Cümleten hayırlı akşamlar voborsanın güzel insanları!
Printable View
Cümleten hayırlı akşamlar voborsanın güzel insanları!
cuma kapanışı pazaretsi için umut vaateden bi kapanıştı,bugünkü kapanışta umutları yarına taşıyor..
garanti 7,30 yandığı an piyasa 80 bin üstüne atak edebilir gibi..
yarın ola hayrola tekrar iyi akşamlar :)
[QUOTE=The Tatar;359514]cuma kapanışı pazaretsi için umut vaateden bi kapanıştı,bugünkü kapanışta umutları yarına taşıyor..
garanti 7,30 yandığı an piyasa 80 bin üstüne atak edebilir gibi..
yarın ola hayrola tekrar iyi akşamlar :)[/QUOTE]
Tatar patron aynı şeyi düşünmüşüz ben bu gün garanı 7,30 üstüne atar diye bekledim ama olmadı.
Cümleten iyi akşamlar
Yukarı çıkışı akşam kapanış itibariyle sonlandırdı gibi bir görüntü var,indiğe göre bundan sonraki yukarıları fake olarak kullanabilir.
dow bu gece iyi bir artı yapıp yarın future'ları da artı olursa yarın sabah uzuuun yeşil bir çubuk beklerim :)
saraylı üstadım hoş geldin
[IMG]http://i56.tinypic.com/143nwcw.jpg[/IMG]
longları kurtaracak tek şey var, biliyorsunuz..
hacıga...............
Sayın Saraylı ve sayın Hilmi,
Sanırım geçen yıldı, dediğiniz şablonu formüle etmiştim. zig fonksiyonundan yararlanmıştım. zig denince ilerleyen barlarda bir bakmışsınız geçmişe dair sinyalleri değiştirmiş. doğrudur. fakat burda kullanacağımız şekliyle bunun önemi kalmıyor. mesela puana göre 350 puan şeklinde zig indikatörünü grafik üzerine atarsak , yukardan kapanışa göre 350 puanlık düşüş olduğu taktirde, zig hemen tepedeki yerini sabitler. artık referans o tepe noktasıdır. yukarı doğru 350 puan çıkış olursa da en dip noktada dönüşünü yapacaktır.
buradaki espri zig fonksiyonunun minimum 350 puanlık iniş-çıkış dalgalarını göstermesidir. ve bu noktaları dip-tepe olarak referans almamızı sağlamasıdır. beklentimiz 350 puan düşmüşse kısa pozisyon açıp düşüşün devam edeceği, veya 350 puan çıkmışsa uzuna geçip çıkışın devam edeceğidir. ta ki tekrar 350 puanlık ters yönde bir hareket oluşuncaya dek..
matrikste indikatör olarak formüle etmiştim fakat kritik noktalarda sürekli olarak yenile tuşuna ihtiyacınız oluyordu. fakat sistem testerde kusursuz çalışıyordu. 350 puan örneğini verdim çünkü optimizasyonda 350 bulmuştum. ilave olarak kapanış değerinin bir önceki bar kapanış değerinden yukarda olmasını eklemiştim.(alım için) . bu 5 dakikalık içindi. getirisi iyiydi. bir süre incelemeye aldım fakat daha sonra şimdiki sistemime oranla istediğim performansı bulamadım.. kısaca;
a:= ZIG(c,0.35,$) ; ise yükseliş veya düşüş kırılım noktalarını belirtmek için cross mantığını kullanabiliriz. cross(a, ref(a,-1)) gibi.. cross u da valuewhen e dahil ederek zig sabitlendiği andaki kapanış değerini alabiliriz. . isterseniz tam şekliyle de formüle ederiz..
bende bir soru sorayım; vob da fiyatların tamamen rastlantısal şekilde oluştuğu kabulü ile formül geliştirmeye çalışan arkadaş var mı? varsa şu an hangi aşamada :)
saygılar...
dolar gün nispeten düşüşle başladı. avrupa amerika future'lar artı'da..+gap kaçınılmaz oldu bu durumda-gibime geliyor :D
günaydın hayırlı işler arkadaşlar.