-
sazan abim ... ovli sayımın devamını yaptım ..... :o:o:o
[QUOTE]endeks .. tahmini sayımın devamı ..... majör ..... iki ihtimal ... projeksyonel olarak aynı .... 2008-2009 dibinden yükseliş ya itki ya zigzag ...... ya kırmızı etiketler .. ya mavi etiketler ...... orta vade aynı projeksiyona sahip iki sayım ...... uzun vadede farklı .....
[IMG]http://img832.imageshack.us/img832/85/adszdvc.png[/IMG][/QUOTE]
-
Daha önce verdiğim, "3 en kısa olamaz" seviyesi üstüne çıkıldığından Sazan 91.4'da tekrar Long pos açar. (Sw börtföy'de). Sistem portföyleri 2/3 Long ile devam etmektedir.
-
[QUOTE=sazan;302202]Daha önce verdiğim, "3 en kısa olamaz" seviyesi üstüne çıkıldığından Sazan 91.4'da tekrar Long pos açar. (Sw börtföy'de). Sistem portföyleri 2/3 Long ile devam etmektedir.[/QUOTE]
Sn Sazan
3 en kısa olamaz seviyesi aşıldığına göre bu durumda 3 yeni tepeyemi işaretlenecek, yoksa değişik bir sayımmı sözkonusu?
Yeni durumda sayımınız nasıl?
-
Bu kadar atalet hoş gelmedi. SW börtföy 500'den flat'e çekilir. Sistemlerle devam ve onlarda halen long.
-
ve Ayrıyeten, gıcıklığına Sw börtföy 1/3 short hülem. 575'den.
-
[quote=sazan;302202]Daha önce verdiğim, "3 en kısa olamaz" seviyesi üstüne çıkıldığından Sazan 91.4'da tekrar Long pos açar. (Sw börtföy'de). Sistem portföyleri 2/3 Long ile devam etmektedir.[/quote]
Batron,
SW ninkine börtföy derken sisteminkine portföy dememizin özel bir nedeni var mı aceba...
Ayrıca atalet mühüm ve fekat adalet daha mühüm..teprikler..şort ne patron yaw..üww yemişim şortu..ühühüh
-
[B]Double Stochastic Advanced[/B]
Double Stochastic sinyallerini (dStc isimli indikatörün) filtre etmek için ikinci bir double stochastic daha kullanabiliriz. Formülü birebir aynı olmasına ragmen, içindeki periyodlar daha büyük.
Adı : dStc534
Kısa Adı : St53
Formülü :
Per := 34;
P1:=Mov(((C-LLV(L,Per))/(HHV(H,Per)-LLV(L,Per)))*100,5,E);
Mov(((P1-LLV(P1,Per))/(HHV(P1,Per)-LLV(P1,Per)))*100,5,E)
:80:20
dStc alt zaman dilimlerindeki, St53 ise üst zaman dilimlerindeki davranışı temsil etmekteler. (Kısa vadeli ve uzun vadeli gibi düşünebilirsiniz.) Oyunu her zaman dStc'ye göre oynarken, St53 durumunu , dStc sinyallerini konfirme yada filtre etmek için kullanabiliriz.
Aşagıda 5 dk'lık grafik üstüne düşürülmüş olan dStc ve St53 isimli iki indikatörün , özellikle daire içine alınmış fiyat bölgelerindeki, hareketlerine dikkat edelim. Buna bakarak bir kural seti verebilecek olan var mı ?
Behhhliyorum. :mad::mad: (Hımmmm)
[IMG]http://i51.tinypic.com/2eyhq3k.png[/IMG]
-
[QUOTE=sazan;302327][B]Double Stochastic Advanced[/B]
Double Stochastic sinyallerini (dStc isimli indikatörün) filtre etmek için ikinci bir double stochastic daha kullanabiliriz. Formülü birebir aynı olmasına ragmen, içindeki periyodlar daha büyük.
Formülü :
dStc alt zaman dilimlerindeki, St53 ise üst zaman dilimlerindeki davranışı temsil etmekteler. (Kısa vadeli ve uzun vadeli gibi düşünebilirsiniz.) Oyunu her zaman dStc'ye göre oynarken, St53 durumunu , dStc sinyallerini konfirme yada filtre etmek için kullanabiliriz.
Aşagıda 5 dk'lık grafik üstüne düşürülmüş olan dStc ve St53 isimli iki indikatörün , özellikle daire içine alınmış fiyat bölgelerindeki, hareketlerine dikkat edelim. Buna bakarak bir kural seti verebilecek olan var mı ?
[IMG]http://i51.tinypic.com/2eyhq3k.png[/IMG][/QUOTE]
sazan abi .. ben hiç bilmiyorum abi sistem yapmayı falan :o:o:o astetron patron yapar bence ...
-
Hülem garalamayın dopiğimi.
Selçuklum, Sen de bir zahmet sil istersen.
-
[QUOTE=sazan;302327][B]Double Stochastic Advanced[/B]
Formülü :
[IMG]http://i51.tinypic.com/2eyhq3k.png[/IMG][/QUOTE]
dStc534 yükseliyorken dStc nin sinyali ile al ve flat,
dStc534 alçalıyorken dStc nin sinyali ile sat ve flat kural olabilir.
-
St53 ,50 seviyesini geçerken poz.açıp,Dstc ise stop olarak kullanılabilr mi?
-
Sevgili Astatin,
Düşününce cidden tuhaf değil.
Kusura bakma, lütfen geri koy ve please gızma lütfen.
Uzun vade ve kısa vade'yi söylediğin gibi kullanmak sanırım algı yetersizliğim yada cümle tam kendini ifade edemediği için anlaşılamadı.
Ama jeton düştü.
Ayrıca sana mesajımı da sildim.
-
Sazan 575 shortlarını 375'den gapatır. (Sw börtföydeki)
-
[quote=sazan;302341]Sevgili Astatin,
Düşününce cidden tuhaf değil.
Kusura bakma, lütfen geri koy ve please gızma lütfen.
Uzun vade ve kısa vade'yi söylediğin gibi kullanmak sanırım algı yetersizliğim yada cümle tam kendini ifade edemediği için anlaşılamadı.
Ama jeton düştü.
Ayrıca sana mesajımı da sildim.[/quote]
Gızmadım....boks..boks..kom
Özetle dedimki yavaş olanla (yani yüksek periyotlu olanla) pozisyon alırık (al yada açığa sat), hızlı olanla (yani düşük periyotlu olanla) ise pozisyon gapatırık (sat, açık pozisyon gapa)...
Seviyelerle ilgili gurallar, senin daha önce düşük periyotlu olan (dstc) için yazdıklarınla aynı...
:D Graflara bakınca ilk gördüğüm buydu..daha mikemmel şeyler elbetet düşünüleybıl
-
Double Stochastic advanced'la ilgili olarak bugün yorumlarınızı bekleyeceğim.
Her durum için bir yorum da olabileceği gibi, özellikle beklediğim daire içine alınmış kısımlardaki kısa ve uzun d.Stoc'lara bakıp bir kural geliştirebilmeniz.
Şu ana kadar katkı verenlere de ayrıca teşekkür ederim.
-
Sazan 375'den tekrar SW börtföyü longlar.
-
SW b örtföy, 300'den flat.
-
sn sazan
uzun vade negatif iken kısa vadenin çift tepe yapması veya divergence olması halinde sert düşüş,
uzun vade pozitif iken kısa vadede çift dip veya divergence olması halinde sert yükseliş beklenir..
-
[quote=temese;302380]sn sazan
uzun vade negatif iken kısa vadenin çift tepe yapması veya divergence olması halinde sert düşüş,
uzun vade pozitif iken kısa vadede çift dip veya divergence olması halinde sert yükseliş beklenir..[/quote]
Feci yaklaşmışız. (Çift tepeler ve Çift dipler hariç)
+.+.
-
[QUOTE=sazan;302333]Hülem garalamayın dopiğimi.
Selçuklum, Sen de bir zahmet sil istersen.[/QUOTE]
silinmiyo abi ... üvvvvv :o:o:D:D
-
[QUOTE=sazan;302401]Feci yaklaşmışız. (Çift tepeler ve Çift dipler hariç)
+.+.[/QUOTE]
divergenceler yeterli zaten...:)
-
[quote=sazan;302327][B]Double Stochastic Advanced[/B]
Formülü :
[IMG]http://i51.tinypic.com/2eyhq3k.png[/IMG][/quote]
Hocam teşekkürler paylaşımınız için..
ref(dstc534)-1>dstc534 ve dstc534<20 iken ref(dstc)-1)>dstc : düşüş habercisi
ref(dstc534)-1>dstc534 ve dstc534>80 iken ref(dstc)-1)<dstc : çıkış habercisi
tabi buna macd gibi bişeyi yada ho lı bir durumu eklemek de kararı doğrulayabilir..matriks formülü yapamadım ama mantık lı değil mi!
-
[quote=sazan;302327][B]Double Stochastic Advanced[/B]
Formülü :
[IMG]http://i51.tinypic.com/2eyhq3k.png[/IMG][/quote]
Günaydın.
Gelin Soru cevapla ilerleyelim.
[B]Siz :[/B] Elimizde iki indikatör var, hangisi ile trade edeceğiz.
[B]Sazan :[/B] Trade kararkarı için her zaman orjinal dStc (üstteki indikatör) kararlarını uygulayacağız.
[B]Siz :[/B] Nedir bunlar.
[B]Sazan :[/B] Töbe töbe. Önceki sayfalarda yazdım. Bir zahmet açıp okuyun yaw gardeşim.
[B]Siz :[/B] O zaman bu 34 periyodlu, dStrc534 indikkatörünü niye verdin gardaş.
[B]Sazan :[/B] dStc kararlarının hangilerine daha çok güvenip, hangilerinde daha fazla pozisyon alabileceğimizi bulabilmek için.
[B]Siz :[/B] :confused::confused:
[B]Sazan :[/B] :..:
[B]Sazan :[/B] Bakın şöyle yapıyoruz. Daha önce dStc ile anlattığım şekilde oynuyoruz. Ama dStc534 ile ne zaman daha temkinli olmamız gerektiğini biliyoruz. İlk yuvarlaktaki fiyat hareketine bakalım.dStc 80 üstüne çıkıyor, bu sırada dStc534 hiç keyfini bozmadan sürekli olarak aşağı düşüyor. Az Sonra dStc 80'i aşağı kesip Short diyor. İşte bu yer güzel bir short yeresi. Her zamankinden daha büyük short yapıyoruz.
[B]Siz :[/B] Peki, ikinci yuvarlaktaki fiyatta ne oluyor.
[B]Sazan :[/B] dStc önce Short diyor.Shortlanıyor. Sonra 20 altından yukarı çıkıp Long diyor. dStc Shortlayıp 20 altına düştüğünde bile dStc534, hala 80 seviyesi üstünde. Gerçekte Shotun gardırmaca olduğunu söylüyor. dStc Long dediğinde her zamankinden daha fazla Longluyoruz.
[B]Siz :[/B] dStc Short dediğinde, dStc534 80 üstü 0 zaman shortlamayız. Bu daha iyi değil mi ?
[B]Sazan :[/B] Peki dStc534'ün de aşağı dönmeyeceğini nasıl biliyorsun ?
[B]Siz :[/B] :(
[B]Sazan :[/B] Bu nedenle dStc'nin her kararına uyarız. dStc 20 altından al kararı verdiğinde, dStc534 zaten 80 üstü iste, dStc 80 üstünden Sat kararı verdiğinde dStc534 zaten 20 altı ise, üst zaman dilimi bu kararı konfirme ediyor demektir. Bu nedenle daha yüksek pozisyon alımı önerilir.
[B]Siz :[/B] Hepsi bu mu ? :mad:
Sazan : Hayır değil. Ama ben yoruldum .uyk
[B]Siz :[/B] Dün mis gibi düşüş vardı ama , gün içi 300 puana razı oldun.
[B]Sazan :[/B] Hayır daha fazlasını aldım. Sistem Sat verdi. Bah.
[IMG]http://i53.tinypic.com/90nj0o.png[/IMG]
[B]Siz :[/B] E niye topicte söylemedin.
[B]Sazan :[/B] Bir kaç nedenle. Çok ısrar eden olursa söylerim. Ama dost acı söyleyeceği için bence sormayın. Hazır sistem yada Al Sat sinyali yerine balık tutmayı (Sazan harici balıklar) ögrenmek 1000 kez evladır.
[B]Siz :[/B] Hulem ögrenmek hem zaman alıyor hemde çok fazla konu var. Benim hemen para kazanmam lazım. Ne zaman ögrenirim. ?
[B]Sazan :[/B] Sizi bilmem ama benim ögrenmem, Bir kaç yüz yabancı borsa kitabı, 5-6 yıl kadar her gece 2 saat, hafta sonu 3-4 saat çalışma, yine aynı süreçte gerçek parayla piyasada oynayarak korku , gurur, herkes kazanırken kaybediyor olma duygusu, panik hareketler ve treni kaçırma duygusu ile mücadeleyi öğrenme ile geçti. Sanırım bu kadar alır.
[B]Siz :[/B] ([I][U]Düşüncelerinizde[/U][/I] : Herif hafif eblek sanırım, benimki bu kadar almaz :))))
[B]Sazan :[/B] ([U][I]Düşüncelerinde[/I][/U] : Acaba diğerlerinde, bu sürecin çok daha uzun olacağını söylesem mi ? :()
:) :):):):):):) :)
Neyse, bugünlük bu kadar. Bol Kazançlar.
Sazan bugünü toplantı günü ilan etti. O nedenle yazması zor olacak.
-
sazan abi,
bu düşüş neyin nesi olabilir? İTKİ gibi görünüyor korktum yuaw :o
teşekkürler,
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;302704]sazan abi,
bu düşüş neyin nesi olabilir? İTKİ gibi görünüyor korktum yuaw :o
teşekkürler,[/QUOTE]
Kedidir o kedi :D
-
Nihayet toplantılar bitti.
Borsaya bakınca da kaybedilmiş bir şeyin olmadığı gözüküyor.
Henüz bakmaya başladığımdan şu anda yorum yapamayacağım.
-
Sazan Sistemler halen Short.
DL Seviyesi 89'da duruyor.
-
Şu andan sonra, (Şu anda 90'da) 89.95 altına vob sarkışı ,aşağı olasılığını biraz daha baskın kılar. Bana göre şüphesiz ki.
-
VOB 5 dk.
Sanırım kırılış tarafına bayagı bir gider.
Maximum 1 fake olabilir. (1 fake'den fazlası olabileceğini sanmıyorum)
[IMG]http://i54.tinypic.com/40s2a.png[/IMG]
-
Dün 5 dk'lık verdiğim üçgen bu sabah , güzel bir de Short fırsatı vererek kırıldı.
Bugün için DL seviyesi [B]89.1.[/B]
Sazan bu seviyede SW börtföy shortlarının yarısını flat'e alır. (eğer fiyat gidilebilirse)
Sistemler ise dün "Double Stochastic Advanced" konusunda verdiğim grafikteki Short sinyalini, arada pozisyon değiştirmeden sürdürüyor.
-
VOB 15 dk.
1-2 aralığını gösteren dikdörtgen içinde bir yerlerde düşüşün durmasını bekliyorum. Grafikteki yatay kırmızı trendline ise DL seviyesi. 5 dalgalı yapının 1-2. dalga aralığına geri gelinmesi, bu beş dalgalı yükselişin bir üst dereceden 5. dalga olduğunu gösteriyor. (Ben 5 of (3) olarak düşünüyorum)
Eğer düşüş , başlangıç seviyesinin de altına sarkarsa, benim bu grafikte verdiğim 5 dalgalı yükselişi, 3. dalganın 5. alt dalgası sayma senaryoma, [U]neredeyse[/U] eşit olasılıklı 5. dalganın 5. dalgasının tamamlanmış olma olasılığı gelir. (Ama hala "5 of (3)" olasılığı biraz daha yüksektir)
Özetle dikdörtgen içindeki bölgede, düşüşün durması ve düşüşe tepki gayreti bekliyorum. Başlangıç altına sarkış ise orta vadeli Longcular için oldukça korkutucudur.
(EW'ciler için not : Bir yükseliş trendinin (Impulsive hareketin) ters yönündeki 5 dalgalı düşüş, ancak düşüşün ilk ayagı olabilir. Eğer düşüşü benim saydığım gibi 5 dalgalı sayıyor iseniz. Bu ancak düşüşün ilk ayagı olabilir. Burada trick : düşüşü 5 dalgalı sayıp saymadığınız. Umarım gizli mesaj alınmıştır.)
Bol Kazançlar.
[IMG]http://i55.tinypic.com/2hmiyci.png[/IMG]
-
üwww bende öyle saydım abey :o
BAŞLANGIÇ olarak gösterdiğin seviyenin altına iniş sanıyorum piyasayı epey aşağılara çeker değil mi abi? yakın vade grafta bu değer 88.225 ti yanılmıyorsam.
-
sazan abim .. bende saydım .......... .. :o:o:o:o:o .. yeşil 4 dibi altınd bu sayım exxx oluyo .. kendi özeleştirimide yapayım ... eğer bir dalga itki olabiliyosa ... diğer alternatifler ... geri planda kalır .... mavi 1 ve mavi 2 arası kombinasyonlu kısım zorlama oldu . çok detaya boğuluyorum .. :o:o:o
[IMG]http://img512.imageshack.us/img512/4538/adszzl.png[/IMG]
-
Sazan, 88,95 üstü görülürse SW shortlarını (Kalan 1/2) kapamayı planlar.
ve Hatta 1/3 Long bile açabilir.
-
VOB 5 dk.
Yuvarlak içindeki kısımda "Double stochastic Advanced" kısmında anlatılanın güzel bir örneği bugün var.
Not : Hani buton ? Yine unuttunuz değil mi ? Hımmm. :mad:
[IMG]http://i51.tinypic.com/2wda8g2.png[/IMG]
-
abi böylede olabilir sanki ... .. daha doğru gibi .... son kısım senin dediğin gibi itki ... ühüühüh:o:o:o:o
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
bir dalga itki sayılabiliyosa .. diğer alternatifler . . arka planda kalır ...
[IMG]http://img840.imageshack.us/img840/8140/adsznue.png[/IMG]
-
[quote=sazan;302536]Günaydın.
Gelin Soru cevapla ilerleyelim.
..
..[/quote]
Hocam,
Bunca emek için teşekkür ederim.
Emeklerin boşa gitmediğini bil, bol bol hayır duası alıyorsun. Bol kazançlar.
DM
-
Xu030 Günlük grafik
Way canına,
Toplantı sonrası.
Bu kadar göçebileceğine inanmak zordu.
Sw börtföy 88.95te flat geçmişti.
Sistem portföylerinde short devam.
Spot piyasada kritik bir noktadayız. Yalnız VOB 87.825 üstüne çıkmadıkça, Spotta olduğumuz yer Vob'da oynayan biri için çok da önemli değil.
Xu030 Günlük grafik.
[IMG]http://i54.tinypic.com/ajwgoh.png[/IMG]
-
VOB 15 dk
2 ile (i) arasındaki dalga kendinden önce ve sonraki dalgalardan kısa olamaz (3. dalga en kısa olamaz) mantığı gereği etiketlemeyi aşağıdaki şekilde değiştirdim. Bu sayım gereği düşüş daha devam eder. Of course, Bence.
Daha güvenceli strateji, spot günlük grafiğe bakmak ve 87.825 altında oldukça düşüşün devamına inanmak olabilir.
[IMG]http://i54.tinypic.com/2q32c7l.png[/IMG]
-
Bir de nokta atış yapmaya çalışalım bakalım.
[I]86.75-86.6 (150 puanlık aralık), aralığından 87.5'e kadar tepki gelmeli. .boks.[/I]
Dikkat : kuvvetli trend piyasasında, dip-tepe avcılığı çok tehlikelidir. Şahsen ben denemem. Sadece portföy azaltımı olabilir.
Dogru tutturabilecek miyim diye test etme amacıyla yazıyorum.