Ahanda olayın teorisi... Fiyat üçgenden genellike giriş yönünde kırarak çıkar derler...
Printable View
Ahanda olayın teorisi... Fiyat üçgenden genellike giriş yönünde kırarak çıkar derler...
[QUOTE=Astatin;212885]avatr iyiymiş patron..nerden çaldın:D:D:D yannız Kelebek kelimesinin pek hoş kullanımları yok biliyon...değiştir bence.dng[/QUOTE]
kelebek nerden çıktı patron .. elma o ..elma .. ehuehueh :D:D
[QUOTE=Strategist;212887]Ahanda olayın teorisi... Fiyat üçgenden genellike giriş yönünde kırarak çıkar derler...[/QUOTE]
patron ben lafımı dedim .. o üçgen aşağı kırılmazsa banada selçuklu demeyin .. bırakırım vobu .. forum şahit .. üvvv ..:D::::::
Dün den bugüne oluşan yurtiçi gelişmelerin IMF tarafından fiyatlanmış
sinyali verilmiş olsa bile ben aynı fikirde değilim. Ben dün ve bugün
alıcılı olmamızın sebebini yurtdışında yaşanan olumlu tabloya
bağlıyorum. Bunun sonucunda da yurtdışının yukarı gideceğini düşünen
oyuncuların piyasada alıcı olduklarını düşünüyorum. Görünümde
gerçekten öyle. Hem euro/dolar paritesinde hemde S&P 500 Haziran
kontratlarında olumlu hava devam etmekte. Bunun sonucunda da bütün
dünya piyasaların satın alınması muhtemel olacaktır.
Emtia ürünlerinde önemli destek seviyelşerindeyiz. Bakır ve Altın
vadelileri geri çekilerek desteklerini test ediyorlar. Bu seviyelerde
tutunarak yukarı hareket etmeleri dünya genelinde olumlu
algılanacaktır.
Bizim ilk IMF satışlarını yurtdışının satılmasıyla iki kat
yaşayacağımızı düşünüyorum. Herhangi bir olumsuz havanın yurtdışında
oluşması ve likidite sorununun ön plana çıkması ile bizin içimizde
satışların artmasını bekliyorum. Ancak bu bugün olacak gibi durmuyor.
Bu yurtdışından gelen olumsuzlukların başlaması ile oluşacak bir durum
bu.
Ben stratejik olarak şöyle düşünüyorum. ABD piyasalarını yakından
takip ettiğim için alışların devam etmesi ve S&P 500 endeksinin 1200
seviyelere ulaşması artık muhtemel. Bunun sonucunda dünya borsalarıda
satın alınacaktır. Bizim gibi ülkeler de ise bu alışlar misli olabilir
ve bizi yeni yüksek seviyelere taşıyabilir. Bunun sonucunda Mart ve
Nisan aylarını uygun yükselişlerle karşılayabiliriz. Bunun sonucunda
ise hem yurt dışında özellikle ABD tarafında faiz korkusunun
artacağını, hem yurt içinde IMF'siz yapı ile faiz ve bütçe açığı
sorununun konuşulacağını düşünüyorum.
Sonuç Nisan sonuna doğru satışların oluşması ve kısa bir panik havası
olabilir.
Bu yukarıda bahsettiklerim kademeli uygulanması gereken strateji ve
pozisyon değerlendirmesi olarak düşünülmelidir. Piyasa dinamikleri ve
yapısı kendine özgü olduğunu unutmayalım.
Bana göre piyasa, grafikler ve rakamlar birer organizma, yaşam ve
şartlarına uyan bir canlı. Bu canlı bu kısa süreci daha aktif ve
hareketli yaşamak istiyor gibi geliyor bana, hala enerjisi var ve
zıplamaya çalışıyor. Bizim gibi yatırımcılarda bunu hissediyor ve bu
canlılıktan faydalanmak istiyorlar. Trende ve harekete karşı alınan
pozisyonlarda her zaman bizim canımızın acıyacağını unutmayalım.
Yalnışta olsak bizi kurtaran mutlaka stop loss'larımız olmalıdır. Buna
dikkat edelim.
VOB 30 Nisan kontratlarında arada kaldık.... (64.400-65.500)
64.4000 önemli destek olurken, 65.225-65.550 arası önemli bir direnç
konumuna geldi.
Dar ve her iki yöne hareket edebilecek kırılgan bir piyasaya sahibiz.
Ben 65.500 seviyesi kırıldığında ve üstünde kapanışların olduğunu
gördüğümüzde alışların hızlanacağını düşünüyorum.
64.400 seviyesinin kırılması ve aşağı satışların oluşması durumunda
ise hedef 62.3002ler olabilir.
Bu ara noktada alış ve satışların çok ddar ortamda gerçekleşmesi bence
daha iyi bir strateji olacaktır.
Ben 65.500 üstü kapanışlarda alıcı, 64.400 altı kapanışlarda satıcı ve
ara noktalarda izleyici olarak piyasamızı takip edeceğim..
Herkese iyi trade'ler..
[quote=selçuklu;212889]kelebek nerden çıktı patron .. elma o ..elma .. ehuehueh :D:D[/quote]
pardon patron .. yanlış dedim.. o kelebek değil.. kelebek resmi... :) ama elmaya da benziyor... yani pardon.. elma resmine benziyor..yok yok..elma benzeri kelebek resmi diyelim bence..böyle oldu galiba ;):D
[quote=Astatin;212884][B]Syntax[/B]
chosc = chaikosc(highp, lowp, closep, tvolume)chosc = chaikosc([highp lowp closep tvolume])choscts = chaikosc(tsobj)choscts = chaikosc(tsobj, ParameterName, ParameterValue, ... )
:..::..:dechATLON, pentATHLON...66000 artık yawww[/quote]
The Chaikin oscillator is calculated by subtracting the 10-period exponential moving average of the Accumulation/Distribution (A/D) line from the three-period exponential moving average of the A/D line.
chosc = chaikosc(highp, lowp, closep, tvolume) calculates the Chaikin oscillator (vector), chosc, for the set of stock price and volume traded data (tvolume). The prices that must be included are the high (highp), low (lowp), and closing (closep) prices.
chosc = chaikosc([highp lowp closep tvolume]) accepts a four-column matrix as input.
choscts = chaikosc(tsobj) calculates the Chaikin Oscillator, choscts, from the data contained in the financial time series object tsobj. tsobj must at least contain data series with names High, Low, Close, and Volume. These series must represent the high, low, and closing prices, plus the volume traded. choscts is a financial time series object with the same dates as tsobj but only one series named ChaikOsc.
choscts = chaikosc(tsobj, ParameterName, ParameterValue, ...) accepts parameter name/parameter value pairs as input. These pairs specify the name(s) for the required data series if it is different from the expected default name(s).
:))
indikler poha sarıyor..üwww
[QUOTE=Astatin;212894]pardon patron .. yanlış dedim.. o kelebek değil.. kelebek resmi... :) ama elmaya da benziyor... yani pardon.. elma resmine benziyor..yok yok..elma benzeri kelebek resmi diyelim bence..böyle oldu galiba ;):D[/QUOTE]
patron derin anlamlı bir avatar o .. pıçak var ..pıçağın üstünde böcük var .. duvarda sinek var .. kelebek yok ama .. üvvv ... nasd** analizi yokmu patron .. :D:D:D:D
[quote=ATHLON;212879]lim(n)-->inf... =>....n x :)[/quote]
[quote=ATHLON;212897]The Chaikin oscillator is calculated by subtracting the 10-period exponential moving average of the Accumulation/Distribution (A/D) line from the three-period exponential moving average of the A/D line.
chosc = chaikosc(highp, lowp, closep, tvolume) calculates the Chaikin oscillator (vector), chosc, for the set of stock price and volume traded data (tvolume). The prices that must be included are the high (highp), low (lowp), and closing (closep) prices.
chosc = chaikosc([highp lowp closep tvolume]) accepts a four-column matrix as input.
choscts = chaikosc(tsobj) calculates the Chaikin Oscillator, choscts, from the data contained in the financial time series object tsobj. tsobj must at least contain data series with names High, Low, Close, and Volume. These series must represent the high, low, and closing prices, plus the volume traded. choscts is a financial time series object with the same dates as tsobj but only one series named ChaikOsc.
choscts = chaikosc(tsobj, ParameterName, ParameterValue, ...) accepts parameter name/parameter value pairs as input. These pairs specify the name(s) for the required data series if it is different from the expected default name(s).
:))[/quote]
[COLOR=red]Limit n-->inf e^(-nx^2) = Limit[/COLOR] n-->inf (1/e^x^2)^n = 1 when x=0,
But when -1<=x<0 OR 0<x<1, 0<x^2<=1. e^(x^2) < 1. So
Limit n-->inf (1/e^x^2)^n = 0. Therefore, fn(x) is point wise , but not uniformly convergent.
b)
Limit n-->inf nx/(1+n+x) for xbelonging to [0, infinity)
When x=0, limit n-->inf nx/(1+n+x) = limit n--> inf n*0/(1+n+0) = 0.
When x>0, Limit n--> nx/(1+n+x) = Limit n-->inf x/{1/n+1+x/n} = x for all x>0.
Therefore limit n-->inf nx/(1+n+x) = x. So the sequence nx/(1+n+x) is uniformly convergent over [0, infininity). This implies it is also pointwise cgt.
c)
limit n-->inf x^n-x^2n = 0 when x=0
Limit n-->inf x^n-x^2n = limit n-->inf (1)^n-1^(2n) = 0 when x=1.
For any x forwhich 0<=x<=1, Limit n-->inf x^n =0 and Limit n-->inf x^(2n) =0. So, Lim n-->inf x^n-x^(2n) is also zero.
So the sequence, x^n - x^(2n) uniformly converges to 0 on [0, 1]. This also implies that the sequence converges pointwise on [0, 1].
;)
Hazır, hazzıııııırrr
[quote=selçuklu;212899]patron derin anlamlı bir avatar o .. pıçak var ..pıçağın üstünde böcük var .. duvarda sinek var .. kelebek yok ama .. üvvv ... nasd** analizi yokmu patron .. :D:D:D:D[/quote]
bıçaktaki ne patron..kurt mu?
nasdak ın **:::
[quote=Astatin;212901][COLOR=red]Limit n-->inf e^(-nx^2) = Limit[/COLOR] n-->inf (1/e^x^2)^n = 1 when x=0,
But when -1<=x<0 OR 0<x<1, 0<x^2<=1. e^(x^2) < 1. So
Limit n-->inf (1/e^x^2)^n = 0. Therefore, fn(x) is point wise , but not uniformly convergent.
b)
Limit n-->inf nx/(1+n+x) for xbelonging to [0, infinity)
When x=0, limit n-->inf nx/(1+n+x) = limit n--> inf n*0/(1+n+0) = 0.
When x>0, Limit n--> nx/(1+n+x) = Limit n-->inf x/{1/n+1+x/n} = x for all x>0.
Therefore limit n-->inf nx/(1+n+x) = x. So the sequence nx/(1+n+x) is uniformly convergent over [0, infininity). This implies it is also pointwise cgt.
c)
limit n-->inf x^n-x^2n = 0 when x=0
Limit n-->inf x^n-x^2n = limit n-->inf (1)^n-1^(2n) = 0 when x=1.
For any x forwhich 0<=x<=1, Limit n-->inf x^n =0 and Limit n-->inf x^(2n) =0. So, Lim n-->inf x^n-x^(2n) is also zero.
So the sequence, x^n - x^(2n) uniformly converges to 0 on [0, 1]. This also implies that the sequence converges pointwise on [0, 1].
;)[/quote]
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: (ha he haaa)