdik ama, ben bunu yiyemedim işler dolayısı ile, yiyene afiyet şeker olsun, dünde dedimki bütün destekler potoda yani 68-69 la, 64-65 aynı anda görmeye başlayınca soranlara dedimki desteği boşverin, 71400 ölçünüz olsun,.....
şimdilik 71400 stobunuzdur, böyle bakın olaya, almaya gelirlerse bırakın gelsinler, stop olun çıkın kenera, ama gelmezlerse diğer noktaları verecem,....yani aşağı düştükçe kar marjınız artacak,....stoplarınızıda aşağı çekeceksiniz,....ya hep ya [I][B]az kazanç[/B][/I] bu şekilde,..74500 cü buradan 3000 alır, şu anda 6500 de ama poz tutan bu şekilde,...yapacak bir şey yok, devam ederse düşüş tabiki kazançta artar,....
illaki aralara mikrofon koyacaklardır, merkele obamaya bernackeye, falana filana,....ama kırılış yukarı dönmedikçe, short bakidir, bu anlattıklarımın ip ucu aslında bir iki gün önce verdiğim balık grafta var zaten,.....günlüğün kırlış yeride 716xx-8xx civarları, o grafı bulun bir inceleyin.....
turkeyin pull back yapması için dji crashına(108xx) -500 puvan var, ... şimdi dji yi santral kabul edersek, sp 1163 aşağı vuracak bu kesin, çünkü bu not haberi var, py kapandıktan sonra geldiği söyleniyor,...
ölese not indirilişinin satılması durumunda dji -500 üne, sp carshına, turkey(zaten crashta) aşağı vuracak 64-65 lere,....djiyi -500 sonrası tutarlarsa ne oluyor lem anlamında bir pull -back olabilir, 64-65 den,.....
bunların tersi durumunda yukarıda dediğim gibi, 71400 de stop olup, bu manada cuma 71400 e denemeleri ve aynı gün aşağı vurmalar 68 e, bu ihtimali azaltmış durumda, ama yinede akılda olsun, sonrasında ise duruma bakılarak tekrardan 71400 daha üstlerinden short açılabilir,.....böylesi durumda 728xx ile-738xx ön plana çıkan iki değer,..
ihtimal not nedeniyle zayıf ancak yinede bu olursa pull backta realize yapılıp duruma bir bakılmalı,....
[quote=indregandi;369584][B][I]11.07.2011 başlamış, 29.07.20011 de noktayı komuş, gördük ama yanlış yerlere bakmışız,..durum çok net,....29 dan sonra 4 iş günü dışarda beklemiş,.......hemde keleynak gibi, cıs cıbıl,....[/I][/B]
beyler günlükte mart 2009 başlayan boğa trendi kırıldı, turkeyde kırıldı,.....bu çok net,...
[/quote]
düşünün mb ittirmeseydi şimdi yuakarıda dediğim gibi, djiye paralel bir düşüş yapacaktı, aynı gün bir çok uzmanda mb yi elştirdi, aceleciliği konusunda,...
py sonuçta bekledi mb yi, 745xx bunun la geçti, aynı gün 752xx zirve yaptı, bahsettiğim 748xx den 73900 yaptı karar öncesi 748xx tepki yaptı, açıklamada 738xx-9xx ü kırdı, ..
bizim tahminler,...
75900 e long, 74850 short başlangıcı demiştik, 738xx e mart 2009 boğa çizgisi ve short para yapar demiştik, ne para yaptı ben bile boğuldum içinde,:rolleyes::(:oüüü
insider trading, teknik bir yere kadar,....işin özü haberleri cebine koyanlar, pysayı yönettiler,...şimdi ağam demekki abd notunu çokdan koymuş cebine bizi tarıma götürdü (71300), tarımda çalıştırdı, futura asimetriye buraya bastı, peşinden djide bastı,....
not indirimi önceden satılmıştır inşallah. Beklenti bitti genelde öyle oluyor. bakalım bu seferde öyle mi olur. bi ters yüz dip için güzel olur... olmazsa canımız sağolsun
[quote=ERK;369589]not indirimi önceden satılmıştır inşallah. Beklenti bitti genelde öyle oluyor. bakalım bu seferde öyle mi olur. bi ters yüz dip için güzel olur... olmazsa canımız sağolsun[/quote]
artık etin içine dalmışlar,...eti yiyorlar, yani büyükler birbirini yiycek, eğer olursa yukarıda izah ettiğim gibi pullback kullanılmalı,......ilk aşamada farklı bir şey olmaz,.....
71400 stop, ....bu durumda duruma bakılarak 728xx-738xx arasından short,....
71400 stop, ....bu durumda duruma bakılarak 728xx-738xx arasından short,....
veya 64-65 reverse, DJİ -500 ÜNE, ..........İKİSİNDEN BİRİ,....
PULL-BACKLER BÖYLE,....
[B]AŞIRI BİR TEPKİ BEKLENMİYOR![/B]
Kredi notunun düşürülmesi ABD’nin saygınlığına büyük darbe indirecek olsa da, Reuters haber ajansında geçen bir analizde, not indiriminin beklendiği ve bu durumun ABD tahvilleri üzerinde büyük bir olumsuz etki yaratmayacağı belirtildi. Pazartesi günkü işlemlerde bu durumun Asya piyasaları başta olmak üzere küresel çapta borsalar üzerindeki etkisinin az olacağı ileri sürüldü.
[quote=ERK;369592][B]AŞIRI BİR TEPKİ BEKLENMİYOR![/B]
Kredi notunun düşürülmesi ABD’nin saygınlığına büyük darbe indirecek olsa da, Reuters haber ajansında geçen bir analizde, not indiriminin beklendiği ve bu durumun ABD tahvilleri üzerinde büyük bir olumsuz etki yaratmayacağı belirtildi. Pazartesi günkü işlemlerde bu durumun Asya piyasaları başta olmak üzere küresel çapta borsalar üzerindeki etkisinin az olacağı ileri sürüldü.[/quote]
[B][I]mikrofon dedik ya başladılar demekki,...[/I][/B]...tecrübe dedik başkaca, başkaca küçük küçük hisse dedik toplama anlamında, ama bu işede biraz var daha erken,......başkaca vobun hep bir sorunu var dedik,....yani bütüne bakınca graflarda fantazi kurabiliyor insan ama bunun gerçekleşmesinde hep bir sorunu var vobun,.....
bit pazarına düştüğünde hisselere girmek hep mantıklı,....vob her zaman çok büyük portföyle çok küçük poz alma işi bence,....yada senin yaptığın gibi veya başka bir şekilde bir portföy yönetimi uygulamalı kişi, yoksa bulunmalı, araştırılmalı v.s,....
benim üstüme düşen rakam verririm, hal ve durum veririm, kişi bakar yoluna,....bu şekilde faydamızda dokunuyor ise ne mutlu bana,.....
şimdi bende hepsi dizili sırasıyla, ama bu çözüm deyil, çözüm para yapmakta,..
[quote=indregandi;369590]artık etin içine dalmışlar,...eti yiyorlar, yani büyükler birbirini yiycek, eğer olursa yukarıda izah ettiğim gibi pullback kullanılmalı,......ilk aşamada farklı bir şey olmaz,.....
71400 stop, ....bu durumda duruma bakılarak 728xx-738xx arasından short,....[/quote]
eğer büyükler karşılıklı iseler anlaşırlar it iti ısırmaz misali. Bi yolunu bulurlar.. Küçükleri bi tarafa toplayıp karşılarına almışsalar. Küçüklerle anlaşmazlar. Hepsini doğrarlar...
Piyasanın işi bu zaten..
[B]G7 MALİYE BAKANLARI TOPLANIYOR![/B]
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İspanya Başbakanı Zapatero ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile dün ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaparak, Euro Bölgesi borç krizindeki son gelişmeleri ele aldı.
Berlusconi, Sarkozy ile yaptığı görüşmede birkaç gün içinde G7 maliye bakanlarının toplanması kararı aldıklarını belirterek, durumun ciddi olduğunu ve koordineli bir müdahale gerektirdiğini vurguladı.
Associated Press'in yetkili kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, bu toplantıda, kredi notu paniğini önlemek için merkez bankalarının nasıl koordineli bir önlem alacağı masaya yatırılacak.
Avrupa Merkez Bankası şimdiye kadar İtalya ve İspanya'nın borç sorununa müdahalesinde isteksiz davranmıştı. Bir çok yatırımcıs ayrıca, Amerika Merkez Bankası'nın harekete geçerek yeni önlemler alması yönünde çağrıda buluyor.
Belçik Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Karar Verme Kurulu üyesi Luc Coene ise ECB'nin İtalya ve İspanya'ya daha fazla yardımda bulunabileceğini aktardı.
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/405/81973887.png/"][IMG]http://img405.imageshack.us/img405/6338/81973887.png[/IMG][/URL]
bak erk, senin portföy ynetimi ve pvtlar şu mavi kutu içinde, ortasından geçen 784xx de,..756xx, short için başlangıç....812xx long için başlangıçtı,...aradaki açıklık 6000 puvan civarı, işin sırrı yatay sonrası hangi 23.6 ya çarparsa oradan başlayacaktı, şimdi aşağıya çarptı ve oradan devam ediyor, %100 gelmek üzere,...%161 hakkı ise saklı,...
o dönemde bunu vermiş, ilk dengeyide 758xx kurmuş idik, BARBOROS bilir, sonra alt tabanla oynadım 78 e aldım dedimki sizin için farketmez bende saklı, nitekim farketmedi, o sıralar 78 lerin oralarda dolanıyorduk, ve benim 78 düz alın 79 düz alın dediğim yerdi,...75xxx onun 23.6 sı olduğundan yine farketmiyordu, onun için....78 e aldığımda tam oturmuştu, sonra bunu birkaç farklı mantıkla daha buldum,...ve graf oturdu,..
grafın sırrı hangi fibon demetine girerse o yönde en az %100 gider, %161 de tükenir,...aşağıya girdi,...şimdi %100 e yakın,...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/94/61595840.png/][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/5189/61595840.png[/IMG][/URL]
şimdi yukarıda grafta et kemik işleri, balıktada kuyruk oluyor ayn zamanda,...ne zamn tekrar dışına çıkarsa derizki bu iş bitti, crash falan yok,..ancak şu anda crash yapmış ve ilk iki günü tl de, yukarıdaki u030 usd ve 11 temmuz da başlmış, aynı şekilde vix sin xu100 cinsinden başlangıcıda 11 temmuz, 29 temmuz ise crashı verdiği yer, biz o arda hep yatay yaptık bir koridorda, bu anlizi o zaman yapabilsek iş tamam olurdu,...
şimdi crasha bakacağız pull back ise sınırlara kadar max olabilir,...trend boyunca soluksuz hep satacak halleri yok, bir de genel de ilk kırışta bir geri geliş yapmış, grafta...parsını geri almak için,...
[B]TEMPUS DANIŞMANLIK ŞİRKETİ BAŞKAN YARDIMCISI GREG SALVAGGIO (WASHINGTON)
[/B]Mortgage'a dayalı tahvillerinin kredi notunu AAA olarak belirlemiş bir derecelendirme kuruluşunun, ABD'nin kredi notunu düşürmesini oldukça şaşırtıcı buluyorum. Kurumun tahmini, bütçe açığının 2 ile 3 trilyon dolar daha fazla olacağı yönündeydi. Hazine onları gerçek durum konusunda uyardı ancak yine de not indirimine gittiler.
Analist olarak ben analizimde, bırakın 2 trilyon doları, 200 milyon dolarlık sapma dahi yapsam, meslektaşlarıma analizimin sağlıklı olduğunu söylemekte zorlanırım.Son üç yılda kötü bir geçmişe sahip olan kuruluşların riski bu denli artırabilme yeteneklerini oldukça sorunlu bir durum olarak görüyorum.
Kaynak.Djlinks
Evet spekülasyon olduğu açık...
S&P değilmiydi Enrona AAA+ veren.
Daha geçen aya kadar batmış Yunanistanın notu bizden daha yüksekti,,
S&P nin itibar sicili bozuk...
Hata S&P nin lisansının Enrondan sonra iptal edilmemesi oldu...
Düşürecek idiysen ABD nin notunu 1929 da 1941 de 1980de 2008 de düşürecektin..
Sıfırcı hoca Moodys geçen hafta notu korurken S&P nin düşürmesi spekülatif oldu.
Şimdi fboda %100 nü yapmış iki günde %10 aşağı gelmiş bir piyasada iken yarından sonra reverse ihtimali çok yüksek..
Akıntıyla hareket ederken dipte kalıpta boğulmayın...
Her halükarda yarın sabahki feykten sonra 14.30 da ek long açıcam.
Yeter be .Koskoca ustamıza üzüntüden balık et kılçık çizdirdi lavunyalar.
Reverse is revenge
Bu olay nerede başladı,.....yoksa haftalar öncesinden bir beklentimiz vardı(68-69,64-65, kayıtlara bakınız, hepsi yazar orada, yukarı şartı ise 75900 den başlıyordu, o da 85-86 idi, vob ise bu esnada 78 lerde idi, son günlerde 68-69 vurgulamaya başlamıştık) bu beklentiye satmayan direnen bir py vardı,..bu py bir şey aldı ve küllüm sattı, hatta gitti marttan gelen boğa trendini kırdı,...
Neler oldu geçen hafta, mb olağanüstü ara toplantı yaptı,..anlaşılan o ki [ı][b]anlaşıldı[/b][/ı],...mb de belirgin değişen ne oldu,...o/n %1.5 tan, 5 çıktı, olay burada, yani mb ye, yani bankalar halktan %1 in altında topladığını mbye, 3 katından fazlaya satacak,...buna karşılık durumu kötü olan varsa mb den %9 civarından para bulacak,....
Yani mb kelepire oynamanın önünü çok olağanüstü ara toplantı ile açmış oldu,...hüküm ne elde edecek, halkın harcamalarını önlemedeki başarısızlığını, usd ye vurdurarak ihracattaki artıştan ve carinin daralmasından elde ettiğinin bir bölümünü bankalara yamayacak,...bankaların zararı minimize olacak, py yapıcı kelepire aşağıdan hisse toplayabilecek,..vobcu ağa iki taraflı bıçağını kullanacak,...meydanlardaki benim aziz milletimde %1 in altından parasını banklarda tutacak, suriyeyede ancelika gibi çatılacakki ortalık biraz gergin olsun,...cari ve ihracattaki artış gerçekleşmesse halktan toplanan vergi ile kavruk abd nin dirilmesi beklenecek,...beyanat ne bu defa teğette geçmeyecek, bir süre sonra vay be adam hakkaten bu iş,..helal olsun ya adama bak be, .. Denecek,...o da artık ben usta oldum usta diyecek, ustalık belgesinide biri tutuşturur artık ele,...hazır zaten, ....merkezinde en nihayetinde anayasada buluşulacak bu belli,...çalışırsa bu böle,..
El altından giriş de cabası,....19 luk vergi, 1 ay sonra 58 de,.....ver üstünü %5 den banklara, halkta para mı varda banklar toplayacak, halk o arada usd den soyulur nasılsa,...
şimdimevzu bu, alenen bu,......perşembe günü, alael acele toplantı ile,...verdiler küsküyü,...ama yara almadık, hazırlıklıydık her şeye,....kafamızda basıyor bu işlere bir toplantılara katılmıyoruz o kadar, ama metni yazıp elelerine verecek kadar da tutturuyoruz bu işleri,....
Sonuçta olay, orada,...5 senelik gecelik faiz tutumu değişen bu, faizin düşürülmesi de, halkın soyulması,.....hem %1 in altında ver halka, hemde usd ye kıydır halkın parasını,...milletimde milletim, benim aziiiiiizz milletim,....yaştan ve istifalardan belli idi, zoka ordada yutturuldu zaten, oradada düşülmedi, .....artık bak milletim buradada düşmeyecek diyor, pull backden geçilmiyor,...
[quote=indregandi;369302][B]68150[/B], [COLOR=red][B]64675[/B][/COLOR],....[I]59625[/I], [I]56700[/I],....hedefler bunlar,....71400, 70325 bunları yazmadım, bunlar kırılacak yereler çünkü, yarın bunlara bakacağız,..[/quote]
bu mesajını dikkate aldım 70325 tutamayacağı belliydi hem veri hem tüm dünya dört beş uzun çizik atmışken aşağı doğru bizde tek bar vardı hem cuma bunları birleştirip 68150 shortları kapama emri verdim ....indi hocam rakamların cok güzel çok başarılı bu arada kapanış 68175 vob 68160 spot oldu tekrar teşekkürler....
bu arada hisseler için söylediklerin çok doğru kapanışta bende aşırı düşüş gördüğüm iki gıda hissesini portföye ekledim razaman münasebetiyle lakin kapanış 68175 71300 karar yeresi ise arada çok var aşağıda 64 binler var aralar çok riski minimize ederiz diye hafif hiisedeyim ...lakin okuyorumda tüm algılar longtan yana bi tepki bekler olmuş herkes short kalan yok gibi kafam çok karışık...
Ne dedik neler oldu,..
Dji 12309, 12093, 11862, 11555, şıkır şıkır çalıştı, şimdi yine anahtarları elimde,...
Sp den dax sa kadar döşerim hepsine hiç farketmez, forex dahil, hem teknik hem taktik,...libyadan, surye oradan irana kadar,....hiç farketmez,...
78, düz, 79, düz çalıştı,....
75900,76250 çıkılsa idi çalışacaktı, mecbur çalışacaktı,...eli mahkum,...
Alternatifi 75900 altı ve özellikle 74850 short başlangıç demiştik, 73800-900 para yapar short demiştik, çalıştı,....
Daha cuma günü, o kaos ortamında bile, 71400 santral dedik , 696xx den 1800 puvanla geldik, long yakalnalardan bir kısmı kurtuldu orada,....
Geçmişteki, cephe ve karargah, ve tahakkuk analizlerini saymıyorum bile,...
Bunların hepsi okey oldu,....
şimdi, hisse alacaklar için,...ilerleyen süreçte u030 endex için 61-57 bandı ilk yer diyorum,....şu anda indikatör hareket halinde,...bu daha netleşecek,....ilk partiyi %10 satmayıda unutmayın ha,....dedim bu daha netleşecek,.....şu anda 469xx deyiz ve hareket halindeyiz daha oturmadık ama trend line lar, buraları gösteriyor,....
Tahminim bu seviyelerden kuvetli bir pull back gelecek,...%10 küsur civarı olabilir,...sonrası dönüp burayı kıracak, bu kırış sonrasında, py salar boğa trendine başlıyacak tekrar,...
Voba dönersek, rakam vermiyorum, ama verceğim şudur, düz 4000 PUVAN, bu seviyeden aşağı veya bu seviyeden yukarı(TEPKİ),....
70775, 71400 iki önemli değer,...728xx diğeri, onun üzerinde 73xxx fake var,...aşağısı için 64-65 arası,.....bundan sonrası,yani tepki sonrası...işte dediğim 61 ,57 civarı olacak, bu süreç....
Bunun aksi olursa zaten buradan söylerim,......aksi şimdilik dediğim 70775, 71400, 728xx, 73xxx(fake ) olarak bakılmalı, zaten 70775 veya 71400 short için stop olunmalı, sonra duruma bakılmalı diye demiştim önceki analizlerde,...
Başarılar herkese,....
[quote=tırtıl;369682]bu mesajını dikkate aldım 70325 tutamayacağı belliydi hem veri hem tüm dünya dört beş uzun çizik atmışken aşağı doğru bizde tek bar vardı hem cuma bunları birleştirip 68150 shortları kapama emri verdim ....indi hocam rakamların cok güzel çok başarılı bu arada kapanış 68175 vob 68160 spot oldu tekrar teşekkürler....[/quote]
[quote=tırtıl;369683]bu arada hisseler için söylediklerin çok doğru kapanışta bende aşırı düşüş gördüğüm iki gıda hissesini portföye ekledim razaman münasebetiyle lakin kapanış 68175 71300 karar yeresi ise arada çok var aşağıda 64 binler var aralar çok riski minimize ederiz diye hafif hiisedeyim ...lakin okuyorumda tüm algılar longtan yana bi tepki bekler olmuş herkes short kalan yok gibi kafam çok karışık...[/quote]
teşekkür ederim desteklerin için,....o analizim bende gördüm, kendime bir de çüş bu kadarı dedim, o analiz o işi yaparken, grafları görecektin,.....
şu yukarıda mb den yola çıkarak yaptığım analizi bir değerlendir,...bunda daha ziyade mali kesimi ölçü al, hisse ayağında malum, beklentisi var falan, ama mali kağıtlar için böle bir şey söz konusu deyil,...ama düşü zamnlarında diğer kağıtlara göre bunlar tercih edilmeli derim,....u30 için analiz yaptım, arada bir bu analizi alıntı yaparsan bende hatırlarım , çünkü orada indik var, şu anda 47 de,...hareket halinde bu hareket bitene kadar fasılalı düşecek, hareket bitince tepki olacak, tepkiden sonra bu düzleşmeyi kıracak, bu kırış sonrası boğa başlayacak,....KAÇ AY SÜRER BİLMEM,.....ONUDA CELİBONDAN ALIRIZ,....:D