-
[quote=halojen;234223]unlimitted hocam sizce değer mi şöyle bir baktığınızda sinyal geçmişine... çok zahmetli idi data aktarımı...[/quote]
sevgili halojen, backtest yapmadan söyleyebilirim ki, bence değer.
sistem benim gözüme çok güzel göründü. bugüne kadar gördüğüm sistemlerin en başarılısı diyebilirim...
2 sebepten ötürü.
1-exit sinyali veren sistemleri hep beğenmişimdir. nefes alma olanağı sağlar. daha doğru düşünebilmek için birkaç adım geri atmayı kolaylaştırır. ha dersiniz ki, sistem niye var zaten düşünmeye gerek bırakmasın diye, bu başka bi bakış açısı. elbette saygı duyarım ama ben insan beynini es geçecek bişeye ısınamıyorum.
2-gördüğüm kadarı ile sistem abzürt hareketlerde "kenarda bekle, şu an işlem yapılacak zaman değil" diyor. mesela az önceki grafikte gösterdim. şort sinyali vermesine ramak kalmış. ama sinyal vermemiş. bu kimileri için başarısızlık gibi görülebilir. ama benim beğendiğim bir özellik. birkaç paritede baktım, gayet doğru hareket edebilmeyi sağlıyor. çünkü ordan birden bire tepmiş pariteler.
bu iş zahmetli gerçekten. ama eğer beklediğim performansı bulursam zahmetine değecek gibi görünüyor...
-
[quote=flexy;234227]Matriksten dde aktarımı demiştim ya dün.O konuda bir düzeltme yapmak istiyorum.Metatrader'dan ms,ts,ninja ya dde üstünden yapılıyordu ama metatradera veri gönderilmiyordu real time olarak.Yine de karşıma metatrader a realtime veri aktarımı konusunda bir bilgi çıkarsa paylaşırım.[/quote]
çok anlayamadım ama, metatrader'a canlı veri aktarımı yapan bi platform yok sanırım. en azından ben bulamadım.
matriksten manuel yapıyorum transferi ben. neyse ki excel'de iyiyiz de azbuçuk hızlı yapabiliyoruz.:)
zaten başka bir yöntem daha geliştirdim. yaklaşık 40-45 saniyede metatrader'dan bu sistem sinyalini alabiliyorum.
15 dakikalık bir sistem için fena bir süre değil...
-
Realtime yapmadıktan sonra metastock+matriks downloaderla devam
-
[quote=unlimitted;234231]sevgili halojen, backtest yapmadan söyleyebilirim ki, bence değer.
sistem benim gözüme çok güzel göründü. bugüne kadar gördüğüm sistemlerin en başarılısı diyebilirim...
2 sebepten ötürü.
1-exit sinyali veren sistemleri hep beğenmişimdir. nefes alma olanağı sağlar. daha doğru düşünebilmek için birkaç adım geri atmayı kolaylaştırır. ha dersiniz ki, sistem niye var zaten düşünmeye gerek bırakmasın diye, bu başka bi bakış açısı. elbette saygı duyarım ama ben insan beynini es geçecek bişeye ısınamıyorum.
2-gördüğüm kadarı ile sistem abzürt hareketlerde "kenarda bekle, şu an işlem yapılacak zaman değil" diyor. mesela az önceki grafikte gösterdim. şort sinyali vermesine ramak kalmış. ama sinyal vermemiş. bu kimileri için başarısızlık gibi görülebilir. ama benim beğendiğim bir özellik. birkaç paritede baktım, gayet doğru hareket edebilmeyi sağlıyor. çünkü ordan birden bire tepmiş pariteler.
bu iş zahmetli gerçekten. ama eğer beklediğim performansı bulursam zahmetine değecek gibi görünüyor...[/quote]
teşekkürler... haftasonu bi demo hesap alıp deneyim o zaman... hatırlayabilirsem aktarımı...birkaç forum karıştırmak gerekecek.. :(
-
unutmuyoruz.....iyi ..kötü..çirkin....
AB..yani almanya ve fransa bu parayı yunanlara verecekler..ama kendi iç kamuoylarını
hazırlamak zorundalar..şu anda [B]iyi [/B]açıklamalar yapılıyor..yapılmak zorunda piyasaların
sopasını daha fazla yemek tehlikeli olur......ama iyi.nin ardından [B]sahneye [/B]kötü gelecek.
alman ve fransız kamuoyunu hazırlamak kolay değil....Obama..ne demişti...vergi verenlerin
parasını wall.street..e vermem..ne oldu...tarih tekerrürden ibarettir.....
kamuoyu hazırlanırken .[B]sahneye [/B]kötü çıkar.sonra tekrar iyi..arada [B]çirkinide[/B]
göreceğiz...çok kısada olsa....hazır olmalıyız[B]....[/B]
[B]iyi..kötü..çirkin[/B] oyunu sürecek..........
-
bu arada, bugün €/JPY'den şortlayarak para kazanmış olmanın haklı gururu içerisindeyim. .lelele
hatat bi daha şortlıycam! [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
-
Tabikide bozum,
Benim de var aslı yok yaylasında 1500 koyunum...
Herkes yesin içsin,kendi cebinden...davetim var benim......:)
-
arkadaşlar, durum biraz değişti.
matrikste 15 dakikalık verilerde bir değişme var. hacimler değişiyor.
bu da sinyali şaşırtıyor... :mad:
3 bardır sinyal exit konumunda iken, şu anda 3 bar önce short sinyali vermiş görünüyor sistem.
matriksi bilmediğim için yorum yapamıyorum. benzer durumla karşılaşan var mı?
-
15 30 a kadar bir numara olmayacak galiba.
ben bir saat yokum sahip çıkın buralarda gezsin
-
Altın sorunlu 1175'i geçti.
1178 ilk direnç. 1178-1183.
Sonraı 1888. Ve 1200.
1175-1125 yılın en kritik yeri. Krılırsa önce 1325. Sonra 1600 ve 2000'e uzun vadede hareketler görülebilir.
Aşağıya hareketi 1175-1225 de ne yapacağına göre yazarız.
Önce yukarı trend bitsin.
Jelibon.
-
[quote=Sancar;234240]Realtime yapmadıktan sonra metastock+matriks downloaderla devam[/quote]
Ekstra tuşu olan bir mouse a makro yazdım.
Tek tuşla tüm metastock pencerelerini tazeliyorum.
Bulabildiğim en online hal bu...şimdilik...
-
[quote=unlimitted;234258]arkadaşlar, durum biraz değişti.
3 bardır sinyal exit konumunda iken, şu anda 3 bar önce short sinyali vermiş görünüyor sistem.
matriksi bilmediğim için yorum yapamıyorum. benzer durumla karşılaşan var mı?[/quote]
Hıyyyrliii uğurliiii osssuuun,ayularıma...
Senede pırafo lem...:::
-
Bu barı tuttular tuttular,bırakırlarsa çok pis sarkar....
Kartal kalkar,dal sarkar...:)
-
Sp endeksde Yatay senaryoda 5 (e) devam ediyor.
(e) 1220 den geri kalabilir, ya da 1228-1137 deneyebilir.
Önümüzdeki hafta belirleyeci olacaktır.
Dün çoşan NDX yeni zirvelerse öncü olacaktır ve SP'dede aynısı olacaktır.
Jelibon.
-
Ayrıca Sp'de dünkü hareket kırılan kanal çizgisine geri değişimiydi, yoksa kanala yeniden girişmi olacak bakılmalıdır. Haftaya ortaya çıkar.
Jelibon.
-
Çok kısa vadede iki nokta 1176-1187 ve 1222 çok geniş bir bant.
İyi haber kötü haber bizi burada ikinci kere savurdu.
1215-1183.
1183-1220.
1220-1181.
1181-****
Zirvede olan Türkiye yükselişin bu sefer öncüsü olduğu için zirvede yataylaştı.
Herşey normal, manipilasyon falan palavra.
Bunu sonucu bir zirve oluşumu mu yoksa yeni zirvelere yelkenmi açacak takip edilmelidir.
Jelibon.
-
[quote=unlimitted;234258]arkadaşlar, durum biraz değişti.
matriksi bilmediğim için yorum yapamıyorum. benzer durumla karşılaşan var mı?[/quote]
Değişiyor evet..Mideme az ağrılar girmedi..Matrikse birebir değiştiğini kanıtladım telefonda ama hiç birşey değişmedi..Bende bıraktım..:mad:
-
vay anasını yaw...
hesapladım, bu matriks data değişikliği tamı tamına 350 puana malolmuş...
:cool:
-
doplantı ustune doplantı ve sonunda burdayum , bır arpa boyu yol gıtmemız pıyasa piuvvv.. netsek shortlasakmı kı : ) efg sabah berı satıyodu hala satıyo gordugum kadarıyla..
bugun pastası atabılecek bı arkadas varmı yada EFG kac tane satmıs soyleyebılecek bırı ?
-
[quote=flexy;234290]Değişiyor evet..Mideme az ağrılar girmedi..Matrikse birebir değiştiğini kanıtladım telefonda ama hiç birşey değişmedi..Bende bıraktım..:mad:[/quote]
he güzide borsamın güzide güzellikleri yane...
bi de "pela var mı yok mu" tartışması yapıyoz biz de. :..::..::..:
pela yok pela diye bişey yok, bu 5 bar öncesinin hacminin değişmesi elektroniksel ama "açıklanamayan" bir hata tabe canııııııııııııım.
art niyet mi? o da ne...:::
-
Tam "vur patlasın,çal oynasın" durumu....ha ha ha....lelele
-
[QUOTE=Kennym;234295]doplantı ustune doplantı ve sonunda burdayum , bır arpa boyu yol gıtmemız pıyasa piuvvv.. netsek shortlasakmı kı : ) efg sabah berı satıyodu hala satıyo gordugum kadarıyla..
bugun pastası atabılecek bı arkadas varmı yada EFG kac tane satmıs soyleyebılecek bırı ?[/QUOTE]
4700 poz alımda haziran vadede
-
holla me :::
sibment
[IMG]http://i39.tinypic.com/287gnyv.png[/IMG]
-
vadenin son gününde al gülüm ver gülüm piyasası..
pala mevcut fiyatlara razı sanırım ?
-
ABD ekonomisi 1.çeyrekte 3.2 büyümüş beklentinin altında.....
Beleş paraya rağmen.....:)
-
[QUOTE=seçilmiş böcük;234302]4700 poz alımda haziran vadede[/QUOTE]
yanlıs hatırlamıyosam dun 14000 poz alımdaydı bugun 10000 poz satıs gerceklestırmıs demektır.. mmm burnuma kotu kokular gelıyo.. ya bu vadede gorunen klavuz olmak istemeyip uzunları IS yatırıma devrettı yada hakıkaten dususe oynayacak bu pala ayağı.. nisan kontratlarla da uzlastıgına gore yenı seylere hazırlıklı olmak lazım..
-
Forumda neler oliyi merakıyla girdim sıteye, zınhar vob da değilim, dostlara selam ve bol kazanc dılegıyle,
eskı acık bufe gunlerı, ekmek arası spagettı servıslerı kaldırılmıs herhal:(
-
[quote=unlimitted;234146]sistemin sinyal mantığına bir örnek:
[IMG]http://i40.tinypic.com/259abkn.png[/IMG][/quote]
GBP/USD ekskali'ye ve antolov amca'ya kapak olma yolunda ilerliyor :..::..:
kazuz kapaa! :D:D
-
[QUOTE=tuareg;234313]Forumda neler oliyi merakıyla girdim sıteye, zınhar vob da değilim, dostlara selam ve bol kazanc dılegıyle,
eskı acık bufe gunlerı, ekmek arası spagettı servıslerı kaldırılmıs herhal:([/QUOTE]
anoey tugarek gelmiş hoşgelmiş .lelele
-
[quote=fXci;234320]anoey tugarek gelmiş hoşgelmiş .lelele[/quote]
hoşbulduk kardeşceyizim, işler yolundadır insallah, piyasa yorumu yapmadıgımı herkeşş bılır, bu bağlamda, borsa üç vakte kadar çökecek(1-3 yıl içinde), demedı deneyın. kayahan pıyasalarda değil mı bu aralar:..:
-
bozuk saat bıle gunde 2 kez doğru zamanı gösterırmıs, bır yıldır çökertemedık bu borsayı gıttı, ne borsaymıs yawww...
carı fıyat 73100, kapanıs beklentım 38400, pazartesi acılış beklentım 28700, kayıtlara gecsın dıye şeyettım.
-
Asiye nasıl kurtulur diye merak ediyosss....
"Kamyoncular toplanmış,Asiyeyi kurterceelermiş"....
Anlat kızım nasıl oldu diye sormuşlar..Anlatıyomuş Asiye...
Asiye:Ben sirtakiyi çok severdim,çok tabak kırdım,şimdi camları her tarafımı kesti olmuş ilk cümlesi....:::
-
[QUOTE=tuareg;234322]hoşbulduk kardeşceyizim, işler yolundadır insallah, piyasa yorumu yapmadıgımı herkeşş bılır, bu bağlamda, borsa üç vakte kadar çökecek(1-3 yıl içinde), demedı deneyın. kayahan pıyasalarda değil mı bu aralar:..:[/QUOTE]
Hoşgeldin epeydir göremiyoduk seni
Kayahanı sorarsan onun arkası (gt) kesik kamyonu vardı oradan düştü sanırım.
-
[quote=oguzhan;234329]Hoşgeldin epeydir göremiyoduk seni
Kayahanı sorarsan onun arkası (gt) kesik kamyonu vardı oradan düştü sanırım.[/quote]
:):):):):):)
-
[quote=oguzhan;234329]Hoşgeldin epeydir göremiyoduk seni
Kayahanı sorarsan onun arkası (gt) kesik kamyonu vardı oradan düştü sanırım.[/quote]
kayahan 'piyasa çökecek' desın peşinden kıyamet senaryolarını yapıştırıcam da ö yuzden sordum. zaten 2012ye ne kadı kı?
-
Bu aralar gundemde olmayabılır ama yunanıstan konusuna dıkkat cekmek ısterım, bu memleketın bır borc krızı yasaması olasıdır, AAA olan kredı notu da dusebılır, dıkkat etmek lazım.
-
burdan kapanmaaması lazım akşin lazım ya 72200 yada 74200 iyidir
-
evetttt..10 dk toplantı arasında...görüyorumki Tobreg geri gelmiş..artık bana küste değilmiş..he eyi valla.....ben yine toplantıya gidiyorum..hoşgeldin tobreg:)
-
tüm şortcular el tırso..acba diyolar vadesonlarında yaptıkları gibi yine 5 kademe tcell 3 kademe garanti alıp 74xxx yaaprmı totişler..ü[url]www...bğa[/url] ne krdeşim hazirana geçseydiniz..üww
-
[quote=Astatin;234344]evetttt..10 dk toplantı arasında...görüyorumki Tobreg geri gelmiş..artık bana küste değilmiş..he eyi valla.....ben yine toplantıya gidiyorum..hoşgeldin tobreg:)[/quote]
hoşbulduk kardeş, öyle boşuboşuna barısma olmaz, ınsan bı çay kahve ısmarlar dımı, görmeyelı memleket bayaa cımrıleşmış. Mısal herkeşe benden haftasonu espresgo bedeva.