[QUOTE=mozkan;57289]0,45*0,45=0,2025 olabilir mi:..:[/QUOTE]
evet haklısın, ifade seklım yanlıs olmus, ama yazdıgım anlasılmıstır sanırım...
Sevgıler.
Printable View
[QUOTE=mozkan;57289]0,45*0,45=0,2025 olabilir mi:..:[/QUOTE]
evet haklısın, ifade seklım yanlıs olmus, ama yazdıgım anlasılmıstır sanırım...
Sevgıler.
Programa Yeni bir ozellik ekledim, iki turlu yatırımcı olarak onerı sunuyor.Conservatıve ve Agrresıve yatırımcı ıcın, Long, Short veya Flat ozellıgı sunuyor.
Bunu bıraz yapay zeka ıle yapıyor.Ogrenme ozellıgı var..Daha once yazdıgım kuralları degerlendırıp olasılık hesabı yapıyor ve buna gore olasılıgı yuksek pozısyonu yazıyor, hem agresıf hemde conservatıf yatırımcı ıcın. Bır cesıt blackjack veya Texas Poker de yaptıgımız olasılık hesabı gıbı bır sey, çok ugrastım bunun ıcın, Beta surumudur su an...
Basarı oranının hep beraber takip edecegız.
Son Durum...
VOB - 17.10.2008 09:22:39
----------------------------
Yesterday's PoC:11 (33,925)
Yesterday's Initial Range:33,575 - 34,975
Yesterday's Total Range:32,900 to 35,100
Yesterday's Pva:33,375 to 34,625
Pioneer's Range:34,400 to 34,800
Today's PoC:8 (32,625)
Today's Vva:32,450 to 33,000
Today's Initial Range:34,075 - 34,800
Today's Total Range:31,675 to 34,800
Today's Pva:32,325 to 34,325
Selling Tail:34,600 to 34,800
Buying Tail:31,675 to 31,700
Market Type: Down Trend Day
TPOc Above Zone:182
TPOc Below Zone:119
LTPo Above:16
LTPo Below:62
Today's Area: Developing ( 33,250 )
Value Area: Up
POC Area: Down
Volume Dispersion:32,500 (7111 - 4,22%)
Above Zone:59,93%
Below Zone:5,28%
Vma:32,806
Conservative: Short
Aggressive: Short
Yazıma devam ediyorum...
Neresi tepki neresi hareket yonu dur.
Value Area, altı alım ve ustu satım tepki alım ve satımdır.
Value Area altında satıs veya ustunde alıs, hareket yonunde yapılan satıs /alım dır.
Ornek.
Fıyat value area altında..
Alım yapan tepkı alımı yapar.
Satıs yapan hareket yonune katılır.
Peki nasıl ayırd edecegiz.
Eger market normal gun ıse, kırılmaları , yani altında alım, ustunde satıs olarak kullanmak gerekır (Tepkı).
Market varıatıon veya trend gunu ıse tepkıyı bırakıp harekete katılmak gerekır.
Agressıve Yontem, her harekete katılmaktır (tepkı,hareket yonu).
Conservatıve Yontem, sadece harekete katılır.
Agressıve dogal olarak cok al sat yapar.Conservatıve daha tutucu oldugu ıcın sadece hareket yonune poz. gırer.Aralarda flat kalır.
[QUOTE=teo;57346]Yazıma devam ediyorum...
Neresi tepki neresi hareket yonu dur.
Value Area, altı alım ve ustu satım tepki alım ve satımdır.
Value Area altında satıs veya ustunde alıs, hareket yonunde yapılan satıs /alım dır.
Ornek.
Fıyat value area altında..
Alım yapan tepkı alımı yapar.
Satıs yapan hareket yonune katılır.
Peki nasıl ayırd edecegiz.
[COLOR="Blue"]Eger market normal gun ıse, kırılmaları , yani altında alım, ustunde satıs olarak kullanmak gerekır (Tepkı).
Market varıatıon veya trend gunu ıse tepkıyı bırakıp harekete katılmak gerekır.[/COLOR]
Agressıve Yontem, her harekete katılmaktır (tepkı,hareket yonu).
Conservatıve Yontem, sadece harekete katılır.
Agressıve dogal olarak cok al sat yapar.Conservatıve daha tutucu oldugu ıcın sadece hareket yonune poz. gırer.Aralarda flat kalır.[/QUOTE]
Perşembe günkü gibi pva nın 1250 puan olduğu bir gün düşünelim. Alt sınırdan long yaptık diyelim. Fiyatlar aşağı gitmeye başladı. Nasıl olsa normal gün diye aşağı gidişi umursamıyoruz, üst sınırdan malı teslim edeceğiz diye düşünüyoruz,panik yapmıyoruz. Variation day olduğunu anlamak için 1250, trend day olduğunu anlamak içinse 2500 puan geçmesi gerekiyor. Bu kadar puanı kaybettikten sonra, artık normal günden çıktık, trend gününe girdik, longları kapatıp short yapalım bari, demek ne kadar rantable olur? Ya da bu kadar puanı kaybetmeye, stoplanmadan tahammül edebilir miyiz? Etmeli miyiz?
[QUOTE=mur@t;57350]Perşembe günkü gibi pva nın 1250 puan olduğu bir gün düşünelim. Alt sınırdan long yaptık diyelim. Fiyatlar aşağı gitmeye başladı. Nasıl olsa normal gün diye aşağı gidişi umursamıyoruz, üst sınırdan malı teslim edeceğiz diye düşünüyoruz,panik yapmıyoruz. Variation day olduğunu anlamak için 1250, trend day olduğunu anlamak içinse 2500 puan geçmesi gerekiyor. Bu kadar puanı kaybettikten sonra, artık normal günden çıktık, trend gününe girdik, longları kapatıp short yapalım bari, demek ne kadar rantable olur? Ya da bu kadar puanı kaybetmeye, stoplanmadan tahammül edebilir miyiz? Etmeli miyiz?[/QUOTE]
Bunun için % 80 rule diye bir konu var.
Eğer 30 dak kapanış, value dışında ise, short, üstünde ise long, aralarda ise alt banddan alım, üst bandddan satım, Market tipine bakmadan.
Buradaki tek dez avantaj, value altında ve üstünde 1 kaç kez al sat yapılabilir,Birde value altında veya ustunde oldugunu tıckı bekleyerek karar verıryoruz,Tıck ortasında yapmıyoruz.Bu da bazen 500 puana kadar mal oluyor.
Mesela siz alttan yazıldınız aldınız, Adamlar komple kademeyı ındırdıler,Sıze de mal geldı, Tıck dolmadıgı ıcın halıyle beklıyorsunuz, gerı donecek dıye.Tıck attı gerı donmedı, ustelık sızın aldıgınız alt banddan da 500 puan asagıda fıyat,
market type da degısmıs, Bu durumda, aldıgınızı zararına verıp, ustelık 500 puan da alttan shorta gecmenız gerekır.Bu sıkıntı yaratıyor elbette.
Bu sekıl agresif bır trade..
Veya bandlar arasında hıc takılmazsınız,Uzerıne cıkıp da tıck atınca harekete katılırsınız, Bu da conservatıf bır yontem...
Bu arada Pva nın cok geniş olması aslında hareketin bitmediği, ve alt band üst band olayına karışmamak gerektiğini söylüyor,
Daha once yazmıstım, 1'in olusması için bu bölgenin, range ortasında olması ve dar olması gerekir,Pva eğer çok genişse volarite vardır, [U]Volarite de kararsızlığı gösterir[/U].Value area içinde olduğu için kısa vadenin [U]kararsızlığını[/U],Alan geniş olduğu için uzun vadenin de [U]kararlılığını[/U], yani hareket bitmemiş kabul edebiliriz.
Bunu yeniden yazayım,
Marketler imbalanced, balanced, test, imbalanced şeklinde oluşur,
Yeni bir hareketin başlaması için value area'nın daralması,(örnek olarak alt band , üst band 300 puan en fazla), ve bu alanın da [U]toplam range'in ortasında [/U]olması gerekir.
O zaman yeni bir hareket başlayacaktır, Ya yukarı , ya aşağı yeniden, Eğer bu alan dar degilse hareket bitmemiştir.
Peki alan tam ortada oluştu, ve alanımız çok daraldı, Burada yön ne taraf olabilir.( Simetrik üçgen oluşumu),
İşte burada bize [U]Toplam TPO count yönü söylüyor[/U].(Yani üçgenin nereye kırılacağını)..
BURASI ÖNEMLİ...
Peki başka bir şey düşünelim, Alan çok daraldı, Ama value alan ortada değil, o zaman ne olacak,Eğer [U]total range'in yarısının altında ise, yukarı (long), üzerinde ise aşagı (short) olacaktır[/U]. BU durumda [U]TPO countun önemi yoktur[/U].Value zaten bize ipucu veriyor,oluştuğu yeri göstererek..
Sevgiler...
Minus Development Konusu
Bu konuyu ilk okuyunca tam olarak anlamadım sanıyorum yeniden ve yeniden okuyunca,yazarın ne demek istediğini anladım.
Minus Development para yönünü gösterir, Yani harekt yönündedir,Tepki değildir.Minus development oluşan tek karakterler (yani aslında buying veya selling tailler).
Biz normalde buying ve selling taillerde ters işlme yapıyorduk.Peki ya bu tek karakterler minus development ise , o zaman tepki satışı yapmamız yanlış olacaktır,Bu paranın yönünü gösterdiği için satış yerine long olmamız gerekir.Yani hareket yönünde olmamız gerekir,
Bunu anlamak için yazar bu farkı söyle anlayacağımızı söylüyor.
Eğer oluşan single kararkterlerin dibinde 4 harf oluşumu var ise, ve bu 4 harf oluşan karakterin arkasında ise, bu minus developmenttır.
Yukarı minıs development
G
G
G
G
G
CDEF
Aşağı minus development
CDEF
G
G
G
G
Bu durumda bu single karakterler buying ve selling tail olmaktan çıkar,Ve minus development olur...
BU topik fikirler topiği, hep ben yazıyorum, ama tıklama oranı yüksek demekki okunuyor,
Peki sizler niçin kendi sistemlerinizi yazmıyorsunuz, tartışalım,
[U]Sistemleriniz mükemmel çalışıyor, para içinde boğuldunuz, saklıyorsunuz öylemi,[/U]
Yazın sistemlerinizi tartışalım doğruyu bulalım....Sizlerin denediği yöntemi bizde bulmaya çalışmayalım, vakit kaybetmiyelim.
Yazmazsanız tecrübelerinizi , herkes yeniden aynı şeyi dener, kısır döngü olur.
Ve gelişemeyiz,
Mesela macd ve rsi sistemini deneyen kişi buraya yazmalı ki örnek olarak, bunun eksiklerini , artılarını hep beraber öğrenelim, ve yeni bir arkadaşımız bunu yeniden denemek ve sizin kazandığınız tecrübeyi kazanmak için vakit kaybetmesin..
Gavur onun için gelişiyor, bizler gelişemiyoruz.
Örnek olarak..
Adam köfte üzerine kara biber koyuyor, ve bunun tadını beğenmeyince internette tecrübe olarak yazıyor, Bunu okuyan diğer kişilerde yeniden köfte üzerine karabiber koymuyorlar, ve vakit kaybetmemiş oluyorlar,
Başkası da bak arkadaş , köftenin üzerine bende kırmızı biber koydum daha iyi oldu yazıyor,
Paylaşım bu şekilde olur...
Bizde herkes one man show da , illaki para kaybedecek ve kendi bulacak...
Sevgiler...
[quote=teo;57353]BU topik fikirler topiği, hep ben yazıyorum, ama tıklama oranı yüksek demekki okunuyor,
Peki sizler niçin kendi sistemlerinizi yazmıyorsunuz, tartışalım,
[U]Sistemleriniz mükemmel çalışıyor, para içinde boğuldunuz, saklıyorsunuz öylemi,[/U]
Yazın sistemlerinizi tartışalım doğruyu bulalım....Sizlerin denediği yöntemi bizde bulmaya çalışmayalım, vakit kaybetmiyelim.
Yazmazsanız tecrübelerinizi , herkes yeniden aynı şeyi dener, kısır döngü olur.
Ve gelişemeyiz,
Mesela macd ve rsi sistemini deneyen kişi buraya yazmalı ki örnek olarak, bunun eksiklerini , artılarını hep beraber öğrenelim, ve yeni bir arkadaşımız bunu yeniden denemek ve sizin kazandığınız tecrübeyi kazanmak için vakit kaybetmesin..
Gavur onun için gelişiyor, bizler gelişemiyoruz.
Örnek olarak..
Adam köfte üzerine kara biber koyuyor, ve bunun tadını beğenmeyince internette tecrübe olarak yazıyor, Bunu okuyan diğer kişilerde yeniden köfte üzerine karabiber koymuyorlar, ve vakit kaybetmemiş oluyorlar,
Başkası da bak arkadaş , köftenin üzerine bende kırmızı biber koydum daha iyi oldu yazıyor,
Paylaşım bu şekilde olur...
Bizde herkes one man show da , illaki para kaybedecek ve kendi bulacak...
Sevgiler...[/quote]
pekala, sen kaşındın sevgili teo,:D
yeni sistemin aşağıdaki günlerde ne yapmış 60 dakikalık datalarla günü karda mı kapamış zararda mı, sabah poz aç akşama flat kal mantığı ile. seçilen günlerde new low ve new high gün bazında görülmüştür de :..:
okunamıyorsa tarihler
7 eylül 2007
15 ekim 2007
19 ekim 2007
06 aralık 2007
30 ocak 2008
14 mart 2008
27 mart 2008
01 ağustos 2008
ve
09 ekim 2008
[QUOTE=mozkan;57354] yeni sistemin aşağıdaki
7 eylül 2007
15 ekim 2007
19 ekim 2007
06 aralık 2007
30 ocak 2008
14 mart 2008
27 mart 2008
01 ağustos 2008
ve
09 ekim 2008[/QUOTE]
Bu günlerin 30 dakikalık barlarının degerlerını hıgh ve low olarak verırsen veya csv formatında ,hemen program ne demıs beraber bakalım ...
Bendeki son durum.
10 dk lık peryotta H ve L değerlerine bağlı basit bir sistemle oynuyorum.
Geceye her koşulda flatim. Ki zaten oyun tarzım, bugüne kadar işlemlerimi hiç 17.15 e kadar sürdürmedi.
Günlük hedefim 400 puan (komisyonlar hariç)
Bunu yakaladığımda makinalar stop, ekran karşısından kalkıp keyfime bakıyorum.
Tek bir gün 225 aldım (öğleden sonra işlem yapmadığımdan), kalanlarda hedef tuttu. (Hatta tesadüfi bir gecikmeyle 550 de aldım bir keresinde)
Günde 400, haftada 1200, ayda ise 4000 puanı hedefliyorum.
Şimdilik huzurluyum.
iyi geceler sn. teo;
foruma yeni bir uye olarak gecmise yonelik yazdiginiz mesajlarinizi okudum ve sistemler konusunda konuya fazlasiyla hakim oldugunuzu gordum, yeni uye oldugum icin gecmiste bu sistemi paylasarak herkesin katkilariyla mi olusturdunuz bilmiyorum, eger kurallar cercevesindeyse sorum, sistemleri paylasiyormusunuz ? size ozelden ulasabilirmiyim ? eger evet ise cenktalay[at]hotmail.com. simdiden tesekkur eder iyi calismalar dilerim.
[QUOTE=arabiata;58109]iyi geceler sn. teo;
foruma yeni bir uye olarak gecmise yonelik yazdiginiz mesajlarinizi okudum ve sistemler konusunda konuya fazlasiyla hakim oldugunuzu gordum, yeni uye oldugum icin gecmiste bu sistemi paylasarak herkesin katkilariyla mi olusturdunuz bilmiyorum, eger kurallar cercevesindeyse sorum, sistemleri paylasiyormusunuz ? size ozelden ulasabilirmiyim ? eger evet ise cenktalay[at]hotmail.com. simdiden tesekkur eder iyi calismalar dilerim.[/QUOTE]
Hoşgeldiniz, paylaşım derken neyi sordunuz anlayamadım, ben bildiklerimi burada yazıyorum, eğer satın almak anlamında yazıyorsanız, maalesef % 100 kazandıran bir şey daha bulamadım...
Sevgiler...
Kesinlikle ikna oldum, bu yöntemi gördükten sonra, Efg Deutche gibi yuklu işlem yapanlar market profile yontemi uyguluyorlar.
Hep yontemleri aynı,
Gun içi value area uzerıne cıkartıp mal basıyorlar, yeterlı sayıda basınca, asagı value area altına gıtmek ıcın fırsat kolluyorlar, Dax dow sp veya haber bır sekılde bunları kullanarak value altına gıdıyorlar ve buradan yukarıdan verdıklerını gerı alıp pozsıyonlarını kapatıyorlar.
Bunu yaparken de karsılıklı kurumlardan yapıyorlar..
Yontem al verdı ıse ornek olarak efg alıyor, Deutche satıyor,
Bu sekılde value area uzerıne cıkıyorlar.Value Area ustınde ıse terse donuyorlar, Bu sefer Deutche almaya baslıyor,Efg de satmaya,
Bu sekılde ıkısı de ortalamasını POc uzerıne getırıyor, daha sonra da seans sonuna dogru, her ıkıside kazanclı cıkacak sekılde haber veya dax dowa uygun sekılde value area altına gelerek pozısyonlarını kapatıyorlar...
Bu arada tahtayı seyreden ky da efg satıyor dıye value area altında satıyor veya deutche alıyor dıye value area uzerınde alıyor, netıcede ne yaparsa yapsın, adamların kucagına oturuyor...
Burada en suçsuz ve günahsız olan da zavallı indikatör oluyor, bir al veriyor bir sat...
Cuma günü son dakika yukarı hareket o kadar normaldiki, ben forumda kaç kere longa geçtim sonra kapattım,Tüm gün value area altında mal topladılar, Dow - olmuş, yok tabandaymış, falan filan, kimsenin umursadığı yok,
Adam o kadar malı dipten alınca, isterse dow kapansın seans olarak rusya gibi , eli mahkum yukarı gidip dipten aldığı malı verecekti, onlar da bunu yaptı.
Cuma gunku Profıl degerlerı
[IMG]http://img136.imageshack.us/img136/5956/documentpage1ay9.jpg[/IMG]
VOB - 24.10.2008 03:30:50
Yesterday's PoC:8 (30,750)
Yesterday's Initial Range:30,200 - 31,450
Yesterday's Total Range:29,025 to 31,600
Yesterday's Pva:30,000 to 31,550
Pioneer's Range:29,275 to 30,300
Today's PoC:12 (29,700)
Today's Initial Range:29,275 - 30,300
Today's Total Range:29,075 to 30,400
Today's Pva:29,350 to 29,900
Selling Tail:30,325 to 30,400
Buying Tail:29,075 to 29,200
TPOc Above Zone:124
TPOc Below Zone:157
Yesterday's MRange: 30,3125
Today's MRange: 29,750
POC Range Area: Down
MPVA: 29,625
Suggested Position: Long
teo abı sımdı son durumda buy sınyalı geldıgınde sel olacaksel geldıgınde buy olacak sekılde degıstırdın anladıgım kadarıyla gecende ben sana yada nereye yolladım bılmıyorum fx de de kullanılıyor demıstım belkı hatırlarsın getırısıde baya ıyıdı ama senın su an dedıgın sekılde kullanılınca ıyıdı tamamen ters olarak sel yerınde buy .buy yerınde sel olarak ıslem yapıyordum.
bır ornek bulursam atacam pıyasanın ters ısledıgını gösterme amaclı ındılere bakarak al sat tam tersını yaparsan tutuyor ama az mıktarda ındılerle asla bu ıs olmuyor en saglıklı yontem strateji yada dere nereye akarsa oraya mantıgı tabı bellı kalıplarda kalmak sartıyla.saygılar sevgıler
idıkatörlerle olmamasının sebebı de bana göre cok serı olması pıyasanın anında dehset mertebesınde hareketler olunca senın zavallı ındıkatörler ne yapsın.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/5743/94567338xx0.gif[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img511/94567338xx0.gif/1/][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/94567338xx0.gif/1/w800.png[/IMG][/URL]
bu sekılde oldugu gıbı ındıkatörler al verdıgın de nedense hep tersı ıslıyor hızlı pıyasalarda trent gıdıslerı ayrı onlara bır cozum bulmak kolay degıl.saygılar
[QUOTE=doom7;58448]
bu sekılde oldugu gıbı ındıkatörler al verdıgın de nedense hep tersı ıslıyor hızlı pıyasalarda trent gıdıslerı ayrı onlara bır cozum bulmak kolay degıl.saygılar[/QUOTE]
ona yatay piyasa diyorlar zaten, ama o sekılde devam edersen trendde tum paranı kaybedersın,
Yatay pıyasada trend ındıkatoru al verınce satmak, sat verınce almak lazım...
Ama yatay pıyasada degılsek, al verınce alıp,sat verınce satmak lazım..
Mesele yataydamıyız degılmıyız sorusu...
En basit haliyle Cevap:
Eger gunun en yuksegı ve en dusugu kırılmıyorsa, yataydayızdır.
Kırılıryorsa yatayda degılız.
Aynı problem value area da da var.
Eger yatayda ısek value area uzerınde satmalıyız, degılsek almalıyız.
Eger yatayda isek value area altında almalıyız,degılsek satmalıyız.
gecenlerde Sayın Murat sormustu nasıl farkı anlayacagız...
Farkı gunun yuksek ve dusuklerı kırılmıyorsa yataydayızdır.O zaman value altında al , value uzerınde sat..
Ama kırıldıgı an, bunu bırakıp hareket yonune donuyoruz.
Mesela alt band 33000- ust band 34000
gunun dusugu 32500 yuksegı 34500 olsun...
32500 e kadar tum dususler alım fırsatıdır, bedava fıyattır value area altında oldugu ıcın.
Ama 32500 dusupte artık satısa gectıgı an yuklu kontratla...Artık donup aldıgımız malı verıp, hemen shorta gecıp hareket yonune dahıl olmamız gerekır.
Tabı kırılmayı tıck atmadan kabul etmıyoruz.30 dakıka ıcınde kırılsa bıle beklıyecegız tıck dolmasını, tıcıkın kapanısı artık 32500 altında ıse, hemen en alttan aldıgımızı verıp, shorta gecmemız gerekır,Hareket yonune dahıl olmak ıcın ...Tersı de gecerlı ust band ıcın...
[U]Burada cok dıkkatlı olmak gerekıyor.[/U]Bazen sahte kırılmalar olur.32500 kırıldı ama bır sonrakı tıck 32500 altına ınmedıyse (open) donup hemen gerı almak gerekır.
Bunu orneklersek Cuma gunu en dusuk 29200 du,ben 29300 den longa gecmıstım...Value areanın cok altında ucuz fıyat dıye aldım..
Bırden 29200 kırdılar ve 29050 ye kadar verdıler...Kırıldı kabul edıp 29300 den aldıgım longları 29175 den verıp shorta gectım, yanı hemen hemen en dıpten shortladım...
Bır sonrakı bar open 29050 uzerınde actıgı ıcın ve kapanısa kadar yenıden burayı kırmadıgı ıcın kapanısa 2 dakıka kala (16:28 cıvarıydı sanıyorum) yenıden 29300 den shortu bozup longladım..Kapanısta kı 1000 puanlık hareket de benı pat yaptı...
Bıraz kuralları da yorumlamak gerekıyor...
Ama ozetle
Kesın olarak value area altında satmak ıcın , range 'In genıslemesı yanı, gunun hıgh veya lowların kırılması gerekıyor, Aksı takdırde ne kadar verırlerse versınler value area altı alım ıcın bedava fıyattır.Isterse bu fark 1000 puan olsun...( ama bır sartla gunun en dusugu kırılmayacak ,yenıden yazıyorum)
Mesele yataydamıyız degılmıyız sorusu...
yukarıdakı cumle herseyın cevabı ama kendısının cevabı ne olaki abı.saygılar
[QUOTE=teo;58454]Aynı problem value area da da var.
Eger yatayda ısek value area uzerınde satmalıyız, degılsek almalıyız.
Eger yatayda isek value area altında almalıyız,degılsek satmalıyız.
gecenlerde Sayın Murat sormustu nasıl farkı anlayacagız...
Farkı gunun yuksek ve dusuklerı kırılmıyorsa yataydayızdır.O zaman value altında al , value uzerınde sat..
Ama kırıldıgı an, bunu bırakıp hareket yonune donuyoruz.[/QUOTE]
abı bu marketı yukarıdakı yazınla tamamen özetledın mukemmel sekılde ınat etmeye gerek yok yukarı ıse yukarı asagı ıse asagı yuzde yuz e yakın bısı varsa o da buydur .saygılar
teo abı bunları uygularken hic ındıkatör yok degılmı ısın ıcınde yanılmıyorsam yok ama yınede teyıd edersen sevınırım.saygılar
[QUOTE=doom7;58457]teo abı bunları uygularken hic ındıkatör yok degılmı ısın ıcınde yanılmıyorsam yok ama yınede teyıd edersen sevınırım.saygılar[/QUOTE]
hayır ekranımda sadece 30 dakıkalık bar grafıgı var., her sey tertemız...
teo abı bunu görsel hale getırmek mumkun degılmı denedınızmı hiç ornegın kestı sat al gıbı görsel hale gelmesı mumkunmu malum rakamlarla ugrasmak zor.saygılar
[QUOTE=doom7;58460]teo abı bunu görsel hale getırmek mumkun degılmı denedınızmı hiç ornegın kestı sat al gıbı görsel hale gelmesı mumkunmu malum rakamlarla ugrasmak zor.saygılar[/QUOTE]
yok zor degıl bu sekılde yorumlaması daha kolay,
Cunku Market profılde bakman gereken cok sey var, yanı salt al sat degıl, nereden alacaksın, ne zaman gerı vereceksın,buyıng taıller, sellıng taıller, mınus development, alt sevıye ust sevıye,sonra bu alan bolınger gıbı sabıt bır alan da degıl....Grafıge dokmek olur ımkansız degıl ama.... gerek var mı kı...
abı bu senın sıstem market uzerınde calıstıgın bende onu görsel hale getırmeye calısıyorum tek sorun kaldı trent basladımı dumanım orasını gecemıyorum ama 5 dk olarak 30 dk kaldıramam ben bu kadar hızlı pıyasada o kadar sabır yok 5 dk uzerıne resım atayım bır tane sende bakarsan dıyecem ama sen 5 dk bakmıyorsun 30 dk kullanıyorsun ben yınede atayım sen bos vaktın olursa kesısen noktaları kontrol edıverırsın dogrumuyuz yanlıs mıyız .saygılar
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/4237/22fx9.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img146/22fx9.jpg/1/][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/22fx9.jpg/1/w942.png[/IMG][/URL]
abı ıste markette cok noktaya bakmaktansa ıkı noktaya bakıp fazla karıstırmadan olayı halletmek mesele.saygılar
Value area eder fiyata aralığı, bunun ortasında oluşan Poc malın değeri, yani en çok işlem gören fiyat...
Eğer value area yani poc yukselıyorsa, malın kıymetı yukselıyordur.Pekı bu durumda sıze malı almak mı lazım satmakmı lazımdır.
Ev olarak dusunun...
Evın kıymetı 100 mılyar ve evler 90-ıle 120 arasında gıdıyor...
Ama kıymet bırden artıyor ve aynı ev aralıgı 170 ıle 250 arası gıtmeye baslıyor, bu durumda bu evı satmak mı lazımdır almak mı lazımdır...
Bu sorunun cevabı market profıle acıklıyor.
Sız kıymetı artan evınızı ederınden fazla dıye satarmısınız, yoksa kıymetlenıyor dıye yenı evler mı alırsınız...
Bunu sunun ıcın soruyorum, eger gun ıcınde value area yukselıyor ıse, bu satısımı yoksa alısımı gerektırır...
son cumlede soyledıgınız alısmı satısmı getırır bolumunde,soyle bır soru cıkıyor az once yazdınız trente mıyız yataydamı eger trentte ısek almak lazım yok degıl ıse satmak lazım ana soru bu abı senın sordugun nerdeyız bız.saygılar
[QUOTE=doom7;58469]son cumlede soyledıgınız alısmı satısmı getırır bolumunde,soyle bır soru cıkıyor az once yazdınız trente mıyız yataydamı eger trentte ısek almak lazım yok degıl ıse satmak lazım ana soru bu abı senın sordugun nerdeyız bız.saygılar[/QUOTE]
elbette eger evın aralıgı 90 ıle 120 ye gıderken bırden artık o rakamlar kırılmıs yanı hayal olmus ıse,, trendde gırmısızdır, yanı artık 120 ye satan yok 170-250 dıyorlar, artık buradan satılmaz....
Yenı fıyat aralıgı bulana kadar ( value area) malı tutacagız....
Buğün bir kere daha anladım ki, iyi trader para kazanan veya kaybeden değil, ticki bekleyendir.
Rsi kullanmayı sevenler için Rsi'ın başka bir yöntemi, Arsi, Uyumsuzlukları daha iyi gösterdiği yazmış S&C de... Aynı seviyeler geçerlidir (30-70)... Forum.dll ihtiyacınız vardır.İlk sayfalarda SAyın Hdioxyde gondermişti sanıyorum..
MetaStock code from "ARSI, The Asymmetrical RSI" by Sylvain Vervoort
{ARSI MetaStock formula}
Period:=Input("ARSI Time Period ->",1,100,14);
UpCount:=Sum(If(ROC(C,1,$)>=0,1,0),Period);
DnCount:=Period-UpCount;
UpMove:=ExtFml("Forum.MOV",If(ROC(C,1,$)>=0,ROC(C,1,$),0),UpCount*2-1,E);
DnMove:=ExtFml("Forum.MOV",If(ROC(C,1,$)<0,Abs(ROC(C,1,$)),0),DnCount*2-1,E);
RS:=UpMove/(DnMove+0.0001);
100-(100/(1+RS));
Macd Sevenler için Leader of Macd ( No lag) , S&C son sayısından...
METASTOCK CODE FOR THE MACD LEADER
Indicator1:=Mov(C,12,E)+Mov(C-Mov(C,12,E),12,E);
Indicator2:=Mov(C,26,E)+Mov(C-Mov(C,26,E),26,E);
Leader:=Indicator1-Indicator2;
Leader;
--Giorgos E. Siligardos
Zero Lag Indicators , Indikator meraklılarına
20-BAR ZERO-LAGGING EMA for MetaStock
Period:= Input("What Period?",1,100,20);
EMA1:= Mov(CLOSE,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA
TRAILING-STOP REVERSAL for MetaStock
stop:= Input("Trailing Stop",0,20,7);
trail:= If(C=PREV,PREV,
If(((Ref(C,-1)< PREV) AND (C< PREV)),
Min(PREV,C*(1+stop/100)),
If((Ref(C,-1)>PREV) AND (C>PREV),
Max(PREV,C*(1-stop/100)),
If(C>PREV,C*(1-stop/100),C*(1+stop/100)))));
trail
SVAPO PRICE ONLY INDICATOR for MetaStock
{calculate heikin ashi closing average haCl and get the input variables}
haO:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haCl:=((O+H+L+C)/4+haO+Max((O+H+L+C)/4,Max(H,haO))+Min((O+H+L+C)/4,Min(L,haO)))/4;
{input SVAPO period}
period:= Input("SVAPO period :", 2, 20, 8);
{input minimum per thousand price change}
cutoff:= Input("Minimum %o price change :",0.0,10,1);
{Inputs for standard deviation bands}
devH:= Input("Standard Deviation High :", 0.1, 5, 1.5);
devL:= Input("Standard Deviation Low :", 0.1, 5, 1.3);
stdevper:= Input("Standard Deviation Period :", 1, 200, 100);
{Smooth HaCl closing price}
haC:=Tema(haCl,period/1.6);
{MA divisor}
vave:=Ref(Mov(C,period*5,S),-1);
{Basic trend}
vtr:=Tema(LinRegSlope(C,period),period);
{SVAPO result of price only}
SVAPO:=Tema(Sum(If(haC>(Ref(haC,-1)*(1+cutoff/1000)) AND
Alert(vtr>=Ref(vtr,-1),2), C, If(haC<(Ref(haC,-1)*(1-cutoff/1000)) AND
Alert(vtr>Ref(vtr,-1),2),-C,0)),period)/(vave+1),period);
devH*Stdev(SVAPO,stdevper);
-devL*Stdev(SVAPO,stdevper);
zeroref:=0;
zeroref;
SVAPO
--Sylvain Vervoort
Svapo Indikators
SVAPO (SHORT-TERM VOLUME AND PRICE OSCILLATOR)
MetaStock code for up & down trigger
Please note that all arrows on all the charts in the November 2007 article on
SVAPO are put on manually just to show the exact coincidence between price and
SVAPO turning points. SVAPO is not meant to be used as a mechanical trading
system. Please read how I apply the SVAPO in the December 2007 issue of S&C
("Short-Term Trading With SVAPO").
Of course you could create an expert and an explorer function in MetaStock to
give you a signal when SVAPO is turning up or down from below or from above the
standard deviation line. But please only use it as a trigger to have a look at
the chart. Do not use it for any automatic buying or selling!
Here is an expert function for such a trigger:
Up trigger:
haCl:=((O+H+L+C)/4+haO+Max((O+H+L+C)/4,Max(H,haO))+Min((O+H+L+C)/4,Min(L,haO)))/4;
period:= 8;
cutoff:= 1;
devH:= 1.5;
devL:= 1.3;
stdevper:= 100;
vave:=Ref(Mov(V,period*5,S),-1);
vmax:=vave*2;
vc:=If(V < vmax,V,vmax);
vtr:=Tema(LinRegSlope(V,period),period);
SVAPO:=Tema(Sum(If(haC>(Ref(haC,-1)*(1+cutoff/1000))
AND Alert(vtr>=Ref(vtr,-1),2), vc, If(haC<(Ref(haC,-1)*(1-cutoff/1000))
AND Alert(vtr>Ref(vtr,-1),2),-vc,0)),period)/(vave+1),period);
highdev:=devH*Stdev(SVAPO,stdevper);
lowdev:=-devL*Stdev(SVAPO,stdevper);
Alert(SVAPO < lowdev,2) AND Cross(SVAPO,Ref(SVAPO,-1))
Down trigger:
period:= 8;
cutoff:= 1;
devH:= 1.5;
devL:= 1.3;
stdevper:= 100;
vave:=Ref(Mov(V,period*5,S),-1);
vmax:=vave*2;
vc:=If(V < vmax,V,vmax);
vtr:=Tema(LinRegSlope(V,period),period);
SVAPO:=Tema(Sum(If(haC>(Ref(haC,-1)*(1+cutoff/1000))
AND Alert(vtr>=Ref(vtr,-1),2), vc, If(haC<(Ref(haC,-1)*(1-cutoff/1000))
AND Alert(vtr>Ref(vtr,-1),2),-vc,0)),period)/(vave+1),period);
highdev:=devH*Stdev(SVAPO,stdevper);
lowdev:=-devL*Stdev(SVAPO,stdevper);
Alert(SVAPO>highdev,2) AND Cross(Ref(SVAPO,-1),SVAPO)
-- Sylvain Vervoort
Here is the MetaStock code from the sidebars found in Sylvain Vervoort's article in the May 2008 issue, "The Quest For Reliable Crossovers."
Zero Lag Indicators , Indikator meraklılarına
TEMA
Tema(Close, 10, Exponential)
Or a more general method:
3*Mov(C,10,E)-3*Mov(Mov(C,10,E),10,E)+Mov(Mov(Mov(C,10,E),10,E),10,E)
where Mov = moving average, C = Closing price,
E = Exponential average
HEIKIN-ASHI
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
ZERO-LAGGING EMA AND TEMA
EMA
Period:= Input("What Period",1,250,10);
EMA1:= Mov(CLOSE,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA
TEMA
Period := Input("What TEMA period? ",1,250,10);
TMA1:= Tema(CLOSE,period);
TMA2:= Tema(TMA1,period);
Difference:= TMA1 - TMA2;
ZeroLagTMA:= TMA1 + Difference;
ZeroLagTMA
MOVING AVERAGES USED
Typical price zero-lagging TEMA
MetaStock formula:
period := Input("Average TEMA period? ",1,100,55);
TMA1:= Tema(Typ(),period);
TMA2:= Tema(TMA1,period);
Difference:= TMA1 - TMA2;
ZeroLagTMA:= TMA1 + Difference;
ZeroLagTMA
Heikin-ashi zero-lagging TEMA
MetaStock formula:
avg := Input("Average TEMA period? ",1,100,55);
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+
Min(L,haOpen))/4;
TMA1:= Tema(haC,avg);
TMA2:= Tema(TMA1,avg);
Diff:= TMA1 - TMA2;
ZeroLagHA:= TMA1 + Diff;
ZeroLagHA
Buying formula (MetaStock)
Avg:=55; {a 55 fixed day average}
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min
(L,haOpen))/4;
TMA1:= Tema(haC,avg);
ZlHa:= TMA1 + Diff;
TMA1:= Tema(typ(),avg);
ZlCl:= TMA1 + Diff;
cross(ZlCl,ZlHa) {crossover of the zero-lagging TEMA on the typical price
and the zero-lagging TEMA of the heikin-ashi closing price}
Selling formula (MetaStock)
Similar to the buying formula except the last line, which makes the crossover
the other way around - that is, cross(ZlHa,ZlCl)
--Sylvain Vervoort
MetaStock code from "Examining The VWAP Approach: The Midas Touch, Part 1" by Andrew Coles, PhD.
Programming MIDAS and I-MIDAS in MetaStock
Code 1: This code is for MIDAS to plot on the daily charts in MetaStock
in the way originally conceived by Paul Levine. Users will be requested
to input a year, month, and day corresponding to an appropriate swing
high or low.
{User defined input}
sm:=Input("starting month",1,12,1);
sd:=Input("starting day of month",1,31,1);
sy:=Input("starting year",1980,2100,2000);
start:= sd=DayOfMonth() AND sm=Month() AND sy=Year();
{mid price}
pv:=MP()*V;
{Midas calculation}
denom:= If(Cum(V)-
ValueWhen(1,start,Cum(V))=0,1,Cum(V)-
ValueWhen(1,start,Cum(V)));
If(BarsSince(start),(Cum(pv)-ValueWhen(1,start,Cum(pv)))/ denom,MP())
Code 2: This code is for I-MIDAS to plot on any intraday chart in
MetaStock Pro. Users will also be requested to input the hour and
minute. Speed can be an issue when a number of M curves are plotted
in MetaStock and MetaStock Pro. This is an area currently being worked
on by the author.
{User defined input}
sm:=Input("starting month",1,12,1);
sd:=Input("starting day of month",1,31,1);
sy:=Input("starting year",1980,2100,2000);
sh:=Input("hour", 1,24,1);
se:=Input("minute",0,60,0);
start:= sd=DayOfMonth() AND
sm=Month() AND
sy=Year() AND
sh=Hour() AND
se=Minute();
{mid price}
pv:=MP()*V;
{Midas calculation}
denom:= If(Cum(V)-
ValueWhen(1,start,Cum(V))=0,1,Cum(V)-
ValueWhen(1,start,Cum(V)));
If(BarsSince(start),(Cum(pv)-ValueWhen(1,start,Cum(pv)))/ denom,MP())
--by Andrew Coles
Burada indikator meraklısı arkadaşlar için S&c dergisinin yeni sayılarında yayınlanan yeni indikatorlerı de gonderecegım...BUnlar internette bedava sitelerde bulamıyacağınız ve derginini son sayılarında makalelerde bulunan indikatorlerdir.
indikator seven dostlarımıza bir katkım olsun...
[IMG]http://img357.imageshack.us/img357/8395/pagesfromtheauctionmarkcy5.jpg[/IMG]