-
Ben biraz baktım metastock dosyasının dat formatını csv ye çevirmek gerekiyormuş yaptım ve bahsettiğiniz programa onu tanımladım ama o programdaki file formattan programın istediği dosya formatına ulaşamadım yani beceremedim ama güzel bişeye benziyor en azından yardımcı olabilecek bir program... Metastock konusunda help leri var ama uğraşmadım doğrusu boş zamanımda biraz daha ilgilenirim belki...
-
[QUOTE=vobarey;182048]Ben biraz baktım metastock dosyasının dat formatını csv ye çevirmek gerekiyormuş yaptım ve bahsettiğiniz programa onu tanımladım ama o programdaki file formattan programın istediği dosya formatına ulaşamadım yani beceremedim ama güzel bişeye benziyor en azından yardımcı olabilecek bir program... Metastock konusunda help leri var ama uğraşmadım doğrusu boş zamanımda biraz daha ilgilenirim belki...[/QUOTE]
Teşekkürler vobarey ,durmadan bir şeyler arıyoz sonunda ya mevla ya da ...:::
-
sistem testini yaptıktan sonra grafiğe aktar dediğimde signal markers will not be drawn because the base security is not visible diye hata mesajı çıkıyor ne yapmalıyım
-
[quote=perfectt;183091]sistem testini yaptıktan sonra grafiğe aktar dediğimde signal markers will not be drawn because the base security is not visible diye hata mesajı çıkıyor ne yapmalıyım[/quote]
[color="red"][b]sorunuz cevaplandı hatırlatayım dedim[/b][/color]
[quote=zonex]
[quote=perfectt]
sistem testi yapıyorum ama grafiğe yansımıyor signal markers will not be drawn because the base security is not visible mesajı geliyor yardım lütfen..
[/quote]
ekrana sağ tıklayıp apply template dedikten sonra default (yada sizin daha önce belirlediğiniz başka bir template) seçtiğinizde grafiğin geri gelmesi lazım.biraz geç oldu ama umarım sorununuzu çözer.
[/quote]
-
Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.
Sistemde en son alım koşulundan itibaren geçen bar sayısını hesaplatıyorum.
Örneğin
bar:=BarsSince(alım koşulu);
Ben bu bulmuş olduğum bar sayısını indikatörlerin parametresi olarak kullanmak istiyorum.
Örneğin mo(c,bar)
Ama böyle bir kodlama hata veriyor.
Bu bar yerinde değişken bir değer değil sabit kullanmam gerektiğini söylüyor.
Bunu yapmanın yolu var mıdır?
Çok uğraştım ama yapamadım.
-
[quote=feridunabi;191362]Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.
Sistemde en son alım koşulundan itibaren geçen bar sayısını hesaplatıyorum.
Örneğin
bar:=BarsSince(alım koşulu);
Ben bu bulmuş olduğum bar sayısını indikatörlerin parametresi olarak kullanmak istiyorum.
Örneğin mo(c,bar)
Ama böyle bir kodlama hata veriyor.
Bu bar yerinde değişken bir değer değil sabit kullanmam gerektiğini söylüyor.
Bunu yapmanın yolu var mıdır?
Çok uğraştım ama yapamadım.[/quote]
Örnek;
-BarsSince(Cross(rsi(14),30))
grafikteki en üstteki zigzag...
-rsi(14)..ortada görünen
-rsi(BarsSince(Cross(rsi(14),30))) en altta görünen..
[IMG]http://i45.tinypic.com/11t8ie8.png[/IMG]
Sorunun yanıtı;
MTX de bazı indikatörlerde bu yaklaşım çalışıyor..)Yukarıdaki örnekte barssince sayacı sıfırlandığı halde en alttaki rsi(barssince...) neden hala değer üretiyor gibi bir ek sorun olabilir...:) bilmiyorum...
Bazı indikatörlerde ise sen periyoda ne yazarsan yaz (barsince li olsun olmasın) o default periyotla çiziyor...
Bü yanıtımdaki iki sorunun yanıtı ise, ancak o indiklerin açık formülü (fiyat cinsinden) görülerek verilebilir... ki onlar bende yok:rolleyes:
-
[quote=Astatin;191374]Örnek;
-BarsSince(Cross(rsi(14),30))
grafikteki en üstteki zigzag...
-rsi(14)..ortada görünen
-rsi(BarsSince(Cross(rsi(14),30))) en altta görünen..
[IMG]http://i45.tinypic.com/11t8ie8.png[/IMG]
Sorunun yanıtı;
MTX de bazı indikatörlerde bu yaklaşım çalışıyor..)Yukarıdaki örnekte barssince sayacı sıfırlandığı halde en alttaki rsi(barssince...) neden hala değer üretiyor gibi bir ek sorun olabilir...:) bilmiyorum...
Bazı indikatörlerde ise sen periyoda ne yazarsan yaz (barsince li olsun olmasın) o default periyotla çiziyor...
Bü yanıtımdaki iki sorunun yanıtı ise, ancak o indiklerin açık formülü (fiyat cinsinden) görülerek verilebilir... ki onlar bende yok:rolleyes:[/quote]
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim hocam.
Ben sorumda Metastock kullandığımı söylemeyi unutmuşum.
Sizin yazınızdan sonra diğer indikatörleri kullanarak tekrar denedim ama aynı sorun devam ediyor.
İndikatör parametresi olarak değişken değerli verileri kabul etmiyor.
Sabit olmasını istiyor.
Eğer bu metastockda olmayan bir şeyse, bu durum kullanıcıyı çok kısıtlıyor.
-
-
Arkadaşlar metastock'da bir indikatörün grafiğini yumuşatmak istiyorum.
Ben wilders' i biliyorum.
(Örneğin wilders(willr(7),2); bu satır willr indikatörünü 2 parametresine göre yumuşatıyor).
Daha farklı şekillerde yumuşatma işlemi yapabilir miyim?
Yumuşatma işlemi yapmak mantıklı mı sizce.
Çok ani giriş çıkışlar yaptırıyor, bunları engellemek için yumuşatmak istiyorum. Mantık lı mı değil mi bilmiyorum yapmak istediğim işlem.
Forumun bu eğitici kısmına pek kimse uğramıyor ama yukarıdaki sorunum gibi buda havada kalmaz umarım.
-
[quote=feridunabi;195297]Arkadaşlar metastock'da bir indikatörün grafiğini yumuşatmak istiyorum.
Ben wilders' i biliyorum.
(Örneğin wilders(willr(7),2); bu satır willr indikatörünü 2 parametresine göre yumuşatıyor).
Daha farklı şekillerde yumuşatma işlemi yapabilir miyim?
Yumuşatma işlemi yapmak mantıklı mı sizce.
Çok ani giriş çıkışlar yaptırıyor, bunları engellemek için yumuşatmak istiyorum. Mantık lı mı değil mi bilmiyorum yapmak istediğim işlem.
Forumun bu eğitici kısmına pek kimse uğramıyor ama yukarıdaki sorunum gibi buda havada kalmaz umarım.[/quote]
DEMA(data,periyot)....fonksiyonunu dene....
double exponent moving average
-
[quote=Astatin;195298]DEMA(data,periyot)....fonksiyonunu dene....
double exponent moving average[/quote]
Hocam çok hızlısınız..brv
Çok teşekkür ederim.
-
[QUOTE=ares;182123]Teşekkürler vobarey ,durmadan bir şeyler arıyoz sonunda ya mevla ya da ...:::[/QUOTE]
Arkadaşlar bu CPI denen program, MS daki Peak ve Trough gibi dinamik sinyal üretiyor.
Yani geçmişte süper görünüyor ama gerçekte sinyal 7 bar sonra çıkıyor.
Bana göre yanıltıcı.işe yaramaz.