bu mübarek günde ağzımızı bozdurdular....
Printable View
bu mübarek günde ağzımızı bozdurdular....
şu hareket en az aşağıda kalmasa bile 500-800 puanlık bir short hareketti, bu py de insanlar bir daha düşünmeli bu işi sürdürüp sürdürmeyeceklerini,...çüşler ötesi bir durum, futbola çullanacanıza burası ne güne duruyor,.....ha şike ha manipilasyon,....ne fark var,....üç kaad olduktan sonra,....şerrolar,....
elbet benim nezih milletim gün gelip uyanacak, derin uykusundan....amentü okuyun lan şimdiden,.....
sayın GANDİ emekleriniz paylaştığınız için sonsuz teşekkürler...
Herkezin kandili kutlu olsun...Allah hepinizin gönlükdeki muratları versin...
iyi akşamlar iyi tatiller...
sabahdan beri gördünüz short dürttüler, longu sakladılar,.....longa gittiler, bu defa shortu deyim yerinde ise vermediler,......kapatılsın bu kumarhane, bu resmen kumarhane, bakın içikiye kadar el atılıyor, alın size kumarhane,......vurun kırın, kapatın,.....çimentocular,...
[quote=indregandi;366159]satışta kapadık,......76700 leri okuduk,
1 dk stışta,...
5 dk [B][I]76925[/I][/B] de ihlal yaptı, satışları 76550 altında derinleşecek, 5 likte [I][B]75900 da ise kırılma başlayacak, [/B][/I]şimdilik bu ikisine odaklanacağız;,....
cümleten iyi akşamlar,...[/quote]
bakın 925 nasıl bir değer bu şerrefsizlerden, cımbızla çekip alıyorum, o kadar emeğim var,.....gecem gündüzüm, ama bu şerrefsizlere takılmak, yani şerrefsizliklerine takılmak kabak tadı veriyor artık, yoruldum lem,....:..::..::..:
Gandi Üstad teşşekkürler ,ellerine yüreğine zihnine sağlık ...
Adi herifler işlerine geldi mi dji de milimetrik harekete bir çaykaşığında fırtına koparıyolar
işlerine gelmeyince metrelik hareketleri es geçiyolar su katılmamış şerefsiz bunlar ...
tüm dostların kandilini kutlarım mutlu bir haftasonu dilerim ...
günlükler short devam etti,...
ancak 5 dk da öle bir yer kapattıki, artık sığır güdene bakılacak,.....birazda short aklıma yatıyor, negatif yurt dışı süpriz haberler nedeniyle, örnek sığır güdene hafta sonu çaksalar notu mesela,.....
daha erken ama allahın işi,......belli olmaz, onada çakarlar bunada haliylen çakarlar burada, nedeni sığırcı iki taraflı hem orada hem burada var,....yani oradan çaksalar buradan yankılanır,.....
tabi bunlar gerçekçi yorum deyil,.....gerçekçi olan şu, burada bir anayasa var, bu anayasa bir şekilde yapılacak,.....bu parasız kötü, bozuk pysalarla, dolar almış başını gitmiş bir ortamda olmaz, onun için buradaki kalem böyle çalışıyor, iç tezgah yamalarla vergi gibi, tv lerden her şey yolunda psikolojisi haberleri ek olarak, bankalar ise çok güçlüymüş mesala....
sorarlar adama elnde türk malı kaç bankan var veya kaldı, bu bankalar dışarda göçükte hepsi buradamı güçlü, dıaşarda streslilerde buradamı ferahlar....bu devasal cari açık, her ay 8-10 milyar giden, hangi vergi toplamaları ile kapanacak allah aşkına, ...vergiyi önce açıkladın 35, sonra dedin 58,yine tuhaf her zamankinden bu iş,...
yani senin maliyende kayıtlarda 35 gözükmüş, uzmanların oturup hesaplamış faturayı, toplamışsın bütün vergi borçalarını 35 demişsin kamu oyuna, sonra çıkmışsın 58 e, fark ne 23 mil tl, bu günde diyorsunki tv den daha veren yokmu, ek vergi falan, ya gene el altından fonlanıyorsunuz yine, adamı söyletmeyin, ayakta tutuyorlar yine hasta adamı,.... niye fonlanıyorsunuz fon veren ne için veriyor deyilmi,... kara kaşına kara gözüne mi veriyor bu paraları, ....
allah aşkına yetr artık, illüzyon cenneti yaptınız ülkeyi,...hep avucunuzda sıkılı bir şey var, aç bakalım hiç bir şey yok, çok maneviyeta dalmışsınız siz, öleki uçuyorsunuz, uça uça ne hale geldik,....
biraz ayaklarınız yere bassın da şu ülkeye dönün artk, siz dışardayken birde bakmışınız döndüğünüz de ülke kalmamış, o haldeyiz,.....
borasasıda işte bu şekilde bu ülkenin, .....ha hasan kel ha kel hasan,......tam batacak diyorsun, el altı yama geliyor, yamaya ilave göstermelik alım kovboydan borsada,....böyle götürüyorlar sistemi, du bakalım ne olacak, bir fıkra vardı du bakalım nolcek diye,......adam demişki du bakalım ne olucek, diye diye,.....annadınız siz onu,...
bakın 925 nasıl bir değer bu şerrefsizlerden, cımbızla çekip alıyorum, o kadar emeğim var,.....gecem gündüzüm, ama bu şerrefsizlere takılmak, yani şerrefsizliklerine takılmak kabak tadı veriyor artık, yoruldum lem,....:..::..::..:
Usta İyi haftasonları...
Ben bu piyasa kadar ****** bi piyasa görmedim...Bu ne ya...Vegastaki kumarhaneler bile daha dürüst bu ******lara nazaran...Dün ve bugün iyiyce azdı ibineler...Ossurdukça yönmü değişir kardeşim...Dün bugün full zarar..Dediğin doğru Usta 76-77 adam çarpma piyasası..Yankesici bunlar..Athlon diye bir üye var..Bir gün şöyle yazdı..Aynı pokere benziyor bu piyasa...Pokeri iyi oynarım turnuvalarda derecelerim var ama kardeşim ne pokeri ne brici bunlar dolandırıcı ne kuralları var ne ahlakları..Bakıyorum bütün hafta açılışta - gap yapmışlar...Bütün gün uyuz uyuz Ortalama yapıyor bezdirme yıldırma politikası.. saat 16dan sonra ortağı matriksten piyasa algısının tam tersine bir haber geçiyor herkes ters köşe..Bu hafta en az 3 kez yaptılar aynı şeyi bugün 16.05 te JP Türk hisselerini overweighte yükseltti dedi...Dün 16 dan sonra IMF e gelişmekte olan piyasalarda aşırı ısınma riski var dedi diye haber geçti ...Çarşamba fed başkanınının konuşmasını 16 dan sonra istediği gibi yorumlayıp verdi adam dün tam ters yani normalini konuştu...Herkesin üstüne gidiliyor herkes teknik takipte madem bu nitelikli ve organize dolandırıcılara niye müsamaha ediliyor yorumu sizlere bırakıyorum..Yokmu kardeşim bu ülkede devlet...
Herkese hayırlı kandiller...
iyi haftalar cümleten, iyi kandiler herkese tekrar,....
[quote=ayuthaya;366258]bakın 925 nasıl bir değer bu şerrefsizlerden, cımbızla çekip alıyorum, o kadar emeğim var,.....gecem gündüzüm, ama bu şerrefsizlere takılmak, yani şerrefsizliklerine takılmak kabak tadı veriyor artık, yoruldum lem,....:..::..::..:
Usta İyi haftasonları...
Ben bu piyasa kadar ****** bi piyasa görmedim...Bu ne ya...Vegastaki kumarhaneler bile daha dürüst bu ******lara nazaran...Dün ve bugün iyiyce azdı ibineler...Ossurdukça yönmü değişir kardeşim...Dün bugün full zarar..Dediğin doğru Usta 76-77 adam çarpma piyasası..Yankesici bunlar..Athlon diye bir üye var..Bir gün şöyle yazdı..Aynı pokere benziyor bu piyasa...Pokeri iyi oynarım turnuvalarda derecelerim var ama kardeşim ne pokeri ne brici bunlar dolandırıcı ne kuralları var ne ahlakları..Bakıyorum bütün hafta açılışta - gap yapmışlar...Bütün gün uyuz uyuz Ortalama yapıyor bezdirme yıldırma politikası.. saat 16dan sonra ortağı matriksten piyasa algısının tam tersine bir haber geçiyor herkes ters köşe..Bu hafta en az 3 kez yaptılar aynı şeyi bugün 16.05 te JP Türk hisselerini overweighte yükseltti dedi...Dün 16 dan sonra IMF e gelişmekte olan piyasalarda aşırı ısınma riski var dedi diye haber geçti ...Çarşamba fed başkanınının konuşmasını 16 dan sonra istediği gibi yorumlayıp verdi adam dün tam ters yani normalini konuştu...Herkesin üstüne gidiliyor herkes teknik takipte madem bu nitelikli ve organize dolandırıcılara niye müsamaha ediliyor yorumu sizlere bırakıyorum..Yokmu kardeşim bu ülkede devlet...
Herkese hayırlı kandiller...[/quote]
ya baştan sona bu şekilde, yani ben defalardır yazdım şu topik sayısız saptamalarla dolu, inanın şu anayasa yüzünden ağız tadı shortlayamadım,...biliyorum çünkü, net hata noksan sürekli para çıkıyor oradan, şu ana kadar 27 mil usd çıktı oradan, son bu ocak giren 3.6 mil usd idi ve martta açıklandı, o aylarda şu topikten dedim, fon girecek duyan yazsın diye,..2 ay geciktik, teknik alt yapısını ise büyük düşüşe büyük tepki olarak kurmuştum, 70xxx- 86xxx yaptılar, ardından o mobius çıktı dedi, rusyaya kaydırdık overweighti, hop aşağı, işte bunlar nötrdü, overweight ti cila çekiyor haliylen....
gecenin sonunda affedilenlerden olmak ümidiyle..hayırlı kandiller...
[quote=küçük_k;358443]ne yaparsanız yapın sonuç değişmez..
borsalar milletin parasını çarpmak için kurulmuştur...
vob varant gibi sanal piyasalar (türev) ise çarpma işini daha seri ve daha yüklü yapmak içindir...
bu suınırsız güç karşında sadece 3-5 kazanan çıkar.. kaybedenler ise çok ama çok fazladır....
diğer tarafdan bu piyasalar eroin gibidir... başlarsan bağımlılık yapar bırakamazsın... hem para kaybedersin hem stres ve gerginlik içinde asosyal bir yaşantın olur....
hem bırakamıyoruz hem para ve zaman harcayarak mutsuz oluyoruz...
benim çözümüm basit...
olabildiğince az kontrat ve az işlem (max portföyün 1/10)
ve olabildiğince duygulardan ekran hareketlerinden uzak sistemli sabırlı sakin...
saatlik günlük graflara göre alım satım yerlerinizi belirleyin 300-500 önemli değil işleninizi yapın ve olabildiğince az ekrana bakın...
yatırım tavsiyesi felan değildir...
sadece düşüncelerimi tecrübelerimi yazım...
poz unuz az neşeniz kazancınız bol olsun.....[/quote]
[quote=indregandi;366252]şu hareket en az aşağıda kalmasa bile 500-800 puanlık bir short hareketti, bu py de insanlar bir daha düşünmeli bu işi sürdürüp sürdürmeyeceklerini,...çüşler ötesi bir durum, futbola çullanacanıza burası ne güne duruyor,.....ha şike ha manipilasyon,....ne fark var,....üç kaad olduktan sonra,....şerrolar,....
elbet benim nezih milletim gün gelip uyanacak, derin uykusundan....amentü okuyun lan şimdiden,.....[/quote]
[quote=indregandi;366254]sabahdan beri gördünüz short dürttüler, longu sakladılar,.....longa gittiler, bu defa shortu deyim yerinde ise vermediler,......kapatılsın bu kumarhane, bu resmen kumarhane, bakın içikiye kadar el atılıyor, alın size kumarhane,......vurun kırın, kapatın,.....çimentocular,...[/quote]
[quote=ayuthaya;366258]bakın 925 nasıl bir değer bu şerrefsizlerden, cımbızla çekip alıyorum, o kadar emeğim var,.....gecem gündüzüm, ama bu şerrefsizlere takılmak, yani şerrefsizliklerine takılmak kabak tadı veriyor artık, yoruldum lem,....:..::..::..:
Usta İyi haftasonları...
Herkese hayırlı kandiller...[/quote]
hep aynı son... bu vobi den kazanan var mı b,lmiyorum.. ama sanal ve kumarın kralı sanki...
hepinize iyi kandiller...
tez elden bu virüsden kurtulmak dileklerimle..
[quote=küçük_k;366272]hep aynı son... Bu vobi den kazanan var mı b,lmiyorum.. Ama sanal ve kumarın kralı sanki...
Hepinize iyi kandiller...
Tez elden bu virüsden kurtulmak dileklerimle..[/quote]
+.
Tez elden üç , beş dakikalıklardan uzamak gerkli küçük k,....çözüm orada, çok güçlü silahlarım birikti elimde,...
Bu üç beşle bir yere kadar.....sistemi bıraktı öneğin shortta,...djiyi toparladı sonrasında, ptesi futuralar gerkli işlemi yaparlar artık,..kime yaparlar, üçlük 5 liklere,.....
GünLük short dönünce artık döneceğiz yukarıya bizde,...az kaldı,...döner döner, dönmedi short devam, topu topu 1000 puvan yuakrıda long pyasa,...77850,....kalış şart tabi,...
[B]Avrupa bankacılık stres testine dahil edilen 91 bankadan 8 tanesi stres testini geçemedi. Başarısız olan 8 bankadan 5'i İspanya'dan.[/B]
[IMG]http://bigpara.ekolay.net/i/55big/avrupa_merkez_bankasi.jpg[/IMG]
Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), Avrupa'daki bankaların ekonomik şoklara dayanıklılığını ölçme amacıyla yaptığı [COLOR=#ee6603][B][U]ve[/U][/B][/COLOR] 91 bankanın dahil edildiği stres testi sonucuna göre, teste tabi tutulan bankalardan 8 tanesinin başarısız olduğu belirtildi.
Başarısız olan 8 bankadan 5'inin İspanyol, 2'sinin Yunanistan, birinin ise Avusturya'dan olduğu belirtildi. Bu bankaların toplam sermaye eksiğinin 2.5 milyar euro (3,5 milyar [COLOR=#ee6603][B][U]dolar[/U][/B][/COLOR]) olduğu hesaplandı.
Sonuçlara göre, İtalyan, Portekiz ve İrlanda bankalarının tümü stres testini geçti.
Stres testi, Euro Birliğinin aktiflerinin yüzde 65'ini oluşturan [COLOR=#ee6603][B][U]21[/U][/B][/COLOR] ülkeden 91 bankaya uygulandı.
Testte iki senaryo uygulandı. İlk senaryoda, makroekonomik tahminler temel alındı. İkinci senaryoda ise 2011-2012 döneminde yaşanabilecek ekonomik bir şok senaryosu uygulandı. Bu kriz senaryosuna göre, Euro Bölgesi'nde gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) bu yıl yüzde 0,5 daralacak, [COLOR=#ee6603][B][U]Avrupa[/U][/B][/COLOR] Birliği borsaları yüzde 15'ten fazla değer kaybedecek, emlak piyasasında yine bir patlama yaşanacak.
Stres testine en fazla 25 banka ile İspanya, 13 banka ile Almanya, 6 banka ile Yunanistan katıldı.
[IMG]http://adtext.adnet.com.tr/counthighlight.ashx?t=1310789457103&ids=(7565,30124,101217),(7565,30318,100027),(7565,30256,105953),(7565,29554,100067)[/IMG]
Ustam ve Sevgili Arkadaşlar
vix ve dxy nereden takip edilir....
paylaşırsanız çok makbule geçer..
[URL]http://www.forexprostr.com/[/URL]
[QUOTE=sinatra;366283][URL]http://www.forexprostr.com/[/URL][/QUOTE]
dostum sen yenisin yenisine de yemeyip içmeyip teşekkür butonlarına basıp durmuşsun sanırım :D.lelele .dng
[quote=kemal52x;366268]gecenin sonunda affedilenlerden olmak ümidiyle..hayırlı kandiller...[/quote]
allah razı olsun kardeşim.
günaydın herkese...avrupa amerika future'lar hepsi ekside..bir longör olarak piyasanın artı açılmasını ümit etsem çok mu iyimser olmuş olurum?
Herkeze günaydın... iyi haftalar...
76.500 reverse ve cort...hayırlısı bakalım..
Cümleten İyi Haftalar..
Usta Seni Yorgun ve Üzgün hissediyorum....
İnşallah herşey gönlüne göre gelişir..
Allaha emanet ol...
Günaydın
günaydınlar cümleten,....
[quote=indregandi;366159]satışta kapadık,......76700 leri okuduk,
1 dk stışta,...
5 dk [B][I]76925[/I][/B] de ihlal yaptı, satışları 76550 altında derinleşecek, 5 likte [I][B]75900 da ise kırılma başlayacak, [/B][/I]şimdilik bu ikisine odaklanacağız;,....
cümleten iyi akşamlar,...[/quote]
stobumu yazdım yukarıya,
1 nolu tepkiyi atlattık, 75900 aşağı geçilirse, uzak takip modunda olacam,....yok tepki gelirse yine gelsinler stobu patlatsınlar,....üç beş kurşla falat oluruz artık,....
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/215/55028082.png/][IMG]http://img215.imageshack.us/img215/9874/55028082.png[/IMG][/URL]
5 lik fdji parametreleri;
12478 üstünde kötünün iyisi,
12511 üstünde yi;
394-414-421 aradirençler,
12352, altında kötü,
12329 crash yeri,....
yorum bu fdji, fspx, dji, spx, şimdilik alçalan üçgendeler,....sıkışıyorlar fakat skışmayı henüz bitirmediler,.....ya üçgen allt çizgisi kırılmalı,....ya bir yukarı fake yapıp alt çizgiyi kırmalı, yada üçgeni yukarı kırmalı, sonuçta sıkışma devam ettiğinden bunlarla birlikte bizde sıkışıyoruz,....
turuncubank, 7.28 de, buna çok önceden 7.27 vermiştik, 7.27 fiyat yok zaten, ölese 7.28 veya 7.26, gördüğüm, 7.26 vurduğunda turuncusu kırmızıya dönüyor,.....altnda kalmalı, kalmadıkça sonuç değişmiyor,.....
geçmişte yazdık dolar illaki altınla karşılaşacak görmemezlikten daha fazla gelemez,...
bu karşılaşmada doların yükselişi altını ve all süngerleri aşağı alacak tabir bu suyunu emecek,...ancak dolar çıkarsa örneğin turkey topu atar,...duvara tos atan kurbanlık koç gibi,.....neden çünkü carisini kapatabilmesi için doların artışını tatlı tatlı uygulayacaktı, ülkedeki siyasi gerilimler bu tatlılığ bozmadan ölçülü olmak zorunda,....
ölese yurt dışı dxy tabanlı bir artış, yani altına kafa tutma buradaki talı ölçülü usd yükselişini agresif yapar,.....soru ne dji bir endex deyilidi,....ölese düşük dxy ye mecbur olan abd ekonomisi, gelişmekte olan pazarları ayakta tutmadan ekonomisinde yol alamaz,....
işte şimdi bunun sınaması devam ediyor, süreç burada tam,....geçen dji düşüşünde eş zamanlı dxyye aşağı çaktıklarınada anladım hemen,....dji düştü, vix çıktı, ancak dxy ye çaktılar ve vix sin devamı gelmedi,.....
şimdi bunlar hep takipte,......süreç,....
lafın kısası bu gün için 75900 vurmadan bir şey beklemiyorum,....hepsi bu, lafın kısası bu,....şerrolar hep birlikte hareket ediyorlar,....shorta parasını vermiyorlar,....global manipülasyon bu, ......2+2 4 yapmıyor süreç bu,...75900 altı kalırsak puvan alırız,...yoksa yok,.....
inderegandi ustadım 76.200 iyi calısıyor ne dersiniz yoksa benim hüsnü kuruntum mu biraz altına verselerde ordan alıyorlar gibi
[quote=deniz;366319]inderegandi ustadım 76.200 iyi calısıyor ne dersiniz yoksa benim hüsnü kuruntum mu biraz altına verselerde ordan alıyorlar gibi[/quote]
deniz ben trade etmiyorum, trade eden dikkat etmeli, 75900 açıkladım ben kritik yeri günler öncesi,...75900 olmadan, vurmadan 76200 çalışabilir haliyle,...
5 dk da, 77450 veya 75900, bu ikisi arasında verdiğim yerler haliyle trade yapar,...
77450 üstü kalış l,
75900 altı kalış s,
ara yerler, mesala 76925 vardı cuma short ettik,....mesala 77075-150 var, bu gün oraya gitse idi l olacaktım gibi,....
düzler vardı birde,78, 79,...trade etmeyecekler için,...duranlar poz tutanlar için, mesala 78 altındayız short pozu tut gibi,...mesala 77850 üstü kalış long trend yapar,.....
kişi ne yapacak mesala 78 düzüne gelmeden 77850 de long açmayı analiz edecek ve açacak,...gibi, yerlerde sorun yok,.....mevcut yrelerde kişi analiz edecek birazda,...
s.a.. arkadaşlar en yüksek kaça geldi acaba ?teşekkürler...
başkaca ne vardı mesala, dji, 12309 üstünde kaldıkça py lar long dur mesala,kişi bunlara bakacak ve yoğurdu kendine göre yiyecek, kaşık kaşık yada kepçeyle,...
[quote=nedim972;366324]s.a.. arkadaşlar en yüksek kaça geldi acaba ?teşekkürler...[/quote]
en yüksek 76.750 açılış
daha sonra en yüksek 550-575 yaptı
mesala 5 likte, 75900 kırılmasına giden yol, 76325 de,...bunu sabah kırdı, şimdi üstünde, birdaha döndü kırdı, ardından 75900 vurduğunda işte orada sonuç var,...bu olmadan yok sonuç, gibi,....
[quote=egim;366326]en yüksek 76.750 açılış
daha sonra en yüksek 550-575 yaptı[/quote]
750 yi sayma bence,
625 ilk tepki tepesi, 575 ikinci tepki tepesi,...
[B]RAPOR-PİYASALARDA GELİŞMELER/BEKLENTİLER(YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER)[/B]
[URL="http://finanshaber.mynet.com/detay/piyasa-yorumlari/rapor-piyasalarda-gelismelerbeklentileryatirim-finansman-menkul-degerler/http%3A%2F%2Ffinanshaber.mynet.com%2Fdetay%2Fpiyasa-yorumlari%2Frapor-piyasalarda-gelismelerbeklentileryatirim-finansman-menkul-degerler%2F80227525"]
[/URL]
[I]Güncelleme:18 Temmuz 2011 14:29[/I]
RAPOR-PİYASALARDA GELİŞMELER/BEKLENTİLER(YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER)
Yatırım Finansman Menkul Değerler ( [url]http://www.yfas.com.tr[/url] )
Tarafından Hazırlanan Gün Ortası Bülteni:
"IMKB – 100 ENDEKSİ :62.474
Dirençler: 62.750- 63.200 // Destekler: 62.350 – 61.900
İMKB-100 endeksi I. seansı 0.26 oranında değer kaybıyla yatay
tamamladı işlem hacmi ise 499 mn TL oldu. Haftaya Avrupa borç krizi
ve ABD Hükümetinin borçlanma limitine ilişkin devam eden
belirsizliklerin yarattığı riskten kaçış eğilimiyle başlayan
piyasalarda, Avrupa bankacılık otoritesinin 90 Avrupa bankasına
uyguladığı stres testlerinin de piyasaları tatmin etmediği anlaşılıyor.
Geçtiğimiz hafta iki kez 62.500 seviyesinin altına gerileyen
endeks, her iki günde de 62.600 seviyesinin üzerinde kapanmayı
başarmıştı. Salı günü en düşük 61.801 seviyesine kadar gerileyen
endeks, günü 62.689 seviyesinden tamamlarken, Cuma günü de en düşük
62.343 seviyesini görmesinin ardından 62.635 seviyesinden kapanmıştı.
Endeksin bugün de 62.500 desteğinin üzerinde kalıp kalamayacağını
izliyoruz. Geçtiğimiz haftadan itibaren yurt içi ve yurt dışı olumsuz
gelişmelere karşı oldukça dirençli duran ve söz konusu desteğinin
üzerinde kalmayı başaran endeksin, bugün de bu desteğinin üzerinde
kalmayı başarması halinde yükseliş potansiyelini koruyacağını
düşünüyoruz. Aksi halde 62.500 seviyesinin altındaki bir kapanış
yorgunluk belirtisi olacağı için kısa-vadeli yükselen trendinde
tutunamayan endeksin aşağıda daha uzun vadeli yükselen trendinin
geçtiği 62.000-61.800 seviyelerine doğru gerileyeceğin tahmin
ediyoruz.
Birinci seanstaki önemli gelişmeler:
· Merkez Bankası ve TÜİK işbirliği ile hazırlanan Tüketici
güven endeksi Haziran'da bir önceki aya göre %3.84 artarak 96.42
değerini alırken, endeksteki yükselişe rağmen kötümser durum da devam
etti. Endeks, Ocak'ta 91.29, Şubat'ta 93.56, Mart'ta 93.43, Nisan'da
93.46, Mayıs'ta 92.85 değerini almıştı.
· Bankacılık sektörü kredi toplamı 8 Temmuz'da 624.39 milyar
lira olurken, bir yıl öncesine göre %35.65, yıl sonundaki 535.34
milyar liraya göre ise %16.64 artış gösterdi. Krediler haftalık olarak
ise %0.14 azalış kaydetti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme
Kurumu'nun haftalık verilerine göre, 1 Temmuz'da krediler 625.253
milyar lira olmuştu. Krediler 2010 sonunda 535.3 milyar lira
seviyesindeydi. Söz konusu verinin ardından gösterge tahvilin %8.88
seviyesinden %8.84 seviyesine doğru gerilediği gözleniyor.
VOB - 30 Kontratı : 76.500
Kontratın kısa-vadeli yükselen trendinin geçtiği 76.400-500
desteğinde tutunmaya çalıştığını izliyoruz. Bu nedenle, 77.050
maliyetli “long” pozisyonlarımızı taşıyoruz.
Kontratın Haziran ayı ortasından itibaren ilerleyen ve bugün
itibarıyla 76.500 seviyesinden geçen kısa-vadeli yükselen trendinin,
üzerinde kaldığı sürece mevcut “long” pozisyonlarımızı korumaya devam
ediyoruz. Söz konusu seviyesinin altında bir kapanış olması durumunda
ise “zarar-kes” çalıştırarak pozisyonların kapatılması gerektiğine
inanıyoruz.
Destekler: 76.400-76.050 // Dirençler: 76.750-77.400"