Caglayan: Ben kotumser degılım. Dunya 2008 krızındekı kotu durum yasanmamaktadır - bloomberg ht
-matrıks-
Printable View
Caglayan: Ben kotumser degılım. Dunya 2008 krızındekı kotu durum yasanmamaktadır - bloomberg ht
-matrıks-
(yenıleme) sımsek: Sıkıntı var ama krız dıyemeyız
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/803/87912777.png/][IMG]http://img803.imageshack.us/img803/7591/87912777.png[/IMG][/URL]
tüm geniş ölçekli graflardan görüldüğü gibi, geniş ölçek desteklere dayandık,.....hüküm açıklamaları bundan sonra paniği önlemeye yönelik olacaktır haliylen,....ama istediklerini aldılar, usd yi biraz daha çıkardılar, şimdi parasl araçları mb üzerinden kontrolü ayni meyanda hüküm tarfından paniğin kontrolü, 3 senaryomuzdan halen 1 .cisi yürürlükte, bu yapılanlar ise bir süredir okuduklrımızın hayata geçirilmesi ve kamuoyuna tanıtımı oldu,....
bu ta graflarda illaki ihlal bekliyorun, bu bu günde olur, önümüzdeki hafatada, ...bu illaki olacak, bu bölüm kurgulanma ve paniği önleme, diğeri para kazanma yeri olacak,....
dediğim gibi bu gün santral 71300-400 ve tarım dışı olacak, tarım dışı buradan ziyade dji için lazım, etine dötüne çeki düzen vermesi için,...
5 likte karar yerinde
makas açıldı gidemiyor, spotu bekliyor,....
dax verileri kötüydü, dax ta çok kötüydü, iki kötü bir arada olmaz, mecbur tepkiye yöneldi,...
dax için düzeltme(max tepki anlamında) rakamım 6483 tür,...
[quote=indregandi;369445]dax için düzeltme(max tepki anlamında) rakamım 6483 tür,...[/quote]
eğer dax bunu yaparsa bizde buna karşılık gelen 3 rakam var, ama 71400 yazmak şimdilik en doğrusu,...ilk rakam santral rakm bu bizde,...
Üstad tepkiye longsunuz sanırım değil mi ?
ağam mc ye çabalıyor, lem ağa buradan mc çıkmaz, ikinci tura bak,.....bak topik aslan gibi kimsenin gıkı çıkmıyor, anladın sen onu,....para nerede ağa,....bir sor kendine deyyus saate bakıp durma,...
[quote=Se_M;369449]Üstad tepkiye longsunuz sanırım değil mi ?[/quote]
ben dünden malesef yazıp çıktım yakalandım, geldiğimde yakalanmışım, bu olmasa idi, aşğıdan çıkar yukarıdan shortlardım, yada dönüş görene kadar gıbraşmazdım,....
[quote=Se_M;369449]Üstad tepkiye longsunuz sanırım değil mi ?[/quote]
mecbur long,...plan şu sem, 711xx-71400 arasından falatos, bunun 8xx puvan üstüne short, 8xx puvan altına long,...
max py tepkisi, 728xx de, sanntral 71400 de, 71400 altı koyu çizgi short,...
erken dyci longla, mc longu beraber çıkarttırmayın bu gavata,....usd de bir para kazanma çıkışı olacak,...borsada ise para kazanma düşüşü, gerçek mc o dönemde olacak,....
[quote=indregandi;369454]erken dyci longla, mc longu beraber çıkarttırmayın bu gavata,....usd de bir para kazanma çıkışı olacak,...borsada ise para kazanma düşüşü, gerçek mc o dönemde olacak,....[/quote]
bu yapılan sizi kötü yapmak,...siz kötü py iyi, bu yatay veya tepki olmalı,....eğer buradan zokayı yaparlarsa yuttururlarsa bu defa buralara gelmişken, hani bir dalarlar adama sonrasında,...
bu böyle,....bunu beraber yaşayacağız önümüzde,....hormon düzeyine göre ayarı verirler,.....kimyasal düşüş bunun adı bu olsun kimyasal, hormonal yani,...
5 likte üst sinyali verdi, ama altı vermiyor,...bunun için 825 üstüne gitmesi gerkli,....
abd tanıdığı olan yok mu öğrensek şu 30 sn önce...
70775 denge,..
bu saatte verinin iyisi kötüsü olmaz,....veri veridir,....
kötü veri dahil poz çıkmam,....kene gibi yapıştım ,....
[quote=indregandi;369464]kötü veri dahil poz çıkmam,....kene gibi yapıştım ,....[/quote]
pozisyoana aşık olmuşsunuz..iyi bir şey değil. nerde kaldı stop loısss..
ya fake atacaklar ya direk gidecekler bakalım, ...
[quote=dcmulti;369465]pozisyoana aşık olmuşsunuz..iyi bir şey değil. nerde kaldı stop loısss..[/quote]
stoploss çıkabilirsen vardır,...dün py de olsaidim durumlar farklı olurdu,....sabh imkan tanımadı buna,....ama ben yinede 73100 yazdım emrimi,....olmadı,....şimdi mevcut durumu yöneteceğiz,.....
stop sesleri buralara kadargeldi, ne gerek var deyilmi,...çık kardeşim veriden önce,...koy yerine,...iki kötü bir arada olmaz,....
allahın işine bak birisi geldi entere bastın meğersem shorta basmışım 71200 den şimdi 70800 flatladım... şükür ALLAHA
elbet bir veri mevcut durumu açıklamaz, ama para bir yöne kaydıysa diğer yön boş kalır,...dax mesala kötü verisine düşemedi,....djide bunu yapacak,....bizdeki geniş ölçek destekleri verdim graflarla sabah,....
[quote=indregandi;369400]bu gün belirleyici rakam, 713xx-4xx,...bu rakam çok önemli,......tarımdışı ancak bunun üstüne ittirir süpriz yaparsa,...bu durum da 721xx-8xx arası max olur,...diğer tüm durumlarda uçurum devam,....[/quote]
buradayız, öngörü tamam,....71275 gördük, bundan sonrası usta işi ve kısmet işi....:..:
indi üstad, veri geldiğinde dowu da gördüm vobu da aynı anda biris 164 puan fırladı bizimki de 71275 leri.. sonra anında geri verdiler..bu kadar kısa bir sürede bu iş düşünüp yapma işi değilse, nasıl oluyor ?
bu yorumları eleştirel olmayın,....örnek bu yorumları analiz eden, dikkat analiz eden ve elyen birkişi, bugün 70000 den flat olabilien, 71000 den açsa, short yeri 745xx olsa, maliyeti şimdi, 75500 olur, ağanın onu yakalama şansı azalır,....
[quote=nedim972;369477]indi üstad, veri geldiğinde dowu da gördüm vobu da aynı anda biris 164 puan fırladı bizimki de 71275 leri.. sonra anında geri verdiler..bu kadar kısa bir sürede bu iş düşünüp yapma işi değilse, nasıl oluyor ?[/quote]
şimdi o düşünce işi deyil, py yapıcı buna hazırlıklı,...oradan falata geçen var, orayı kriter kabul edip şartlı long olan var, yine kriter kabul edip şartlı short olan var, kaşı bile oynamayanlar var, var oğlu var,....
biz ise önceden değer buluyoruz, sonrada teknik gidiyoruz,....eğer trade eden versa buradan poz kapatmalı, gün boyu okursanız bulursunuz, ben önce bunu 713xx-4xx verdim, bir yerdede 711xx, 400 verdim,...bu bakış açısı olaya,...
şimdi adam oradan şartlı long açanı aşağı inip doğruyor, veya şort olup orayı stopkriter yapanı flat ediyor, sonra her iki kesime gel beri yapıyor, bunun en kolay yolu size soru sordurur, biraz kafayı kaldırınca dersiniz ki nerde kapanacak, işte burada bir %50 yanılma payı oluşur, niye 71300 lere hep beraber getirdi bizi, teknikle....sakndik defalarca sorduk ,defalarca cevap aldık, TA doğruladı, ama ikinci bölüm işte bunun geri alınması olacak, bu %50 yanılan bunu sağlayacak, yani yönsüzlük, ve soru sordurma,...
o adamın cebinde bu endex sin kaç olacağı ama bizim cebimizde deyil, fark burada,...
birde bu araya dji ve sp koynalısınız, ille açar adam onu, kaçtan açacağı için deyil, böyle zamanlarda amerika büyük dedittirmek için, ....
yani onsuz olmuyor dedittirmek, onsuz çıkmıyor, onsuz düşmüyor, biat içun,....
5 lik alt bantta halen okey yok, verse füze olur,.....29 dakkikada buna bekleyeceğz, neyse ana fikir santrldi yani 713xx-4xx,...buradan kesilip biçileceğiz, bunun geçilmesi 728xx lere vuracak, 713xx-4xx altı her daim shortun tutulması demek,....70325 dibinin bir hükmü yok, sadece bir önceki en dip o,....68-69 hedef,....64-65 dip beklentimiz, bunun altı turkey dahil all globa crash, resesyon dıurgunluk, toz bulut, yağma ve talan,...
Vaybe 71200 kapatmasaydık .. Bugungü zararı almıştık şerodan.
şimdi bakın bu son iki hareket nerdeyse düşüşü verdi, yani zararı olan bunu yapabildiyse başabaşta şu anda, bir long ve devamında short, işte soru sordurma bu,....yine şu belli oldu, kademeli çıkş olacak, yani tepki olursa kademeli olacak böyle olacak ki, 728xx tavanı aşağı gelsin ve nazik yerinden kırsın, 728xx gidebilsin, bu rakamları netleştirecem sonra, 728xx ne dersek, bugünün ASI boyu, o oradan geliyor, ve max yükselse idi oraya kadar dı ancak,...bununda 721xx-8xx olarak verdim ki, herkes dağılsın diye,...çünkü altı yine short bunun,... fakesi ise 73xxx lere vurur ancak,
ama somut 71400 bunun altında shortuz,...
5 likte tepki durumu devam, alt bant halen onaysız,...712xx dahil bu değişmedi,...
bağırttırıyor ağa,.....
valla böyle kesim olmadı bu zaman kadar,.......dji üstüne mükemmel asimetri kurdular,.....eğer dji yi birebir yapacaksa 8 gün basarlar valla,...
hepinize iyi günler ben vobu da borsayıda tüm finans işlerinide bir daha yapmamak üzere bıraktım. ALLAH ŞAHİTTİR. TÖVBE ETTİM. HEPİNİZ HAKKINIZI HELAL EDİN...
[quote=dcmulti;369505]hepinize iyi günler ben vobu da borsayıda tüm finans işlerinide bir daha yapmamak üzere bıraktım. Allah şahittir. Tövbe ettim. Hepiniz hakkınızı helal edin...[/quote]
çok üzüldüm inşallah zararınız büyük deyildir ve makul bir yerden bu kararı almışsınızdır, sonuçta bu aldığnızda iyi bir karar bence, nerden dönülse kardır, insan bir başladımı geldiği durum ortada, hayırlısı olsun,.....:(
68-69 hedef verdik, diğeri 64-65 ti, hepsini beraber ele alın bundan sonrasına,...durumlar sınırlar karıştı,....