-
[QUOTE=dcmulti;367063]merhaba arkadaşlar
piyasamız sağlanmış vs kuru laflara aldanmayın. ahlil reçberi sevmem ama. adan en azından bazı düşüncelerrinde haklı... bugun çağlayan ne dedi:
FİTCH , FİTCHLİĞİNİ YAPTI...
ŞİMDİDE CİTİ...
DAHA BİR KAÇ GÜN ÖNCESİNDE AL DEDİDĞİN ŞEYE SAT RAPORU VERİYON. NE DEĞİŞTİ BU ÜLKEDE. BU CARİ AÇIK 1 AY ÖNCE YOK MUYDU. YABANCI KURUM RAPORLARINA GÖRE PİYASA ŞEKİLLENİYOR. ONLARDA NASIL ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORSA ONA GÖRE RAPOR YAZIYOR.AVRUPA ÜLKLERİNE BAKIN. KREDİ NOTLARINA BAKIN VE KRİZE GİRDİ DİYE YAZILAN ÜLKELERLE BİZİ KIYASLAYIN... BU KADARDA MEMLEKET UCUZ DEĞİL... AMA BİRİLERİ UCUZA KAPATMAK İSTİYOR.... BUDA SPK YA ÇOK İŞ DÜŞTÜ ZAMANINDA ... PİYASAYI KONTROL EDECEKTİN... BUNLAR İSE DERİNKLİKLERİ AZALTTILAR. EMİR İPTALLERİNİ SOKTULAR.. ŞEFFAFLIK BİTTİ. KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE.... HERKES AT KOŞTURUYOR. ELİNDE VARSA 10 MİLYON TL * 10 KALDIRAÇLA 100 MİLYON TL YE İSTERSEN VOBU % 2 DÜŞÜR İSTERSEN % 2 ÇIKAR... GANDİ HOCANIN DEDİĞİ GİBİ KAZANAN ANA KASA... ALLAH BELASINI VERSİN BU ŞEREFSİZLERİN VE BUNA ÇANAK TUTAN YANDAŞLARININ...[/QUOTE]
bugun fitchlik yaptı diyen bakan ve bakmakta ısrar eden adamlar bu yabancılara kıyakçılık yaparken bilmiyorlarmıydı piyasada fickecek adam kalmayınca bunlara doneceklerini .. beter olsunlar.. vaktiyle yabancı mallandıktan sonra notlar arttıkca bunlar gaz veriyordu hepsine yaltakcılık yapıp hergun ortak acıklama yapıyorlardı..
bugun de yapılan farklı degıl gercı.. ben dusunmuyorum kı bızım tepedekıler bunlardan emır almadan adım atsınlar..
-
sayın indragandi gecen gün asi 72875 di simdi o cizgi yukarı dogru 73600 e mi cıktı?dogru anlamıs mıyım diye soruyorum.cok tesekkürler
-
işte bakın, bir önceki 72785 tam olarak boğa çizgisnden dönmüş,.....şimdi boğa o tarihten bu tarihe 736xx lere yükselmiş,...bu defaki düşüş haiylen bu çizgi altında kaldı,....o nedenle bunun 736xx üstünde kapanış ve bunun savunulması çok önemli,......yıldızlı önemli,...740xx da ise korkmayın,....
-
iyi bir trader bu 736xx üstüne şartlı long, daha iyi bir trader ise 740xx üstüne long yazar,..burası short toprakları çünkü,.....ancak paranın kazanıldığı, yiğidin harman olduğu yer diğer açıdan,......
sonuç korkmadan para yok, kazanlmaz,.......kazanılamaz,....mesala 745xx ve üstü shorta korku yaptı dün akşam ve bu sabah,.....burasıda tersten aynen longa,...
-
bazen ağada çaresizdir, para mı kazanacak proceksiyonmu yapacak, para kazanacak bir ağa, dün dipte bırakır bu günde köklerdi,.....bunların alayı proceksiyoncu,....bir taraftan bop yapıp bir taraftan para kazanmaya çalışıyorlar bunlar,....en büyük hünerleride işte bu, kırılma yerine milleti yaslamak,.....
-
..................
73.500 görürsek devamı da gelir
-
73000 lerin altına sarkılsa dahi indiği yerlerden tekrar 73 üstüne atacaktır diye düşünüyorum.
-
indi hocam 73200 altı bıraktı şort için iyi mi sizce :) pozum şort ya o yüzden sordum :)ayrıca iyi dinlenmeler...
-
[quote=nedim972;367107]indi hocam 73200 altı bıraktı şort için iyi mi sizce :) pozum şort ya o yüzden sordum :)ayrıca iyi dinlenmeler...[/quote]
yani short mantıklı yazdığımız gibi kapanış short topraklarında oldu,....aralık olarak 736xx-732xx ler önemli idi, zaten 736xx üstü kalsa idi 74075 üstüne atardı, nedeni orada stoplatma var,....şimdi bunu buradan yapabilmesi için gap koyması lazımki, 1000-1500 puvanlık gap yok,..yani haber yok,...tersi shorttan medet uman, bir ayağı proceksiyon olan bir hüküm var,....ağayada bopçu dedik,....şöle daha doğru olur, hem bopçu, hem vopçu,....yani bop olmadığı zamnlar vop yapıyor ağa,.....bopa baktığımızda kıprıs çökertmesi var,....birde şimdi özerklik işi,....bunun ekonomik ayağında ise bu zamana kadar el altı olan karşılık sanırım ya verginin içinde, yada extra gelecek, hüküme baktığımızda shortladığına göre bu stepne para ancak cariye yetiyor sonuç olarak,...birde muhalefete baktığımızda buna muhalefet edecek muhalefette yok, cd den önce cd den sonra bu bölüm,...
şimdi bu meyanda ağaya dönersek, bop dan kafayı kaldırabilirse vop yapar, yani fırsat bulursa vop yapar,.....
buradan kanal grafına dönersek, eğer vop yaparsa 68-69 patlar,....daha fazla deyil, oradan tepki yer,...
bu güne bakarsak, işte toprak short toprakları, 736xx üstü kapanış yıldızlı önemliydi çünkü,.....kapanış itibarı ile şöyle diyebilirim, kapnış olarak crash yok,..kapanış olarak long yok, toprak ise short toprağı,....
buradan sana dönersek en sonunda, .....shortunun maliyetini bilemem ama eğer py long gidecekse stoplayarak bunu karlı çıkabilme şansın olacak sanırım,...
yani şu anada shortta avantajlısın, çünkü senin arsan senin toprağın, işler rayında giderse bir kaç kat çıkarsın üstüne,....
ancak 736xx üstü kalışada dikkat etmelisin,...bu bölümde karar yerin olacak haliylen,....
-
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/828/60653301.png/"][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/1014/60653301.png[/IMG][/URL]
bu graf haftalık,....işte burada destek var, ancak bu destek ya haberle kendini koruyacak,..yada bop vop py yatayı sürdürecek,....öle kritik bir yere
-
asi 73650 kapadı, mart 2009 gelen boğa çizgisi yine orada,....işte bu 73650,.....bunun altı short vesslam, üstü long yine vesselam,.....ben bu gün bunu gün içikırmaya oynadım, kıaramadım vesselam,....
-
iyi haftalar cümleten,...
-
[QUOTE=indregandi;367111]yani short mantıklı yazdığımız gibi kapanış short topraklarında oldu,....aralık olarak 736xx-732xx ler önemli idi, zaten 736xx üstü kalsa idi 74075 üstüne atardı, nedeni orada stoplatma var,....şimdi bunu buradan yapabilmesi için gap koyması lazımki, 1000-1500 puvanlık gap yok,..yani haber yok,...tersi shorttan medet uman, bir ayağı proceksiyon olan bir hüküm var,....ağayada bopçu dedik,....şöle daha doğru olur, hem bopçu, hem vopçu,....yani bop olmadığı zamnlar vop yapıyor ağa,.....bopa baktığımızda kıprıs çökertmesi var,....birde şimdi özerklik işi,....bunun ekonomik ayağında ise bu zamana kadar el altı olan karşılık sanırım ya verginin içinde, yada extra gelecek, hüküme baktığımızda shortladığına göre bu stepne para ancak cariye yetiyor sonuç olarak,...birde muhalefete baktığımızda buna muhalefet edecek muhalefette yok, cd den önce cd den sonra bu bölüm,...
şimdi bu meyanda ağaya dönersek, bop dan kafayı kaldırabilirse vop yapar, yani fırsat bulursa vop yapar,.....
buradan kanal grafına dönersek, eğer vop yaparsa 68-69 patlar,....daha fazla deyil, oradan tepki yer,...
bu güne bakarsak, işte toprak short toprakları, 736xx üstü kapanış yıldızlı önemliydi çünkü,.....kapanış itibarı ile şöyle diyebilirim, kapnış olarak crash yok,..kapanış olarak long yok, toprak ise short toprağı,....
buradan sana dönersek en sonunda, .....shortunun maliyetini bilemem ama eğer py long gidecekse stoplayarak bunu karlı çıkabilme şansın olacak sanırım,...
yani şu anada shortta avantajlısın, çünkü senin arsan senin toprağın, işler rayında giderse bir kaç kat çıkarsın üstüne,....
ancak 736xx üstü kalışada dikkat etmelisin,...bu bölümde karar yerin olacak haliylen,....[/QUOTE]
üstad çok teşekkürler :)
-
günaydınlar..fdow favrupa vs hepsi eksi..bir umut bizim vob'un artı açma ihtimali bulunur mu acaba?
-
bu piyasada şu haliyle ne var ne yok cort'ladım...gerçi pala duyar sesimi birazdan yukarı sürer sanırım ama durumlar çok fena!!!...hayırlısı..
-
pala sesimi duydu :(... snaırım yazmamak lazım forum falan poz. durumlarını...
-
[quote=Osmanaga;367174]pala sesimi duydu :(... snaırım yazmamak lazım forum falan poz. durumlarını...[/quote]
GANDİ nin rakamlara dikkat etmiyon...üüü
-
ben bu piyasaya inanmıyorum yaa...artıya geçiyor endeks...inanılmaz...nasıl bir oyundur bu yaa!!
-
[quote=Osmanaga;367178]ben bu piyasaya inanmıyorum yaa...artıya geçiyor endeks...inanılmaz...nasıl bir oyundur bu yaa!![/quote]
73.600 dikkat eğer üstünde kalırsa daha yukarları var...
-
teşekkürler dostum...73.000'den full long oldum...73.600 ü bekliyorum..ordan tekrar reverse yapabilirim...bakalım...palaaaa duy sesimi :)
-
duyduu...73.600 reverse ve fulll corttttttttt
-
bu sefer olmayacak pala...bu sefer döneceksin...duy sesimi duyyyy :D
-
gel gellll..bekliyorum 72.500'de!!! duy sesimi duyyy..delirttin bnei palaaa :D
-
Short topraklarındayız..Eli mahkum gelecek 68-69 bu hafta...
-
[quote=ayuthaya;367252]Short topraklarındayız..Eli mahkum gelecek 68-69 bu hafta...[/quote]
gelecek dostum..öyle ya da böyle gelecek..inat ettim..pala'ya direkt sesleniyorum..hodri meydan :D
-
[IMG]http://666kb.com/i/bvic6d0ty5kq7doyq.gif[/IMG]
-
pala bozuntusu az daha yakalıyordu bugün..sesimi duydu ama ben de onun hareketini gördüm..73.600'den cortlarımı 400 puvan zararına 74.000'ten tekrar lönkkk yaptım...nette kara geçtim şükür...ey pala..daha çok paranı alacağım senin :D:D
-
[quote=nedim972;367107]indi hocam 73200 altı bıraktı şort için iyi mi sizce :) pozum şort ya o yüzden sordum :)ayrıca iyi dinlenmeler...[/quote]
[quote=indregandi;367111][B]yani short mantıklı yazdığımız gibi kapanış short topraklarında oldu,....aralık olarak 736xx-732xx ler önemli idi, zaten 736xx üstü kalsa idi 74075 üstüne atardı, nedeni orada stoplatma var,....şimdi bunu buradan yapabilmesi için gap koyması lazımki, 1000-1500 puvanlık gap yok,.[/B].yani haber yok,...tersi shorttan medet uman, bir ayağı proceksiyon olan bir hüküm var,....ağayada bopçu dedik,....şöle daha doğru olur, hem bopçu, hem vopçu,....yani bop olmadığı zamnlar vop yapıyor ağa,.....bopa baktığımızda kıprıs çökertmesi var,....birde şimdi özerklik işi,....bunun ekonomik ayağında ise bu zamana kadar el altı olan karşılık sanırım ya verginin içinde, yada extra gelecek, hüküme baktığımızda shortladığına göre bu stepne para ancak cariye yetiyor sonuç olarak,...birde muhalefete baktığımızda buna muhalefet edecek muhalefette yok, cd den önce cd den sonra bu bölüm,...
[B]şimdi bu meyanda ağaya dönersek, bop dan kafayı kaldırabilirse vop yapar, yani fırsat bulursa vop yapar,.....
[/B]
buradan sana dönersek en sonunda, .....[B]shortunun maliyetini bilemem ama eğer py long gidecekse stoplayarak bunu [COLOR=Red][I]karlı çıkabilme şansın [/I][/COLOR]olacak sanırım,...[/B]
ancak 736xx üstü kalışada dikkat etmelisin,...bu bölümde karar yerin olacak haliylen,....[/quote]
[quote=indregandi;367113]asi 73650 kapadı, mart 2009 gelen boğa çizgisi yine orada,....işte bu 73650,.....bunun altı short vesslam, üstü long yine vesselam,.....ben bu gün bunu gün içikırmaya oynadım, kıaramadım vesselam,....[/quote]
[quote=egim;367176]GANDİ nin rakamlara dikkat etmiyon...üüü[/quote]
[quote=egim;367180]73.600 dikkat eğer üstünde kalırsa daha yukarları var...[/quote]
[quote=ayuthaya;367252][B]Short topraklarındayız..[/B]Eli mahkum gelecek 68-69 bu hafta...[/quote]
şimdi kaskatı hiç bir zaman olmayacağız,....pysa şu, ya vob, ya bop,....pysayı bop üzerinden yorumluyor, vob üzerinden rakamlar veriyoruz,....yazdığımız üzere, cuma kapanış itibarıyla 73650 altında kapatmıştık,...bunun altı short toprakları idi,....toprak kelimesi aslında bir bölge demekti zira kapanış olarak, ne short ne long kapatmıştık ama bölge shorttu,....71400 böyle bir rakamdı, .....73650 ise mutlaka stop olmalı idi,...yada poz azaltma seçeneği kullanılabilirdi,...susd nin 1.72xx yapması şüphesiz agresifti, illaki düzeltme ister, bugünkü dipten toparlanış buna yönelikti, zira susd tatlı çıkmalı, bop böyle söylüyor, vop ise 71400 den, 74975 e yükselerek bunu gösterdi,........
şüphesiz susd nin, 1.72xxx üstü seyretmesi faizi tetikler, faiz tatalılığı bozar,..çünkü sıcağa verecek paran yok,....sıcak parası ya toplanacak sırası gelince verilecek ve ya st-by gelecek(istersek alırız dedi, yuvayı çok önceden yaptı)......onun içişn py regülasyonuna dikkat edilmeli,....
tekniğe gelince, kalın graftan yorum istemiştik, kalın graf aslında şu fiyatlara 869xx düşüşü dahil carsh yapamıyoruz, burada ki hareket carash görüntüsü altında tepeden inmeler,......işte bu inmeler diplerden agresif long yapıyor ve bu sonuncusu bunların en kuvvetlisi oldu,....
geriye rakam kalıyor,.....o rakam 73650 rakamı olarak cuma günüydü,...diğer bir iki yerden ve asiden de bu rakamı aldık,....ekonomiler kadırgalar gibi çatırdıyor,....ama bugünkü toparlanışın arkası nonu bilmiyorum, yazarsanız elbet yorumlarım oalacaktır,.....
iyi akşamlar cümleten,.....:)
-
USTA...
Bunun ikinci dip olduğu ne belli???Yani 71400 dipmi birdaha gelmezmi???....
68 -69 düşüncemizi şimdi pardon yanıldık burdan 4500 puan teptimi diyeceğiz...Bütün 5 dklık indikler tavanı deldi....Yarın Amerikadan anlaşma haberi gelmezse -gap açılmayacakmı bu piyasa...Buradan nereyi kırarsak yukarı artık yeni bir çıkış trendinden bahsedebiliriz? xu100 61200 değerini kırarsak full shortları revers long yapmak zararımı azaltır diye düşünüyorum...Osman ne yaptı bilmiyorum ama ben stop yapmakta geç kaldım 76600 den full shortta kaldım ...Yarın sabah -gapı bekliyorum yapmazsa 76600 e yakın yerden kol kesebilirim yada shorta devam edebilirim...Değerli yorumlarını bekliyorum..Saygılarımla
-
kafam karışık kusura bakmayın...76600 nerden çıktı bilmiyorum....doğrusu 73600.....
-
[QUOTE=ayuthaya;367320]USTA...
68 -69 düşüncemizi şimdi pardon yanıldık burdan 4500 puan teptimi diyeceğiz...Bütün 5 dklık indikler tavanı deldi....Yarın Amerikadan anlaşma haberi gelmezse -gap açılmayacakmı bu piyasa...Buradan nereyi kırarsak yukarı artık yeni bir çıkış trendinden bahsedebiliriz? xu100 61200 değerini kırarsak full shortları revers long yapmak zararımı azaltır diye düşünüyorum...Osman ne yaptı bilmiyorum ama ben stop yapmakta geç kaldım 76600 den full shortta kaldım ...Yarın sabah -gapı bekliyorum yapmazsa 76600 e yakın yerden kol kesebilirim yada shorta devam edebilirim...Değerli yorumlarını bekliyorum..Saygılarımla[/QUOTE]
dostum beni az çok bildiniz belki ama diğer adım reverse olacak bu gidişle..palaya gel gel derken pala harbiden geldi...ben de (ne de olsa pala) korkumdan 74.000'den reverse long yaptım..full un full ü..yine pala sesimi duyacak ve yarın sabah patlatacak gibime geliyor ama hayırlısı...göreceğiz..yarın ola hayrola..
-
[quote=ayuthaya;367320]USTA...
68 -69 düşüncemizi şimdi pardon yanıldık burdan 4500 puan teptimi diyeceğiz...Bütün 5 dklık indikler tavanı deldi....Yarın Amerikadan anlaşma haberi gelmezse -gap açılmayacakmı bu piyasa...Buradan nereyi kırarsak yukarı artık yeni bir çıkış trendinden bahsedebiliriz? xu100 61200 değerini kırarsak full shortları revers long yapmak zararımı azaltır diye düşünüyorum...Osman ne yaptı bilmiyorum ama ben stop yapmakta geç kaldım 76600 den full shortta kaldım ...Yarın sabah -gapı bekliyorum yapmazsa 76600 e yakın yerden kol kesebilirim yada shorta devam edebilirim...Değerli yorumlarını bekliyorum..Saygılarımla[/quote]
anlattığım tam olarak şu,.....sen buna değinmişssin zaten,.....şimdi 68-69 bu 736xx küsur altında kalışa alacağımız tepkinin geleceği ilk dip(benim düşünceme göre), bu olması gereken,......benim yaptığım sadece şu, bir sayı buluyorum ki cuma 736xx dü bu sayı,...diyorumki bunun altında hedef tepkiye kadar 68-69 olur,...bu bir ölçüm,...gerçekleşmede ise çalışan bizim 736xx sayısı,....bunun altı örneğin 71400 ü verdi,....68-69 şimdilik vermedi,..belki önümüzde verecek,...ama bizim dikkat edeceğimiz yer sadece 736xx olacak,....ben buna böyle bakıyorum,.....
diğer bir açıdan ise bu günü pas geçersek, cuma günü 73150 kapatan bir pysayı 71400 vurup 74975 e gidişini göz ardı edemem,....
edebilmek için 78 civarı shot edip tutmak,...ki onalarda yazıyoruz,....ama trade edenler var onlarada yazıyoruz,....endişelenen varsa onlarada analiz ediyoruz,....
şimdi dji ye baktığımızda 12611 bu rakam, örneğin,....fspx bakalım, 1331 örneğin,....işte buralara gelince ölçüm oluyor, py hissediliyor,...
kaskatı dediğim bu,.....78 den gelen bir kişi haliylen bu harekete dahi bozulmamalı, ancak gün içi trade etmeye çalışan bir kişi pyyi rakamsal bilmeli,... gibi ....düşüncelerim, sen buradan kendine ait olanalar varsa bunları alırsın,....gibi düşünülmeli,....
-
indi hocam.. nasılsınız? nasıl gidiyor tatil.? hep borsayo sorcak halimiz yok yaa :)
-
indi hocam, benim de durum ayuthaya gibi.... sabah 1250 puan kar akşama zarar... hep sürekli böyle oluyor...sabah kar öğleden sonra ver bir de zarar et... çözemedim gitti vallaha....
-
[quote=nedim972;367324]indi hocam.. nasılsınız? nasıl gidiyor tatil.? hep borsayo sorcak halimiz yok yaa :)[/quote]
tatil araya vobda alıyoruz, öle vınn takıyorum arasıra,.....
şimdi cuma analiz sana ettik zaten,.....şunu yapardın,...bir kere rakama güvenirdin,....ikinci kez 71400 de flat etmezssin analdığım kadarı ile, ölese 736xx poz azalt yukarıdan bin olabilirdi,....
ben bir rakam veriyorum, buna ilave sizin de bir rakamınız olmalı,....veya aynı rakamda olabilir, birde portföye bakış açısı, yoksa sinirler yıpranır, kimin olsa yıpranır,....
-
[QUOTE=indregandi;367327]tatil araya vobda alıyoruz, öle vınn takıyorum arasıra,.....
şimdi cuma analiz sana ettik zaten,.....şunu yapardın,...bir kere rakama güvenirdin,....ikinci kez 71400 de flat etmezssin analdığım kadarı ile, ölese 736xx poz azalt yukarıdan bin olabilirdi,....
ben bir rakam veriyorum, buna ilave sizin de bir rakamınız olmalı,....veya aynı rakamda olabilir, birde portföye bakış açısı, yoksa sinirler yıpranır, kimin olsa yıpranır,....[/QUOTE]
indregandi üstad emeklerin ve sağladığın değerli bilgiler için çok teşekkürler...73.600 ü vermemiş olsaydın ben bön bön bakıyordum afedersin...inanılmaz değerli yorum ve analizlerin..elbette ki her koyun kendi bacağından asılır..analiz yaparsın hop bir haber gelmiş destek direnç dağılmış aşağı ya da yukarı...öyle bir piyasa ki kimse anlayamaz...söyleme ihtiyacı hissetim sadece...ellerin klavyen dert görmesin :) iyi tatiller..
-
İstanbuldayım....
çok kritik yerdeyim...
Usta tatil ne zaman bitiyor?
S.O.S.
-
herkese selamlar...piyasa sanki gidecek gibi duruyor ama 75.800 civarımdan longlarımı tekrar reverse yapabilirim..pala duy sesimiiii..alacağım paracıklarınıııı..daha doğrusu benden aldıklarını geri alacağım :D:D:D
-
gel pala geelll...75.800^de bekliyorum seni :D
-
[quote=Osmanaga;367492]gel pala geelll...75.800^de bekliyorum seni :D[/quote]
fdjıa yı unutma 12.611.boks.