Tebrik ederim passat.
Printable View
Tebrik ederim passat.
Tebrikler passat kardeş:))
Tebrik ederim pasat ,......
Tebrikler Passat
Allah tamamını erdirsin.
tebrikler passat
Gunes kadar sıcak... Kar tanesı kadar berrak... Yagmur kadar saf ve temız bır omur dılegıyle... .allah analı babalı büyütsün.
tebrikler sn pasat
Allah analı babalı buyutsun
JELİBON üstat emeklerıne saglık
ben yararlnıyorum
selamlar
saygılarımla
Tebrikler sn Passat
[quote=jelibon;349395]
AMMA 11 Nisandan önce asla satılmazdı, satan yanardı, YANDI.
Bunu ispatladım burada her şekil.
Elbet kimseye inandırmadım yine.
Merak ediyorum sen zaten dinlemedin beni her zamanki gibi, acaba dinleyen olupta bu %10-15 yukaıyı yakalayan oldumu?
Jelibon.[/quote]
Jelinon patron...benim için türkiyedeki tek trader sensin....
Her dediği tutan zamanı zamanına ve kuruşu kuruşana tutan adamsın sen.....
Türkiyenin trade aleminde kralsın abi....
Hiçbiryerde senin gibisini görmedim abim....
Son hareketlerde 2 katına çıktım sayende....
Hürmetler Jelibon Kral....
Passat üstad....
Hayırlı olsun....
Allah analı babalı büyütsün...
Passat hayırlı olsun ailenize...
herkese sonsuz teşekkürler
çok harika bir duygu bu
mevlam inşallah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder
herkese bol kazançlar bu arada
passat
Passat hocam, dünyada baba olmktan daha muhteşem bir duygu yoktur, insanın bir anda tüm dünyaya bakış açısı değişir, daha bir ılımlı ve güzel bakar... Allah tamamına erdirsin
KEMAL52X hocam, sizi hiç tanımam ama nedense bugün sizi rüyamda gördüm...hayırdır inşallah diyelim...
[quote=PASSAT;349492]herkese sonsuz teşekkürler
çok harika bir duygu bu
mevlam inşallah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder
herkese bol kazançlar bu arada
passat[/quote]
[IMG]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlWTNSXxmiNs8TWMnIRtCZmBq7ZJfITAaosfX07HQs_MjuYlJy[/IMG]
[quote=buffet;349494]KEMAL52X hocam, sizi hiç tanımam ama nedense bugün sizi rüyamda gördüm...hayırdır inşallah diyelim...[/quote]
hayırlı olur inşallah buffet arkadaşım ....saolasın...benden hoca olmaz sadece iyi bir öğrenci olur ancak...sevgi ve saygılar
yaww öyle psikoloji estirdilerki sankim hiç düşmeyecek
8000 puan yukarı çıkmış 300 puan aşağı gelemiyor yahu
yuhh bu kadar da olmaz yani
pazartesiye ya herro ya merro oldu artık
sağlık olsun
passat
yine dünkü gibi yaparlar
saat 15.00 a kadar 300-500 puan eksi
15.00 den sonra topukla 88000
vallahi inanırım böyle bir senaryoya.yaşadıklarımız bundan çok farklı değil sonuçta
passat
üstad bu akşam son gece 11 nisandan önceki
şu an itibariyle durumlar nasıl acaba
inşallah satış yönünde olur
artık bu iş çığrından çıktı. dört gözle bekliyorum satış gelmesini
flat flat bekleyecem
passat
[QUOTE=jelibon;340439]petrol derdimiz ya bakalım duruma haftalıktan.
Direnç 108-110 ve 117.
Destek 90-95.
81-85 üzerinde kaldıkça trend up trenddir.
Jelibon.[/QUOTE]
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;338878]Euro.
Ölüye (dolar) mezarlık ayarlamak lazım.
Jelibon.[/QUOTE]
E/D 1.44 olur dedik oldu.
E/D,
1.45 üzeri boğadır, 1.40-1.41altı ayudur.
1.44-1.45 burada kritik, burada ne yapacağı önemli.
Ancak geçerse 1.49-1.53 olur.
Jelibon.
11 Nisan
öncesi tabii aslında bu sp için
ASLA VE ASLA SHORT AÇILAMAZDI.
AÇILAMADI.
AÇAN YANDI.
PAPATYA İSMİ TAKILAN BARDA TARAFINDAN
JELİBON TARİHLERİ
ÇALIŞIR.
HEP ÇALIŞTI, TEK GERÇEKTİR TRADEDE.
BAKALIM ŞİMDİ 11 NİSAN VE 1-2 GÜN TAKİP EDEN GÜNLER NE VERECEK.
SALI ÇARŞLAMBA BAKARIZ GÖRÜRÜZ NELER OLMUŞ, KARAR VERİRİZ.
ASLINDA SONRANIN ÖNEMİ YOK.
18 ŞUBAT TEPESİ TARİH OLARAK, 1249 DİBİ AÇIK NET ARTIK SHORT YOK DİYEREK VİXDEN
TARAFIMINDAN ÇOCUK OYUNCAĞINA DÖNDÜRÜLMÜŞTÜR.
ARADADA VERİLEN TEK TARİH 24-1 NİSANDAN HALA 5 PUAN BİLE YUKARIDA DEĞİLİZ.
11 NİSAN OLDU GOL OLDU.
ANA TARİH ORTALIĞI ALT ÜST ETTİ. %10-15 YÜKSELİŞLERİ YAKALADI.
JELİBON BURADA, BARDA NEREDE?
haber maber, veri meri, bilanmço milanço tırıvırıdır, tek gerçek tarihtir.
GERÇEKLERİ TARİH YAZAR, TARİHİDE
JELİBON YAZAR.
Jelibon.
İyi haftasonları,
geçen hafta hedefe çanakkale koyduk, kendimizi önce istanbul sonra bursa sonra izmir sonra memlekette bulduk.
Anakaraya yola çıkacam bugün veya bu gece, nereye varacağım merak ediyorum?
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;348850]Bu hafta altın
Dirençler 1437-1445 ve 1454-1478.
Destekler 1409-1418 ve 1385-1399.
Jelibon.[/QUOTE]
Öne Alalım.
Jelibon.
Altın bugün,
Dirençler 1462-1468 ve 1477-1483.
Desteklerf 1443-1449 ve 1427-1432.
Jelibon.
Bugün Gümüş
Dirençler 39.76-40.04 ve 40.46-40.63.
Destekler 38.70-38.88 ve 37.60-38.12.
Jelibon.
[quote=jelibon;349560]İyi haftasonları,
geçen hafta hedefe çanakkale koyduk, kendimizi önce istanbul sonra bursa sonra izmir sonra memlekette bulduk.
Jelibon.[/quote]
Yolun açık olsun , Kazasız belasız varırsın inşallah
[quote=PASSAT;349509]yine dünkü gibi yaparlar
saat 15.00 a kadar 300-500 puan eksi
15.00 den sonra topukla 88000
vallahi inanırım böyle bir senaryoya.yaşadıklarımız bundan çok farklı değil sonuçta
passat[/quote]
15 dakka kaldı ve nerdeyse artıya geçecek
sabahtan yazılan gırgırına bir yazı
olurmu olur.belli mi olur
yuhh diyorum artık
passat
üstatlar sp ile e/u paritesi arasında korelasyon varmıdır e/u da satışta yakalandım ha düştü düşecek diyede kapatamadım şimdi çok zarardayım sp pazartesi düşecek diyosanız e/u da düşermi cevaplarsanız çok sevinirim
[quote=xenon;349706]üstatlar sp ile e/u paritesi arasında korelasyon varmıdır e/u da satışta yakalandım ha düştü düşecek diyede kapatamadım şimdi çok zarardayım sp pazartesi düşecek diyosanız e/u da düşermi cevaplarsanız çok sevinirim[/quote]
jelibon üstadın bir sözü vardır "stop koymayan trader olamaz" der yapacağın her işlemde bu sözü unutma derim
[QUOTE=jelibon;349560]İyi haftasonları,
Jelibon.[/QUOTE]
Tevekkeli içimizdeki kurt gerçek oldu.
Hedefte sorun yok.
Amma arabayla çıkıp otobüsle Ankaraya varma becerisini gösterebildim.
Denizlide yakalamalı hacizden arabayı teslim ettim. Haciz bana değil, bir şirketin arabasıydı.
Sağlık Olsun.
Jelibon.
[QUOTE=xenon;349706]üstatlar sp ile e/u paritesi arasında korelasyon varmıdır e/u da satışta yakalandım ha düştü düşecek diyede kapatamadım şimdi çok zarardayım sp pazartesi düşecek diyosanız e/u da düşermi cevaplarsanız çok sevinirim[/QUOTE]
Korealasyon 2008 krizi ve sonrasında genelde ters korealasyondur yani ölü out borsa in.
Borsa dow teori alda olduğu için uzun zamandır zaman zaman dolar i,n olsada russel küçük kağıtlara yaramaktadır.
Beklentim C düşüşde ölü ve borsanın beraber düşmesidir.
Bir türlü geçemediğimiz C düşüş başlayınca bakalım bu gereçek olacakmı?
Jelibon.
[QUOTE=atakir;349710]jelibon üstadın bir sözü vardır "stop koymayan trader olamaz" der yapacağın her işlemde bu sözü unutma derim[/QUOTE]
Neden stopsuz olmaz?
Canlı heycanlı örneği flash kriz,
Bu topic flash krizden 1-2 gün önce sırasıyla flate ve sata çıkmıştır.
Orada long olsam 100 kaldıraçta 1000 puan düşüşte iflas etmeyen kimse yok.
Bu yüzden stop şarttır.
Jelibon.
Kapanış Bazında
1 nisan 1332.41
4 nisan 1332.87
5 nisan 1332.63
6 nisan 1335.54
7 nisan 1333.51
8 nisan 1328.17
Yatay kapanışlar ve değişmeyen değerler sert hareket yakın.
1249 hızlı düşüşü ardına hızlı yükselişimiz geldi 133X kapanışlarında geldi tıkandı.
İlk hareket hızlı olur, 1249-133X hızlı oldu ve 1 haftadır aynı kapanışlar görüyoruz.
Şimdi bu bir yatayda düzeltmemi? Tepe oluşumu mu?
Bu hafta bunun tespitinin yapılacağı hafta olur.
Buraya kadarı görüldüğü gibi tarihten ve vixden kolayca aldırdı ve tutturdu.
Şimdi 11 Nisan Pazartesi ana tarihtir.
Tarihler hep eksi artıdır.
Akşam bakarız olasılıklar nedir?
Öncesi nasıldı?
14-17-19 Şubat tepeler dedik.
Sonraki tarih 11 Nisanadı.
İki trend oldu, aşağı ve yukarı, aşağı yukarı aynı puanlarda.
Burada iki trendi yakaladık.
11 Nisandan sonrada 19 Mayısa tek trend vaye iki trend göreceğiz büyük ihtimal.
Bakarız akşam.
Jelibon.
[quote=indregandi;348582]olanları okuyalım..
bize ait çıkışın dji ile alakası yok, bunu kopuk senaryo ile çok önceden duyurmuştuk, içi dolamaya başladı kopuğun....
eğer dji ile ilgili olsa idi 12 günlük dji çıkışına 14 gün sıkışarak cevap alınmazdı, erken çıkış beklenildi deseniz, bu defa bu cari açıkla nereye erken 9000 puvan çıkıyorsunuz, bu şöle işlerdi o taktirde dji önden gider siz korka korka arkasından tepki mayetinde gelirdiniz en fazlası bu olurdu,....
[I]olay iç dinamiklerle alakalı ve ana haberlerden dün bu duyuruldu,[/I] açıklama nasıl derler [I]hani yabancılar derler birde [B]kulağa hoş geldi[/B][/I], ölese yatayda bekleme sıkılan kravatla ilgili idi, açıklama sonrası işte bu kravat gevşetildi [B][I]kopuk[/I][/B] ise bu gün start aldı,...
bu gün ki dji verilerini bekleme ise sadece bu işin kılıfı oldu, zaten yönün veriye dış dinamiklere doğru çevrilmesi bir ekonomi kanalından dün başlamıştı, borsa temsilcisinde kuvvetli alışlar yaşandı bugün, kopuk senaryo start aldı...
bu anlamda cds gevşemesi ise kravatın gevşetilmesinden başka bir şey deyil,..
hatırlarsanız minareyi çalan kılıfını hazırlardı demiştik, bu günkü dji işte bu kılıftı....
cds lerin gevşeme işi işte bu anlamda değerlendirilmeli,...kravat gevşetildi,...bugün domuzlar dünki açıklama sonrası uçtu, turkey deki drenç ise bu anlamda çözüldü,...yani ötelendi,....
işin teknik mayetinde vob için 773xx-783xx fake aralık olarak yazmış, long için 78300 üstüne günlük kalış, short için 77300 altına günlük kalış demiştik, medyan fiyat ise 776xx idi, bir kaç gündür bunları yazdım,....
gerçekleşmeler ise tam olarak 77825 biri, diğeri ise 78275 olarak yaşandı bugün...
mak hedef ise 807xx-9xx olarak duyurmuştum, bu durumda gelişme var,dış üçgen 816xx de şu anda....
bu bölümde her bir direnç 92500 tepesinde adres buluyor,...bu gün durulan yer tam olarak 91700 tepesinin karşılığı olarak yaşandı....
[URL="http://img845.imageshack.us/i/43489087.png/"][IMG]http://img845.imageshack.us/img845/5098/43489087.png[/IMG][/URL]
sonuç, şu anda her adres 92.5 zirvesine karşılık olarak gelecek, sarı ile işaretlediğim üçgen ise yön yukarı olmakla birlikte yeni sıkışma alanını belirleyicisi olacak,....
öte yandan dji kendini yukarı açmak zorunda, dikkat edin zorunda, bu anlamsız çıkşlarını bir müddet daha zorluyacağını gösteriyor,....nedenleri ise...
tombul parmaktan uzaklaşma isteği, bu anlamda vixsin ensesinde oluşu ve bunu bastırma isteği, libya operasyonunun devam edişi, bu manada libya sonlanana kadar akdenizin libya dışındaki bölümünün özellikle kuzey akdenizde cebeli tarıktan iskenderuna kadar bu süreyi sakin geçirme arzusu, turkeydeki seçim de bir manadada böyle ele alınmalı,....bu cari açığın bir müddet daha sürdürülebilir olması demek,....
ancak bütün bunların sonunda fonlanma kaçınılmaz, birinci bölüm dün bu idi, ikinci bölüm se işte bu fonlanma,...sandıktan sonra,...[/quote]
[quote=indregandi;348592]graf şu anda bu seviyelerinde her bir direnci dikkat ederseniz her bir zirve tepesine karşılık geliyor, domuzlar eline yine bumerangı almışlar fıralatmayı bekliyorlar üçgen sonrası, elden çıkmak üzere bumerang, nereye gider lem bu ekonomi bu kamburuyla, ama götürecekler istesekte istemesekte, ...
üçgenden başlayacağız şimdi zaten içindeyiz üçgenin,....versinler el altından, fırlatsınlar bumerangı sonra, el altından girenleri bumerang alsın geri getirsin sahiplerine, bizde ne koparırsak kar artık,...:mad::o:(:rolleyes:;):cool:[/quote]
[quote=bull market;348593]İndregandi hocam sizin grafiğe senaryomu ekledim, beklentim beş dalgalık düşüş yönündedir:) saygılar.
[IMG]http://i1104.hizliresim.com/2011/4/3/574.jpg[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;348594]inşallah, nede güzel olur, ama nedenlerini yazalım, teknik olur taktik olur, ewsel olur, görsel olur,...
Ben kapalı zarf usulü yazdım,...tekniği ise biraz açtım, tekniğin anlamı şu üçgendeki olacak sıkşma belirleyici olacak dediğim 91.7-92.5 zirvesine denk geliyor, yani üçgen yukarı kırılırsa önü boşalacak, hazirana kadar yeni zirveler belki yapamaz anacak can yakarlar, .......
Yani şu anda farkındaysanız üçgenin kırılması aslında 91700-92500 zirvelerinin şimdiden kırılması olacak,.......
Bölgesel proceksiyon var burada, bu proceksiyona hayır denmedikçe bu beslenir,....dikkatli olun ve varsa sisteminiz uygulayın,.....:d
ben düşüşü seçim sonrasına bekliyorum kısaca böyle,...daha önce yazdım seçimden sonra resmi kanaldan fonlanma bekliyorum, el altı sadece borsayı ayakta tutuyor, reel yapmıyor,...suni oluyor, bumerang lı oluyor, fırlatıyorlar kendileri tutuyorlar, onun içun şu açığın bir şekilde yamanması lazım, hep el altı giriyor,...yüklü girişin karşılığı yok şu anda,....vardı 74-92.5 arasında boşalttılar, şu rezerv 100 hikayesi,....
Bu nedenle yeni zirve belki olamz ama can yanar, dışarısıda kalktı çünkü, merval,bowe, sensex....alayı, biz bunların en kötüsüyüz sadece,...[/quote]
burada kaldıydık, 9000 puvan yaptık, yol harıitası aşağıda olduğu gibi, haftayı zirve sonrası düşüşle kapatmamız bir tepe oluşumunu gösteriyor, bu tepe oluşumu ve aşağıda ki sıralı üçgenler, ve üçgen sonrası yollar belli, bu durum [B]celibonun[/B] tarihi ilede uyum içinde,....haftaya buradan başlayacağımız yani üçgen içinden başlayacağımız kesin, fibolarda hızlıda %61.8 denendi, yavaşta %23.6 dayız,...sıkışma sıralı üçgenelere doğru veya yeşil oka doğru gelişecek, kopuk senaryo ve bölgesel siyaset belli,....
yinede graflar yol gösterecek,....o günden bugüne graf tutarlı gelişti çünkü yol aldık ve temas sağladık, bu trend line ler bu anlamda artık daha güvenli oldu,... izlenecek yollar da oklarla işaretli şekilde gelişecek, mavi içine giriş düşüş demk, bejle mavi arasına çıkış ise uzay yürüyüşü, yer çekiminden uzak alan ve seneryo yine oklarda olduğu gibi olacak, umarım zahmetsiz formasyonlar gelişir ve paraya vurulur,.....
graflar aşağıda geniş ölçek ve yakın bakış,...iki cepheden,...
[URL=http://img832.imageshack.us/i/48410038.png/][IMG]http://img832.imageshack.us/img832/2797/48410038.png[/IMG][/URL]
[URL=http://img851.imageshack.us/i/67463244.png/][IMG]http://img851.imageshack.us/img851/9908/67463244.png[/IMG][/URL]
Hui altın göre bedava dedik 520 üstü long tuttur dedik,
Sonuç her türlü alım fırsatı olur yükselen dip yapar ve uçar dedik.
Uçtu.
Jelibon.