-
[quote=ares;283675]benim indikatörlerden okuduğum tepme mepme deyip sakın ola long poz açma pembe de yeşil e uyarsa yol var epeyce aşağıya doğru :)[/quote]
sonuçta o oraya girmeden trend halinde düşemez bu belli,....çünkü mart 2008 dan beri
hareketini de inceledim, ağır ama güzel oturuyor, trend boyunca uzun kalıyor bu güzel bence, iki 15000 verse yetr zaten,...daha ne yapacağız gerisi kaldıraçla ilgili, 1h-10 gün gecikiyor trendde girmede ama girdimi tozunu atıyor,....
zaten önemli olan bu trendleri yakalmak, böyle zamanlarda yüksek kaldıraçta olabilmek,...
-
özetle yarın,....
73825 short için kritik değerdir,
72950 ise hedef düşüştür, bunun altı ise rahattır ve artık yeni durumdur,
yrın long kriterleri ise,
74225, 74600(alçalan trend çizgisi), 74975 (anahtar), 76000,
[b]sonuç:[/b]
kapanışa göre platform(10 dk) alda kapatmıştır, ancak günlükler ise sattadır,
short kuralı 73825 altında kalınması,
long kuralı 74225 üstünde kalınması, yetmez sonra 74600 ün geçilmesi,
yarın short ve long kurallarını uygulayacam, dolare düşerse toplamaya bu gün kaldığım yerden devam edecem,
-
Cümleten iyi geceler ve başarılar,....
-
ağam ortada bırakırsa bende ortada bırakacam, yani flat,..
ordinolar, ekimde 525 S, 075 L dizilişinde ve tabiki dolare L devam ediyor,...
-
şu vade sonu olması bu duruma yol açıyor,.....
-
gönlümden geçen 525 shortun gerçekleşmesi, bu vadede l olan ağa, belliki ekimde short, + 500 de bonusu var cebinde, çünkü buradan short açanlara +500 puvan yukarıdan imkan tanıyor, bu vade bitimine kadar olası zarar için - 500 puvan demek, buna normalde izin vermez,...sonuçta bu vadeyi mümkün olduğu kadar tutmaya çalışıyor,....
-
bu vade 675 üstü kapanışlar, 5 dak nın alda kapatmasını sağlayacak, günlük te ise 74525 geçilmedikçe sat devam ediyor,...
-
[quote=indregandi;284048]bu vade 675 üstü kapanışlar, 5 dak nın alda kapatmasını sağlayacak, günlük te ise 74525 geçilmedikçe sat devam ediyor,...[/quote]
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/f8823271.jpg[/IMG][/URL]
650 kapadı, eğer 675 kapasa idi bu alış olacaktı, 5 dk için bir kademe ne ifade edr, hiç bir şey, burada sonuç şu ortada bıraktı, nasıl ayrlıyor inanılmaz, ya ben onu iyi ölçüyorum, ya o çok mükemmel,...ikincisi tabi,....
-
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/62576c0b.jpg[/IMG][/URL]
günlükte yukarıdaki değerlerde kapadı,....
akşama bunlara bir yorum getiririz,.....
-
cümleten iyi akşamlar,....
-
bu gece topik dolaştım biraz onun için analiz yapamadık,
bir META TRADER ÜZERİNDEN ISE30 un alınıp satılması olayı var, yetkililere söylüyorum buradan izin müsade asla, paşalar gibi satarız falan asla,......
bu müsadeyi vermediğiniz müddetçe uluslararası mahkemelerde, dava açama hakkınız saklı kalır, kanunsuz oluşumlara karşı, gerektiğinde açarsınız, buradaki yatırımcı daha kapsamlı bir terminal üzerinden bu tür bir uygulamayı tabiki yapmak isteyecektir, ancak şu bilinmelidirki, yatırımcı açısından bir şey değişmeyecektir, deyili metatrader terminali allemi cihan olsa, 50.000 renkli indikatör olsa, kişi kaybettikten sonra orada da burada da kaybeder bu böyle, işin bizi ilgilendiren kısmı sistem falan satışlarından çok, bu devede kulak, ülkeye ait önemli bir kaynağın el değiştirmesiyle son bulacağıdır, böyle bir şey olursa eğer buna gitti gözüyle bakabiliriz, nelerimiz gitmediki zaten şu son senelerde, borsamız kör toplada olsa şu haliyle azda olsa bir kontrol de, bir spk sı var, beğen beğenme bir mevzuatı var,.....diğer haliyle direk musluğun başına geçilmiş olacaktır, zaten başındalar.....buna dikkat, aman ha,.....
yapabilenler gidin forexte onları soyun,...yetr ama, skıtınız artık,.....bir şey kalmadı elimizde, hiç birşey kalmadı ya, noluyoruz yeter artık,......yeter,....
-
şimdi ağustos vade, ekim vade, burada ayar var, ayarlanıyoruz radyo istasyonu gibi,...
ağanın ağustosta L olduğunu biliyoruz, 68500 den 77500 desek 10000 puvan almış, şimdi
ise 73-74 arasında ve ısrararını düşmeme yönünde sürdürüyor, belliki bu vadeyi kapatacak bu haliyle, ekim vade içinde 77500 den short geldiğini düşünelim, niye....
burada ağustosa göre bir makas farkı var, +500, 600 puvan, bu şu demek ben şortlayacaksam, ayın 30 unuda tatilse 500-600 puvan yukarıdan short imkanım var ky olarak benim bu vadeye göre, demekki o da ekimde 77xxx lerden şhort,....+ makas bonusu cebinde çünkü,..tersi olsa idi şu karamsarlıkta ağustos - vade giderdi, o meyanda ağada ekimi ucuzdan longlardı ve bunun için - makas kullanırdı, bunu yapmadı.....
diğer husus ağustosu terkedişleri bu defa erken başladı, şimdi buraya ekime yani long almalılar, eğer alamıyorlarsa buraya erken short açanları biçecekler,.....bunu yapmak zorundalar yoksa karın bir kısmını kaptırırlar, ayrıca burada çift bıçak çalıştırma imkanı da var yukarı giderek, ağutos şort girenleri stoplatarak, ekim short girenleri stoplatarak, bunun tek istisnası ise yurt dışının bütün değerlerde toparlaması şu bir kaç gündür bahsettiğim, üzerinde durduğum, buda hemen olmaz, cacık mı bu,.....geriye yukarıdaki seneryo kalıyor, öle ise bu olacaksa şekil yönünden hareket kuvvetli olmalı....çabuk olmalı can yakmalı,....
başka bir husus ise yakın vade kırmasını ümit ettiğimiz desteklere (72950) karşı refe bu kadar yaklaştığımız halde kırmamakta, bırakın kırmayı değmemekte ısrarcı olması,.....yani bu vade longunu cebine almakta ısrarcı daha doğrusu,.....
diyelimki bu seneryo yanlış tam tersi, ağa 77500 den bastı short girdi, 72950 ye kadar, buradan ekimde long açtı, ağustosta short diyelim, iyide bunu besleyecek olaylar henüz yok, içi dinamiklerde ref gündemde, dışarıda birbiri arkasına açıklanan kötü kovboy verileri, yani kovboy henüz atın sırtında deyil,...böyle olunca bu zayıf olasılık bence,...
bu durum aynı zamanda kovboy py leri için de bir ipucu,
demekki panik o kadar yok henüz, daha gün var, kovboyun yerinde ben olsam zaten düşeceksem bile, şu bizim refi beklerim öncesinde düşmem doğrusu, çok uğraştı çünkü, iç dinamiklere hiç bir dönemde olmadığı kadar müdahil oldu kovboy, buraya zaten diğer zamanlarda adım adım yaklaşmıştı, nefesi hissediliyordu, bir kaç yıldır ise bedenini görüyoruz, bay bayan ailecek burdalar, bunun için durumu zedelemek istemez kovboy, meydanlarda ekonomi malzeme olarak kullanılıyor zaten bu durum, ...bunlar eğer kovboy iran yapacaksa, ki yapacak, cephe gerisini ayarlamak zorunda....neyse sazı aldımı gidiyorum, ama bunda ciddiyim ben, alenen yani bu böle, eş durumları gereği, evlilik buradada var anlayacağınız, alenen var yani,.....alenen....kovboy burada nikah tazeleyecek,...
bay, bayan, 10 yılık, futursuzlar, v.s ve dov kapanışı olumlu, yarın futursuzların sabaha + girmelerini bekliyorum bu anlamda, bayanın açılan yerelerini biraz kapatacağını beklerken