hhv 97700 e göre,
alımdamıyız, satımdamıyız, yataydamıyız,..
Printable View
hhv 97700 e göre,
alımdamıyız, satımdamıyız, yataydamıyız,..
[QUOTE=indregandi;498764]sensörler saat 14:00 ve sonrasına hareket gösteriyor,...[/QUOTE]
sensörler sizce etkilimi,..yani bu hereket işini önceden sezinleyebiliyormu,...
sayın indragandi alımdayız gibi gozukuyo.
eğer tatmin edici cevaplar alamassam analizleri kesecem,...noktalayacam,...
97700 altına kayarsak dikkat etmemiz gerekiyor diye anlıyorum.
sayın indragandi sensorler su anda etkili gibi gözüküyo ama biraz daha takip etmek gerekir diye düşünüyorum.
sayın deniz ve sayın rüzgar,
biz üçümüz bu işi özeldende sürdürebiliriz,...bir sıkıntı yok,...
ben sizden ziyade diğer arkadaşlardan bahsediyorum,
zaman analizleri yapıyoruz örneğin tatminkarmı,
bir katılım alamıyorum son günlerde,...
sonuç bu ise forum amacına ulaşmıyordur,...
dolaysı ile bunu sürdürmenin anlamı yok,...
sv. indi verdiğiniz hhv llv rakamlarını an ve an takip ediyorum. Benim için faydalı diğer arkadaşları bilemem.
Syg...
[QUOTE=rüzgar;498781]sayın indragandi sensorler su anda etkili gibi gözüküyo ama biraz daha takip etmek gerekir diye düşünüyorum.[/QUOTE]
sayın rüzgar,
sensör 14:00 a nişanladı,...seans arasına 3 dk var,...
saat 14:00 a kadar
closeler 550, 725, 550 ve 800 gerçekleşti,
eğer hareket saat 14:00 ise buraya kadar olan bölümde hareketsizlik düşüncesi gerçekleşmiş gözüküyor,...
[QUOTE=rüzgar;498778]sayın indragandi alımdayız gibi gozukuyo.[/QUOTE]
pozu long olan bir kişi optimist davranarak alımdayız düşünebilir bunda sıkıntı yok,
pozu short olan bir kişi optimist davranarak saat 10:00 barı hariç,
9, 11, ve 12 barlarını short düşünebilir bunda da sıkıntı yok,....
ancak reel durumda, hhv adını verdiğim indikatör her barda fiyatça alt ve üstte aşıma uğrarsa durum yataydır,...taki
o barda fiyatlarda en yüksek değer mum barı hhv adını verdiğim indikatör rakamı altında bütünü ile kaybolduğunda bu short,
o barda fiyatlarda en düşük değer mum barı hhv adını verdiğim indikatör rakamı üstünde bütünü ile kaldığında bu long,
o barda fiyatlarda en yüksek ve en düşük değerlerin ürettiği mum bar hhv adını verdiğim indikatörü aşağı veya yukarı aşım yapıyor ve bir sonraki gelecek barda bu hareketini sonlandırmıyorsa sürdürüyorsa bu yatay,...
özelde,...yatay optimist olarak longa yorumlanabilirı,...zira short bütünü ile hhv indikatör altında kalım gerektrir,...
sayın inragandi zaman analiziniz bence cok önemli ve cok güzel isliyo sırf o analize dayanarak portföyler cok güzel ayarlanabilir.tabi kaldıraçlar giriş ve cıkıslar.artı vavum cok güzel calısıyo.
[QUOTE=indregandi;498785]pozu long olan bir kişi optimist davranarak alımdayız düşünebilir bunda sıkıntı yok,
pozu short olan bir kişi optimist davranarak saat 10:00 barı hariç,
9, 11, ve 12 barlarını short düşünebilir bunda da sıkıntı yok,....
ancak reel durumda, hhv adını verdiğim indikatör her barda fiyatça alt ve üstte aşıma uğrarsa durum yataydır,...taki
o barda fiyatlarda en yüksek değer mum barı hhv adını verdiğim indikatör rakamı altında bütünü ile kaybolduğunda bu short,
o barda fiyatlarda en düşük değer mum barı hhv adını verdiğim indikatör rakamı üstünde bütünü ile kaldığında bu long,
o barda fiyatlarda en yüksek ve en düşük değerlerin ürettiği mum bar hhv adını verdiğim indikatörü aşağı veya yukarı aşım yapıyor ve bir sonraki gelecek barda bu hareketini sonlandırmıyorsa sürdürüyorsa bu yatay,...
özelde,...yatay optimist olarak longa yorumlanabilirı,...zira short bütünü ile hhv indikatör altında kalım gerektrir,...[/QUOTE]
[url=http://hizliresim.com/rRQZpm][img]http://i.hizliresim.com/rRQZpm.png[/img][/url]
örneğin bakın usdtry günlükte (macör) hhv indikatör altında kalışı sonrasında 5 koca gün için netlik üretmiş,
toplam 8 bar lık parkurunda,
1 ve 2 günler hhv adını verdiğim indikatörü,...long ve short tarafta yatayda bırakmış,...
yatayı sonlandırarak 3.gün le başlayan hareket devamında toplam 5 gün kesin short üretmiş, indikatörü bu 5 günde birebirde aşan tek bir aşım yok,...
8 gün ise indikatör aşılmış,...yani yatay da ,..