[QUOTE=Sekube;313758]85400 patron...[/QUOTE]
Gap kari. Badem olmus uwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww nerde graska
Printable View
[QUOTE=Sekube;313758]85400 patron...[/QUOTE]
Gap kari. Badem olmus uwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww nerde graska
20 luk sen bilun artuk bak bekluyom kırmuyom senu.
[quote=Astatin;313766]Gap kari. Badem olmus uwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww nerde graska[/quote]
yemuşum graşkayu da.:o
Spotta sahte bir baskı hissediyorum, gerçek mi acaba. :..:
+.+.
Sayın Stratejist Wall Street sizinle gurur duyuyor..:)
Fiçur dowa yemeğe bekliyoruz...:p
11,350 geçsin yeter bana..Sadece 11 puan daha ..
çok mu açgözlülük oldu...:)))
625 de geçici AL geliyor 15 likte ohooooo 5 lik 85050 de vermişti .dng
[quote=Astatin;313766]Gap kari. Badem olmus uwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww nerde graska[/quote]
Astipat 5 likde ki pupular devreye girdi geç oldu mesaj ama :D 85050 de 5 likler al verdi demiştim :p
725 den 15 lik onayladı ancak ben flat bekliyom geç kaldı biraz şu 5 liği biraz daha inceleyim bari :..:
[quote=a.kaya;313788]725 den 15 lik onayladı ancak ben flat bekliyom geç kaldı biraz şu 5 liği biraz daha inceleyim bari :..:[/quote]
ömrün flot geçeyor.
artuk dün akşam yaptuğum sısteme gore, aşağu yada yukaru sert harekot işaretu bekleyeceğum.
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/8/1443.bmp[/img][/url]
Piyasa grash modundan raging bull moduna geçti..
.lelele.lelele
sanal değil gercek olarak birebir uygulanan sistemlerden birinin görüntüsü, 23 kasımdan bu yana komisyon hariç 13 bin puan kayıp :( ki bu arkadasın getiri eğrisi inanılmaz dogrusaldı ve ben kullanmaya baslamadan once baya uzun bı sure sadece takip ettim.
[URL=http://img97.imageshack.us/i/adsz5b.jpg/][IMG]http://img97.imageshack.us/img97/284/adsz5b.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
5 lukmu bu hastayum 5 luklere, 20 luk olacak bi kere zarar edersun 1000 point adam gibu olur
geçmiş olsun eloy gerçekten uygulayıp bu zararı yazdınsa.çok fena görünüyor.ama asıl üzücü tarafı sen uygulamadan önce sermaye eğrisinin düzgün iken şimdi çuvallamış olması.sanki seni bekliyormuş gibi.
inşallah toparlarsın.sıkma canını.herşeyden önemlisi sağlığın.para bir şekilde kazanılıyor.
[quote=eloy;313800]sanal değil gercek olarak birebir uygulanan sistemlerden birinin görüntüsü, 23 kasımdan bu yana komisyon hariç 13 bin puan kayıp :( ki bu arkadasın getiri eğrisi inanılmaz dogrusaldı ve ben kullanmaya baslamadan once baya uzun bı sure sadece takip ettim.
[URL="http://img97.imageshack.us/i/adsz5b.jpg/"][/URL]
[/quote]
[quote=belhal;313789]ömrün flot geçeyor.[/quote]
o flatlar olmasa idi sermaye çoooooktaaaaaaaann puffff olurdu belhal kardeş :):):) heran herzaman pozda olacam diye bi şey mi varmı hisse değil ki bu bekleyesin ;) unutma 5000 lik düşüşte hiç kımıldamadan 3 gün durdum ama yeri geldiğinde de flat beklerim he belki kimine göre yanlış olabilir ama bence flat da bi pozisyon sayılır :..:
[quote=a.kaya;313807]o flatlar olmasa idi sermaye çoooooktaaaaaaaann puffff olurdu belhal kardeş :):):) heran herzaman pozda olacam diye bi şey mi varmı hisse değil ki bu bekleyesin ;) unutma 5000 lik düşüşte hiç kımıldamadan 3 gün durdum ama yeri geldiğinde de flat beklerim he belki kimine göre yanlış olabilir ama bence flat da bi pozisyon sayılır :..:[/quote]
o zzaman sısteme ne bakaysun,yada flat olacağunu nasul anlayasun açukla.
şortcularrrr şortcuuularrr şimdi gözümde canlandılar..ingaaaaaa..şortlar elde kaldı..bi daha eğer seans izleyemeyeceksem ve kardaysam kapatacam pozları heleki gapları kesin alacam..üwwwwwwwwwwww...ingaaaaaaaaaaaa
Ayrıca belhal kardeş 5 liği sadece takibe alayım dedim işlem açısından değil 85050 de al demişti az öncede 600 den pozu kapa dedi 5 lik ve sanal olarak :o öylesine bi takip edecem dedim başında hatırlarsan ama overal olarak 5 lik 15 likten daha iyi onun içinde bunu takibe alıp 1 ay kadar inceleyeceğim..
[quote=TÜRKOĞLU;313805] asıl üzücü tarafı sen uygulamadan önce sermaye eğrisinin düzgün iken şimdi çuvallamış olması[/quote]
Ne yazık ki bu hep oluyor... İsteyen Murphy Kanunları der, isteyen Pala der, isteyen şans der... Ancak ben geçmişin gelecek için referans olmadığına inanıyorum... Dow'da geçmiş uzun olduğu için yabancı sistemciler son 100 yıl üzerinden test yapabiliyor.. Orada da son 100 yılda muhteşem çalışmış gibi görünen sistem 2010'a gelince nedense çuvallıyor... Biz de VOB'da 60dk'lık sistem son 4 yılda iyi görünüyor deyip gerçek parayla kullanabiliyoruz...
Full mekanik sistemlerin eninde sonunda çökmesinin nedeni bence piyasaların sürekli değişmesi ve insan kararlarının ve duygularının matematiksel olarak ifade edilememesi.. Geçmişte ne olmuş olursa olsun bugün yeni bir gün..
Şahsen kendim de sistem geliştirme konusunda çok emek sarfettim, bunca zamandır da forumları takip ediyorum, üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan uzun yıllar karlılığını koruyabilen bir tek sazan'ın sistemini gördüm. Geri kalan her mekanik sistem bir gün geldiğinde çöküyor.
benide çarptı pala :( 250 puancık
[quote=belhal;313808]o zzaman sısteme ne bakaysun,yada flat olacağunu nasul anlayasun açukla.[/quote]
yatay piyasa yı kendi çapımda ufakda olsa çözdüm gibi ya da kendimi kandırıyorum :..: Saraylı hocamın NK si ile sistemin bazı sinyallerini eliyorum duamı eksik etmiyorum Saraylı ve Kanaatkar hocamdan .brv.brv.brv
sisteme uymadık gıdıkladı beni :)
6 aydan fazla sadece takıp ettıgım ve kasım basında uygulamaya basladıgım dıger bır sıstemın sermaye egrısı, yaklasık 25 aylık. sadece 1 optimizasyon degerı var ve tum optımızasyon degerlerınde kar yapmıs bır sıstem. yıne son donemdekı kaybı 10 bin puanın uzerınde..
[URL=http://img704.imageshack.us/i/adl0.jpg/][IMG]http://img704.imageshack.us/img704/9510/adl0.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
10:40 da 5 lik yataya girdi hala devam ve o andan beri çarpmaya devam ediyor pala ve saz ekibi .dng
[quote=a.kaya;313815]yatay piyasa yı kendi çapımda ufakda olsa çözdüm gibi ya da kendimi kandırıyorum :..: Saraylı hocamın NK si ile sistemin bazı sinyallerini eliyorum duamı eksik etmiyorum Saraylı ve Kanaatkar hocamdan .brv.brv.brv[/quote]
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/8/1635.bmp[/img][/url]
saraylının bazu sıstemlerundan harika şeyler çıkuyor, mesela bu piyasa duşuşmu çıkşmu gösterur yukardaysa duşecek,aşağudaysa çıkacaktur
şimdi çıkuştadur.
hele bi tane yaptum,en az 1000 point çıkuş ,duşuşleri yakaluy sinyal verduğunde diyecem burada
Karlar kadar zararları da samimiyetle yazdığın için tebrikler eloy. Bence buna da ciddi ihtiyaç var. Ne yazık ki yeni başlayanlar bazı şeyleri okuyup "iki hareketli ortalama kesiştireyim gelsin 10.000'lerce puan", "yeter ki sistem kullan köşeyi dönersin" gibi izlenimler alabiliyor. Bu işin bu kadar kolay olmadığını da ifade etmek gerek.
Aşağıda getiri eğrisi görülen 60dk'lık sistemim Snips. Optimizasyon yok. Tüm parametreler keyfi olarak seçilmiş Fibo sayıları. Geçmişi inanılmazken ilk ağır darbelerini birinci mavi kutuda gösterdiğim yerde aldı. Referandum sonrası rallide (ki bir borsanın tarihinde nadiren bu kadar basit trendler olur) zararı telafi etti ama ikinci mavi kutuda görülen yerde tarihinin en büyük zararlarını yazdı.
Eğer sisteme uyacağım diye bunu kullansaydım bitmiştim. Ya da "kayıplı sistemleri kullanmaya başlayın nasıl olsa eski performansına dönmesi yakındır" mantığına uyup aradan biryerden girseydim yine bitmiştim.
Anafikir: mekanik sistemle uzun vadede para kazanacağınızı düşünüyorsanız sisteminizin çok çok çok çok çok iyi olduğundan emin olun. Orta iyilikteki sistemler bile gün geliyor adamı iflas ettriyor. Son 4 yıllık performans geleceğe dair hiçbir fikir vermez.
deloyloy üzüldüm gerçekten :( :(
son zamanlar gerçekten sistemler için zor...yataylar, tek barda büyük hareketler v.b.
ben bunun üstesinden ne şekilden gelmeye çalışıyorum? sadece sistem değil, aslında son kertede yine sistemden kopmak demek olan şeyler;
-karlı pozisyondan erken çıkmayı kolaylaştıracak indikatörler
-devreden pozların akıbetini belirlemek için gün açılışları (ilk 45 dk) ve kapanışları ( son 45 dk) stratejileri geliştirmek...örneğin saraylı breakoutdan esinlenen bir yöntem; ters gap yediysen piyasanın oturmasını bekle ilk yarım saat, bu periyodun en yükseği veya düşüğü geçilmediği sürece poz kapama v.b. gibi..
bunlar sistemin potansiyel karlarındna kırpar amma peşpeşe yenilecek haşırtıda azaltır...
tesadüftür değildir v.b. ayrı konu ama bu son dönemde benim sistemin peşpeşe haşırt rekoru da 3000 pauna çıktı amma benim yediğim 1300 idi..v.b.
[IMG]http://i53.tinypic.com/2qd5ovs.png[/IMG]
Getiri kelebek formasyonu yapmış Astatin patron... :)))
rica ederim strategist hocam, benim canım epey yandı bu işten. yazılarımın geneline bakanlar sistemleri genelde hep sorguladıgımı gorecektır, cunku basıt olsun zor olsun hangı sıstemı uygularsam uygulayım , basıt ya da komplex olması cok degısmeksızın uyguladıgım donemde kar getırmıyor. 2 ay uyguluyorum olmuyor, 3 ay uyguluyorum olmuyor,4 ay yıne olmuyor. hadi olmaması bir kenara komısyonuydu, kaymasıydı insanı uygulamayacak duruma getırene kadar zorluyor kayıpları.
alın işte farklı bir sistem (benim kafamın alamayacagı kadar komplıke)15 dk lık periyotta uzun sure test edip uygulamıstım zamanında. sadece 1,5 ay dayanabildim ve baya bir zarar etti o dönem. matrisk dilindeki formülasyonu soyle;
al :
0<If((Sum(Mov(C-O,7,S),7)-Ref(Sum(Mov(C-O,7,S),7),-1)>0)
AND (Sum(Mov(C-O,5,S),5)-Ref(Sum(Mov(C-O,5,S),5),-1)>0)
AND (Sum(Mov(C-Ref(C,-1),9,S),8)-Ref(Sum(Mov(C-Ref(C,-1)
,9,S),8),-1)>0) AND (Sum(Mov(C-Ref(C,-1),7,S),12)-Ref(Sum
(Mov(C-Ref(C,-1),7,S),12),-1)>0) AND ((Mov(C-O,15,S)>(-1)
*Mov(C-O,8,S)) AND (Mov(C-O,10,S)>(-1)*Mov(C-O,13,S)))
AND ((Mov(C-Ref(C,-1),5,S)>(-1)*Mov(C-Ref(C,-1),15,S))
AND (Mov(C-Ref(C,-1),5,S)>(-1)*Mov(C-Ref(C,-1),14,S)))
,1,If((Sum(Mov(C-O,5,S),5)-Ref(Sum(Mov(C-O,5,S),5),-1)
<0) AND (Sum(Mov(C-O,11,S),15)-Ref(Sum(Mov(C-O,11,S)
,15),-1)<0) AND (Sum(Mov(C-Ref(C,-1),6,S),11)-Ref(Sum
(Mov(C-Ref(C,-1),6,S),11),-1)<0) AND (Sum(Mov(C-
Ref(C,-1),9,S),5)-Ref(Sum(Mov(C-Ref(C,-1),9,S),5),-1)<0)
AND ((Mov(C-O,8,S)<(-1)*Mov(C-O,8,S)) AND (Mov(C-O,5,S)
<(-1)*Mov(C-O,10,S))) AND ((Mov(C-Ref(C,-1),13,S)<(-1)
*Mov(C-Ref(C,-1),9,S)) AND (Mov(C-Ref(C,-1),12,S)<(-1)
*Mov(C-Ref(C,-1),11,S))), -1, 0))
sat:
0>If((Sum(Mov(C-O,7,S),7)-Ref(Sum(Mov(C-O,7,S),7),-1)>0)
AND (Sum(Mov(C-O,5,S),5)-Ref(Sum(Mov(C-O,5,S),5),-1)>0)
AND (Sum(Mov(C-Ref(C,-1),9,S),8)-Ref(Sum(Mov(C-Ref(C,-1)
,9,S),8),-1)>0) AND (Sum(Mov(C-Ref(C,-1),7,S),12)-Ref(Sum
(Mov(C-Ref(C,-1),7,S),12),-1)>0) AND ((Mov(C-O,15,S)>(-1)
*Mov(C-O,8,S)) AND (Mov(C-O,10,S)>(-1)*Mov(C-O,13,S)))
AND ((Mov(C-Ref(C,-1),5,S)>(-1)*Mov(C-Ref(C,-1),15,S))
AND (Mov(C-Ref(C,-1),5,S)>(-1)*Mov(C-Ref(C,-1),14,S)))
,1,If((Sum(Mov(C-O,5,S),5)-Ref(Sum(Mov(C-O,5,S),5),-1)
<0) AND (Sum(Mov(C-O,11,S),15)-Ref(Sum(Mov(C-O,11,S)
,15),-1)<0) AND (Sum(Mov(C-Ref(C,-1),6,S),11)-Ref(Sum
(Mov(C-Ref(C,-1),6,S),11),-1)<0) AND (Sum(Mov(C-
Ref(C,-1),9,S),5)-Ref(Sum(Mov(C-Ref(C,-1),9,S),5),-1)<0)
AND ((Mov(C-O,8,S)<(-1)*Mov(C-O,8,S)) AND (Mov(C-O,5,S)
<(-1)*Mov(C-O,10,S))) AND ((Mov(C-Ref(C,-1),13,S)<(-1)
*Mov(C-Ref(C,-1),9,S)) AND (Mov(C-Ref(C,-1),12,S)<(-1)
*Mov(C-Ref(C,-1),11,S))), -1, 0))
[quote=Strategist;313825]Getiri kelebek formasyonu yapmış Astatin patron... :)))[/quote]
:D:D:D:D teprik ederim... ve merakla beklenmeyen iddiam;
- Her enstrumanda, öyle iki ayrı kelebek görüntüsü bulunabilir ki; bunlardan birinin devamında düşüş, diğerinin devamında ise çıkış olmuştur. Ve bu ikililerin sayısı da birden fazladır... Geldik %50-50 sorunsalına:..::..::..:
5 lik flattan tekrar longa geçebilir az bi şey kaldı sanal tabi ki, bugün dün açılan şortu sabah kapamaktan başka işlem yok
astatin hocam dediğin seyler dogrudur işe de yarar genelde, ama dediğin gibi sonucta mekanık olmaktan uzaklasıyor ınsan. bense tamamen mekanık olmayan bir seye, yani kendime guvenemıyorum..
kandırıkcılık yapıyor pala görüyorum ve yokum diyorum şimdilik :..: ancak 5 lik Al dedi gene 725 aaaa aslında 15 lik de 725 de AL vermişti bak şimdi .dng
peh iflat...
[quote=eloy;313831]astatin hocam dediğin seyler dogrudur işe de yarar genelde, ama dediğin gibi sonucta mekanık olmaktan uzaklasıyor ınsan. bense tamamen mekanık olmayan bir seye, yani kendime guvenemıyorum..[/quote]
sorma eloy kardeş büyük geçmiş olsun vobda kaybedilen tekrar vobda kazanılırmış derler ne kadar doğru bilemem ancak o sorun bende de var kendine güven konusu sabahtan beridir dediklerimi sanal değil gerçek yapsam 1300-1500 puan alırdım ama sıfır işlem ile bakıyom sadece :o:o:o
arkadaşlar sistemlerle ilgili dediklerinize katılmamak mümkün değil...
hiçbir sistemin gelecekte ne kadar getiri yapacağına dair bir garanti yok,
zararına ise hiç yok,
eğer bir sistemi uygulamak için seçtiyseniz, opt ile ya da rastgele periodlarla,muhtemelen getiri eğrisini beğenip seçtiniz,
bu getiri eğrisi büük ihtimal gelecekte bozulacaktır ve de bozulmanın tam başında olma şansınız yüksek...maalesef...
işte bunun için çoklu zaman dilimi önemli hale geliyor,
anafikir şu: piyasaya aynı kuralla hep yaklaşmamak,habuki sistemler hep aynı yaklaşırlar...
zman dilimini değiştirmek,tg değiştirmek,tg periodu değiştirme...
girişi hep değiştirmek,çıkışta hep yüksek kar elde edebilmek için....
neye bakacağına karar vermek??
:)
benim fikirlerim bunlar nacizane...
[quote=eloy;313831]astatin hocam dediğin seyler dogrudur işe de yarar genelde, ama dediğin gibi sonucta mekanık olmaktan uzaklasıyor ınsan. bense tamamen mekanık olmayan bir seye, yani kendime guvenemıyorum..[/quote]
patron benim kastım histeme dönmek değil..misal longdasın ve kardasın ancak fiyat sonuncu hariç önceki 4 barın en düşüğünün altına geldi, flatingo yap.... gibi..yani kuralı olacak yine...
özetle pozisyon alırkan (al ve aççığa sat) sisteme bak, amma kaparken daha hızlı indikelre bak gibi...tabi bunu da sistem olarak yazabilirsin ama sonu yok onun...yani sürmekte olan kayıplı durumun geçisi durum olduğu varsayımıyla hareket ediyorsun çünkü....
özetle pozisyon alırkan (al ve aççığa sat) sisteme bak, amma kaparken daha hızlı indiklere bak gibi;
Al ve açığa sat koşulları (pozisyon almak), sat ve apk ya (poz kapamak) göre daha zorlaştırılmış olan sistemlerin getiri eğrileri daha lineerdir ve peşpeşe haşırtları daha azdır..buna mukabil overall getiride genelde daha geridedirler..yani vurkaç yaparlar gibi düşün...
5 lik yukarı trend başlıyor diyor 725 den long demişti sanal hala :..:
kademelerde boşluklar mı oluyor yoksa benim bağlantı mı cortladı ? :D